Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Jejku w których sklepach widzicie 32? Bo mnie by się czasem przydał taki rozmiar (nie spodni, ale np bluzki czy kurtki), ale jak już to tylko allegro.

I jeszcze w którym sklepie taka obsługa? :)

W butiku prywatnym ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie mniejsze rozmiary np kurtke czy bluzek to ja np znajduje w sieciowce Bershka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj weszłam zerknąć I widzę, że się nie da!
    Ale wczoraj I tak na forum bym wiele mie posiedziała, bo miałam zabiegany dzień.

Przed braniem hormonów I sterydów to nosiłam 36, aleee się mi przytyło.
    Z 36 miałam też taki problem, że spodnie bywały na mnie za krótkie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda bo ty wysoka ;D

Ja tez jakas mala nie jestem ale do 170 troszke brakuje ;D

Ale moj maz ma np 185 wzrostu wiec spokojnie moge szpile przy nim zakladac ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 09:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Jejku w których sklepach widzicie 32? Bo mnie by się czasem przydał taki rozmiar (nie spodni, ale np bluzki czy kurtki), ale jak już to tylko allegro.

I jeszcze w którym sklepie taka obsługa? :)
    Takie rozmiary są na przykład w h&m, ostatnio w tym rozmiarze były śliczne kurtki zimowe przecenione z 150 czy nawet 190zł na 30zł! Zostały same rozmiary 32. ;)

Salome lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bershka reserved stradivarius tez idzie spotkac rozmiar od 32 ;)

Ladinola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Bershka reserved stradivarius tez idzie spotkac rozmiar od 32 ;)
    I właśnie ubolewam, że tych sieciówek nie ma u mnie w mieście. ;p

• Salome Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz leżę z pupą na poduszkach, nogi na ścianie hehe :) Działamy, działamy :D

Ladinola, anna1990 lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mam na imie Zofia od 2016 roku staramy sie z mezem z przerwami i pierwsze dziecko na koncie dwie nie udane ciaze na wczesnym etapie nogdy nie widzielismy serduszka a druga ciaza byla ciaza pozamaciczna. Teraz dlugo dlugo nic. Przechodzilam rozne stany od zalamania po zlosc. Ale w koncu poukladalam sobie w glowce ze swiat sie nie konczy i skoro tak ma byc to orzeciez nie moge sie zloscic na cos czego nie ma. Z mezem dopiero teraz zaczynamy sie cieszyc z zycia. Ja zrzucilam kilka kg waze teraz 61 kg ( z 67 kg) planujemy tez wyjazd. Widze ze duzo kobiet boryka sie z dlugimi staraniami a ja vhyba tylko widzialam ze tylko ja mam taki problem moze w tym moje nieszczescie bylo i te ciagle porownywanie sie do innych. Dlatego jesli ktos ma gorsze dni pamietajcie nie jestescie same wiele par sie boryka z dlugimi staraniami i chocby skaly sra..y jak sie to mowi czasami nie mozna nic zrobic bo nie mamy na niektore rzeczy wplywu. Pozdrawiam i zycze milego dnia

anna1990, Pastylka, Esti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już właśnie po treningu !

No ja jestem wysoka, mam 176 cm, ale chłopa też mi się udało wysokiego znaleźć bo ma 195 cm :D

Maria powodzenia!!!

Witaj, Zofia, zapraszamy do naszego kręgu :D

Salome lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bez treningu w pracy za to ;D

Ale do popoludnia i weekend ;D

I meza tez mam na weekend bo ma wolne ;D

Zadnych nocek nawet dniowki nie ma ;D

Super wypadlo bo mam ochote na jakas rozrywke ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą tam gdzie chodzę trenować jest też basen i zajęcia dla takich maluchów od 3 miesiąca życia :D
    Mega słodko to wygląda ! ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez ide dzisiaj na siłownie. Jak mam wolne soboty to chodze na trampoliny ale dzisiaj musialam isc do pracy :/ i pozpstaje orbitrek rowerek i wioslarz ;)

• Salome Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na aqua aerobiku, ale było tak sobie, za to jutro idę na to samo, ale z inną prowadzącą, która daje większego czadu :)

U nas z mężem spora różnica wzrostu, bo aż 36 cm :)

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria Ty jesteś z Krakowa, tak ?

Gdzie chodzisz na Aqua ? Ja byłam w Parku Wodnym raz i było tak sobie, a chciałabym tak żebym to poczuła :D
    Więc będę wdzięczna za polecenie, w sumie ja na siłownie chodzę do Cascady na Szuwarowej, tam też jest aqua aerobik, ale jeszcze się tam trochę wstydzę iść, bo pełno znajomych chodzi :D

• nada Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki

Kaga <3

Witaj Zofia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:42

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia a jak się czujesz po trampolinach? Ja się nasłuchałam samych negatywnych rzeczy jak to skakanie może zniszczyć mięśnie dna miednicy i spowodować nietrzymanie moczu.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Zofia a jak się czujesz po trampolinach? Ja się nasłuchałam samych negatywnych rzeczy jak to skakanie może zniszczyć mięśnie dna miednicy i spowodować nietrzymanie moczu.
    Haha to chyba jakbym cwiczyla 10 h :) a ja cwicze raz na tydzien;) a poza tym trampolinymaja super wplyw na organizm jest szybsze soalanie regeneracja komorek:) tylko buty mam kijowe i planuje zmienic dodatkowo cwiczenia przy muzyce jest ciezko bo to hardcorowe cwiczenia jesli ktos mysli ze to tylko skakanie no to jest w bledzie i pupaa sie ksztaltuje maz zadowolony

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny podziwiam Was za chodzenie w szpilkach. Ja mam szpilki w szafie i zakładam tylko na wesela albo tego typu imprezy. Miedzy mną a moim mężem jest 10 cm różnicy i jakos szaleć nie mogę z obcasami. Dziś jak to przy sobocie mam leni i nie moge zebrać sie do sprzątania i chyba muszę zrobić sobie badanie cukru. Ciągle jestem zmeczona i ciagle chce mi się pić...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://polki.pl/zdrowie/medycyna-naturalna,skacz-na-trampolinie-dla-zdrowia,10311482,artykul.html
    Tutaj masz wiecej ja bym bardziej bala sie ze nie nadaze. Poza tym specjalisci uwazaja ze moga przegonic raka a moja rodzina jest bardzo obciazona wiec dla mnie same plusy wole to niz nic nie robic.

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ