X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Abi płaszczyk przepiękny ! <3

Sama sobie muszę jakiś upolować, 4 tygodnie do świat, może jeszcze zejdę trochę z centymetrów i kilogramów to się odstrzelę !

Jejku, a mi się wydawało, że 2020 rok to jeszcze tak daleko, a tu jednak nie!
    Ale ten czas mi zapiernicza, dopiero był Nowy Rok.

Ja sobie na urodziny muszę kupić telefon, ma może któraś z was iPhone ? Teraz sobie z telefonem poszaleję, ale to inwestycja na lata :D Teraz mam stary po mężu i powiem szczerze, trochę już mi się wiesza.

Ehh to moje przeziębienie nie daje za wygraną, jak tu ćwiczyć ?

IPhone rewelacja 😍polecam, ale jeśli ktoś chce robić zdjęcia sztos to Huawei 20pro jest konkretny 😀

Podzieliłam Twój los z przeziębieniem - again 😕

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki ;)

Abi fajny plaszczyk;)

Phia bedzie dobrze;) masz sprawdzic czy owulka powrocila ;)
    Czyli wychodzi na to ze jej nie bylo
    A jak jej nie bylo to bez tego ani rusz:(
    Wiec w sumie nie bylo na co liczyc...
    Takze kciuki mocne aby wrocila
    A jesli nie zawsze mozna stymulowowac itp takze wkoncu sie doczekasz ;)

Tak jak kazda tutaj ;)

Nie ma co patrzec na rok ;)
    Mial byc 2017 mial byc 2018
    2019 tez mial byc tym ;)

Wiec nie myslimy o 2020 tylko bierzemy sie w garsc i idziemy po swoje az do skutku nie wazne jaka bedzie to data ;)

Ja dzis zapracowana ostro ale dobrze przynajmniej czas leci:)

A i zdrowka dla chorych wracajcie do sil ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 14:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z Was probowala sobie robic taki post tylko o wodzie albo o sokach narazie wytrwalam ale napewno nalezy duzo lezec juz nie moge sie doczekac jutrzejszego sniadanka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, ja sie chętnie bede dzielić dalej ta lametta, byleby tylko była dla każdej szczęśliwa ;)

Kaga, nada, ABI90 lubią tę wiadomość

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka
    2 razy mialam sprawdzane i nie bylo ale to tez nie wyrok bo mogla sie pojawiać ale nie tak czesto jak sb mysle.

Moze byla szansa raz na 12 cykli hehe
    Moze czesciej a moze wcale.
    Pogdybac sb możemy hehe

Gdybym sprawdzala co miesiac to co innego.
    IO to cholerstwo ale trza dalej zwalczac. Chociaz czasami już nie mam ochoty.
    Sprawdzimy i sie okaze czy bd powrot smoka xD

Wgl cycki mnie bola jeszcze troche. A @ dzis koniec.

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa staraczka wrote:
    A czy ktoras z Was probowala sobie robic taki post tylko o wodzie albo o sokach narazie wytrwalam ale napewno nalezy duzo lezec juz nie moge sie doczekac jutrzejszego sniadanka ;)
    To nie jest dobry sposob...

Kaga, PJUR lubią tę wiadomość

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa skąd ten pomysł? Jaki cel chcesz tym osiągnąć?
    Nie rób tego swojemu organizmowi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki ja sie nie pytam vzy to zly czy dobry pomysl pytam czy ktos byl ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie jestem zwolennikiem takich postów, diet itp.
    Chyba lepiej jeść zdrowo i racjonalnie.
    Ja się teraz pilnuję z jedzeniem i jem 4 razy dziennie, około 5:30, 9:30, 14:00 i 18/19. Kalorycznie wychodzę w zwykły dzień 1600-1700, a jak mam trening to 1900-2000.
    Ale jak mi koleżanka rozpisała dietę, to powiem szczerze, że nic mi się ani nie marnuje, ani nie chodzę głodna, a i posiłki jak się lekko zmodyfikuje lub dołoży coś je i mój mąż, więc nawet mam z głowy co ugotuje.

PJUR lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pieewszy posilek zaczyna sie z reguly kolo 8 /9 nawet jesli wstaje o 5 rano potem mam godz 12 15 i 18 najlepiej lubie sniadanka i to jajca :D

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7, 10, 13, 16, 19 godzinka.
    Zalezy na ktora zmiane ide to czasami roznica 30-40 minut jest.

1.5l-2l wody i tam cala reszta.
    Dietetyczka mi ustalila posilki.
    Ostatnio robiac obiad mam efekt wymiotny i za bardzo ich nie jem. Predzej mi mega smakowaly. Hmmm czemu tak mam. Sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 15:16

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 14:33

• Kaga Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa takie diety nie mają najmniejszego sensu. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, żeby rzucać argumentami, ale poczytaj opinie dietetyków i specjalistów w takich dziedzinach. Żaden mądry tego nie poleci.

Nigdy nie zapomnę też jak jedna nad wyraz wybitna profesorka na moich studiach wyśmiewała wszystkie diety i gówniane suplementy na odkwaszania organizmu. Zdrowy organizm z prawidłowo funkcjonującymi płucami i nerkami nie będzie nigdy zakwaszony. Ale co chwilę zjawia się jakiś Ziebopodobny człowiek i wymyśla takie bzdury dla zbicia kasy. A ludzie plaaaacą... Za żywą wodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 16:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem znam cala jej historie jestem przeciwniczka tego typu praltykom i uwazam ze ona sie nienotrzasnelo po smierci bliskich ale kazdy ma wybor i sam decyduje o swoim zdrowiu :) co do jednodniowego postu to juz jedno podejscie mialam ale niestety wtedy bylam nie douczona w tej kwestii :) post nie jest celem w zajsciu ciaze bardziej ze wzgledow regeneracyjnych na moje jelita..

Kaga dzieki za rady :) jednak po cos ten post zrobilam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 15:27

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 14:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez bylam nie jadkiem i to wielkim w dziecinstwie jedynie nabial moglam jesc
    A teraz lubie miecho w zasadzie wszystko nie przepadam natomiast za niektorymi warzywami i ich nie wciskam bo wiem ze mi nie sluza na moje jelita.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posty tymbardziej o wodzie to nie najlepszy pomysl ...

Organizm nie otrzymuje zadnych wartosci odzywczych
    Prze dluzszy lub czesty czas moza wpasc w anemie itp...

Mi znajoma ktora studiowala dietety mowila ze gdy czlowiek chce przejsc detox dobrze zaczynac dzien od smothi np warzywnego lub owocowego /woda z cytryna ale pomiedzy tym napewno.zjesc wartosciowe drugie sniadanie plus odzywczy obiad...

Poza tym dla oczyszczenia organizmu polecala picie przez dwa tyg wode brzozowa 3 szkl dziennie do posilkow..ale to do posilkow ;)

Poza tym podstawa jest zmiana nawykow zywieniowych na stale nie na chwile

Tak jest z dietami ale tez z detoksami...
    Zyjac np tydzien o samych sokach a pozniej rzucac sie na jedzenie nie przyniesie nic dobrego...

Dobry jest tez detox ale jedzac
    Czyli jeszcz to co oczyszcza ale dajesz tym organizmowi wartosci odzywcze ...

Kazdy jest dorosly i odpowiada za siebie ale takie rygorystyczne diety lub detoxy raczej dobroci nie przynosza ;)

• Kaga Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w dzisiejszych czasach praktycznie w każdej branży czekają na nas hieny, które tylko myślą jak wydebic od nas kolejne pieniądze. Najgorzej jest chyba właśnie jeżeli chodzi o zdrowie, bo ludzie zrobią wszytko, żeby nie bolało, żeby wyzdrowieć, żeby pozbyć się raka, żeby mieć dziecko itp.

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 16:10

• nada Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym kiedyś podjęła post dąbrowskiej, sle trzeba wtedy wszystkie leki odstawić a chce dać im szanse działać. Mam koleżankę w pracy która już dwa razy przeszła post i bardzo sobie to chwali. Inna zaszła w ciąże po poście, ale to nie było same w sobie celem postu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:55

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naprzyklad jak zjem miecho to czuje sie syta a po warzywach ciagle jednak mysli sie o jedzeniu. Posty sa dobre pod warunkiem ze zrobimy go madrze ;) ja jestem chyba tylko przeciwniczka tych calych frutarianizmow i weganizmow a diety niestety ale i w szpitalach stosuja ;)

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ