X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo pytałaś, który u Nas cykl starań to już Co odpisuje: za 2 tygodnie zaczynamy 14 cs.
    Ja oprócz badania hormonów tarczycy nie miałam żadnych badań.

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie co do objawow ;)

Nawet opoznienie miesiaczki nie jest pewnikiem

Dopiero zaczynasz przygode

Kazdy bol ktory odczuwasz moglas wczesniej nie zauwazyc

Jak czlowiek sie stara to nawet bol dupy i zlamany paznokiec uwaza za objaw ciazy ;D

Nie patrz na nic czekaj na termin okresu

Oczywiscie zycze powodzenia ale po co sie nakrecac wczesniej ;)

Co do wakacji my lecimy w czerwcu do Hiszpani ;)

Udalo nam sie trafic na oferte a marzylismy o jakis wakacjach za granica wiec wkoncu zaniast gadania wzielismy sie i zrobilismy wycieczke dodo biura podrozy i wycieczka zakupiona ;D

• KARO Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam zachwycona Dominikaną i mamy taki mały plan wrócić tam kiedyś na którąś rocznicę :)

Esti TRZYMAM MOCNO KCIUKI!! :)

Kaś28 życzę wytrwałości i w końcu 2 kresek. Rozumiem, że masz jakieś problemy z tarczycą?

Esti, Ag1988 lubią tę wiadomość

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    To tez bliziutko! A gdzie?
    My Turcja haha pisalam Wam o ksiazce a juz mam egzaminy na studiach my po prostu zaczelismy zyc jakby staran w ogole nie bylo i nie oszczedzamy sie co do boli no to mnie wiecznie cos kluje w owu i po owu a @ przychodzi a bol cyckow mialam przed 2 ciazami zawsze przed okresem a teraz w ogole nie mam . Takze objawy nie wiem czy cos takiego jest jedynym pewniakiem u mnie byla sennosc i pilam kawe ale spac mi sie dalej chcialo u kazdej sa inne ale tak jak dziewczyny Ci radza nie wsluchuj sie w siebie bo oszalejesz i radza dobrze;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś28 wrote:
    Karo pytałaś, który u Nas cykl starań to już Co odpisuje: za 2 tygodnie zaczynamy 14 cs.
    Ja oprócz badania hormonów tarczycy nie miałam żadnych badań.

A np owulki masz powtwierdzine na usg?;)

Mi doktor na poczatku kazal wykonac prolaktyne panel tarczycowy glukoze insuline najlepiej tez z obciazeniem
    Po tych wynikach mialam monitoringi owulacji

Progesteron badany 7 dpo

I ze wszystko gra teraz bede miec robiona droznosc ;)

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemów z tarczycą nie mam. To było pierwsze badanie jakie zlecił mi lekarz. Kolejne badanie to tsh czy się obniżyło bo jak na starania o dzidziusia to jest troszkę za wysokie, prolaktynę i testosteron.

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti
    Kciuki ❤

Esti lubi tę wiadomość

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti wow widzę tam kreseczkę!!! Trzymam mocno kciuki :*

Drogie dziewczyny nie ma nic gorszego niż wkręcanie sobie objawów. Swędząca skóra, wysypka, ból jajnika, bol cycków/brak bolu cycków, kłucie jajnika... we wszystkim chciałam wiedzieć ciążę. I chyba każda to przechodzi na początku drogi. Mało tego - przez te głupie autosugestie mam wrażenie, że "psychicznie" blokowalam przyjście okresu i później miałam cykl 40-dniowy.
    Wczoraj zaczęłam 9-ty tydzień wg daty okresu i co? Nadal nie mam żadnych objawów ciąży, które wcześniej myślałam, że są typowe. Dopiero pod koniec siódmego tygodnia zaczęło mnie odrzucać od jedzenia i dopadło mega zmęczenie. Gdyby nie to że odstawiłam leki 5.02 to w życiu bym nie wpadła na pomysł zrobienia testu w tym cyklu, bo nie miałam żadnych objawow. Doskonale Was rozumiem, bo też to przechodziłam, ale nie szukajcie objawów na siłę - rozczarowanie bardzo boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 10:15

nada, blair., MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak u Żanetki było. Ale AMH moje nie powala :/ niestety chyba zrobię jeszcze raz te badania. Może wyjdzie więcej?

Esti!!!! <33 ktory wasz cykl starań? Coś było inaczej tym razem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:43

Esti lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga <3 true ja co miesiąc jestem w ciąży :p ale ze swędząca skóra jest objawem? Nie wiedziałam.

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Kaga <3 true ja co miesiąc jestem w ciąży :p ale ze swędząca skóra jest objawem? Nie wiedziałam.

Hahaha moja droga jak się chce to wszytko może być objawem! xd
    Raz miałam jakaś dziwna wysypkę na klatce piersiowej i plamy na szyi i też przekopalam pół internetu, żeby mieć pewność, że to objaw ciąży. Teraz mogę się tylko śmiać ze swojej głupoty. :D

Salome lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti trzymam kciuki :)

Ło dziewczyny ja też sobie wkręcałam, że jestem w ciąży. Ból cycków, brak bólu cycków albo, że większe się zrobiły. Wyczulony węch, albo to że rano miałam mdłości po paście do zębów. A prawda jest taka, że węch ma pewne zapachy miałam wyczulony od zawsze, a pasta do zębów to w niektórych jest taki mentol i taki finał. I jak teraz na spokojnie o tym myślę to stwierdzam, że jak już kiedyś będę w ciąży to nie zauważę objawów bo już tyle razy sobie wkręciłam.
    A jeszcze coś Wam napiszę o ciąży - mojego kuzyna żona dowiedziała się o 3 ciąży będąc w 8 miesiącu. Lekarze powiedzieli jej kiedyś, że ma bardzo duże mięśniaki i macicę do usunięcia. Za bardzo nie przytyła bo dziecko jakoś upchało się w niej jeśli tak to można określić, ruchy dziecka brała za rewolucje w brzuchy a mega skąpy okres to wina wieku i mięśniaków. Wyobraźcie sobie jej zdziwienie jak na kontroli u lekarza zobaczyła dziecko prawie gotowe do wyjścia. Efekt jest taki, że najmłodsza córka ma już 6 lat a najstarsza 25 :D

Esti lubi tę wiadomość

• KARO Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mój mąż na początku we wszystkim widział objawy ciąży i nakręcał mnie tym. Zupełnie niepotrzebnie, bo potem czułam rozczarowanie przy każdej @. Teraz oboje się uspokoiliśmy - dziecko będzie wtedy kiedy ma być. Nie przestajemy się starać, wstępne badania porobione, pomagamy sobie suplementami , ale nie odliczamy. I nie siedzimy jak na szpilkach na 2-3 dni przed planowaną@

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

• nada Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś jaka historia!!! Nie do uwierzenia wręcz. Ale przecież są te programy ciąża z zaskoczenia. Natura jednak jest nie do przewidzenia.

PplPp1.png
  • KARO Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle zaskoczenie z 3 ciążą! To musiał być szok ;)

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Hahaha moja droga jak się chce to wszytko może być objawem! xd
    Raz miałam jakaś dziwna wysypkę na klatce piersiowej i plamy na szyi i też przekopalam pół internetu, żeby mieć pewność, że to objaw ciąży. Teraz mogę się tylko śmiać ze swojej głupoty. :D
    Jak swedziawka jest objawem ciazy hehe
    To jestem w niej co miesiac haha..

Bylam u dietetyka i schudlam tylko 1kg. Wiedzialam ze przyjdzie ten moment ze waga stanie ale mogla by przy koncu a nie teraz ehhh... Wredna :D

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc swedzaca skora objawem ja tez taki mialam co lepsze wkrecilam mezowi ze cos z pracy przyniosl i jego zaczelo tez swedziec ale ja jestem alergikiem i juz wiem ze to moj organizm sie bronil bo poza sennoscia nie miala mi choroba caly czas mialam temp 37.2 i zle sie czulam ale w zyciu bym nie podejrzeqala wtedy ze to ciaza zima byla zarazki itp i tak jest najlepiej nie szukac bo jak sie doszukujemy to nie wychodzi.

• Esti Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada u nas 5ty cykl, ale dwa cykle były zawieszone bo z mężem się nie widzieliśmy.

Pierwszy cs nic nie monitorowałam, więc nie wiem, czy nawet wbiłam się w owulkę.
    Drugi cykl długi - 45 dni - byłam w dużym stresie, chciałam dziecko natychmiast, bo z mężem mieliśmy wchodzić w long distance i mi cykl zwariował. Albo był bezowulacyjny albo owulacja dopiero po 30tym dniu. Pierwszy raz miałam aż tak długi cykl.

W tym cyklu już monitorowałam dokładnie od 3 cykli miałam wszystko regularne, cykle 29 dniowe i owulke około 17 dnia.

W tym cyklu nie liczyłam na zajście w ciąże, bo z mężem widziałam się tylko 10 dni i latałam przez ocean zmieniając strefy czasowe i klimat.
    Więc na zupełnym relaksie jestem cały cykl bez żadnych oczekiwań.

Ale cykl mi się nie przesunął, owulacja zaznaczona prawidłowo, więc nadzieja jest :-)
    Zobaczymy co wyjdzie na becie.

Dzisiaj jestem 14dpo, w piątek robiłam test przed wyjazdem do rodziny na weekend i była kompletna biel a dziś coś się tam dzieje. Już powinien okres przyjść i nie czuje nic.

Jeśli jakiekolwiek objawy inne niż zwykle to u mnie naprawdę czułam jajnik lewy, ale dopiero po owulacji i to przez kilka dni. Nigdy wcześniej nie czułam jajników i się zaczynałam martwić czy w ogóle je mam :-) Teraz już od tygodnia nie czuję jajnika. A tak to wieczorem chyba temperatury mi ostatnio skaczą wysoko, bo rumienieję wieczorami na twarzy i oczy mi się szklą. Mój tatuś się martwi, że chora jestem :-)
    Trzeci dzień pobolewają mnie sutki ale tylko przy dotyku.

Więc objawy typowe i dla ciąży i dla braku ciąży heh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 10:58

nada lubi tę wiadomość

2019 zdrowy syn - ciąża naturalna

3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
    02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
    03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna

12 dpo beta 27mlU/mL
    16 dpo beta 244 mlU/mL
    18 dpo beta 747 mlU/mL

oby tym razem dobrze się skończyło <3
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti, a o której masz mieć wyniki bety?
    A jak to jest z Tobą i mężem, że tak latacie do siebie?

• blair. Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esti super, kciuki za betę <3 tak jak mówisz, when there is a will there's a way, nawet w takich warunkach jakie miałaś :)

Esti lubi tę wiadomość

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ