Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć Karo
Witamy tutaj Napisz coś więcej o sobie, w jakim jesteście wieku i czy macie za sobą jakieś badania? Powodzenia w staraniach
Akurat ja to zakładałam, że będą problemy i zajmie nam to długo czasu, jak zobaczyłam, że po odstawieniu antykoncepcji, cykl w cykl mam 40-50dniowy... -
nick nieaktualnyNo ja właśnie lubie takie brutalne książki, podoba mi się!
Ja to lubie takie ksiązki trochę na faktach, trochę takie z czymś kryminalny w tle, właśnie zabójstwa, narkotyki i te sprawy.
Polecam książki Justyny Świst, tam też nutka seksu. Przeczytałam Prokuratora, Komisarza, a teraz jeszcze muszę Podejrzanego.
Bardzo wstrząsająca książka i to na faktach to też Czy Bóg wybaczy siostrze Bernadetcie.
No i mam naukową fajną książkę, Dlaczego kobiety uprawiają seks.
Ja ogólnie jestem ksiązkoholik i mam ich sporo, lubię czytać. Ostatnio też czytałam Jasnowidz na policyjnym etacie, o wszystkich sprawach rozwiązanych przez jasnowidza Jackowskiego.
Aaa jeszcze tyle czytania przede mną -
Tez lubię bardzo o to czy "Bóg wybaczy siostrze..." to musi być ciężkie, czytałam pozostałe dwie Kopinskiej to musiałam odkładać żeby odsapnąć. Najgorzej ze to wszystko prawda. Eh. Tez lubię kryminały, dodam sobie Justyne Świst do listy. W ogóle teraz mam wykupiony abonament Legimi i jestem zachwycona. Ostatnio dużo słucham jak chodzę z psem. A tam są i audiobooki i książki na kindla
-
Ja mam 29 lat (dokładniej stuknie mi 29 za miesiąc), mąż w tym roku 30. Chwilowo robiłam tylko bardzo podstawowe badania - morfologia z rozmazem na magnez i żelazo, bo z tym miewam problemy. Byłam u ginekologa i na pierwszy rzut oka wszystko ok. Owulacja była wtedy kiedy powinna, cykl mam zawsze co 28 dni więc do roku według lekarza mam spokojnie się starać. Jeśli po roku się nie uda będziemy sprawdzać drożność jajników. Co do męża to już na własną rękę w zeszłym miesiącu sprawdzaliśmy nasienie (siostra męża nie może mieć dzieci więc chcieliśmy sprawdzić czy ten problem i jego nie dotyczy). Badania wyszły dobrze, chociaż prawidłowych plemników ma "tylko" 4% - mieścimy się w normie ale jest to minimum wg WHO. Reszta parametrów super. Te 4% trochę mnie niepokoi, ale nie chcę jeszcze wpadać w panikę... Zwłaszcza po to, żeby nie spinać męża Tak jak pisałam wcześniej od tego cyklu biorę olej z wiesiołka. Podaję go też mężowi. Prócz tego od lipca 2018 biorę kwas foliowy. Teraz łyka go też mój mąż+ dostaje też cynk Mam nadzieję parametry się polepszą, a przynajmniej nie spadną . Liczę też na wiesiołek - moja przyjaciółka po stosowaniu zobaczyła 2 kreski ))
Widzę, że pojawił się temat książek Sama jestem książkoholiczką )) Żulczyka czytałam tylko "Instytut" pierwszą wersję. Polecam Wam "Ofiarę 44" - ostatnio wpadła mi w ręce i nie mogłam się oderwać. Teraz jestem w trakcie II tomu "Królów przeklętych"29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynada wrote:Tez lubię bardzo o to czy "Bóg wybaczy siostrze..." to musi być ciężkie, czytałam pozostałe dwie Kopinskiej to musiałam odkładać żeby odsapnąć. Najgorzej ze to wszystko prawda. Eh. Tez lubię kryminały, dodam sobie Justyne Świst do listy. W ogóle teraz mam wykupiony abonament Legimi i jestem zachwycona. Ostatnio dużo słucham jak chodzę z psem. A tam są i audiobooki i książki na kindla
Bardzo wstrząsająca, były momenty, że aż płakałam przy tej książce... Nie mogłam uwierzyć w to zło i piekło na ziemi jakie miały zgotowane te dzieciaki, w miejscu gdzie powinny czuć się wsród sióstr bezpieczne, a jeszcze jak ma się świadomość, że to się działo naprawdę
Kopińskiej czytałam Polska odwraca oczy i Z nienawiści do kobiet.
Kupiłam sobie też teraz Blankę Lipińską, 365 dni i Ten dzień, poczytam, podobno to taka polska wersja Greya. A mam ochotę teraz na coś lekkiego przepełnionego seksem -
Cześć dziewczyny
Ja też w tym roku się staram... potrzebuje waszej pomocy, już dostaje bzika 27 miałam owulacje, tego dnia strasznie kuł mnie jajnik, dużo śluzu itd.. z partnerem byly przytulanki 22 lutego i w dzien owulacji.. dzien po ow jajnik nadal bolal... kolejnego dnia tez boli... i az do dzisiejszego dnia, jajniki kuja naprzemiennie, pachwiny zaczely bolec i piersi po bokach.. laskotanie i brzuch taki "pelny" i do tego bulgotanie jajnika.. dzis mija 5 dzien... okres powinnam dostac 10 mam nadzieje, ze nie przyjdzie, jeszcze tydzien czekania... czy to sa w ogole jakies wczesne objawy ciazy? korci żeby zrobić ten pierwszy test... takich objawow po owulce jeszcze nigdy nie mialamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 21:29
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Cześć Adela Ze swojego doświadczenia powiem Ci ze nie warto testować niż w dzień spodziewanej miesiączki.
Witaj Karo-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Ag1988 dzięki za pocieszenie Czytałam gdzieś na jakimś starym forum, że para z 2% zaszła w ciążę tylko potrzebowała więcej czasu i wsparcia lekarza. Trafiłam niestety tylko na jeden taki wpis i to z 2013 roku więc super usłyszeć od kogoś z tego roku, że nie jestem sama I nie ma co się jeszcze stresować na tym etapie. Tylko działać Wam lekarz coś zalecił na poprawę parametrów nasienia?
Adelaa ja bym się wstrzymała na Twoim miejscu w testem. Faktycznie nie na co robić wcześniej niż przed planowaną miesiączką - choć doskonale Cię rozumiem jak to kusi
Kaś28 Cześć! A Ty jak długo się już starasz o swoje maleństwo?
29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Mam taką cichą nadzieję dziewczyny. Objawy, których nigdy wcześniej nie miałam mogą wskazywać na ciąże, ale nie chce zapeszać A wam - jak idzie staranie się?Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
nick nieaktualnyZalecił Acertin plus witaminę D, a ja dołożyłam jeszcze do tego zioła Ojca Sroki, które razem pijemy, gdy ja nie mam stymulowanych cykli. Do zapłodnienia tak naprawdę potrzebny jest tylko 1 plemnik, wiec nie ma sie co załamywać. My poprawiamy tez ruch!
-
Adelaa my staramy się tak konkretnie 6 miesiąc. Ale tak naprawdę już wcześniej przestaliśmy stosować antykoncepcję, tak niecały rok przed ślubem. Z założeniem, że jeśli znajdę w ciążę wcześniej to nic się nie stanie, bo i tak będziemy chcieli mieć dziecko. Jednak nie skupiałam się na tym jakoś wybitnie. A tak na 3 miesiące przed ślubem pilnowałam dni płodnych żeby je "ominąć" - nie chciałam być na weselu w tak wczesnej fazie ciąży. Nigdy nie wiadomo jakbym się czuła29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Życzę z całego serca dwóch kreseczek. Ja już się staram 3 miesiąc i dopiero teraz u mnie takie objawy.. ale czy to ciąża? nie mam pojęcia Muszę czekać aż do dnia miesiączki.. A Ty Karo? Mimo, że nie jesteś w ciąży to miałas wcześniej jakieś objawy ciąży, które i tak zakonczyły się @?Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Ag1988 to prawda. Grunt to się nie poddawać
Adelaa w którymś cyklu miałam dużo pełniejsze piersi niż kiedykolwiek i wtedy zaczęłam myśleć, że to może ciąża. Ale chyba po prostu przytyłam Bo od tamtego czasu tak już mam za każdym razem. Miałam też jeden cykl, w którym po owulacji miałam jeszcze przez jakiś czas naprzemienne bóle jajników, a potem @.29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Być może. Musiałam wziąć prysznic bo zauważyłam u siebie brązowe plamienia.. Nie wiem czy się cieszyć i płakać, nie wiem co to zwiastuje.....Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
nick nieaktualnyAdelaa czekaj do dnia miesiaczki i nie szukaj objawow bo z wlasnego doswiadczenia powiem Ci ze jesli wyjdzie ciaza bedziesz pozytywnie zaskoczona a jesli nie to pojaei sie smutek i zal wiec zajmij glowe czyms skup sie porzadnie np na serialu na porzadkach albo czytaniu napewno cos znajdziesz. Ja wczoraj pizza i piwko i film gwiezdne wojny i zasnelam jak zwykle obudzil mnie pies nie ma lepszego budzika zawsze o tej samej porze wstaje ja lubie lekkie ksiazki jak jakies romanse naprzyklad kilka razy probowalsm innych gatunkow ale to chyba nie dla mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 05:48
adelaa lubi tę wiadomość