X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Esti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś wyniki będą po 16tej.

Ja z mężem pracowałam razem na morzu. On jest oficerem a ja szefową stewardess. On jest Australijczykiem, ale mamy mieszkanie w Polsce.

Ale on kilka miesięcy temu zwolnił się z pracy i studiuje jeszcze trochę w szkole morskiej w Anglii, żeby móc dostać rotacyjną pracę i częściej być w domu dla rodziny. Wiec widzę go tylko kiedy przyjeżdżam na urlop.
    Takie mamy życie teraz na walizkach.

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti wrote:
    Kaś wyniki będą po 16tej.

Ja z mężem pracowałam razem na morzu. On jest oficerem a ja szefową stewardess. On jest Australijczykiem, ale mamy mieszkanie w Polsce.

Ale on kilka miesięcy temu zwolnił się z pracy i studiuje jeszcze trochę w szkole morskiej w Anglii, żeby móc dostać rotacyjną pracę i częściej być w domu dla rodziny. Wiec widzę go tylko kiedy przyjeżdżam na urlop.
    Takie mamy życie teraz na walizkach.
    Z jednej strony piekne zawody i pelna podziwu jestem a z drugiej te zycie na walizkach ehh no ale jak sie ma ta teoria ze nie wolno w ciazy latac samolotem ? I oszczedny tryb zycia?

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to macie ciekawe życie.
    Ja podziwiam takie pary jak Wy, że potraficie tak na odległość. Ja nie umiałabym żyć tak na odległość ale to już taka moja natura, że ja przylepa jestem i muszę codziennie widzieć męża i nawet jak się pokłócimy to w nocy chociaż małym palcem u stopy muszę go dotykać :D

Esti lubi tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 8 miesiecy bylismy na walizkach z powodu podjetego leczenia trzeba bylo wieksza kase uzbierac i co tesknota jak nie wiem kase wydalismy a dziecka dalej nie ma takze czasami to nie jest warte. Co do wczasow to w tamtym roku stwierdzilismy ze nogdzie nie pojedziemy tylko na wies bo trzeba miec na czarna godzine np na leczenie leki wizyty i wracalismy ze wsi maz potracil rowerzyste a wlasciwie on w nas wjechal oczywiscie nasza wina przysadzone 3 tys i nie wiwm czy taki oszczedny tryb zycia poplaca bylam zalamana ubiegly rok w ogole byl dla mnie straszny dlatwgo ciesze sie ze sie skonczyl.

Esti lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti w takim razie czekamy z zaciśniętymi kciukami :)

Esti lubi tę wiadomość

• Esti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa z samolotami to szaleją tylko na polskich forach.
    W internecie przy wyszukaniu po angielsku nie ma złych opinii ani przeciwwskazań do lotów do 6go, siódmego miesiąca (zależy od polityki linii lotniczych). Wszystko oczywiście zależy od ogólnego przebiegu ciąży i zaleceń lekarza. Przecież air hostessy też zachodzą w ciążę. Jeśli jestem w ciąży, to znaczy, że już raz leciałam będąc w niej, a 14-go lecę znowu.

Tak, taki styl życia zdecydowanie nie jest dla wszystkich. My przez 5 lat byliśmy zawsze razem mimo pracy, więc mieliśmy jak w raju pływając razem po najpiękniejszych zakątkach globu. Teraz jest ciężej, ale też związek nam nie powszednieje, bo tęsknimy do siebie :-)

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zmiana planow jade teraz do sklepu na zakupy wiec milego dnia wszystkim pozniej ide na silke na zdrowy kregoslup z siostra :) lubie urozmaicac swoje cwiczenia raz lubie intensywnie raz wolno bo sie bardzo szybko nudze niestety w planach zakup butow treningowo biegowych bo do konca kwiwtnia silka potem wyjazd i cwiczenia na dworze :) planuje tez sluchawki kupic takie ktore z uszu nie wypadja bobto tez wkurza bardzo moze na urodzinki dostane ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti wrote:
    Samosiowa z samolotami to szaleją tylko na polskich forach.
    W internecie przy wyszukaniu po angielsku nie ma złych opinii ani przeciwwskazań do lotów do 6go, siódmego miesiąca (zależy od polityki linii lotniczych). Wszystko oczywiście zależy od ogólnego przebiegu ciąży i zaleceń lekarza. Przecież air hostessy też zachodzą w ciążę. Jeśli jestem w ciąży, to znaczy, że już raz leciałam będąc w niej, a 14-go lecę znowu.

Tak, taki styl życia zdecydowanie nie jest dla wszystkich. My przez 5 lat byliśmy zawsze razem mimo pracy, więc mieliśmy jak w raju pływając razem po najpiękniejszych zakątkach globu. Teraz jest ciężej, ale też związek nam nie powszednieje, bo tęsknimy do siebie :-)
    Apropo samolotow moja kumpela zaszla w ciaze nie wiedziala i skakala na trampolinach wiec wierze Ci kobiety dzwigajace w sklepach tez maja dzieciaczki itp.

• adelaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek wrote:
    Powiem ci tak. Nie patrz na objawy innych bo kazda ma inne przed @.
    Bo dla mnie bolace cycki czy bolace jajniki przed @ to zazwyczaj norma. A zreszta raz sa jakies objawy a czasami nie.

Test robic tylko po dniu spodziewanej @ nie szybciej.

3 miesiace sie staracie. Kobietko wrzuć na luz trochę z tym patrzeniem na objawy bo ze swirujesz. My już ponad 4 lata i nie swiruje przy objawach.

Robilas badania??
    Np. Prolaktyne??

Trzymam kcouki zeby nie przyszla @ :D
    Bol cycków tydzien przed nie zwiastuje nic dobrego w moim prZypadku.

Wierzę, że na pewno Ci się uda i będziesz nosić pod swoim sercem małą kruszynkę. :) Faktycznie, trochę przystopuje, bo już dostaję na głowę od tego.. Za dużo się naczytałam, bo jedne pisały, że miały takie objawy i zaszły, a drugie, że miały takie objawy i przyszła @... :( W sumie pierwszy raz mam takie objawy i dlatego też tak świruje... Poczekam do @ i jak nie przyjdzie to zrobię test. :D

Phiczek lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelaa musisz odpuścić. Każda z Nas to przerabiała i każda wie, że jest to możliwe by o tym nie myśleć. Będziesz zdrowsza jak przestaniesz myśleć :)

KARO lubi tę wiadomość

• adelaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Esti wow widzę tam kreseczkę!!! Trzymam mocno kciuki :*

Drogie dziewczyny nie ma nic gorszego niż wkręcanie sobie objawów. Swędząca skóra, wysypka, ból jajnika, bol cycków/brak bolu cycków, kłucie jajnika... we wszystkim chciałam wiedzieć ciążę. I chyba każda to przechodzi na początku drogi. Mało tego - przez te głupie autosugestie mam wrażenie, że "psychicznie" blokowalam przyjście okresu i później miałam cykl 40-dniowy.
    Wczoraj zaczęłam 9-ty tydzień wg daty okresu i co? Nadal nie mam żadnych objawów ciąży, które wcześniej myślałam, że są typowe. Dopiero pod koniec siódmego tygodnia zaczęło mnie odrzucać od jedzenia i dopadło mega zmęczenie. Gdyby nie to że odstawiłam leki 5.02 to w życiu bym nie wpadła na pomysł zrobienia testu w tym cyklu, bo nie miałam żadnych objawow. Doskonale Was rozumiem, bo też to przechodziłam, ale nie szukajcie objawów na siłę - rozczarowanie bardzo boli.

Myślę, że każda kobieta jest inna i każda z nas będzie mieć inne objawy.. Powiem szczerze, że przyznaję rację z tym bezsensownym nakręcaniem się. Faktycznie trzeba trochę przystopować, bo gdzieś czytałam, a nawet słyszałam, że zazwyczaj dużo nasza psychika robi za nas. Nie będę się za bardzo nastawiać.. :(

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś28 wrote:
    Adelaa musisz odpuścić. Każda z Nas to przerabiała i każda wie, że jest to możliwe by o tym nie myśleć. Będziesz zdrowsza jak przestaniesz myśleć :)

Nie widzę innego wyjścia, jak po prostu przestać sobie wmawiać... Zobaczę co będzie w dniu spodziewanej @. Mam nadzieje, ze ciota nie przyjdzie.....

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa staraczka wrote:
    Adelaa czekaj do dnia miesiaczki i nie szukaj objawow bo z wlasnego doswiadczenia powiem Ci ze jesli wyjdzie ciaza bedziesz pozytywnie zaskoczona a jesli nie to pojaei sie smutek i zal wiec zajmij glowe czyms skup sie porzadnie np na serialu na porzadkach albo czytaniu napewno cos znajdziesz. Ja wczoraj pizza i piwko i film gwiezdne wojny i zasnelam jak zwykle obudzil mnie pies nie ma lepszego budzika zawsze o tej samej porze wstaje :) ja lubie lekkie ksiazki jak jakies romanse naprzyklad kilka razy probowalsm innych gatunkow ale to chyba nie dla mnie.

Dobry pomysł, pooglądam jakieś filmy, żeby tyle nie myśleć. :) Długo się starałaś o dziecko? :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • nada Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti wow jaka ciekawa praca. Tez myśle ze nie ma co wariować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:43

adelaa, Esti lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti kciuki!!!

Ja nigdy nie doszukuje sie objawow, czekam na okres i tyle.. jak bedzie to bedzie. Nie mozna dac sie zwariować.

blair., Esti lubią tę wiadomość

• adelaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Esti kciuki!!!

Ja nigdy nie doszukuje sie objawow, czekam na okres i tyle.. jak bedzie to bedzie. Nie mozna dac sie zwariować.

Dokładnie, już to zrozumiałam i przestałam wariować na tym punkcie jak oszalała... Poczekam do dnia miesiączki. :/

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny w dzisiejszych czasach łatwiej uniknąć ciąży niż w niej być :D Idzie się do sklepu czy apteki i można kupić prezerwatywy lub tabletki , a dziecka w sklepie się nie kupi

adelaa, nada, Żanetka93, KARO lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierze lub braka ktoras z Was olej z wiesiolka ?

Jako tako ze sluzem nie mam problemu owulka tez okej

Ale ogolnie slyszalalm ze wogole ma dobry wplyw na wiele innych rzeczy

Tylko sie zastanawiam zebym sobie nic nie poknocila jak bede to brac hehe

Chetnie poslucham opini ;)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 12:08

Żanetka93 lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę i faktycznie śluz lepszy. Ale paskudny on jest. Powinno się go brać do owulacji, wiec ja tak do 14 dc staram się go brać a potem pijemy z Mężem olej z czarnuszki, nawilżający na gardło i nos :)

Żanetka93 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ