Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoj uwielbia koszule
W swieta zawsze wlasnie biala wdziewa
Ogolnie uwielbiam go w bieli
Taki mniam
Takto t-shrty nosi
I strasznie lubi dresy
Ten plaszcz Alpaka jak dla mnie super Abi
Taki lekki super sie uklada
Mozna i na elegancko ale tez na sportowo do dzinsow i adidaska i to dla mnie super sprawa
Ogolnie kwestia gustu ale jak dla mnie super fason
Podesle foto jak bede w domu
Co to antycial moja znajoma teraz robila panel tarczycowy bo tez starala sie o dziecko i wyszly jej tylko podwyzszone anty ciala
Dostala euthyrox 50 ze wzgledu na to ze sie staraja ale doktor jej mowil ze gdyby sie nie starali to obstawil by ja dieta i suplami bo tak to tez to mozna poprawic tylko ze zajmuje wiecej czasu
A ze ze wzgeldu na to ze sie staraja i zeby to wspomoc lub uniknac poronienia obstawil ja lekiem
To tak z przykladu znajomej ja osobsicie sie nie znam bo anty zawsze mialam nizutkie -
Ja wcześniej jak badalam (5 lat temu) to tsh miałam pięknie bo 1,20. Usg tarczycy też super, teraz postanowiłam zbadać i kurcze zonk.. Boję się jeszcze prolaktyny ale wynik chyba dopiero wieczorem. Jeszcze czekam na wynik lh i fsh.. Trochę mnie dobił ten wynik, ale na piątek zapisałam się do gina zobaczymy co on powie..
Puder Bahama mama jest super, polecam i do kompletu ich kultowy rozświetlacz mary lou ❤️Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Dziś mam 12 dzień cyklu a temperaturę zaczęłam mierzyć o 3 dni cyklu. Mierzę o stałej porze, jak mi zadzwoni budzik a przed wstaniem do łazienki. Na weekend też już sobie nastawiłam budzik, zmierzę temperaturę i pójdę spać dalej a wynik odczytam jak już się wyśpię-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
No to już się nie martwię Dziś zapisałam się do innego ginekologa z myślą, że wyszarpię skierowania na badania-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOversize
Jest taki luzny ale w sumie taki chcialam
Jakny to powiedzie jest luzny ale nie jest jakis obszerny ze wielki tylko tak zgrabnie oversize hehe
Zastanawialam sie nad czarnym bo w sumie mialam w glowie ze czarny wykorzystam tez jesienia
Ale wzielam ten wlansie ze zdejcia bo taki wiosenny a i do dzinsow i bialych i do adidaskow i do szpilek
Spoko sie nosi ale powiem tez ze cieplutki jest daje ciepelko
Smigalalm w nim wczoraj i cieplo mi bylo
Zrobilam tak ze owinelam sie nim jak szlafrokiem i przepielam sobie paseczek w talii delikatny i tez bylo okej...
Ja wymierzylam te alpaki w butiku a zamowilam wlasnie tutaj z neta heh -
MEGI 123 wrote:Phiczek to mamy takie same wyniki a jednak mi jyz endo zapisał lek. Twierdzi że to ułatwia zajście w ciąże
Mi powiedział ze mam sie nie martwic bo to nie przeszkadza aby zajsc w ciaze...
Mam kontrole za 3 miechy zeby zobaczyc czy cos sie zmienia.
Tsh mam 0.630.
To akurat najlepszych endo u mnie w okolicy... I mysle ze wie co mowi.
A tym bardziej tez mowilam mu o IO i diecie. Moze dlatego tylko wit. E i selen.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 13:38
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
nada, ja ostatni okres też taki dziwny miałam, całkiem skąpy i krótki. Podobno raz na jakiś czas to nie jest nic strasznego. Szkoda, że teraz nie wyszło, ale masz przed sobą nowy szczęśliwy cykl!
Co do TSH, to ja się przeraziłam wczorajszym wynikiem. Wyjściowy poziom był 3,96 we wrześniu, po tym dostałam leki i w grudniu i styczniu utrzymywało się na poziomie 2,5, ale endo lekko zwiększył dawkę. A wczoraj - 0,027! Teraz odstawię lek zupełnie, bo wydaje mi się, że połączenie Letrox + dieta bezglutenowa mocno mi TSH obniżyło. Ale co ciekawe, lekarz skomentował wynik : "wskazana kontynuacja postępowania", co jest dla mnie chore... Rozumiem, że przy Hashimoto TSH może świrować, ale chyba nie aż tak...2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny!
Trochę mnie tu nie było. 18marca byłam u ginekologa i jestem w ciązy zarodka jeszcze nie było tylko pęcherzyk ciązowy
Teraz zaczynam 6tydzień ciązy. Za 2tygodnie idę dopiero do ginekologa i mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze. Bardzo się martwie .
Ale powiem wam, ze objawy ciązy miałam takie, ze byłam bardzo rozdrażniona , kłótliwa, wszystko mi praktycznie nie pasowało, a w dzien okresu miałam taką ochote na cebule smażona i smalec gdzie ja nie zbyt przepadam za cebulą. A i ból brzucha mam do dzisiaj jakbym miala okres dostac co jakis czas trwa on z minute , dwie i przechodzi. I ok 4 dni przed okresem miałam plamke krwi na bieliźnie, a jeszcze wczesniej obudził mnie potworny ból brzucha.
Zyczę wam wszystkiego dobrego , dwóch kreseczek na tescie!Salome, MilusińskaMilena, Agafiga, Kaga, Jane208, PJUR, Why_not_now87, Tasia888, Esti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynada wrote:Żanetka super ta alpaka. To z Allegro? W ogóle na tej fotce wyglądasz jak modelka co ja bym dała za takie szczupłe nogi
Dziewczyny mój kolejny okres skończył się właściwie po 2 dniach... masakra. Jakby to upchnąć wszystko to by jedna podpaska wystarczyła. Nigdy tak nie miałam, a to już drugi taki. Zawsze były bardziej obfite, takie 3 dni dużo i plamienia potem. Chyba będę sikać test. Zaczęłam oczywiście szukać odpowiedzi w internetach i trafiłam na laske która nie wiedziała, ze jest w ciąży. Zaczęła rodzic w pierwszym dniu swojej pracy :o pokazywali jej zdjęcie w 7 miesiącu, normalna laska, taka rozmiar 38-40
ABI może uda się powalczyć o inseminacje na NFZ? Wiem, ze można. Trzeba tylko znaleźć lekarza który da skierowanie.
Zanetka jaka Ty modeleczka jestes wez soe zamien figurami na urlop bo juz nie mam sily. Jade po soki zaraz jutro planuje dzien sokowy tylko zeby sie mi to udalo....
Ja ostatnio zakupy ciuchowe w lidlu dwie koszule kupione
Kto jedzie na silke?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 15:06