Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja niby też odpuściłam w tym miesiącu, w kolejnych też mam takie plany. Strasznie mnie męczy już to całe planowanie i staram się jakoś ogarnąć ale jednak brajan mocno walczy 😆🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
maranta wrote:Właśnie u mnie też. Bardzo chorowałam w tym miesiącu. Zakładam, że owulacja była. Mój ginekolog dał mi duphaston, więc biorę go jeszcze do czwartku. W czwartek test i pewnie oczekiwanie na okres. W marcu histeroskopia, której bardzo się boję. Lekarz twierdzi, że nie ma cyklu do stracenia i w marcu też mamy się starać mimo zaplanowanej histeroskopii, no chyba że będę się źle czuła. Przytłaczające jest to wszystko bardzo i mam serdecznie dość. Wiem, że problem siedzi gdzieś po mojej stronie i nie umiem sobie z tym poradzić.

Nigdy nie miałam tego zabiegu, ale sporo dziewczyn na forum go przechodziło i opinie są różne. Nie dziwie się, że się boisz, bo to jednak nie jest codzienna rzecz jak np. oddawanie krwi.
Pamiętaj, że problem z zajściem w ciążę, to zawsze problem dwóch stron i totalnie nie daj wejść tym odmiennym myślom do głowy.
Kompotlinka, Angel93 lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Buburuza wrote:Tak, dostałam skierowanie na drożność. Diametralne zmiany się szykują. Zawieszamy starania do końca roku szkolnego. W czerwcu lub w lipcu idę na drożność. Mąż niedługo ma badania nasienia. W wakacje będzie relaks, a od września redukuje z 45 godzin tablicowych na 30 tygodniowo i zostaje w jednej placówce.
Następne miesiące poświęcam rodzinie i dbam o komfort psychiczny. Rozważam wdrożenie AH na 3 miesiące o czym wspominałam, ale dalej myślę i tu nie wiem jeszcze co zrobić
od lipca zaczynamy najluźniejsze jak do tej pory starania. Nic nie obserwuje, nic nie czytam. Kochamy się bez zabezpieczenia ciesząc się z tego co mam (rozważę z ginem jedynie wdrożenie proga dopochwowo bo tu coś mi świruje ostatnio). Dałam ciała przez ostatnie miesiące. Jako matka, córka, żona i przyjaciółka. Wystarczy. Jestem tak zmotywowana żeby odżyć, że w glowie gra mi piosenka z rocky'ego😅😅😅
Ja bym chyba nie wdrażała AH, do tej pory pamiętam moje migrenowe bóle przy stosowaniu AH i nie mam ochoty do tego wracać.
Plan cudowny, może rzeczywiście jak trochę odpuścicie to potem będzie lepiej, zadbaj przede wszystkim o siebie i o swój komfort psychiczny i fizyczny. ❤️
Ja już dzisiaj cZuje takie wiosenne powietrze, od razu humor mi się polepszył mimo że na dworze jest szaro. Wiosno przychodz jak najprędzej 🙏 -
Mika1992 wrote:Nigdy nie miałam tego zabiegu, ale sporo dziewczyn na forum go przechodziło i opinie są różne. Nie dziwie się, że się boisz, bo to jednak nie jest codzienna rzecz jak np. oddawanie krwi.
Pamiętaj, że problem z zajściem w ciążę, to zawsze problem dwóch stron i totalnie nie daj wejść tym odmiennym myślom do głowy.
Tak. To prawda - jest to problem dwóch stron. W teorii wiem, ale po wynikach nasienia gdzieś w środku i tak się obwiniam
⌛Starania od wiosny 2025 -
Buburuza - też bym się wstrzymała z AH. 3 miesiące to krótko. Organizm nie zdąży się przyzwyczaić, a Ty mu już odstawienie zafundujesz. Do tego dochodzi kwestia dobrania leku, jak zareagujesz. Dla 3 miesięcy chyba nie warto tak mieszać w organizmie.
Czarna.Basia lubi tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
maranta wrote:Tak. To prawda - jest to problem dwóch stron. W teorii wiem, ale po wynikach nasienia gdzieś w środku i tak się obwiniam

Jeden wynik nasienia, nawet dobry, nie jest nigdy wyznacznikiem. Czytałam że powinno się robić te badania kilka razy w jakimś odstępie czasu. Niestety nigdy nie jest to proste
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Znaczy to nie jest mus, bo ja juz dłuuuugo nie mam niż z AH wspólnego. Jakoś mnie taka myśl naszła, bo może by to coś dało.dzydzy wrote:Buburuza - też bym się wstrzymała z AH. 3 miesiące to krótko. Organizm nie zdąży się przyzwyczaić, a Ty mu już odstawienie zafundujesz. Do tego dochodzi kwestia dobrania leku, jak zareagujesz. Dla 3 miesięcy chyba nie warto tak mieszać w organizmie.
Zajrzałam wspomnieć, że beta <0.2
Szukam i nie widzę ktoś jeszcze upuścił krew na betę? Iskierka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 11:58
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
02.2026 potwierdzona ovu 💪
03.2026 drożność ❓ -
.aś. wrote:Anett, nie mam pewności co bym zrobiła, ale skoro dzisiaj był pozytywny owulak to pewnie jednak wzięłabym w poniedziałek.
Jestem w szoku ile par to dwa lwy... U nas również dwa lwy 😅 No, ale takie trochę nietypowe. Totalnie introwertyczne.
Buburaza, trzymam kciuki, żeby te cienie to nie były oszukance, żeby jeszcze coś się z tego wykluło ❤️
Siedzę sobie na łóżku i nagle uczucie jakby mi ktoś wbił szpilke tam w dole. I potem znowu...
Także ten.
Brajanusz vs zdrowy rozsądek
1:0
No chyba wezmę wieczorem. Jak ja nie lubię takiej niewiadomej jeju. No zobaczymy. Zrobię jeszcze owulaka jak przyjdę z pracy. (Też jestem lew🤣)
Esbe, .aś. lubią tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍 -
Udziela się nam wszystkim ta końcówka zimy... Ja dzisiaj 9 dc, miałam mierzyć temperaturę, ale zapominam. Poza tym źle śpię więc co to za pomiar... Ehhh... Wiosny mi się chce i urlopu. Niby człowiek bierze to D3, ale to widać za mało i brak tego słonka.
(Też jestem lew)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 12:14
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Lady A. wrote:Udziela się nam wszystkim ta końcówka zimy... Ja dzisiaj 9 dc, miałam mierzyć temperaturę, ale zapominam. Poza tym źle śpię więc co to za pomiar... Ehhh... Wiosny mi się chce i urlopu. Niby człowiek bierze to D3, ale to widać za mało i brak tego słonka.
(Też jestem lew)
Próbowałaś kiedyś brać melatoninę? Ja biorę już 3 miesiąc i wg mnie mam lepszą jakość snu i lepiej się czuję rano jak wstaję. Wcześniej brałam codziennie, teraz co kilka dni. Poza tym melatonina jest antyoksydantem i też się ja poleca w staraniach.👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
IO -> Siofor 500 -
Lady A. wrote:Udziela się nam wszystkim ta końcówka zimy... Ja dzisiaj 9 dc, miałam mierzyć temperaturę, ale zapominam. Poza tym źle śpię więc co to za pomiar... Ehhh... Wiosny mi się chce i urlopu. Niby człowiek bierze to D3, ale to widać za mało i brak tego słonka.
(Też jestem lew)
Dokładnie, brakuje tego słońca, życia 🙄 u nas rozpoczęła się odwilż, co mnie jeszcze bardziej dołuje, bo będzie plucha, mokro, błoto, szaro 🙄 No ale inaczej się nie da, trzeba to przetrwać, żeby wiosna zawitała 🌻29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
7 cs o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Ja się też ostatnio budzę dużo w nocy, dzisiaj obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć z powrotem. Ten mój dzisiejszy pomiar znowu jest dziwny. Wczoraj to w ogóle nagle mi skoczyło na 37.3. Owulaki na razie stabilnie, więc zobaczymy kiedy się coś zacznie dziać. Jutro idę do biura, więc nie wiem jak to ogarnąć, najwyżej spróbuję zrobić rano przed wyjściem i potem po powrocie pod wieczór.🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Mika1992 wrote:Jeden wynik nasienia, nawet dobry, nie jest nigdy wyznacznikiem. Czytałam że powinno się robić te badania kilka razy w jakimś odstępie czasu. Niestety nigdy nie jest to proste

Wiecie co powiedział urolog na wizycie.. że badanie nasienia może być inne nawet za tydzień od poprzedniego
Agi96, Mika1992 lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz -
Buburuza wrote:Znaczy to nie jest mus, bo ja juz dłuuuugo nie mam niż z AH wspólnego. Jakoś mnie taka myśl naszła, bo może by to coś dało.
Zajrzałam wspomnieć, że beta <0.2
Szukam i nie widzę ktoś jeszcze upuścił krew na betę? Iskierka?
🫂
Może nie idź lepiej w tą anty, żeby to Ci nie namieszało nic w cyklach. Poproś jedynie o dodatkowy prog
Buburuza lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz -
maranta wrote:Właśnie u mnie też. Bardzo chorowałam w tym miesiącu. Zakładam, że owulacja była. Mój ginekolog dał mi duphaston, więc biorę go jeszcze do czwartku. W czwartek test i pewnie oczekiwanie na okres. W marcu histeroskopia, której bardzo się boję. Lekarz twierdzi, że nie ma cyklu do stracenia i w marcu też mamy się starać mimo zaplanowanej histeroskopii, no chyba że będę się źle czuła. Przytłaczające jest to wszystko bardzo i mam serdecznie dość. Wiem, że problem siedzi gdzieś po mojej stronie i nie umiem sobie z tym poradzić.

Dobrze pamietam, ze też masz polipa endometrialnego?Starania od 06.25
28🤵♀️
29🤵♂️
HBA 47 % ❗️
Fragmentacja DNA 15%
Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
Morfologia 0% ➡️1%
Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️ -
Angel93 wrote:Wiecie co powiedział urolog na wizycie.. że badanie nasienia może być inne nawet za tydzień od poprzedniego
Tak, ale to nie będą ogromne różnice w krótkim czasie. U nas wyszło naprawdę bardzo dobrze. Nie ma szans, że z morfologii 10%, ruchu a+b 60% i koncentracji 111 mln w ml nagle wyjdzie jakaś katastrofa. Gdybym poprosiła, to by powtórzył, ale czy jest potrzeba badać to co miesiąc czy nawet co kwartał, jeśli w stylu życia absolutnie nic się nie zmienia?
Pogłębiam zatem swoją diagnostykę, a same doskonale wiecie, że organizm jest skomplikowany, wiele czynników ma wpływ na płodność. Ehh.. Wyjątkowo mocno daje mi popalić ten miesiąc na wielu polach, ale niezmiennie trzymam za nas wszystkie kciuki i staram się wierzyć, że w końcu zaświeci nam słońce ☀️
⌛Starania od wiosny 2025 -
Ehhh ja się jeszcze właśnie dowiedziałam, że sytuacja między moimi rodzicami zmierza ostatecznie do rozwodu. Kolejny cykl z dodatkowym stresem, jak nie praca to sytuacje rodzinne.. Jak tu znaleźć motywację i spokój do nowego cyklu 😞29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
7 cs o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Agi96 wrote:Ehhh ja się jeszcze właśnie dowiedziałam, że sytuacja między moimi rodzicami zmierza ostatecznie do rozwodu. Kolejny cykl z dodatkowym stresem, jak nie praca to sytuacje rodzinne.. Jak tu znaleźć motywację i spokój do nowego cyklu 😞
🫂🫂🫂
Oh ja dobrze Cię rozumiem! U mnie bardzo podobna sytuacja. Niby jestem dorosła i samodzielna, ale w tej kwestii czuję się jak dziecko i strasznie mnie to dotyka.
Agi96 lubi tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Ja właśnie czekam bo mam wizytę u gin potwierdzającą owu ✊🏼
dzydzy, maranta, Angel93, Kompotlinka, J.ss, Iskierka ✨, .aś. lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,95 ✅
Ft3: 2,84 ✅
Ft4: 1,09 ✅
Ferrytyna: 24,84
Prolaktyna: 19,13 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️