Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Salome Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka a gdzie na siłkę chodzisz? Tam masz trenera personalnego?

U mnie dalej 0 pączków na liczniku :)

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to zjadłam frytki, też tłuste, więc liczy się :D

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Platinium ;)

Oglnie cwicze na zmiane cwiczenia.co dwa dni
    Np jeden dzien silowe na masZynach
    A nastepny trening sam czyli cos typu tabata ;)

I tak na zmiane ;)

Wszystko mam pod okiem trenera dobierane zeby uksztalowac cialo tak jak chce ;)

Tera np robie lekki kaloryferek na brzuch
    Moj maz osiagnal taki jak chcial czyli taki naturalny a seksi w ciagu 5 mscy
    Zobaczymy ile zajmie to mi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:16

Salome lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow! Czyli trener personalny się opłaca :D ćwiczycie razem czy każdy ma indywidualne sesje z trenerem?

PplPp1.png
  • Esti Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobiety życzę miłego popołudnia!

U mnie 2,5 pączka. Pysznie było, jeden z różą i 1,5 z pistacją.
    Na tym koniec :-)

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) u mnie pączków 0 - dziś od rana mam efekt zwrotny. Ale żeby nie było ze bez kcal to właśnie zjadłam łyżkę lodów tiramisu ;)

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    To bedzie czas zeby wdrożyć nowe działania!

Tak dokładnie ! Dobrze ze już przyszła i będzie można działać dalej :)

Pogoda dzisiaj słoneczna - szkoda tylko ze tak wieje :) nie mogę doczekać się już wiosny :)

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    O wow! Czyli trener personalny się opłaca :D ćwiczycie razem czy każdy ma indywidualne sesje z trenerem?

Na tabate chodze na grupowe zajecia ;)

A silowe na maszynie no to juz mi osobiscie odzielnie dobiera ;)

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju a ja słuchawki na uszy zakładam...
    włączam muzyczke i działam z bukietem :D

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 2 pączusie zjadłam w pracy :)

Dziewczyny a ja mam taki problem.. Po tej ciąży biochemicznej mój mąż prawie nie ma ochoty na przytulanie, nie wiem już sama co mam o tym myśleć i jak postępować.. Nie wiem czy to sprawka hormonów, braku witamin czy może załamania.. Miał zrobić badania żeby sprawdzić jakość spermy ale nie może się zebrać a ja też nie chce go naciskać..

A druga sprawa.. Chciałabym sobie zrobić badania bo mój gin sugeruje się wynikami które miałam robione prawie 5 lat temu.. Jakie badania warto zrobić oprócz tych podstawowych LH, FSH, TSH, Testosteron, Prolaktyna.. Co jeszcze? Poza tym zastanawiam się nad tym metformaxem.. Krzywą cukrową i insulinową miałam też robioną 5 lat temu i gin na tej podstawie kazał brać ten metformax.. W ogóle im bardziej o tym myślę tym bardziej glupieje i nie wiem co robić dalej..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra88 wrote:
    Tak dokładnie ! Dobrze ze już przyszła i będzie można działać dalej :)

Pogoda dzisiaj słoneczna - szkoda tylko ze tak wieje :) nie mogę doczekać się już wiosny :)
    Swietnie Cie rozumiem, miałam tak ostatnio, ze juz czekałam zeby tylko zrobic to hsg.. jaki masz plan na ten cykl?

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Swietnie Cie rozumiem, miałam tak ostatnio, ze juz czekałam zeby tylko zrobic to hsg.. jaki masz plan na ten cykl?

Pamietam ze u Ciebie tez cykl się przedłużył. Mam wizytę u lekarza za 2 tygodnie, żeby podejrzeć czy niepekniety pęcherzyk się wchłonął i czy będzie nowy (mam nadzieje ze tak), wtedy dostanę zastzyk z pregnylu i będziemy działać z mężem :) przed wizyta będę chciała zrobić tsh i prolaktyne żeby zobaczyc czy są w normie.

U Ciebie jakie plany ? Będziecie działać w tym cyklu ? :)

PCOS ??
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam 44 dni cykl... pregnyl - tez miałam mi pięknie po nim pękają pecherzyki, wiec życzę tego i Tobie!!
    W tym cyklu nic nie działamy... takze czekam na okres, pewnie znowu do tych 40 kilku dni.. a potem mam przyjść w połowie kolejnego cyklu i bede rozmawiać z lekarzem co dalej... oby cos wymyslil.. nie chce znowu clo... ale moze z innym lekiem sie uda..

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 0 pączków... Odrzuca mnie. Mam jednego z bita śmietana i gorzka czekolada, więc może go wcisne...

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 u Ciebie beda niedługo ciążowe smaki ;)

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Miałam 44 dni cykl... pregnyl - tez miałam mi pięknie po nim pękają pecherzyki, wiec życzę tego i Tobie!!
    W tym cyklu nic nie działamy... takze czekam na okres, pewnie znowu do tych 40 kilku dni.. a potem mam przyjść w połowie kolejnego cyklu i bede rozmawiać z lekarzem co dalej... oby cos wymyslil.. nie chce znowu clo... ale moze z innym lekiem sie uda..

Ja wcześniej miałam ovitrelle i pękały wiec mam nadzieje ze po pregnylu tez będą. Muszę jutro wykupić receptę na niego :)
    Teraz liczę na to żeby w tym cyklu był ładny pęcherzyk !

Kochana ja życzę Tobie żeby ten okres przyszedł szybciej i żebyś mogła zacząć działania w nowym cyklu :)

PCOS ??
    Cienkie endometrium
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u ginekologa i tak jak mi pisałyście wcześniej, oczywiście tsh do zbicia, przepisał euthyrox 50, za 1,5 miesiące z wynikami do kontroli, aby zobaczyć czy działa. Kazał również przebadać się partnerowi. Po pierwszej wizycie jestem mega zadowolona. Bo poprzedni gin nic sobie z tego nie robił, olewał, twierdził, że jestem jeszcze bardzo młoda, nieregularne miesiączki nie są niczym dziwnym, - ,,niektóre tak mają".
    Mam wykonać FSH,LH, E2, oraz oczywisice TSH, i dodatkowo mocz, morfologia, różyczka igG, toxo igG, igM, CMV igG, igM, Wit. D, i anty tg. Powiedział, że te drugie badania to już takie typowo przed ciążowe. Super mam nadzieje tylko, że mój narzeczony będzie miał wielu żołnierzy. :D

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj doła ....właśnie z fb dowiedziałam się, że kolejne dwie koleżanki są w ciąży a ślub braly pod koniec roku ...
    Idę na siłownie się trochę odłączyć.

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! zapomniałam dopisać, że niestety ten cykl mam bezowulacyjny, testy nie potwierdzają, temperatura, oraz ginekolog też nie potwierdza. A szkoda.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotka wrote:
    A ja mam dzisiaj doła ....właśnie z fb dowiedziałam się, że kolejne dwie koleżanki są w ciąży a ślub braly pod koniec roku ...
    Idę na siłownie się trochę odłączyć.
    Moje 2 koleżanki w tym roku urodziły i dwie zaszły w ciążę, bo raz się nie zabezpieczyły!! Tylko jeden raz! Została mi tylko jedna bezdzietna koleżanka, z którą mogę napić się piwa i ponarzekać dlaczego im się udało, a nam nie. Przyjdzie i na nas czas :)

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ