X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Salome Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka a gdzie na siłkę chodzisz? Tam masz trenera personalnego?

U mnie dalej 0 pączków na liczniku :)

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to zjadłam frytki, też tłuste, więc liczy się :D

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Platinium ;)

Oglnie cwicze na zmiane cwiczenia.co dwa dni
    Np jeden dzien silowe na masZynach
    A nastepny trening sam czyli cos typu tabata ;)

I tak na zmiane ;)

Wszystko mam pod okiem trenera dobierane zeby uksztalowac cialo tak jak chce ;)

Tera np robie lekki kaloryferek na brzuch
    Moj maz osiagnal taki jak chcial czyli taki naturalny a seksi w ciagu 5 mscy
    Zobaczymy ile zajmie to mi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:16

Salome lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow! Czyli trener personalny się opłaca :D ćwiczycie razem czy każdy ma indywidualne sesje z trenerem?

PplPp1.png
  • Esti Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobiety życzę miłego popołudnia!

U mnie 2,5 pączka. Pysznie było, jeden z różą i 1,5 z pistacją.
    Na tym koniec :-)

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) u mnie pączków 0 - dziś od rana mam efekt zwrotny. Ale żeby nie było ze bez kcal to właśnie zjadłam łyżkę lodów tiramisu ;)

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    To bedzie czas zeby wdrożyć nowe działania!

Tak dokładnie ! Dobrze ze już przyszła i będzie można działać dalej :)

Pogoda dzisiaj słoneczna - szkoda tylko ze tak wieje :) nie mogę doczekać się już wiosny :)

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    O wow! Czyli trener personalny się opłaca :D ćwiczycie razem czy każdy ma indywidualne sesje z trenerem?

Na tabate chodze na grupowe zajecia ;)

A silowe na maszynie no to juz mi osobiscie odzielnie dobiera ;)

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju a ja słuchawki na uszy zakładam...
    włączam muzyczke i działam z bukietem :D

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 2 pączusie zjadłam w pracy :)

Dziewczyny a ja mam taki problem.. Po tej ciąży biochemicznej mój mąż prawie nie ma ochoty na przytulanie, nie wiem już sama co mam o tym myśleć i jak postępować.. Nie wiem czy to sprawka hormonów, braku witamin czy może załamania.. Miał zrobić badania żeby sprawdzić jakość spermy ale nie może się zebrać a ja też nie chce go naciskać..

A druga sprawa.. Chciałabym sobie zrobić badania bo mój gin sugeruje się wynikami które miałam robione prawie 5 lat temu.. Jakie badania warto zrobić oprócz tych podstawowych LH, FSH, TSH, Testosteron, Prolaktyna.. Co jeszcze? Poza tym zastanawiam się nad tym metformaxem.. Krzywą cukrową i insulinową miałam też robioną 5 lat temu i gin na tej podstawie kazał brać ten metformax.. W ogóle im bardziej o tym myślę tym bardziej glupieje i nie wiem co robić dalej..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra88 wrote:
    Tak dokładnie ! Dobrze ze już przyszła i będzie można działać dalej :)

Pogoda dzisiaj słoneczna - szkoda tylko ze tak wieje :) nie mogę doczekać się już wiosny :)
    Swietnie Cie rozumiem, miałam tak ostatnio, ze juz czekałam zeby tylko zrobic to hsg.. jaki masz plan na ten cykl?

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Swietnie Cie rozumiem, miałam tak ostatnio, ze juz czekałam zeby tylko zrobic to hsg.. jaki masz plan na ten cykl?

Pamietam ze u Ciebie tez cykl się przedłużył. Mam wizytę u lekarza za 2 tygodnie, żeby podejrzeć czy niepekniety pęcherzyk się wchłonął i czy będzie nowy (mam nadzieje ze tak), wtedy dostanę zastzyk z pregnylu i będziemy działać z mężem :) przed wizyta będę chciała zrobić tsh i prolaktyne żeby zobaczyc czy są w normie.

U Ciebie jakie plany ? Będziecie działać w tym cyklu ? :)

PCOS ??
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 44 dni cykl... pregnyl - tez miałam mi pięknie po nim pękają pecherzyki, wiec życzę tego i Tobie!!
    W tym cyklu nic nie działamy... takze czekam na okres, pewnie znowu do tych 40 kilku dni.. a potem mam przyjść w połowie kolejnego cyklu i bede rozmawiać z lekarzem co dalej... oby cos wymyslil.. nie chce znowu clo... ale moze z innym lekiem sie uda..

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 0 pączków... Odrzuca mnie. Mam jednego z bita śmietana i gorzka czekolada, więc może go wcisne...

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 u Ciebie beda niedługo ciążowe smaki ;)

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Miałam 44 dni cykl... pregnyl - tez miałam mi pięknie po nim pękają pecherzyki, wiec życzę tego i Tobie!!
    W tym cyklu nic nie działamy... takze czekam na okres, pewnie znowu do tych 40 kilku dni.. a potem mam przyjść w połowie kolejnego cyklu i bede rozmawiać z lekarzem co dalej... oby cos wymyslil.. nie chce znowu clo... ale moze z innym lekiem sie uda..

Ja wcześniej miałam ovitrelle i pękały wiec mam nadzieje ze po pregnylu tez będą. Muszę jutro wykupić receptę na niego :)
    Teraz liczę na to żeby w tym cyklu był ładny pęcherzyk !

Kochana ja życzę Tobie żeby ten okres przyszedł szybciej i żebyś mogła zacząć działania w nowym cyklu :)

PCOS ??
    Cienkie endometrium
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u ginekologa i tak jak mi pisałyście wcześniej, oczywiście tsh do zbicia, przepisał euthyrox 50, za 1,5 miesiące z wynikami do kontroli, aby zobaczyć czy działa. Kazał również przebadać się partnerowi. Po pierwszej wizycie jestem mega zadowolona. Bo poprzedni gin nic sobie z tego nie robił, olewał, twierdził, że jestem jeszcze bardzo młoda, nieregularne miesiączki nie są niczym dziwnym, - ,,niektóre tak mają".
    Mam wykonać FSH,LH, E2, oraz oczywisice TSH, i dodatkowo mocz, morfologia, różyczka igG, toxo igG, igM, CMV igG, igM, Wit. D, i anty tg. Powiedział, że te drugie badania to już takie typowo przed ciążowe. Super mam nadzieje tylko, że mój narzeczony będzie miał wielu żołnierzy. :D

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj doła ....właśnie z fb dowiedziałam się, że kolejne dwie koleżanki są w ciąży a ślub braly pod koniec roku ...
    Idę na siłownie się trochę odłączyć.

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! zapomniałam dopisać, że niestety ten cykl mam bezowulacyjny, testy nie potwierdzają, temperatura, oraz ginekolog też nie potwierdza. A szkoda.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotka wrote:
    A ja mam dzisiaj doła ....właśnie z fb dowiedziałam się, że kolejne dwie koleżanki są w ciąży a ślub braly pod koniec roku ...
    Idę na siłownie się trochę odłączyć.
    Moje 2 koleżanki w tym roku urodziły i dwie zaszły w ciążę, bo raz się nie zabezpieczyły!! Tylko jeden raz! Została mi tylko jedna bezdzietna koleżanka, z którą mogę napić się piwa i ponarzekać dlaczego im się udało, a nam nie. Przyjdzie i na nas czas :)

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ