X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musicie sobie uswiadomic ze ciaze byly sa i beda;)
    Beda w nie zachodzic siostry kuzynki kolezanki sasiadki

A wiekszosc dlatego ze raz rozlozly nogi ;D

Ale dziewczyny nie myslcie o tym w sensie ze inna zaszla a ja nie ;)
    Myslcie ze nowa dzidzia rosnie i swiat sie powieksza i tym sie trzeba cieszyc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 wrote:
    U mnie też 0 pączków... Odrzuca mnie. Mam jednego z bita śmietana i gorzka czekolada, więc może go wcisne...
    Lajni ❤️ Za rok nadrobimy :D moja fasolka nie lubi słodyczy

Lajni85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotka wrote:
    A ja mam dzisiaj doła ....właśnie z fb dowiedziałam się, że kolejne dwie koleżanki są w ciąży a ślub braly pod koniec roku ...
    Idę na siłownie się trochę odłączyć.

Ja mam zlote przemyslenia;)
    Dziewczyny kazda z nas jest tutaj na drodze do ciazy
    Jedna ma ta droge mniejsza druga wieksza ale kazda z nas chce tego samego tak samo

Jest normalnym to ze wiadomosci o ciazach ciesza ale jednoczesnie boli wtedy serduszko ...

Ale dziewczyny:
    Owszem. Mozemy siasc i zaczac uzalac sie nad soba.
    Mozemy mowic jaki to swiat jest niesprawiedliwy bo jedna zaszla a niechciala a, druga sie stara.
    Ale co to zmieni? Nic?

Moze zamiast ubolewac nad tym czego nie mamy docenmy to co mamy ?

Bo jestesmy zdrowe.
    Bo mamy udane malzenstwa.
    Bo mamy wspanial rodzine.
    Kazdego dnia sie budzimy i kazdego dnia mamy szanse osiagnac wszystko co chcemy

Ja wiem ze dla kazdej z nas najpiekniejszym co mogloby sie w tej chwili wydarzyc to uslyszec ze jestesmy w ciazy

Ale poki jest to nie osiagalne musimy zaczac doceniac inne wazne sprawy...

Bo czas ucieka...
    Za kazda z nas jest dana ilosc cykli. Zobaczcie ile to dni u kazdej z nas;)

Ile z tych dni moglybysmy miec super wspomnien
    Spotkan
    A nie mamy bo wszystki krecilo sie wokol tego ze : swiat jest do dupy bo nie jestem w ciazy

Ja wiem ze wkoncu ten czas przyjdzie
    Moze to trzeba sobie niezle wyczekac ale wkoncu przyjdzie...

Ale dziewczyny : nie stracmy tego czasu ktory mamy na rzecz myslenia o tym czego nie mamy ;)

Trzeba zyc mimo wszystko...

Jest takie powiedzenie : ludzie przeceniaja to czego nie maja a nie doceniaja tego co maja.
    I tak im uplywa zycie.

Laski glowy do gory ;)
    Przyjdzie czas na kazda z nas zobaczycie ;)
    A poki co skupmy sie na tym co mamy i doceniajmy to ;)

Ag1988, Phiczek, MilusińskaMilena, Jane208, Alexandra88, Bożenka, nada, Stookrotka, nieOna, MissKathy92, Salome, Edi_28 lubią tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka <3 jakie piękne słowa

Żanetka93 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Żanetka ! Już mi lepiej ;)

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nieOna Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie kilka dni i tak się rozpisałyście, że ciężko było nadrobić, ale dałam radę :D

U mnie już „po wszystkim”. Wczorajsza beta 3.1, a w lab prawidłowy wynik jest poniżej 5, więc dr powiedziała, że jest to tożsame z ujemną betą, spadło bardzo ładnie. Na USG wszystko ok, endo się odbudowuje, widać nawet pęcherzyk 18mm więc niedługo powinna być owu, pewnie za ok.2- 3 tygodnie @, w zależności jak pęcherzyk pęknie i zaczynamy ponownie starania :)

Ja się dowiedziałam w zeszłym tygodniu o ciąży znajomej, jest w tym samym tygodniu, w którym ja bym była gdyby nie poronienie. W pierwszej chwili zrobiło mi się smutno, bo wiem, że na pewno będę myśleć o tym, że miałabym rodzić gdy ona będzie. Ale po chwili stwierdziłam, że nie mogę tego tak rozpatrywać, cieszę się jej szczęściem a ja na swoje muszę po prostu chwile poczekać :) Jestem pełna nadziei co do kolejnych starań i za Was wszystkie trzymam kciuki, zarówno za te którym się już udało, żeby wszystko przebiegało bez komplikacji i za te które się starają. Zobaczycie, że prędzej czy później wszystkie zostaniemy mamami i będziemy najlepszymi mamami pod słońcem <3

Żanetka93, Why_not_now87, nada, Alunis lubią tę wiadomość

Starania od 12.2018
    02.2019 CB 💔
    4 x IUI 👎

08.2021 - IVF - Start, długi protokół
    09.2021 ET: 7dpt ⏸ beta 64.9, 10dpt 283.7, 12dpt 602, 20dpt 6783 - jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy❤️
    05.2022 - synek 💙

4 blastocysty ❄️❄️❄️❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieOna tak jak piszesz ;) czasami to jeszcze nie nasz czas ale napewno ten czas przyjdzie ;)
    Ja dziś od rana bratałam się z igłami w labo.

• Tasia888 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-)

U mnie wszystko okej, od poniedziałaku czuję się tak rewelacyjnie że aż głupio pomyślałam czy wszystko okej... jutro zaczynam 12 tydzien :-) 12.03 mamy usg to 1 takie poważne i robimy test pappa.

Tyle napisałyście że muszę wszystko nadrobić :-)
    Miałam mase pracy, urodziny, goście ale zaraz będę czytała.

Ja mam jakąś blokade na jedzenie 2 gryzy i jakby mi brzuch ktoś zamykał. Więc skończe 3 miesiąc z wagą -1kg..

Buziaki

blair., Lajni85 lubią tę wiadomość

II kreski 10.01
    30.01 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia super ze 1tr prawie za Tobą :D
    Będziemy zatem czekać na info z USG :D
    Mam to samo - nie wiem co mam jeść żeby się nie cofnęło.. jasna bułka i serek topiony jedyne co wchodzi. Czekam na lepsze chwile ;)

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why not now - bardzo ładny miałaś wykres :-)
    Życzę zdrówka!

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zabrał mnie mąż na trening, taki dostałam wycisk, że aż nosem mi katar zaczął wychodzić, a ja myślałam, że umieram
    (Mój mąż trenuje boks).

A dzisiaj wszystko boli, katar został..

Żanetka, tak pięknie to ujęłaś wszystko, dlatego wiem, że nie spinam się z takiego powodu staraniami, kiedyś przyjdzie czas, mimo że szczęściu często trzeba pomóc.
    Mam wspaniałego męża, wymarzony dom, wspierających rodziców, a przede wszystkim jestem zdrowa!
    Takie optymistyczne nastawienie na nowy dzień ! I to już dzisiaj piątunio ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis lece na zakupy ;D

Czas na wiosenna garderobe ;D

Potrzebuje dzisnsy i kurtke ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też potrzebuję kurtkę sobie kupić, taką leciutką na co dzień :)

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w pracy urwanie głowy. Wczoraj pobiłam swój rekord na poczcie 45 minut byłam z czego 30 minut przy okienku Pani na poczcie podbijała znaczki...
    Ja mam jeszcze półtora tygodnia tabletek, później 5 dni czekania na okres, 5 dni okresu i zaczynamy 14cs :))

nada lubi tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja dziś na wolnym przez ciążowe dolegliwości :( leżę i odpoczywam...
    Czytam Was na bieżąco, dopisuje w miarę możliwości nowe staraczki i czekam na kolejne dobre wieści :)
    Życzę Wam wszystkim udanego i owocnego weekendu :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie kupuje...
    Musze wynosic to co mam teraz...
    Ciekawe czy moja skora bd pasowac ehhh...
    Ide zmierzyc hehe

* IO
    * Niedoczynność tarczycy / Hasimoto
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022
    * Kariotyp ✅

* 27.05.2025 💉
    * 02, 06, 10, 13.06.2025 👀
    * 16.06.2025 punkcja (22dc)
    * 22.06.2025 0 ❄️
  • nada Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane. Apropo tego wpisu Żanetki mi się bardzo podobało to video ojca szustaka https://youtu.be/dTZONbCOCe4 domyślam się ze nie wszystkie jesteście wierzące ale on dla mnie tez jest dobrym psychologiem. Mi dało dużo wiary wiec się dziele :)

A tak nie w temacie wyciągają mnie na paczki dzisiaj z pracy. Haha ile można XD

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kurtek ja mam taka co przejechała ze mną pół świata, i nosze ja już chyba 4 rok. Trzeba ja na nowa w końcu wymienić XD

PplPp1.png
  • Tasia888 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why_not_now87 wrote:
    Tasia super ze 1tr prawie za Tobą :D
    Będziemy zatem czekać na info z USG :D
    Mam to samo - nie wiem co mam jeść żeby się nie cofnęło.. jasna bułka i serek topiony jedyne co wchodzi. Czekam na lepsze chwile ;)

Potem będzie lepiej. Od poniedziałku mam taki tydzień, że mogłabym zapomnieć że jestem w ciąży ;)

Mdłości mnie takie mocne kilka razy męczyły, 4 razy skończyły się zwrotem, ale najbardziej mnie męczyło zmęczenie. A teraz o 22 mogę tańczyć czasami ;)
    Co mogę poradzić, ja sobie mówiłam że spóźniona do pracy godzinę ale idę. Bo ja sie lepiej czuje jak jestem w ciągłym ruchu najgorzej czułam się jak miałam wolne i mogłam leżeć na kanapie. Ale każdy jest inny. miałam jeden dzień, że nie spóźniłam się do pracy bo.... nie mogłam się obudzić... pierwszy raz w życiu zasypiałam za każdym dzwonkiem budzika snem kamiennym.

Dziś koleżanka staraczka, (pisałam Wam o niej ma jedno dziecko z pomocą i stara się o 2 ale ciężko idzie) dotykała mojego brzucha bo podobno to szczęście.
    Inna mi powiedziała, że przez pierwsze 3 miesiące przytyła 9kg.

Ja to za zumbe bym poszła, siłownia zawsze mnie jakoś nudziła nie mogłam się zmobilizowac i chyba się wstydziłam.

II kreski 10.01
    30.01 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wzięłam urlop na 1-15 kwietnia!!! Takze odliczam, aż chce sie żyć!!!

Lajni85, Tasia888, Żanetka93, blair., MissKathy92 lubią tę wiadomość

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ