Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Tasia88 Ekspertka
    Postów: 125 96

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka 0456 wrote:
    Dziewczyny jutro jest mój termin @ a od 2 dni nic mnie nie boli ( oprócz piersi a dokładniej sutków ) i dzisiaj czuje naprawę "mokro" pojawił się śluz kremowy rozciągliwy !!!! Oby @ nie nadeszła

    3mam kciuki!

    10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • Tasia88 Ekspertka
    Postów: 125 96

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Łajni, cierpliwie czekamy na wynik bety :) Ja byłam w laboratorium i masakra, tyle ludzi że szok.... Za jakieś 40 minut robię drugie podejście... Jak nie to w poniedziałek pobiore wszystko i tyle...

    U nas też tak jest w soboty... Dlatego też pojechałam wczoraj bo dziś nie wysiedzialabym i nie wstałabym z łóżka do 11 A ciekawość by mnie męczyła:-) Wróciłam po 5 do domu. Moja osobista klasa miała wczoraj bal 100dniówkowy :-)

    10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • Jane208 Przyjaciółka
    Postów: 97 52

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Jane czyli u Ciebie wszystko ok, robiłaś podstawowe badania hormonów tak?
    Super że nowy gin się Tobą dobrze zajął :) fajnie że miałaś hsg (miałaś zwykle czy sono?)
    Morfologia 3% to nie jest tak źle :) dobrze że mąż się suplementuje :)
    Podstawa to dobry specjalista- to już połowa sukcesu :) mam nadzieję że niebawem się Wam uda :)
    Wielu badań nie miałam, np.
    testosteron 0,63 (norma 0,1-0,75); chlamydia IgG 7,55 (co wg gina oznacza że miałam... Bardzo dziwne bo mam współżyje tylko z jednym facetem hahaha);
    TSH w sierpniu 1,995, w listopadzie 1,863 (normy 0,38-5,33);
    FT3: 2,75 (norma 2,5-4,3),
    FT4: 0,82 (norma 0,65-1,48);
    Progesteron 29dc 5,77 , 23dc 10,58 (w 16dc pęcherzyk 15mm) ;
    Androstendion 2,21 (norma 0,3-3,3);
    Prolaktyna 15,56 (norma 3,34-26,72);
    Krzywa insulinowa 6,8 / 21,5 / 23,3
    Krzywa cukrowa 76,9 / 70,0 / 66,4
    Krzywe były robione, żeby wykluczyć pcos, kilka razy na USG było widocznych mnóstwo pęcherzyków, ale pozostałe kryteria mam ok więc to chyba nie to.

    35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
    Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
    Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
    Homa IR 1.29
    TSH 1,995
    10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
    12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
    AMH 4,14, Nadwaga, 32lata

    On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
    08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
    02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
    07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
    12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
    01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
    07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
    Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat

    Gyncentrum od 01.2020
    I IUI 6/2021🍷
    II IUI 8/2021 🍷
    Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia88 wrote:
    U nas też tak jest w soboty... Dlatego też pojechałam wczoraj bo dziś nie wysiedzialabym i nie wstałabym z łóżka do 11 A ciekawość by mnie męczyła:-) Wróciłam po 5 do domu. Moja osobista klasa miała wczoraj bal 100dniówkowy :-)
    Tasia jesteś wychowawczynią klasy maturalnej? :D

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane wyniki wyglądają całkiem ładnie :)
    Wszystko w normie- super :)
    A ta chlamydia to co to takiego?

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Tasia88 Ekspertka
    Postów: 125 96

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Tasia jesteś wychowawczynią klasy maturalnej? :D

    Tak :-)

    Wybawiłam się strasznie, a od 14 miałam takie mdłości że myślałam że będę siedzieć za stołem zamulona.

    10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia88 wrote:
    Tak :-)

    Wybawiłam się strasznie, a od 14 miałam takie mdłości że myślałam że będę siedzieć za stołem zamulona.
    Ale super :D
    Fajnie że jednak Ci przeszło i mogłaś się wybawic :)
    A dzieciaki jak się bawili na 100 dni przed maturą?

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Tasia88 Ekspertka
    Postów: 125 96

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ale super :D
    Fajnie że jednak Ci przeszło i mogłaś się wybawic :)
    A dzieciaki jak się bawili na 100 dni przed maturą?

    Super! Bal był piękny. A moja klasa nie schodziła z parkietu. Ja zresztą też ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 10:45

    10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia88 wrote:
    Super! Bal był piękny. A moja klasa nie schodziła z parkietu. Ja zresztą też ;-)
    Super :D ja na swoim balu też się wybawilam :) ach miło powspominac

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Tasia88 Ekspertka
    Postów: 125 96

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Super :D ja na swoim balu też się wybawilam :) ach miło powspominac

    Płakałam się na polonezie...Było tak pięknie.

    MissKathy92 lubi tę wiadomość

    10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4512 1454

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 00:09

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6769 6057

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane208 wrote:
    Wielu badań nie miałam, np.
    testosteron 0,63 (norma 0,1-0,75); chlamydia IgG 7,55 (co wg gina oznacza że miałam... Bardzo dziwne bo mam współżyje tylko z jednym facetem hahaha);
    TSH w sierpniu 1,995, w listopadzie 1,863 (normy 0,38-5,33);
    FT3: 2,75 (norma 2,5-4,3),
    FT4: 0,82 (norma 0,65-1,48);
    Progesteron 29dc 5,77 , 23dc 10,58 (w 16dc pęcherzyk 15mm) ;
    Androstendion 2,21 (norma 0,3-3,3);
    Prolaktyna 15,56 (norma 3,34-26,72);
    Krzywa insulinowa 6,8 / 21,5 / 23,3
    Krzywa cukrowa 76,9 / 70,0 / 66,4
    Krzywe były robione, żeby wykluczyć pcos, kilka razy na USG było widocznych mnóstwo pęcherzyków, ale pozostałe kryteria mam ok więc to chyba nie to.
    Jane kiedy robilas te wyniki? konsultowalas z lekarzem krzywa? Nie wygląda to zbyt dobrze.Maz się badal na chlamydie?

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :*
    U mnie był wieczór bez telefonu, więc musiałam z rana nadrobić :D winko, filmy i <3 :) mąż wczoraj zrobił zastrzyk, więc od razu wzięliśmy się do roboty :D
    Super Tasia, że beta przyrasta i dałaś radę przetańczyć całą noc :)
    Dzisiaj pomagamy mojemu bratu w przeprowadzce, a wieczorkiem pewnie znowu filmy, winko. Lubię takie leniwe wieczory we dwoje. Fajnie, że w tym cyklu zagrało się to z owu :)

    MissKathy92, blair. lubią tę wiadomość

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi no pewnie, zrobisz w poniedziałek za jednym zamachem :)

    U mnie plany pokrzyzowal mi mój teść :) my tu z mężem w łóżeczku się przytulamy a tu nagle dzwonek do drzwi- teść na kawke wpadł haha
    Zaraz się zbieramy do moich rodziców na obiad a później może troszkę mieszkanie ogarniemy, jakiś filmik wieczorem :) A jutro lenistwo :)

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5507 2824

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie jak to jest z tymi krzywymi? Bo ja już sama nie wiem kiedy jest dobrze :/
    Ja miałam 100/140/120 i myślałam że jest ok a endo powiedziała mi że za mało rośnie i dużo spada po 2h :/

    Oczywsicie mowa o krzywej cukrowej :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 11:13

    Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Tasia88 Ekspertka
    Postów: 125 96

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Abi no pewnie, zrobisz w poniedziałek za jednym zamachem :)

    U mnie plany pokrzyzowal mi mój teść :) my tu z mężem w łóżeczku się przytulamy a tu nagle dzwonek do drzwi- teść na kawke wpadł haha
    Zaraz się zbieramy do moich rodziców na obiad a później może troszkę mieszkanie ogarniemy, jakiś filmik wieczorem :) A jutro lenistwo :)

    Ale teść ma wyczucie! ;-)

    MissKathy92 lubi tę wiadomość

    10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tu sie dzieje co chwile jakas beta ;D :P

    Ja tez sie wybieram na badanka ale dopiero w lutymlutym ;)

    Mam pytanko orientujecie sie moze czy to prawda ze mefrormina oslabia dzialanie lewotyroksyny?
    Trafilam.wczoraj na taki artykul i mnie to zaciekawilo.
    Ja np zazywama glucophage na noc a rano euthyrox.
    Az musze to sprawdzic ale w nowym cyklu powtarzam badania do kontroli wiec ciekawe ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A właśnie jak to jest z tymi krzywymi? Bo ja już sama nie wiem kiedy jest dobrze :/
    Ja miałam 100/140/120 i myślałam że jest ok a endo powiedziała mi że za mało rośnie i dużo spada po 2h :/

    Oczywsicie mowa o krzywej cukrowej :)


    Ja nialam na czczo 86 pozniej 110 a pozniej 78 i podobno ok

  • MartitaS Autorytet
    Postów: 427 312

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Abi no pewnie, zrobisz w poniedziałek za jednym zamachem :)

    U mnie plany pokrzyzowal mi mój teść :) my tu z mężem w łóżeczku się przytulamy a tu nagle dzwonek do drzwi- teść na kawke wpadł haha
    Zaraz się zbieramy do moich rodziców na obiad a później może troszkę mieszkanie ogarniemy, jakiś filmik wieczorem :) A jutro lenistwo :)
    Parę lat temu zanim zamieszkaliśmy razem i nocowałam u jego rodziców zebrało nam się na <3 w ciągu dnia, teściu (wtedy jeszcze nie) zapomniał się, że jestem i wparował do pokoju bez pukania, jeszcze szybciej wychodził :D hahahaha od tamtej pory od schodów krzyczał, że się zbliża :D

    MissKathy92, blair. lubią tę wiadomość

    3i49e6ydo0n0ztfh.png
    Starania od VII.2017
    25.11.19 II ❤
    6.12.19 jest ❤
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6769 6057

    Wysłany: 12 stycznia 2019, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    A właśnie jak to jest z tymi krzywymi? Bo ja już sama nie wiem kiedy jest dobrze :/
    Ja miałam 100/140/120 i myślałam że jest ok a endo powiedziała mi że za mało rośnie i dużo spada po 2h :/

    Oczywsicie mowa o krzywej cukrowej :)
    hmm powiedziała CI ,ze za mało rosnie? Dosyc wysoki masz moim zdaniem cukier.Normy na czczo sa chyba 99 albo 100 zależy od labu.Wiec już na czczo jest gorna granica.Po obciążeniu 1 h tez masz gorna chyba no i po 2 h powinno spasc mniej więcej do poziomu jak na czczo czyli ok 100 a masz 120 wiec zdecydowanie za wysoko jest po 2 h Mialas insulinę do tego robiona?

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ