Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynada wrote:Olcia mega gratki!
Samosiowa, tak, przy okazji monitoringu. I było małe - 9,5 mm ale to było w grudniu? Jakoś tak. Okres był potem normalny. Nie wiem co się dzieje. Zobaczymy 4...
Zabij mnie ale ja ostatni raz bylam.na monitoringu w zeszlym roku niw pamietam juz duzo rzeczy wydaje mi sie ze calkiem spoko masz endo. To moze jakis problem.z hormonami.
Zanetka no ale napewno laseczka i tak jestes. Ja tez jadw na silke tylko na bardziej hardcorowe zajecia na trampoliny tyleczek wyrobic ale nie mam odpowiednich spodni sprobuje dzisiaj na gumce bo te co mam zjezdzaja z pupy mej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nada wrote:Maria a ty czemu odstawiłas gluten?
Mam zespół jelita drażliwego, więc nie mogę za bardzo jeść glutenu, bo mam po nim bąki W piątki po pracy i w soboty sobie robię czasem święto i zjem coś niedozwolonego, a tak to jest masa produktów, których muszę unikać. No ale myślę, że gdyby nie ta przypadłość, to też bym glutenu unikała, bo przy Hashi jest niewskazany.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Olcia gratuluje 😊 ja musze sie zebrać w sobie i zacząć ćwiczyć w domu 😊-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Dziewczyny regularnie czytam nasz wątek i mocno Wam kibicuje. Szkoda że w tym miesiącu nie było tylu pozytywów pilnowalam kiedy testowalyscie i szkoda że się nie udało.
Ale super że ćwiczycie, podróżujecie, remontujecie, imprezujecie, gadacie na normalne tematy po prostu zyjecie i nie tracicie siły do walki. Oby ta wiosna była dla Was urodzajna :*nada, Ag1988, Salome, Samosiowa staraczka, Żanetka93, PJUR, Agafiga, Why_not_now87, Phiczek, Tasia888 lubią tę wiadomość
-
hejka, tak Was tu podglądam, choć rzadko coś piszę
póki co dużo czytam z bazy wiedzy tu z Ovu. Dziś wydałam majątek w aptece internetowej - podstawy (wiesiołek, niepokalanek, b6 itp).
Mąż mój zdiagnozowany, idealnie nie jest, ale dramatu też nie ma. Powiedziałabym, że całkiem przyzwoite jego wyniki - nic, tylko serduszkować
Trzy strony temu widziałam pytanie jakiejś nowej dziewczyny odnośnie testów owulacyjnych i muszę powiedzieć, że mi testy też nie działają - nie ma znaczenia, którego dnia mierzone, wiecznie negatywne, więc nie testuję owu, bo szkoda się nakręcać i podejrzewać się o same cykle bez owu temperatura + usg muszą wystarczyć tak w ogóle info o tym, żeby nie shizować się testami owu płynie z bazy wiedzy właśnie, więc warto poczytać to co jest tu napsiane. Kilka razy nawet.
Odnośnie wiedzy właśnie, wrzucam kompendium wiedzy stworzone przez inne użytkowniczki tego forum, bo sama kiedyś na nie natrafiłam i wczoraj szukałam ponownie z powodu info o badaniu hormonów - https://docs.google.com/spreadsheets/d/19WVqgOZrF-abnW6BdpntISprEBIbIxl5raD-TwtPxqs/htmlview#
Tak więc u mnie dziś 3dc, badałam rano hormony Prolaktyna, Estradiol, LH, FSH, (niestety po śniadaniu, mam nadzieję, że to nie będzie miało wplywu na wynik - jak uważacie)?
Trzymam za Was wszystkie kciuki tej wiosny, a bobasy będą na sylwestra -
Olcia ogromne gratulacje ❤️
Kaga kochana jak się czujecie?
Witaj Pjur i u mnie też dziś 3dc i też badalam hormony tylko ja o estradiolu zapomniałam i z tego co wiem przy hormonach nie trzeba być na czczo, wyjątkiem jest prolaktyna. Choć ja jak leżałam w na endokrynologii to wszystkie badania na czczo miałam robione.PJUR lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
Heeej
U mnie dziś start 16 tygodnia. Nie przytylam ani kg schudłam 2, czuje sie w sumie dobrze ale wieczorem jestem juz ledwo żywa.
Następny tydzień w pracy mam mega cieżki musze go przetrwać i juz myśle o zwolnieniu
Co do ubrań mam mase ubrań over i teraz dobrze sie w nich czuje ale pewnie niedługo będę rozpoczynała łowy. Ostatnio pokupowałam buty mokasynki, tenisówki itp przez internet bo na zakupy nie mam weny
Dobrego dnia!II kreski 10.01
30.01 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
Czy 22 dnia cyklu jest możliwość potwierdzeni ciąży przez USG? Moja ginekolog powiedziała, ze widzi trochę jakiegoś płynu, ale ze to jeszcze za wcześnie na potwierdzenie.
Miałyście kiedyś podobna informacje od lekarza?
Dodam tylko, ze był to cykl naturalny, na pęknięcie zostało podane Ovitrelle i pęcherzyk się rozlał w jajniki i stworzył torbiel 5cm