Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Inseminacja na NFZ. Co do invitro to ja jestem z Warszawy, wiec jest program miejski. Ale wiecie jak jest, wolałabym tego uniknąć.
Może i lepiej wyszło, lecę teraz do stanów w przyszły wtorek wiec wszystko by było na wariata z tą inseminacja. A tak to drinka wypije i będzie w głowie luz.
Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasztanek wrote:U nas w mieście warunkiem jest przejście trzech inseminacji. Choć podejrzewam, że jeśli jest przyczyna taka, że od razu wiadomo, że inseminacja nic nie da, to się od tego odstępuje.
-
In vitro mega drogie.
Witam! W celu przeliczenia jednostek stosujemy wzór 1 ng/ml = 20 mIU/l. Pani wynik w ng/ml wynosi zatem 9 ng/ml, co oznacza normę.
Cos takiego znalazłam na necie.
Zgodnie z tym 500 :20 = 25 czyli jeszcze norma ale sama góra. Myślę że dziewczyna powinna iść z tym do lekarza ale to moje zdanie.
Szczerze to chciałabym, żeby okazało się że u mnie wszystko oki.
Jutro odbieram insuline i moje pytanie jak liczyc wskaźnik homa?Żanetka93 lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyKaś28 wrote:In vitro mega drogie.
Witam! W celu przeliczenia jednostek stosujemy wzór 1 ng/ml = 20 mIU/l. Pani wynik w ng/ml wynosi zatem 9 ng/ml, co oznacza normę.
Cos takiego znalazłam na necie.
Zgodnie z tym 500 :20 = 25 czyli jeszcze norma ale sama góra. Myślę że dziewczyna powinna iść z tym do lekarza ale to moje zdanie.
Szczerze to chciałabym, żeby okazało się że u mnie wszystko oki.
Jutro odbieram insuline i moje pytanie jak liczyc wskaźnik homa? -
nick nieaktualny
-
Samosiowa staraczka wrote:Mnie cos sie obilo ze powinno byc w granicach 12 i ze prolaktyne tez mozna zbic costagnusem ale lepiej isc do lekarza jakiegos porzadnego ja swojego zmienilam wkurzyl mnie bo znowu monitoring zaproponowal i gdybym sama nie zbadala prolaktyny wciaz mialabym wysoki poziom.
Samosiowa ja w swoim laboratorium miałam normę od 5 do 25 dlatego tak napisałam.
Żeby znaleźć dobrego lekarza to trzeba się nachodzic i to jest mega przykre.
Jak poszłam na monitoring do innego lekarza to on nie widział polipa w rozmiarze 1cm , a u mojego obecnego nawet ja go widziałam na monitorze-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualnyKaś28 wrote:Samosiowa ja w swoim laboratorium miałam normę od 5 do 25 dlatego tak napisałam.
Żeby znaleźć dobrego lekarza to trzeba się nachodzic i to jest mega przykre.
Jak poszłam na monitoring do innego lekarza to on nie widział polipa w rozmiarze 1cm , a u mojego obecnego nawet ja go widziałam na monitorze -
nick nieaktualny
-
Ja jem witaminy dla kobiet w pierwszych tygodniach ciąży 😊-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to jutro mój dzień i dowiem sie czy utylam od tego czy z wiekiem kg przyszły. A czy któraś z Was ma dietę z niskim indeksem glikemicznym?-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualny