X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nada Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od metforminy tak mam. Nigdy wcześniej nie zwymiotowałam, ale już zdarzało mi się mieć mdłości rano. Po prostu powinnam była zjeść coś nawet małego przed. Więc wszystko moja wina :/ ale ćwiczyło się super. Do momentu jak wstałam i pobiegłam do łazienki.Dobrze, że mogę sobie pozwolić pracować z domu bo nie wiem na którą bym dojechała. Wczoraj byłam u internisty w ogóle. Zrobiła mi się taka bardzo boląca afta na języku. Dostałam skierowanie na badania krwi w kierunku anemii... no ale nie sądzę, że mam anemie

ja się nigdy nie mogłam wciągnąć w ćwiczenia z mel. z anglojęzycznych lubie Yoga with Adriene. W ogóle na mojej konferencji będziemy ćwiczyć jogę z kozami haha nie mogę się doczekać :D

PplPp1.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie po metforminie tak mogło być. Ja też się koszmarnie czułam na metformaxie, często było mi słabo i mnie mdlilo, rano czy wieczór, bez znaczenia. Ale znów chce wrócić do tego koszmarku że względu na cykl. Metformax ładnie mi wyregulowal cykl i owulacja była 14-16dc a nie 25-27 dc 🙂

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po fitnesie :D

Zmienilam zajecia przepisalam sie na taki delikatny fitnes i jestem w grupie 1 trymestru
    Nie moglam sie przyzwyczaic bo ja zawsze dawalam z siebie na maxa na silce pot sie lal strumieniami

A dzis na pileczce jakies wdechy
    Podnoszenie nog miednicy i takie jakies pierdolki wolne :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny jesuenia zamierzam wrocic na trampoliny ;)
    A jesli chodzi o mel b to szybkie efekty byly z nia i lubilam cwiczenia choc brzuszki nie bardzo mi sluzyly bo mam wystajaca kosc ogonowa i zawsze obdarta :D dlatego robic moge tylko polbrzuszki
    Ale cwiczenia na poslafy ekstra.;)

Dla mnie dzisiaj ciezki dzien kolezanka z pracy odchodzi przyniosla ciasto za miesiac mnie to czeka poplakala sie mi rowniez jest przykro to sie tak wydaje ale 4 lata spedzone w jednym miejscu znasz juz ludzi jednych lubisz innych nie. Kurde taka dobita jestem od kad ona zlozyla wypowiedzenie bo wiedzialam ze zaraz potem bede ja. Mam naprawde cudownego dyrektora wiele razy poszedl na reke gdyby nie ten buc - kolega ktory ostatnio tyle nerwow mi napsul to jeszcze bym sie zastanawiala ale on sie przyczynil do tej decyzji nie jestem zreszta piewrsza osoba. Szkoda ze nikt nie potrafi go ustawic porzadnie bo miejsce pracy same w sobie piekne osoby fajne.

Ja mam mdlosci po bromergonie z powodu niskiego cisnienia kawa wystarczy i mdlosci znikaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl dziewczyny maz ktorejs z was mial miec dzis badanie nasienia z tego co pamietam?
    Trzymam kciuki :)

Samosiowa no czlowiek jak pracuje kilka lat w jednej pracy to sie przywiazuje i napewno troche zal ale w nowej tez poznasz fajnych ludzi a znajomosci ze starej pracy zawsze mozna utrzymac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Wgl dziewczyny maz ktorejs z was mial miec dzis badanie nasienia z tego co pamietam?
    Trzymam kciuki :)

Samosiowa no czlowiek jak pracuje kilka lat w jednej pracy to sie przywiazuje i napewno troche zal ale w nowej tez poznasz fajnych ludzi a znajomosci ze starej pracy zawsze mozna utrzymac ;)
    Ladny suwaczek

No jasne mozna utrzymac ale mysle ze bedzie on juz nie taki jak byl jednak zamierzam do pracy bylej przychodzic na imprezy mam blisko i fajne rzeczy organizuja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomo ze to juz nie to samo jak sie przebywa ze soba na codzien ...
    Ale jakis tam kontakt zawsze sie zachowa);)

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa doskonale Cię rozumiem. Też zastanawiałam się nad zmianą pracy, ale ta nie jest zła, w dodatku ludzie i atmosfera jest super i to właśnie zaważylo że jednak zostaje.

Żanetka jaki sweetaśny suwaczek 😍😍😍

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:03

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Nada, joga jest super. Wciągnęłam się jakiś czas temu. Mega mnie to uspokaja, bo ja jestem nerwus, ale podobno też dobre na tarczycę. Z tego co wiem, przy hashi nie za bardzo powinno się wymagające ćwiczenia robić.
    Samosiowa, po bromergonie miałam jazdy w głowie. Czułam się fatalnie psychicznie. Przerobiłam kiedyś terapię u psychologa i było już super, a po bronergonie znowu fatalnie. Najgorzej jak mogło być. Z tą zmianą pracy to jest różnie. Często smutno, bo jednak się człowiek przywiązuje, ale miałam też sytuację, gdy uciekałam wręcz w popłochu, taki był chory klimat tam.
    Ja mam jazdy jak tylko przestane brac bromergon nie wiem czemu. A jesli chodzi o mdlosci no to jest juz ok ale pierwszy tydzien brania no straszny nie umialam ustac na nogach tak mnie ciagle mdlosci meczyly rano jedzenie blee tylko poczulam cos to strasznie sie czulam.
    No ja moze takiej ekstra atmosfery ostatnio nie mialam ale moj dyrektor ryczec mi sie chce gdy pomysle, ze juz nim nie bedzie mialam przelozonego szefa i byl do rany przyloz modle sie zeby Bog mi dal przynajmniej takiego dobrego czlowieka znowu na swojej drodze. Zresta to smieszne bo gdy przyszlam do pracy on nim jeszcze nie byl a potem no wywrozylam mu to :D

• nada Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja nie jogę zrobiłam tyko cały taki trening i chyba za bardzo poszalałam z rana bez śniadania. No trudno. Mam nauczkę, że przed ćwiczeniami musze coś zjeść. Normalnie zawsze coś tam wcinam małego przed wysiłkiem i jest spoko, a dzisiaj olałam. co do jogi to ja już 2 lata ponad praktykuję i tak jak piszesz Kasztanek odpoczynek też dla głowy co jest super. Tylko ja ćwiczę vinyasę. Taką dynamiczną odmianę. Jeszcze stralę całkiem lubię.

Ruda jak te sukienki z Chicaca? Bo zastanawiam się czy też nie zamówić na wesele..........

oglądacie Czarnobyl dziewczyny? My się wciągneliśmy. Przerażający serial.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    no właśnie ja nie jogę zrobiłam tyko cały taki trening i chyba za bardzo poszalałam z rana bez śniadania. No trudno. Mam nauczkę, że przed ćwiczeniami musze coś zjeść. Normalnie zawsze coś tam wcinam małego przed wysiłkiem i jest spoko, a dzisiaj olałam. co do jogi to ja już 2 lata ponad praktykuję i tak jak piszesz Kasztanek odpoczynek też dla głowy co jest super. Tylko ja ćwiczę vinyasę. Taką dynamiczną odmianę. Jeszcze stralę całkiem lubię.

Ruda jak te sukienki z Chicaca? Bo zastanawiam się czy też nie zamówić na wesele..........

oglądacie Czarnobyl dziewczyny? My się wciągneliśmy. Przerażający serial.
    Oczywiscie ogladalam teraz ostatni odcinek megaa serial

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why też mieliście torbiele w główce? U nas były trzy ale podobno to się pojawia ok 17tc a znika po 20... ile się strachu najadlam między wizytami to moje :/ ale dobrze że wszystko u Was ok :) dzidzia ładnie rośnie

Zanetka super suwaczek :) I fajnie że nie rezygnujesz z ruchu :)

Ja po metformaxie też miałam nieźle jazdy dlatego później endo zmieniła mi na glucophage i było o niebo lepiej :) znam kilka dziewczyn którym metformina pomogła w zajściu bo unormowala pracę jajników ale to pewnie tylko wtedy kiedy io samo miesza... Ja zaszłam w ciąże dopiero po pół roku brania metforminy ale najważniejsze że coś zadziałało :)

My mieliśmy wizytę w poniedziałek i kluska ma już prawie pół kilo :) I jest bardzo ruchliwa

Żanetka93, ABI90 lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, wczoraj mi przyszły te sukienki.
    Powiem Ci tak, ta wężowa jest genialna, ale tą w kwiatki dałam szwagierce, bo na mnie leżała tragicznie. Bardzo ładna, ale co zrobić jak ja wyglądam w niej źle.

Jejku, dziewczyny ale mam zły ten dzień, miałam sprzeczkę z przełożonym, najpoważniejszą od lat i chyba nadszedł mój czas końca kariery w tym miejscu. Miałam wytrzymać do jesieni, ale chyba nie dam już rady. Dla mnie on jest tak niekompetentny jako kierownik, że szok. Każe mi robić tak durne rzeczy, a ja się pod tym swoim nazwiskiem nie podpiszę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss tak na połówkowych wyszedł torbiel - miałam robione w 18tyg i tak tez lekarka mówiła. Widac go dlatego ze za wczesnie robione USG i 99% znika po 20tyg. Całe szczęście 😀
    To Ty już tez masz pod ❤️ wyczuwalny Skarb ☺️
    Pięknie rośniecie ❤️
    Mój tez się wierci ale to fajne uczucie ☺️ Dziś zrobiłam mu dzień dziecka w Smyku - w sumie to chyba bardziej sobie 😃
    @Ruda weekend jest wiec ochłoń, idź na siłownie, powyzywaj szefa a jak nie da nic to może faktycznie prace zmień. Tez się nieraz wkurzałam ze robiłam coś, a potem albo i tak zle albo ochrzan od jescze wyższego..

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda co sie stalo?...
    Eh czasem w pracy tyle stresu a ci co wyzej zawsze maja wladze i, niestety czasem za bardzo to wykorzustuja...

Miss , why, jakie torbiele? Ehhh straszycie
    Ja mam wizyte za tydz powinnam juz uslyszec serduszko :) lekarz pow ze byc moze bd juz to mozliwe
    Ale czy to czasem nie za wczesnie?
    A i mam zrobic badanie w kierunku rozyczki i HIV

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 17:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No siłownia jeszcze u mnie niewskazana, bo ta moja stopa po skręceniu wciąż mi odmawia posłuszeństwa.

A w pracy dzisiaj afera była straszna, zaczęło się od tego, że mój kierownik chciał zwalić na mnie część pracy - a ja i tak już siedzę po 9/10 godzin dziennie, mam nadgodziny, których nie mam nawet jak wybrać. Powiedziałam: OK, ale za ile?
    To on do mnie, że to przejściowo i że dam sobie radę.
    Uwaga, ja mam jeszcze od przyszłego tygodnia zastępstwo za kolegę!
    No i mieliśmy ścięcie, dosyć poważne, później nawet robił taką dzidcinadę, że były jakieś prowokujące maile, na zasadzie, żeby mieć "dupochron".
    To jest niepoważne, mamy braki kadrowe, zamieszanie, a on zamiast to ogarnąć, pozbywa się swoich obowiązków zrzucając na mnie i kolegę. Jeszcze wrócil z delegacji i mówi, że mamy wciąż go zastępować i traktować jakby go nie było.

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 06:11

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:03

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi przy takiej ilosci 2% prawidlowych to spora ilosc ;)
    A pisalo co ma najwieksze wady?
    U nas np jak wiekszosc mialo wady glowki to zalecili na to kwas foliowy :)

Glowa do gory bd dobrze ;)
    Droznosc jest teraz jakos ta owulke ogarnac i bedzie super ;)

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ