X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa stale normy ;)
    Ale nawet jesli nie podaala nie mozesz tez mowic od razu ze ma o wiele za wysoka ;D

Ale standart w mlu to ok 497
    A w ng chyba 25 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i doczytalam druga czesc ;)
    Samosiowa nie mozesz miec pretensji do szwagra ze pisze na fb jak cudnie byc w stanie blogoslawionym
    Ma do tego prawo...
    Nigdy nie wcinam sie do kogos tymna baerdziej kogo nie znam
    Wiec nie bierz tego jako kazanie hehe

Nie wiem jaka masz relacje z siostra
    Ale odp sobie na pytanie:
    Jakbys chciala byc potraktowana przez siostre gdybys to ty byla w ciazy
    Czy milo by ci bylo gdyby twoja siostra traktowala twoja ciaza jako zlo konieczne ?
    Wiem ze pewnie ci przykro ze tak sie tym chwala gdy wiedza ze wy macie problemy
    Ale to jest ich czas ich sprawa i maja prawo do tego zeby sie tym dzielic...

Salome lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    A i doczytalam druga czesc ;)
    Samosiowa nie mozesz miec pretensji do szwagra ze pisze na fb jak cudnie byc w stanie blogoslawionym
    Ma do tego prawo...
    Nigdy nie wcinam sie do kogos tymna baerdziej kogo nie znam
    Wiec nie bierz tego jako kazanie hehe

Nie wiem jaka masz relacje z siostra
    Ale odp sobie na pytanie:
    Jakbys chciala byc potraktowana przez siostre gdybys to ty byla w ciazy
    Czy milo by ci bylo gdyby twoja siostra traktowala twoja ciaza jako zlo konieczne ?
    Wiem ze pewnie ci przykro ze tak sie tym chwala gdy wiedza ze wy macie problemy
    Ale to jest ich czas ich sprawa i maja prawo do tego zeby sie tym dzielic...
    Owszem moge miec pretensje i nie wszystko musi sie mi podobac ;) po 10 minutach usunal post napewno opiernicz dostal od siostry :D w zasadzie nie jest mi przykro ale bawi mnie ta sytuacja ich dziecko juz 2 miesiac siedzi u mnie w domu takze no wiesz jak najbardziej moge cos powiedziec bo wkurza mnie ta sielanka. Napewno to jest spowodowane moim milczeniem szwagier chcialby zebym im cos powiedziala ale ni ch..a :) mnie nie zlamie nawet postami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 19:23

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:58

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek, mój dzisiaj pojechał bo jakieś szkolenia mają i wróci w piątek lub sobotę...
    Ale ja to nie lubię nigdzie go puszczać, bo siedzę w tym domu sama.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa to czemu zajmujesz sie ich dzieckiem? Powiedz zeby sobie opiekunke znalezli
    Masz nie fajna relacje z nimi a dzieciaki im bawisz
    Niezrozumiale :D

Ja tez nie lubie jak moj wyjezdza
    Chociaz czasem fajnie robi taka kilkudniowa tesknota :D

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:58

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Samosiowa to czemu zajmujesz sie ich dzieckiem? Powiedz zeby sobie opiekunke znalezli
    Masz nie fajna relacje z nimi a dzieciaki im bawisz
    Niezrozumiale :D

Ja tez nie lubie jak moj wyjezdza
    Chociaz czasem fajnie robi taka kilkudniowa tesknota :D
    Czemu podrzucila i tak jest moja siostra taka jest wlasnie a jak jej kiedys powiedzialam ze ma sie zajmowac synem bo jest od innego faceta to piwiedziala ze ona mnie wychowywala i to moj obowiazek bylysmy w sprzeczce wtedy potrafila na caly miesiac jechac i nic nie powiedziec z powodu tego faceta.

Apropo tej prolaktyny tak sobie pomyslam ze zamista mnie krytykowac to moze doradzisz cos kolezance mi rowniez kiedys jedna dziewczyna napisala, ze wszystko w porzadku jak wyslalam na forum wyniki nasienia a ruchliwosc masakra. Ja zalecam kolezance skonsultowac wyniki umowic sie do endokrynologa niech sprawdzi tarczyce usg zrobi moze sie okazac ze wszystko w porzadku a moze zalecic leki na zbicie i ten ovarin moze akurat to pomoze wiem ze dziewczyny pija tez inofem 2 saszetki . A co do prolaktyny to u mnie ona wyszla diametralna w 21 dpo w 2 dc nie badalam od razu leki dostalam bo wysoka powoduje trudnosci z zajsciem i poronienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 20:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh kasztanek szybko zleci ;)
    Ja tez nie lubie dlizszej rozlaki chociaz i tak wole to niz czasem strach o meza
    Bo pracuje w ochronie jezdzi tez w konwojach ochroniarskim czasem dochodzi do roznych akcji i np jak wie ze maja taki wyjazd to caly czas mysle i sie martwie...

Samosiowa no przykre to
    Ja np mam cudne relacje z rodzenstwem i nie wyobrazam sobie inaczej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Eh kasztanek szybko zleci ;)
    Ja tez nie lubie dlizszej rozlaki chociaz i tak wole to niz czasem strach o meza
    Bo pracuje w ochronie jezdzi tez w konwojach ochroniarskim czasem dochodzi do roznych akcji i np jak wie ze maja taki wyjazd to caly czas mysle i sie martwie...

Samosiowa no przykre to
    Ja np mam cudne relacje z rodzenstwem i nie wyobrazam sobie inaczej...
    Pozazdroscic

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa kto tu krytykuje?
    Ja tylko pisze ze nie mozesz mowic ze dziewczyna ma za wysoka prolaktyne gdy nie widzisz normy
    A mozna podejrzewac ze norma w mlu to okolo 500
    podejrzewac a nie twierdzic

Nie jestem lekarzem zeby doradzac leki
    Tymbardziej ovariny inofemy i rozne tego pochodne gdy dziewczyny rowniez pisze ze na usg nie stwierdzono pco...
    Pytaala o interperatacje wynikow wiec napisalam swoje zdanie i tyle
    Wez nie spinaj

A jesli wynika nasienia sa zle to trzeba isc do androloga lub urologa a nie sluchac dziewczyn z forum gdzie kazda opisuje swoj przypadek ale nie jest lekarzem zeby mowic jak dana osoba ma sie leczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 20:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No były czasy kiedy ja tak wyjeżdżałam, w każdym miesiącu na tydzień do Włoch, a czasami nawet na dwa lub trzy w skrajnych przypadkach. Mąż latał do mnie na weekendy czasami.
    Takie życie na walizkach to dramat...
    Ale finansowo wychodziłam przesuper, a akurat wtedy odkładaliśmy co mogliśmy na wkład pod dom, szkoda tylko, że jak kupiliśmy dom i ja już w pracy ustaliłam, że nie będę latać tak często, to nasz związek ucierpiał i o mało nie doszło do pism rozwodowych miesiąc po ślubie. Byliśmy ze sobą "niedotarci", a tu jeszcze remont, mąż problemy w pracy, ale przeczekaliśmy ten czas i jest dobrze. Chociaż idealne małżeństwa to mit.

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swoim brałam ślub po 2,5 roku znajomości. Zaczął sypiac u mnie w domu po półtora miesiąca, w sumie szybko nam poszło 😊
    Dziewcznyny nie ma co się kłócić. Piszecie o tej prolaktynie ze wynik 500 czy jakoś tak, a czy czasem nie powinno być norm podanych na wynikach badań? Ja zawsze mam wszystko z normami

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nada Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa, owulacja ciagle z prawego jajowodu... dostałam proszki na podsymulowanie, żeby ten lewy ruszył... no i gin mówi, że cuda się zdarzają i czasami ten niedrożny wypuści jajko a drożny zapłodnione złapie ale to takie gadanie jak dla mnie. Seks i tak będzie bo szkoda by było nie próbować... powiedziała, że jedna inseminacja i jak się nie uda to invitro.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie bron boze nie kloce daleko mi do tego :D
    Tylko wlaanie o to chodzi ze nie bylo napisanych norm wiec zostalo sie domyslec do tych standardowych
    I nie jest ona zla a tu samosiowa straszy dziewczyne jaka to ma straszna prolaktyne :D
    A po co ;:

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    No i dupa, owulacja ciagle z prawego jajowodu... dostałam proszki na podsymulowanie, żeby ten lewy ruszył... no i gin mówi, że cuda się zdarzają i czasami ten niedrożny wypuści jajko a drożny zapłodnione złapie ale to takie gadanie jak dla mnie. Seks i tak będzie bo szkoda by było nie próbować... powiedziała, że jedna inseminacja i jak się nie uda to invitro.
    U mnie przez 5 cykli byl tylko z niedroznej strony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Ja sie bron boze nie kloce daleko mi do tego :D
    Tylko wlaanie o to chodzi ze nie bylo napisanych norm wiec zostalo sie domyslec do tych standardowych
    I nie jest ona zla a tu samosiowa straszy dziewczyne jaka to ma straszna prolaktyne :D
    A po co ;:
    Tak bo ja taka straszna ze strasze warto to sprawdzic z lekarzem a nie powiedziec ze wszystko ok.

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada trzeba walczyć..wiem że invitro to kosztoena sprawa ale gdyby coś to zobacz czy Twoje miasto dokłada do tego. Słyszałam też że inseminacja ma dobre efekty 😊
    Ja mam dalej zawroty głowy...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości, bo nigdy się tym nie interesowałam, koszt invitro jest jakkego rzędu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada jesli chodzi o inseminacje to tylko jesli po lewej bedzie tak tylko wydasz gotowke lepiej odlozyc na in vitro.

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ