Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak Wy dużo piszecie
Nie było mnie kilka dni, a tu normalnie encyklopedia do nadrobienia!
U mnie dzisiaj 9dpo i beznadziejny humor... normalnie mam ochotę siedzieć i zagryzać smutki czekoladą, chyba dopada mnie pms.
Wiem, że to jeszcze strasznie wcześnie, ale korci mnie żeby już jutro testować. Chyba dłużej nie wytrzymam...
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Abi to jesteśmy na tym samym etapie- ja w poniedziałek lub środę idę do gina (zobaczę czy w ogóle któregoś dnia uda mi się wbic) i też się spytam o wszystko
No i też czytałam o tej piance
Trodde wiadomo że korci ale jeszcze troszkę wytrzymaj bez testowania -
ABI90 wrote:Miss, właśnie czytałam o tym Kriobanku, we wtorek też chcę poruszyć temat hsg z ginekologiem. Patrzyłam ze tam robią hsg z pianką zamiast kontrastu i myślę w razie czego nad tym...
Co do zastrzyku, ja ostatnio też się biłam z myślami czy by nie poprosić czy źle tego nie odbierze i w końcu tak po prostu się zapytałam czy przepisze mi zastrzyk, żeby zwiększyć szanse. Pomyślałam, że nie mam nic do stracenia.
Od poniedziałku mam taki zły humor, w weekend była owu, a ja już "wiem", że się nie udało. Nie wiem czy to ta pogoda czy co15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Abi ja mam zawsze ten sam problem jak o coś pytam że gin pomysli że ja wiem lepiej niż on i mnie ochrzani ale kochana to dla naszego dobra jest, kto ma się interesować naszym zdrowiem jak nie my same dlatego się nie stresujemy i pytamy o wszystko co nas nurtuje
A tak w ogóle ja też mam wizytę we wtorek bo niby mój gin przyjmuje w poniedziałki i środy ale w poniedziałek mam dietetyka a w środę rodzinną i miałam do gina iść tak na krzywy ryj (nie chciałam się umawiać na konkretną godzinę bo nie wiem ile mi zejdzie u tamtych) ale pomyślałam że zadzwonię i się zapytam czy on wgl jest dostępny kazał przyjść we wtorek na 20 trochę późno ale przynajmniej na spokojnie wrócę do domu po pracy, odpocznę, wykąpie się, nabiore sił i heja
Mirka ja jestem z Suwałk dokładnie A skąd Ty jesteś? -
A tak apropo sono hsg z pianką- zastanawiam się na ile ta pianka jest zdolna przepchac przytkany jajowod w razie czego ale jak Martita piszesz że u Ciebie był przytkany to chyba jakiś daje radę ta pianka
-
ABI90 wrote:Martita a jak lekarz zareagował? Z tego co widzę w stopce to chyba przepisał też chyba w ten sposób zapytam
Miss mamy podobną odległość do Białegostoku
Do tego lekarza chodzisz od początku starań?
Poprzednia ginka szła na operację i byłam zmuszona do zmiany (przed zwolenieniem wspominała, że może podziałamy ovitrellem, ale do tego nie doszło). I do tej tak nieśmiało napomknęłam, że tamta coś takiego zaproponowała i przystała na to, żeby wspomóc.
MissKathy - wydaje mi się, że też zależy od stopnia przytkania, pewnie miałam lekko, więc dał radę. A czasem czytam, że dziewczyny mają tak przytkany, że nawet HSG z kontrastem nie daje rady i idą na laparoskopie15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
Martita tak to racja- jak mocno przypchany to nawet kontrast nie da rady ja tylko się modlę żeby moje nie były zabetonowane na amen i żeby jakkolwiek udało się je udroznic
-
Abi dokładnie- najgorzej to się zabrać za to wszystko A później już z górki mam nadzieję będzie
Jeszcze mam takie pytanie: czy u gina mogę poprosić o badanie czystości pochwy? Bo kurczę tak myślę sobie że jak ja często mam jakieś infekcje to warto by było to już zbadać i ewentualnie zaleczyc bo i tak bez tego hsg nie zrobią...
I tu rodzi się pytanie czy to badanie to u gina się robi prawda? tak jak cytologie -
To przypomnij mu o tym, że sam kiedyś coś wspominał Wtedy będzie wyglądało, że wyszło to od niego, a nie z internetu itp.
Będzie dobrze dziewczyny u mnie lekarz, który wykonywał sono powiedział, że nawet jak się ma drożne jajowody, to te badanie może pomóc, bo oczyszcza rzęski, które mogą być pozlepiane
MissKathy - tak, ja robiłam czystość pochwy przed sono u swojej ginki, na wyniki czekałam ok 5-7dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 14:08
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
Martita Ty moja skarbnico wiedzy
powiedz mi proszę jeszcze czy ta czystość to w jakimś konkretnym dniu cyklu trzeba robić? I czy to może być cykl przed hsg? Bo chyba w tym samym cyklu się nie da bo skoro hsg trzeba zrobić przed owu a jeszcze na wyniki czystości się czeka to chyba nie wykonalne ale wolę się upewnić -
nick nieaktualny
-
MissKathy92 wrote:Martita Ty moja skarbnico wiedzy
powiedz mi proszę jeszcze czy ta czystość to w jakimś konkretnym dniu cyklu trzeba robić? I czy to może być cykl przed hsg? Bo chyba w tym samym cyklu się nie da bo skoro hsg trzeba zrobić przed owu a jeszcze na wyniki czystości się czeka to chyba nie wykonalne ale wolę się upewnić
Zapytaj, bo może u Ciebie też chcą mieć czystość z ostatniego miesiąca, a nie z tego samego cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 14:29
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
Werka kochana przykro mi
Ale nie możesz się poddawać :* wiem że bywają takie chwile zwątpienia (szczególnie jak pojawia się @) ale trzeba otrzeć łzy i walczyć dalej
U mnie nie ma dnia w którym bym nie płakała z powodu niepowodzeń ale trzeba walczyć, musimy walczyć o nasze szczęścieAngelika1313 lubi tę wiadomość
-
MartitaS wrote:Ja robiłam czystość w październiku, a w listopadzie sono, czyli nie ten sam cykl. Ginka powiedziała, żebym unikała basenu, sauny itp. gdzie bym mogła coś złapać i ogólnie, żebym uważała. Wiem, że niektórym dziewczynom się udaje, jak mają krótki okres albo mają późniejsze owulacje, zabezpieczają się albo wybierają wstrzemięźliwość.
Zapytaj, bo może u Ciebie też chcą mieć czystość z ostatniego miesiąca, a nie z tego samego cyklu.
Ja mam taki problem że okres mam 5 dni a czasem plamie nawet i w 7 dniu A owu zazwyczaj 12dc I ciężko mi to ogarnąć wszystko naraz ech -
trodde wrote:Dziewczyny jak Wy dużo piszecie
Nie było mnie kilka dni, a tu normalnie encyklopedia do nadrobienia!
U mnie dzisiaj 9dpo i beznadziejny humor... normalnie mam ochotę siedzieć i zagryzać smutki czekoladą, chyba dopada mnie pms.
Wiem, że to jeszcze strasznie wcześnie, ale korci mnie żeby już jutro testować. Chyba dłużej nie wytrzymam...
Ja jak Wariat testowałem A bladzioch wyszedł dzień przed okresem. 2 dni przed nic nie było.
Dodam że czułam się jak na @ Ale miałam 2 dziwne objawy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 14:42
10.01 beta 16,3
11.01 beta 34,3
14.01 beta 202,2
22.01 beta 7315,7