X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nada Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria a ty czemu odstawiłas gluten?

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to modelka prezentujaca moj plaszcz ;D

Ale ja praktycznie taka gabarytowo tylko ze wyzsza takze dziekuje zae pochlebne opinie haha ;D

Gratuluje ciazy Oli ;)

Co do silki ja jade za 2h ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Olcia mega gratki!

Samosiowa, tak, przy okazji monitoringu. I było małe - 9,5 mm ale to było w grudniu? Jakoś tak. Okres był potem normalny. Nie wiem co się dzieje. Zobaczymy 4...

Zabij mnie ale ja ostatni raz bylam.na monitoringu w zeszlym roku niw pamietam juz duzo rzeczy wydaje mi sie ze calkiem spoko masz endo. To moze jakis problem.z hormonami.

Zanetka no ale napewno laseczka i tak jestes. Ja tez jadw na silke tylko na bardziej hardcorowe zajecia na trampoliny tyleczek wyrobic ale nie mam odpowiednich spodni sprobuje dzisiaj na gumce bo te co mam zjezdzaja z pupy mej.

• nada Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:55

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    No gin mówiła ze małe trochę. Ale dziewczyny przy 8 zachodzą. Także tak :p
    No to albo acard albo migdaly albo tez cwiczenia zeby zwikszyc ukrwienie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję potwornie, coś mi się wydaje, że jutro się skończy lekarzem i zwolniem lekarskim.... :(

• Salome Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Maria a ty czemu odstawiłas gluten?

Mam zespół jelita drażliwego, więc nie mogę za bardzo jeść glutenu, bo mam po nim bąki ;) W piątki po pracy i w soboty sobie robię czasem święto i zjem coś niedozwolonego, a tak to jest masa produktów, których muszę unikać. No ale myślę, że gdyby nie ta przypadłość, to też bym glutenu unikała, bo przy Hashi jest niewskazany.

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratuluje 😊 ja musze sie zebrać w sobie i zacząć ćwiczyć w domu 😊

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny regularnie czytam nasz wątek i mocno Wam kibicuje. Szkoda że w tym miesiącu nie było tylu pozytywów :( :( pilnowalam kiedy testowalyscie i szkoda że się nie udało.

Ale super że ćwiczycie, podróżujecie, remontujecie, imprezujecie, gadacie na normalne tematy :) po prostu zyjecie i nie tracicie siły do walki. :) Oby ta wiosna była dla Was urodzajna :) :*

nada, Ag1988, Salome, Samosiowa staraczka, Żanetka93, PJUR, Agafiga, Why_not_now87, Phiczek, Tasia888 lubią tę wiadomość

• PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, tak Was tu podglądam, choć rzadko coś piszę :D :D
    póki co dużo czytam z bazy wiedzy tu z Ovu. Dziś wydałam majątek w aptece internetowej - podstawy (wiesiołek, niepokalanek, b6 itp).
    Mąż mój zdiagnozowany, idealnie nie jest, ale dramatu też nie ma. Powiedziałabym, że całkiem przyzwoite jego wyniki - nic, tylko serduszkować ;)

Trzy strony temu widziałam pytanie jakiejś nowej dziewczyny odnośnie testów owulacyjnych i muszę powiedzieć, że mi testy też nie działają - nie ma znaczenia, którego dnia mierzone, wiecznie negatywne, więc nie testuję owu, bo szkoda się nakręcać i podejrzewać się o same cykle bez owu :) temperatura + usg muszą wystarczyć :) tak w ogóle info o tym, żeby nie shizować się testami owu płynie z bazy wiedzy właśnie, więc warto poczytać to co jest tu napsiane. Kilka razy nawet.

Odnośnie wiedzy właśnie, wrzucam kompendium wiedzy stworzone przez inne użytkowniczki tego forum, bo sama kiedyś na nie natrafiłam i wczoraj szukałam ponownie z powodu info o badaniu hormonów - https://docs.google.com/spreadsheets/d/19WVqgOZrF-abnW6BdpntISprEBIbIxl5raD-TwtPxqs/htmlview#

Tak więc u mnie dziś 3dc, badałam rano hormony Prolaktyna, Estradiol, LH, FSH, (niestety po śniadaniu, mam nadzieję, że to nie będzie miało wplywu na wynik - jak uważacie)?

Trzymam za Was wszystkie kciuki tej wiosny, a bobasy będą na sylwestra <3

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ogromne gratulacje ❤️

Kaga kochana jak się czujecie?

Witaj Pjur :-) i u mnie też dziś 3dc i też badalam hormony tylko ja o estradiolu zapomniałam :-D i z tego co wiem przy hormonach nie trzeba być na czczo, wyjątkiem jest prolaktyna. Choć ja jak leżałam w na endokrynologii to wszystkie badania na czczo miałam robione.

PJUR lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odwiedź Milena. Dobrego dnia dziewczęta 😊

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze robie badania na czczo.
    Raz mozna te sniadanko zjesc pozniej.

Olcia gratulacje

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phi, pełna zgoda. Gorzej jak się nie połączy kropek i jednak zje, a dni na badanie są dość ograniczone...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratulacje i zdrówka 🙂😘

Żanetka płaszczyk super trendy 😃

Kaga 😘 nadal tryb leżący czy już w pełni korzystasz z uroków ciąży? Jak się czujesz?

My dziś widzimy się z fasolcią na USG. 🙂

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To najgorsze ze dni ograniczone.
    A nie zawsze mozna lecieć zrobic badania.

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Tasia888 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :-)

U mnie dziś start 16 tygodnia. Nie przytylam ani kg schudłam 2, czuje sie w sumie dobrze ale wieczorem jestem juz ledwo żywa.

Następny tydzień w pracy mam mega cieżki musze go przetrwać i juz myśle o zwolnieniu ;-)

Co do ubrań mam mase ubrań over i teraz dobrze sie w nich czuje ale pewnie niedługo będę rozpoczynała łowy. Ostatnio pokupowałam buty mokasynki, tenisówki itp przez internet bo na zakupy nie mam weny ;-)

Dobrego dnia!

II kreski 10.01
    30.01 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja dzisiaj na sokach i odpoczynek takze przyjde do domu i robie drzemke :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga - miło Cie widzieć ;)

Witam sie w nowym cyklu ;) takze zaczynamy z lametta od jutra ;)

Rodziny w 2020 r. Wiec czas działać ;)

• Agata7890 Debiutantka

Wysłany: 28 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Czy 22 dnia cyklu jest możliwość potwierdzeni ciąży przez USG? Moja ginekolog powiedziała, ze widzi trochę jakiegoś płynu, ale ze to jeszcze za wcześnie na potwierdzenie.

Miałyście kiedyś podobna informacje od lekarza?

Dodam tylko, ze był to cykl naturalny, na pęknięcie zostało podane Ovitrelle i pęcherzyk się rozlał w jajniki i stworzył torbiel 5cm :/

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ