X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo pytałaś, który u Nas cykl starań to już Co odpisuje: za 2 tygodnie zaczynamy 14 cs.
    Ja oprócz badania hormonów tarczycy nie miałam żadnych badań.

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie co do objawow ;)

Nawet opoznienie miesiaczki nie jest pewnikiem

Dopiero zaczynasz przygode

Kazdy bol ktory odczuwasz moglas wczesniej nie zauwazyc

Jak czlowiek sie stara to nawet bol dupy i zlamany paznokiec uwaza za objaw ciazy ;D

Nie patrz na nic czekaj na termin okresu

Oczywiscie zycze powodzenia ale po co sie nakrecac wczesniej ;)

Co do wakacji my lecimy w czerwcu do Hiszpani ;)

Udalo nam sie trafic na oferte a marzylismy o jakis wakacjach za granica wiec wkoncu zaniast gadania wzielismy sie i zrobilismy wycieczke dodo biura podrozy i wycieczka zakupiona ;D

• KARO Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam zachwycona Dominikaną i mamy taki mały plan wrócić tam kiedyś na którąś rocznicę :)

Esti TRZYMAM MOCNO KCIUKI!! :)

Kaś28 życzę wytrwałości i w końcu 2 kresek. Rozumiem, że masz jakieś problemy z tarczycą?

Esti, Ag1988 lubią tę wiadomość

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    To tez bliziutko! A gdzie?
    My Turcja haha pisalam Wam o ksiazce a juz mam egzaminy na studiach my po prostu zaczelismy zyc jakby staran w ogole nie bylo i nie oszczedzamy sie co do boli no to mnie wiecznie cos kluje w owu i po owu a @ przychodzi a bol cyckow mialam przed 2 ciazami zawsze przed okresem a teraz w ogole nie mam . Takze objawy nie wiem czy cos takiego jest jedynym pewniakiem u mnie byla sennosc i pilam kawe ale spac mi sie dalej chcialo u kazdej sa inne ale tak jak dziewczyny Ci radza nie wsluchuj sie w siebie bo oszalejesz i radza dobrze;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś28 wrote:
    Karo pytałaś, który u Nas cykl starań to już Co odpisuje: za 2 tygodnie zaczynamy 14 cs.
    Ja oprócz badania hormonów tarczycy nie miałam żadnych badań.

A np owulki masz powtwierdzine na usg?;)

Mi doktor na poczatku kazal wykonac prolaktyne panel tarczycowy glukoze insuline najlepiej tez z obciazeniem
    Po tych wynikach mialam monitoringi owulacji

Progesteron badany 7 dpo

I ze wszystko gra teraz bede miec robiona droznosc ;)

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemów z tarczycą nie mam. To było pierwsze badanie jakie zlecił mi lekarz. Kolejne badanie to tsh czy się obniżyło bo jak na starania o dzidziusia to jest troszkę za wysokie, prolaktynę i testosteron.

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti
    Kciuki ❤

Esti lubi tę wiadomość

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti wow widzę tam kreseczkę!!! Trzymam mocno kciuki :*

Drogie dziewczyny nie ma nic gorszego niż wkręcanie sobie objawów. Swędząca skóra, wysypka, ból jajnika, bol cycków/brak bolu cycków, kłucie jajnika... we wszystkim chciałam wiedzieć ciążę. I chyba każda to przechodzi na początku drogi. Mało tego - przez te głupie autosugestie mam wrażenie, że "psychicznie" blokowalam przyjście okresu i później miałam cykl 40-dniowy.
    Wczoraj zaczęłam 9-ty tydzień wg daty okresu i co? Nadal nie mam żadnych objawów ciąży, które wcześniej myślałam, że są typowe. Dopiero pod koniec siódmego tygodnia zaczęło mnie odrzucać od jedzenia i dopadło mega zmęczenie. Gdyby nie to że odstawiłam leki 5.02 to w życiu bym nie wpadła na pomysł zrobienia testu w tym cyklu, bo nie miałam żadnych objawow. Doskonale Was rozumiem, bo też to przechodziłam, ale nie szukajcie objawów na siłę - rozczarowanie bardzo boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 10:15

nada, blair., MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak u Żanetki było. Ale AMH moje nie powala :/ niestety chyba zrobię jeszcze raz te badania. Może wyjdzie więcej?

Esti!!!! <33 ktory wasz cykl starań? Coś było inaczej tym razem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:43

Esti lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga <3 true ja co miesiąc jestem w ciąży :p ale ze swędząca skóra jest objawem? Nie wiedziałam.

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Kaga <3 true ja co miesiąc jestem w ciąży :p ale ze swędząca skóra jest objawem? Nie wiedziałam.

Hahaha moja droga jak się chce to wszytko może być objawem! xd
    Raz miałam jakaś dziwna wysypkę na klatce piersiowej i plamy na szyi i też przekopalam pół internetu, żeby mieć pewność, że to objaw ciąży. Teraz mogę się tylko śmiać ze swojej głupoty. :D

Salome lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti trzymam kciuki :)

Ło dziewczyny ja też sobie wkręcałam, że jestem w ciąży. Ból cycków, brak bólu cycków albo, że większe się zrobiły. Wyczulony węch, albo to że rano miałam mdłości po paście do zębów. A prawda jest taka, że węch ma pewne zapachy miałam wyczulony od zawsze, a pasta do zębów to w niektórych jest taki mentol i taki finał. I jak teraz na spokojnie o tym myślę to stwierdzam, że jak już kiedyś będę w ciąży to nie zauważę objawów bo już tyle razy sobie wkręciłam.
    A jeszcze coś Wam napiszę o ciąży - mojego kuzyna żona dowiedziała się o 3 ciąży będąc w 8 miesiącu. Lekarze powiedzieli jej kiedyś, że ma bardzo duże mięśniaki i macicę do usunięcia. Za bardzo nie przytyła bo dziecko jakoś upchało się w niej jeśli tak to można określić, ruchy dziecka brała za rewolucje w brzuchy a mega skąpy okres to wina wieku i mięśniaków. Wyobraźcie sobie jej zdziwienie jak na kontroli u lekarza zobaczyła dziecko prawie gotowe do wyjścia. Efekt jest taki, że najmłodsza córka ma już 6 lat a najstarsza 25 :D

Esti lubi tę wiadomość

• KARO Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mój mąż na początku we wszystkim widział objawy ciąży i nakręcał mnie tym. Zupełnie niepotrzebnie, bo potem czułam rozczarowanie przy każdej @. Teraz oboje się uspokoiliśmy - dziecko będzie wtedy kiedy ma być. Nie przestajemy się starać, wstępne badania porobione, pomagamy sobie suplementami , ale nie odliczamy. I nie siedzimy jak na szpilkach na 2-3 dni przed planowaną@

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

• nada Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś jaka historia!!! Nie do uwierzenia wręcz. Ale przecież są te programy ciąża z zaskoczenia. Natura jednak jest nie do przewidzenia.

PplPp1.png
  • KARO Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle zaskoczenie z 3 ciążą! To musiał być szok ;)

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Hahaha moja droga jak się chce to wszytko może być objawem! xd
    Raz miałam jakaś dziwna wysypkę na klatce piersiowej i plamy na szyi i też przekopalam pół internetu, żeby mieć pewność, że to objaw ciąży. Teraz mogę się tylko śmiać ze swojej głupoty. :D
    Jak swedziawka jest objawem ciazy hehe
    To jestem w niej co miesiac haha..

Bylam u dietetyka i schudlam tylko 1kg. Wiedzialam ze przyjdzie ten moment ze waga stanie ale mogla by przy koncu a nie teraz ehhh... Wredna :D

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc swedzaca skora objawem ja tez taki mialam co lepsze wkrecilam mezowi ze cos z pracy przyniosl i jego zaczelo tez swedziec ale ja jestem alergikiem i juz wiem ze to moj organizm sie bronil bo poza sennoscia nie miala mi choroba caly czas mialam temp 37.2 i zle sie czulam ale w zyciu bym nie podejrzeqala wtedy ze to ciaza zima byla zarazki itp i tak jest najlepiej nie szukac bo jak sie doszukujemy to nie wychodzi.

• Esti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada u nas 5ty cykl, ale dwa cykle były zawieszone bo z mężem się nie widzieliśmy.

Pierwszy cs nic nie monitorowałam, więc nie wiem, czy nawet wbiłam się w owulkę.
    Drugi cykl długi - 45 dni - byłam w dużym stresie, chciałam dziecko natychmiast, bo z mężem mieliśmy wchodzić w long distance i mi cykl zwariował. Albo był bezowulacyjny albo owulacja dopiero po 30tym dniu. Pierwszy raz miałam aż tak długi cykl.

W tym cyklu już monitorowałam dokładnie od 3 cykli miałam wszystko regularne, cykle 29 dniowe i owulke około 17 dnia.

W tym cyklu nie liczyłam na zajście w ciąże, bo z mężem widziałam się tylko 10 dni i latałam przez ocean zmieniając strefy czasowe i klimat.
    Więc na zupełnym relaksie jestem cały cykl bez żadnych oczekiwań.

Ale cykl mi się nie przesunął, owulacja zaznaczona prawidłowo, więc nadzieja jest :-)
    Zobaczymy co wyjdzie na becie.

Dzisiaj jestem 14dpo, w piątek robiłam test przed wyjazdem do rodziny na weekend i była kompletna biel a dziś coś się tam dzieje. Już powinien okres przyjść i nie czuje nic.

Jeśli jakiekolwiek objawy inne niż zwykle to u mnie naprawdę czułam jajnik lewy, ale dopiero po owulacji i to przez kilka dni. Nigdy wcześniej nie czułam jajników i się zaczynałam martwić czy w ogóle je mam :-) Teraz już od tygodnia nie czuję jajnika. A tak to wieczorem chyba temperatury mi ostatnio skaczą wysoko, bo rumienieję wieczorami na twarzy i oczy mi się szklą. Mój tatuś się martwi, że chora jestem :-)
    Trzeci dzień pobolewają mnie sutki ale tylko przy dotyku.

Więc objawy typowe i dla ciąży i dla braku ciąży heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 10:58

nada lubi tę wiadomość

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti, a o której masz mieć wyniki bety?
    A jak to jest z Tobą i mężem, że tak latacie do siebie?

• blair. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti super, kciuki za betę <3 tak jak mówisz, when there is a will there's a way, nawet w takich warunkach jakie miałaś :)

Esti lubi tę wiadomość

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ