X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Nada, wczoraj mi przyszły te sukienki.
    Powiem Ci tak, ta wężowa jest genialna, ale tą w kwiatki dałam szwagierce, bo na mnie leżała tragicznie. Bardzo ładna, ale co zrobić jak ja wyglądam w niej źle.

Jejku, dziewczyny ale mam zły ten dzień, miałam sprzeczkę z przełożonym, najpoważniejszą od lat i chyba nadszedł mój czas końca kariery w tym miejscu. Miałam wytrzymać do jesieni, ale chyba nie dam już rady. Dla mnie on jest tak niekompetentny jako kierownik, że szok. Każe mi robić tak durne rzeczy, a ja się pod tym swoim nazwiskiem nie podpiszę.
    U mnie tez fatalny dzien
    Poza tym mialam sprzeczke z siostra ze nie interesuje sie dzieckiem i to taka powazna powiedziala ze ona mnie wychowywala jak bylam mala a teraz ja mam jej dzieckonwychowywac co myslicie o tym ? Oczywiscie napisalam jej zeby winila za to rodzicow a nie mnie ze musiala mnie pilnowac no ale ona w zaparte i powiem Wam ze nic tym nie wygralam bo siostrzeniec dzisiaj zczal pyskowac ma 13 lat i poszedl do mieszkania sam a siostry nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    No siłownia jeszcze u mnie niewskazana, bo ta moja stopa po skręceniu wciąż mi odmawia posłuszeństwa.

A w pracy dzisiaj afera była straszna, zaczęło się od tego, że mój kierownik chciał zwalić na mnie część pracy - a ja i tak już siedzę po 9/10 godzin dziennie, mam nadgodziny, których nie mam nawet jak wybrać. Powiedziałam: OK, ale za ile?
    To on do mnie, że to przejściowo i że dam sobie radę.
    Uwaga, ja mam jeszcze od przyszłego tygodnia zastępstwo za kolegę!
    No i mieliśmy ścięcie, dosyć poważne, później nawet robił taką dzidcinadę, że były jakieś prowokujące maile, na zasadzie, żeby mieć "dupochron".
    To jest niepoważne, mamy braki kadrowe, zamieszanie, a on zamiast to ogarnąć, pozbywa się swoich obowiązków zrzucając na mnie i kolegę. Jeszcze wrócil z delegacji i mówi, że mamy wciąż go zastępować i traktować jakby go nie było.
    A co kolega sadzi o szefie?

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa Twoja siostra jest trochę niepoważna. To, że ona zajmowała się Tobą to wiadomo jesteś jej wdzięczna ale kurde jak nie chciała się zajmować dzieckiem to po co zaszła w ciążę... jej dziecko jest jej obowiązkiem a Ty możesz się Nim zajmować tylko w wyjątkowych sytuacjach, a nie być dla Niego matką. Dzieciak będzie pyskować bo nie dość, że taki wiek to mam wrażenie, że dzisiaj te nastolatki mają gorsze charaktery jak my

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa twoja siostra brzmi tak jesli to jej slowa jakby miala wobec niej dlug wdziewecznosci za to ze cie wychowala i masz teraz go splacac w postaci opieki nad dzieckiem...

Wogole takie wypominanie kto kogo wychowal wedlug mnie jest bez sensu
    Jestescie siostrami to normalne ze w sytuacji jaka byla zajela sie toba...

Chyba nie ma z nia kto serio pogadac i wyjanis pare rzeczy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka tylko trochę strachu. Podobno spora ilość dzieci 95% podczas wykonywanego badania połówkowego (przed 20tyg) ma torbielki. Ki lekarka powiedziała „nie ma obaw, taki urok dzidziolka” no i ze zniknie. I faktycznie 😊
    Co do ❤️ W pierwszej ciąży było dopiero po 7tyg, teraz w 6tyg 🙂 chyba nie ma reguły. Ja usłyszałam dopiero w 10ty- niektórzy lekarze nie preferują pomiaru bicia serca dopplerowskim usg.
    To będzie piękna chwila 😀❤️

@samosiowa ciężka sytuacja z siostrą, ale również uważam że opieka nad siostrzeńcem wynika z Twojej dobrej woli i chęci pomocy i absolutnie nie powinnaś mieć poczucia obowiązku.

@ruda co za wredny typ z Twojego szefa. Ale może ktoś „wyższy” to dostrzeże ze tak się zachowuje? Albo wraz z kolegą zawiązcie sojusz - i także na wszystko miejcie podkładkę 🙂

Trzymajcie kciuki bo po prawie miesięcznej przerwie ide na siłownie.. 🙂

Żanetka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku lat mam taka chora sytuacje w domu ona fruwa z facetem a u nas dziecko teraz zaszla w ciaze i siedzi u niego juz miesiac kazdego nerwy by poniosly mam druga siostre ona rowniez mnie pilnowala ale nie zwala na mnie takich rzeczy potem sa takie wlasnie klotnie jestem taka zla na nia ja zawsze faceci oslepiali a dziecko odstawiala na boczny tor wszystko bylo w porzadku jak mama zyla a teraz nie ma mamy no i jest problem . Tutaj praca tutaj dziecko mam wrazenie ze te problemy sie nigdy nie skoncza wczoraj maz zaproponowal wyorowadzke musze to przemyslec czy nie lepiej by bylo odejsc.
    Wczoraj moj maz dzwonil do szwagra bo juz mial tego serdecznie dosyc ja tez napisalam ze ja jej dzieci wychowywac nie bede ze ma sie dzieckiem zajac mamy swoje problemy. Powiem Wam ze brzuch to mnie tak dzisiaj z nerwow nawala.

Wczoraj pozegnalismy kolezanke z pracy powiedziala ze juz tez miala dosyc tej atmosfery ze powadzila sie z tym facetem i dlatego jej decyzja przewazyla ze odchodzi porozmawialam z nia troche bo rowniez nie umie zajsc w ciaze powiedziala mi ze dobrze zrobilam bo w tej formie nie zajde w ciaze on dalej bedzie opierdalal ludzi i wysysal z nich energie ze tym sie zywi a my tylko zdrowie zniszczymy. Praca byla fajna blisko fajny szef budzetowka ale jedna osoba potrafila z Ciebie cala energie wydoic mysmy obie chodzily jak strute on byl taki ze tutaj buziaczki a potem potrafil najechac na Ciebie przy wszystkich a jak on zrobil blad to cisza skonczyly sie buziaczki nie teylko z nami mial konflikt bo i z kierownikiem jest na Pan bo tak dra koty jeden drugiemu nie chce ustapic. Mowila tez ze to byla praca dobra dla studenta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 05:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moim przełożonym się nie da gadać, to jest nienornalny człowiek, bajkopiszarz, kłamca.
    Jak na niego patrzę to jest po prostu żałosny. No i nie ma swojego zdania, tylko wchodzi w de wszystkim dookoła nie dbając o interesy naszego działu.
    Spokój jest jak w delegacji on jest, a u nas jest 2 tyg. u Włochów 2 tygodnie w miesiącu. Ja dużo pracuję z Włochami, mamy współpracę i ten włoski kolega co ma takie stanowisko jak ja tam, też mi ostatnio mówił, że jak jego tam nie ma to nikt im nie miesza :D

Mąż mi wczoraj wrócił, humor poprawiony, a dzisiaj jedziemy na chrzcziny, gdzie on jest ojcem chrzestnym.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka no u mnie było trochę więcej strachu niż u Why :( ale to może dlatego że ja jestem troszkę przewrazliwiona :/
    Ogólnie mi gin powiedział że takie torbiele są częste, pojawiają się koło 17tc i znikają zazwyczaj po 20tc :) dodał że to nie jest żadna wada genetyczna ale jeśli te torbiele nie znikną po 20tc to trzeba będzie zrobić szczegółowe badania pod kątem wad genetycznych- i tym się tak wystraszyłam :(
    Jeśli chodzi o serduszko to różnie bywa bo to zależy od zagniezdzenia kiedy było :) może się pojawić już w 5tc (u nas tak było bo wczesna owulacja) ale też może być dopiero w 8 :) więc nie ma się co martwić na zapas bo jest czas :)

Ruda współczuję takiego kierownika... masakra :(

Z okazji Dnia dziecka życzę Wam kochane żeby każda z Was już niebawem miała swoje dzieciątka pod sercem a za rok świętowała ten dzień razem z nimi ❤

MilusińskaMilena, Żanetka93 lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na dzien dziecka @ :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam od ortopedy, bo miałam kontrolę.
    Nie wygląda to dobrze, już minął prawie miesiąc a ja wciąż mam niesprawną, opuchniętą stopę.
    Zrobił mi USG i okazało się, że mam naderwane więzadło kostki bocznej.
    Póki co zakaz chodzenia. Nie wziełam L4, bo pierwsze się muszę dogadać z tym bucem. Może mi pozwoli pracować zdalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja wracam od ortopedy, bo miałam kontrolę.
    Nie wygląda to dobrze, już minął prawie miesiąc a ja wciąż mam niesprawną, opuchniętą stopę.
    Zrobił mi USG i okazało się, że mam naderwane więzadło kostki bocznej.
    Póki co zakaz chodzenia. Nie wziełam L4, bo pierwsze się muszę dogadać z tym bucem. Może mi pozwoli pracować zdalnie.
    2 lata temu skrecilam stope chodzilam do pracy ale nie wiedzialam o tym stopa zrobila sie bardzo opuchnieta dostalam opiernicz od lekarza, ze zaniedbalam sobie sprawe a tez tylko zeby nie isc na l4 i powiedzial ze nie ma takiej opcji ze mam duzo lezec malo chodzic noge oszczedzac i trzymac noge w gorze bo zrobil mi sie duzy stan zapalny rwalo nie milosiernie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak mnie dzisiaj.
    Taka sama sytuacja, sama sobie zrobiłam krzywdę.
    W moim przypadku bo praca, a to chyba właśnie zdrowie jest najważniejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    No to tak jak mnie dzisiaj.
    Taka sama sytuacja, sama sobie zrobiłam krzywdę.
    W moim przypadku bo praca, a to chyba właśnie zdrowie jest najważniejsze.
    Odpocxynek tez dobrze Ci zrobi

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przełożę sobie na przyszły miesiąc Panią ginekolog, do tego czasu zrobię badania w pierwsze dni cyklu, okres planowo powinnam mieć 17 czerwca.
    A teraz może zajmę się lepiej tą stopą.

Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ta cala sytuacja z moja siostra ja zaluje ze nie mam dobrych z nia relacji bylo kilka akcji miedzy innymi takie ze mieszkala u nas jak sie rozstala z facetem codziennie rano awantura ze syn nie wstaje nie uczy sie podczas gdy maz przychodzil po nocce i chcial zasnac nie szanowala tego potem poznala obecnego i na boczny tor siostrzeniec az pewnego dnia powiedzialam ze dosyc bo zaczeli planowac wesele i powiedziala stanowczo ze ma sie wyprowadzic bo chcemy miec swoje zycie a problemy jej i dziecka i dodatkowo taty mojego to juz za wiele oczywiscie obrazila sie na mnie wysylali mmsy jak to cudownie itp itd jakos die pogodzilysmy chwile bylo dobrze i potem znowu to samo a wszystko przez to ze facet mieszka 200 km od nas i ciagle podroze podrzucanie znowu dziecka no bo przeciez przeszkadza im. Taka sytuavja od 4 lat mniej wievej wtedy zaczelismy sie starac o dziecko poronilam potem cp byla i teraz dlugoo nic. Oni co tydzien doZakopanego do spa a my filmy z dzievkiem 13 letnim nie raz sie odzywalam ze brakuje nam intymnosci itp ale oni to jakos gdzies mieli nawet sie nie pytali po prostu przyvhodzilam z pracy a siostrzeniec juz byl nie bylo telef9nu ze jedziemy czy moze syn zostac nic z tych rzeczy. A juz wczoraj nie wytrzymalam bo mowie posprzataj rzeczy syf totalny a on nie i w pyskowke. Dzwonie do siostry nie odbiera. Potem bierze rzeczy pakuje ze on sie wyprowadza bo maja nie daleko nas mieszkanie nie wiem jaki byl cel kupowania mieszkania obok nas ale juz teraz wiem . My ciagle klotnie w domu bo wieczorem sprzatamy wszystko przychodzimy i bormalnie jakby ktos bombe wystrzelil :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Przełożę sobie na przyszły miesiąc Panią ginekolog, do tego czasu zrobię badania w pierwsze dni cyklu, okres planowo powinnam mieć 17 czerwca.
    A teraz może zajmę się lepiej tą stopą.
    Kochana musisz stany zapalne w organizmie moga powodowac poronienia czy trudnosci z zajsciem bo przecieciala rosna dlatego zrob porzadek ja z zebami robilam rok temu pozvylam sie trzech 8 w jednej mialam wiecznie stan zapalny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do Pani doktor, ona sama mi powiedziała, że tak będzie najlepiej, że za miesiąc.
    Ja sobie zrobie pełen pakiet badań, które dostałam od endokrynologa i razem pomyślimy.
    Ten cykl i tak spisuję już na straty, bo wydaje mi się, że ani owulacji ani nic. A po to jedynie chciałam iść, żeby sprawdzić czy miałam owulkę.
    Ale kupiłam testy owulacyjne, to sobie sprawdzę, bo temperatura zawodzi.
    A co do zębów to wyleczyłam i zrobiłam z krwi CRP czy nie mam stanów zapalnych w organiźmie i chyba wszystko spoko.

Samosiowa, Twoja siostra jest dla mnie lekko nieodpowiedzialna, jeśli tak podrzuca Ci dziecko. Ale nie mnie oceniać.
    A chłopakowi się nie dziwie, że pyskuje. To ten wiek i cały czas na to wychodzi rodzice go olewają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, laski zerknijcie czy ten owulak jest dla was pozytywny:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a6d335c9914.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 10:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie pozytywny ale ja sie tam na owulakach sie nie znam :p
    Powiem Wam ze urodzinki przykre @ i teraz dzien dziecka tez @ do tego straszny bol brzucha.

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:03

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ