X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa stale normy ;)
    Ale nawet jesli nie podaala nie mozesz tez mowic od razu ze ma o wiele za wysoka ;D

Ale standart w mlu to ok 497
    A w ng chyba 25 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i doczytalam druga czesc ;)
    Samosiowa nie mozesz miec pretensji do szwagra ze pisze na fb jak cudnie byc w stanie blogoslawionym
    Ma do tego prawo...
    Nigdy nie wcinam sie do kogos tymna baerdziej kogo nie znam
    Wiec nie bierz tego jako kazanie hehe

Nie wiem jaka masz relacje z siostra
    Ale odp sobie na pytanie:
    Jakbys chciala byc potraktowana przez siostre gdybys to ty byla w ciazy
    Czy milo by ci bylo gdyby twoja siostra traktowala twoja ciaza jako zlo konieczne ?
    Wiem ze pewnie ci przykro ze tak sie tym chwala gdy wiedza ze wy macie problemy
    Ale to jest ich czas ich sprawa i maja prawo do tego zeby sie tym dzielic...

Salome lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    A i doczytalam druga czesc ;)
    Samosiowa nie mozesz miec pretensji do szwagra ze pisze na fb jak cudnie byc w stanie blogoslawionym
    Ma do tego prawo...
    Nigdy nie wcinam sie do kogos tymna baerdziej kogo nie znam
    Wiec nie bierz tego jako kazanie hehe

Nie wiem jaka masz relacje z siostra
    Ale odp sobie na pytanie:
    Jakbys chciala byc potraktowana przez siostre gdybys to ty byla w ciazy
    Czy milo by ci bylo gdyby twoja siostra traktowala twoja ciaza jako zlo konieczne ?
    Wiem ze pewnie ci przykro ze tak sie tym chwala gdy wiedza ze wy macie problemy
    Ale to jest ich czas ich sprawa i maja prawo do tego zeby sie tym dzielic...
    Owszem moge miec pretensje i nie wszystko musi sie mi podobac ;) po 10 minutach usunal post napewno opiernicz dostal od siostry :D w zasadzie nie jest mi przykro ale bawi mnie ta sytuacja ich dziecko juz 2 miesiac siedzi u mnie w domu takze no wiesz jak najbardziej moge cos powiedziec bo wkurza mnie ta sielanka. Napewno to jest spowodowane moim milczeniem szwagier chcialby zebym im cos powiedziala ale ni ch..a :) mnie nie zlamie nawet postami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 19:23

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:58

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek, mój dzisiaj pojechał bo jakieś szkolenia mają i wróci w piątek lub sobotę...
    Ale ja to nie lubię nigdzie go puszczać, bo siedzę w tym domu sama.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa to czemu zajmujesz sie ich dzieckiem? Powiedz zeby sobie opiekunke znalezli
    Masz nie fajna relacje z nimi a dzieciaki im bawisz
    Niezrozumiale :D

Ja tez nie lubie jak moj wyjezdza
    Chociaz czasem fajnie robi taka kilkudniowa tesknota :D

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:58

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Samosiowa to czemu zajmujesz sie ich dzieckiem? Powiedz zeby sobie opiekunke znalezli
    Masz nie fajna relacje z nimi a dzieciaki im bawisz
    Niezrozumiale :D

Ja tez nie lubie jak moj wyjezdza
    Chociaz czasem fajnie robi taka kilkudniowa tesknota :D
    Czemu podrzucila i tak jest moja siostra taka jest wlasnie a jak jej kiedys powiedzialam ze ma sie zajmowac synem bo jest od innego faceta to piwiedziala ze ona mnie wychowywala i to moj obowiazek bylysmy w sprzeczce wtedy potrafila na caly miesiac jechac i nic nie powiedziec z powodu tego faceta.

Apropo tej prolaktyny tak sobie pomyslam ze zamista mnie krytykowac to moze doradzisz cos kolezance mi rowniez kiedys jedna dziewczyna napisala, ze wszystko w porzadku jak wyslalam na forum wyniki nasienia a ruchliwosc masakra. Ja zalecam kolezance skonsultowac wyniki umowic sie do endokrynologa niech sprawdzi tarczyce usg zrobi moze sie okazac ze wszystko w porzadku a moze zalecic leki na zbicie i ten ovarin moze akurat to pomoze wiem ze dziewczyny pija tez inofem 2 saszetki . A co do prolaktyny to u mnie ona wyszla diametralna w 21 dpo w 2 dc nie badalam od razu leki dostalam bo wysoka powoduje trudnosci z zajsciem i poronienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 20:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh kasztanek szybko zleci ;)
    Ja tez nie lubie dlizszej rozlaki chociaz i tak wole to niz czasem strach o meza
    Bo pracuje w ochronie jezdzi tez w konwojach ochroniarskim czasem dochodzi do roznych akcji i np jak wie ze maja taki wyjazd to caly czas mysle i sie martwie...

Samosiowa no przykre to
    Ja np mam cudne relacje z rodzenstwem i nie wyobrazam sobie inaczej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Eh kasztanek szybko zleci ;)
    Ja tez nie lubie dlizszej rozlaki chociaz i tak wole to niz czasem strach o meza
    Bo pracuje w ochronie jezdzi tez w konwojach ochroniarskim czasem dochodzi do roznych akcji i np jak wie ze maja taki wyjazd to caly czas mysle i sie martwie...

Samosiowa no przykre to
    Ja np mam cudne relacje z rodzenstwem i nie wyobrazam sobie inaczej...
    Pozazdroscic

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa kto tu krytykuje?
    Ja tylko pisze ze nie mozesz mowic ze dziewczyna ma za wysoka prolaktyne gdy nie widzisz normy
    A mozna podejrzewac ze norma w mlu to okolo 500
    podejrzewac a nie twierdzic

Nie jestem lekarzem zeby doradzac leki
    Tymbardziej ovariny inofemy i rozne tego pochodne gdy dziewczyny rowniez pisze ze na usg nie stwierdzono pco...
    Pytaala o interperatacje wynikow wiec napisalam swoje zdanie i tyle
    Wez nie spinaj

A jesli wynika nasienia sa zle to trzeba isc do androloga lub urologa a nie sluchac dziewczyn z forum gdzie kazda opisuje swoj przypadek ale nie jest lekarzem zeby mowic jak dana osoba ma sie leczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 20:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No były czasy kiedy ja tak wyjeżdżałam, w każdym miesiącu na tydzień do Włoch, a czasami nawet na dwa lub trzy w skrajnych przypadkach. Mąż latał do mnie na weekendy czasami.
    Takie życie na walizkach to dramat...
    Ale finansowo wychodziłam przesuper, a akurat wtedy odkładaliśmy co mogliśmy na wkład pod dom, szkoda tylko, że jak kupiliśmy dom i ja już w pracy ustaliłam, że nie będę latać tak często, to nasz związek ucierpiał i o mało nie doszło do pism rozwodowych miesiąc po ślubie. Byliśmy ze sobą "niedotarci", a tu jeszcze remont, mąż problemy w pracy, ale przeczekaliśmy ten czas i jest dobrze. Chociaż idealne małżeństwa to mit.

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swoim brałam ślub po 2,5 roku znajomości. Zaczął sypiac u mnie w domu po półtora miesiąca, w sumie szybko nam poszło 😊
    Dziewcznyny nie ma co się kłócić. Piszecie o tej prolaktynie ze wynik 500 czy jakoś tak, a czy czasem nie powinno być norm podanych na wynikach badań? Ja zawsze mam wszystko z normami

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nada Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa, owulacja ciagle z prawego jajowodu... dostałam proszki na podsymulowanie, żeby ten lewy ruszył... no i gin mówi, że cuda się zdarzają i czasami ten niedrożny wypuści jajko a drożny zapłodnione złapie ale to takie gadanie jak dla mnie. Seks i tak będzie bo szkoda by było nie próbować... powiedziała, że jedna inseminacja i jak się nie uda to invitro.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie bron boze nie kloce daleko mi do tego :D
    Tylko wlaanie o to chodzi ze nie bylo napisanych norm wiec zostalo sie domyslec do tych standardowych
    I nie jest ona zla a tu samosiowa straszy dziewczyne jaka to ma straszna prolaktyne :D
    A po co ;:

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    No i dupa, owulacja ciagle z prawego jajowodu... dostałam proszki na podsymulowanie, żeby ten lewy ruszył... no i gin mówi, że cuda się zdarzają i czasami ten niedrożny wypuści jajko a drożny zapłodnione złapie ale to takie gadanie jak dla mnie. Seks i tak będzie bo szkoda by było nie próbować... powiedziała, że jedna inseminacja i jak się nie uda to invitro.
    U mnie przez 5 cykli byl tylko z niedroznej strony.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Ja sie bron boze nie kloce daleko mi do tego :D
    Tylko wlaanie o to chodzi ze nie bylo napisanych norm wiec zostalo sie domyslec do tych standardowych
    I nie jest ona zla a tu samosiowa straszy dziewczyne jaka to ma straszna prolaktyne :D
    A po co ;:
    Tak bo ja taka straszna ze strasze warto to sprawdzic z lekarzem a nie powiedziec ze wszystko ok.

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada trzeba walczyć..wiem że invitro to kosztoena sprawa ale gdyby coś to zobacz czy Twoje miasto dokłada do tego. Słyszałam też że inseminacja ma dobre efekty 😊
    Ja mam dalej zawroty głowy...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawości, bo nigdy się tym nie interesowałam, koszt invitro jest jakkego rzędu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada jesli chodzi o inseminacje to tylko jesli po lewej bedzie tak tylko wydasz gotowke lepiej odlozyc na in vitro.

‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ