Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
Odpowiedz

Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂

Oceń ten wątek:
  • Helenka22 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    Tak. Podejrzenie polipa endometrialnego. Nie widać go w ogóle kilka dni po owulacji, ale przed był widoczny. Na jednym usg z naczyniem, a na innym bez.

To mnie teraz pocieszylas z tym, że nie ma potrzeby odpuszczać starań po histeroskopii, bo ja już wzięłam cykl przed i po histero na straty

Starania od 06.25
    28🤵‍♀️
    29🤵‍♂️
    HBA 47 % ❗️
    Fragmentacja DNA 15%
    Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
    Morfologia 0% ➡️1%
    Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
    Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
    Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Tak, dostałam skierowanie na drożność. Diametralne zmiany się szykują. Zawieszamy starania do końca roku szkolnego. W czerwcu lub w lipcu idę na drożność. Mąż niedługo ma badania nasienia. W wakacje będzie relaks, a od września redukuje z 45 godzin tablicowych na 30 tygodniowo i zostaje w jednej placówce.
    Następne miesiące poświęcam rodzinie i dbam o komfort psychiczny. Rozważam wdrożenie AH na 3 miesiące o czym wspominałam, ale dalej myślę i tu nie wiem jeszcze co zrobić :( od lipca zaczynamy najluźniejsze jak do tej pory starania. Nic nie obserwuje, nic nie czytam. Kochamy się bez zabezpieczenia ciesząc się z tego co mam (rozważę z ginem jedynie wdrożenie proga dopochwowo bo tu coś mi świruje ostatnio). Dałam ciała przez ostatnie miesiące. Jako matka, córka, żona i przyjaciółka. Wystarczy. Jestem tak zmotywowana żeby odżyć, że w glowie gra mi piosenka z rocky'ego😅😅😅
    Dobry plan kochana 🤍 współczuję Ci tych wszystkich emocji ale po burzy zawsze wychodzi słoneczko i ono się do Was również uśmiechnie 🩷 Na pewno nie dałaś ciała🤍 Mocno trzymam kciuki ✊

Dziewczyny tule za biele 😭🤞🤍

Ps. U mnie nie wiem czy w tym cyklu też nie będzie zawieszenia... Mężowi wróciły problemy z żołądkiem, zgaga itp .... Idzie jutro na gastroskopie. Widzę, że się źle czuje więc nawet co mówić o staraniach .... I też wczoraj byłam zła, bo znowu się wszystko przesuwa. A ja miałam plan żeby zajść w ciążę i pobyć z Franiem w domku za nim pójdzie do przedszkola .... Ale tak ma być, myślę sobie ,że wszystko jest po coś i w końcu będzie ten idealny czas dla nas i zaskoczy 🤍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 13:28

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    🫂🫂🫂
    Oh ja dobrze Cię rozumiem! U mnie bardzo podobna sytuacja. Niby jestem dorosła i samodzielna, ale w tej kwestii czuję się jak dziecko i strasznie mnie to dotyka.

🫂 Dokładnie tak.. też sobie właśnie analizowałam, że kiedyś jak byłam młodsza to ta wizja rozwodu jak się kłócili była przerażająca, ale przecież teraz już jestem dorosła, mam swój dom, chce założyć swoją rodzinę. No ale właśnie.. i tak mi ciężko na sercu i wiem, że będzie to kosztowało nas wszystkich masę stresu.

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    7 cs o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny taki jakiś dziwny mam okres. Zawsze trwał z 5 dni. A tutaj sytuacja taka, że 2 dni standardowe, bolesne krwawienie, a wczoraj 3 dzień to już samo plamienie i dzisiaj 4 dzień też plamienie ale dużo mniejsze. Ciekawe czy po progesteronie tak może być.

• maranta Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka22 wrote:
    To mnie teraz pocieszylas z tym, że nie ma potrzeby odpuszczać starań po histeroskopii, bo ja już wzięłam cykl przed i po histero na straty

Ten mój ginekolog twierdzi, że absolutnie nie ma cyklu do stracenia, ale ja mam prawie 37 lat... W lutym mialam przez 10 dni brać duphaston, zrobić test i jeśli będzie pozytywny, to nadal brać duphaston, a jak nie, to odstawić i czekać na okres. W marcu histeroskopia wypadnie mi jakoś w 9-11 dniu cyklu i też powiedział, że działamy i powtarzamy schemat z duphastonem. Wiadomo, że w razie gdybym krwawiła czy źle się czuła, to nie.

⌛Starania od wiosny 2025
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maranta wrote:
    Tak, ale to nie będą ogromne różnice w krótkim czasie. U nas wyszło naprawdę bardzo dobrze. Nie ma szans, że z morfologii 10%, ruchu a+b 60% i koncentracji 111 mln w ml nagle wyjdzie jakaś katastrofa. Gdybym poprosiła, to by powtórzył, ale czy jest potrzeba badać to co miesiąc czy nawet co kwartał, jeśli w stylu życia absolutnie nic się nie zmienia?
    Pogłębiam zatem swoją diagnostykę, a same doskonale wiecie, że organizm jest skomplikowany, wiele czynników ma wpływ na płodność. Ehh.. Wyjątkowo mocno daje mi popalić ten miesiąc na wielu polach, ale niezmiennie trzymam za nas wszystkie kciuki i staram się wierzyć, że w końcu zaświeci nam słońce ☀️

Wyniki nasienia macie rewelacyjne wiec przyczyną faktycznie gdzies indziej leży

Blond27 lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - guz
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:
    Ehhh ja się jeszcze właśnie dowiedziałam, że sytuacja między moimi rodzicami zmierza ostatecznie do rozwodu. Kolejny cykl z dodatkowym stresem, jak nie praca to sytuacje rodzinne.. Jak tu znaleźć motywację i spokój do nowego cyklu 😞

O kurcze przykro mi, ale pamiętaj, że to ich sytuacja i mimo, że to twoi rodzice to oni najlepiej wiedzą co dla nich najlepsze i jak widać lepiej im bedzie osobno. Jak przejdziecie przez to to potem bedzie spokojniej 🤍

Agi96 lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• yoreva Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 fajnie, że zaglądasz tutaj i nam aktualizujesz sytuację! Dosyłam swój wirtualny uścisk dla ciebie i męża🫂 będzie dobrze, ważna jest szybka reakcja!

Agi96 bardzo mi przykro słyszeć taką nowinę, wiem, że takie sytuacje dziejące się "obok" potrafią mocno wpłynąć na twoje samopoczucie, więc szukaj siły żeby starać się nie myśleć o tym, pomimo że to trudne.. Ja w zeszłym roku po swoich przeżyciach z ciążą pozamaciczną musiałam przejść kolejną szkołę życia, która bardzo namieszała w mojej głowie staraczkowej, bo mojej mamie zdiagnozowali raka piersi. Ale jesteśmy tu, rok później, wszyscy cali i zdrowi, kolana otrzepane. Jeszcze będzie dobrze! Rozwody są trudne, ale czasami gdzieś tam dają nadzieję, że może to najlepsze ze wszystkich rozwiązań💚

Ze swojej strony melduję @, przynajmniej jestem już w nowym cyklu 😮‍💨 No i przynajmniej mam świadomość, że mam dość fajnie ułożony cykl, stabilną II fazę, dobrze wyłapuję ewentualną owulkę, progesteron dobry, więc "podstawy mam". Jutro idę spuścić nieco krwi.

W ogóle mój brajan odpalił się już wczoraj - wyliczyłam sobie, że jakby nam się udało w nowym cyklu, to mielibyśmy prezent na nasze urodziny (mamy tydzień po sobie), i zamiast podwójnej urodzinowej imprezki moglibyśmy robić potrójną 😅

Agi96, Czarna.Basia lubią tę wiadomość

⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
    💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
    progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
    prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
    TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
    FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
    AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔
  • Glorietka Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich dziewczyn z ⏸️ !❤️
    U mnie dopiero 18dc, więc jeszcze sporo czasu na testowanie, ale już nie mogę się doczekać, choć mam mieszane uczucia…
    Fizjologiczne objawy dość dziwne jak na mój cykl, pocieszam się tylko tym, że zrobiliśmy wszystko co mogliśmy, zostało czekać… @ ma przyjść 6.03, więc oczekuję cierpliwie na test w jej okolicach 😇

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
    Czekamy na Ciebie cudzie...
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoreva wrote:
    Angel93 fajnie, że zaglądasz tutaj i nam aktualizujesz sytuację! Dosyłam swój wirtualny uścisk dla ciebie i męża🫂 będzie dobrze, ważna jest szybka reakcja!

Agi96 bardzo mi przykro słyszeć taką nowinę, wiem, że takie sytuacje dziejące się "obok" potrafią mocno wpłynąć na twoje samopoczucie, więc szukaj siły żeby starać się nie myśleć o tym, pomimo że to trudne.. Ja w zeszłym roku po swoich przeżyciach z ciążą pozamaciczną musiałam przejść kolejną szkołę życia, która bardzo namieszała w mojej głowie staraczkowej, bo mojej mamie zdiagnozowali raka piersi. Ale jesteśmy tu, rok później, wszyscy cali i zdrowi, kolana otrzepane. Jeszcze będzie dobrze! Rozwody są trudne, ale czasami gdzieś tam dają nadzieję, że może to najlepsze ze wszystkich rozwiązań💚

Ze swojej strony melduję @, przynajmniej jestem już w nowym cyklu 😮‍💨 No i przynajmniej mam świadomość, że mam dość fajnie ułożony cykl, stabilną II fazę, dobrze wyłapuję ewentualną owulkę, progesteron dobry, więc "podstawy mam". Jutro idę spuścić nieco krwi.

W ogóle mój brajan odpalił się już wczoraj - wyliczyłam sobie, że jakby nam się udało w nowym cyklu, to mielibyśmy prezent na nasze urodziny (mamy tydzień po sobie), i zamiast podwójnej urodzinowej imprezki moglibyśmy robić potrójną 😅

Tule za małpę 🫂

Ooo ale czadowo jak by się udało to faktycznie fajna imprezka by się szykowała 💃

Glorietka, yoreva lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Glorietka Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoreva wrote:

Ja też już wyliczyłam, brajan nie odpuszcza na krok 😂
    Każdy objaw wpisywany w google, chat, później tłumaczenie sobie, że przecież chat i google nie mają racji i tak w kółko … mamy dość niewiele czasu w tym roku, bo tylko do czerwca, więc brajan odpalił się na ostro, potem możemy wrócić do tematu dopiero za rok w lipcu.. totalna porażka :(

yoreva lubi tę wiadomość

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
    Czekamy na Ciebie cudzie...
  • maranta Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Wiecie jak sie zmieniło jego podejście do dziecka.. diametralnie. Mowi że chce mieć dziecko już tak na sto procent i choćby miał i 100 operacji przejść i jakichś innych procedur to dla mnie i dlatego dziecka to zrobi.
    Noo poryczałam się oczywiście ze szczęścia
    Z takim nastawieniem nic was nie zatrzyma. 💪
    Ściskam mocno kciuki! ❤️

Blond27, Angel93 lubią tę wiadomość

⌛Starania od wiosny 2025
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93, yoreva dziękuję za słowa otuchy dziewczyny ❤️‍🩹🫂
    Faktycznie może tak ostatecznie będzie lepiej dla wszystkich i trzeba się cieszyć, że jest zdrowie, a inne sprawy się poukładają tak jak trzeba.

Angel za Was oczywiście trzymam cały czas kciuki, żeby historia z leczeniem męża zakończyła się szybciutko i z sukcesem 🍀

Yoreva brajan fajnie podpowiada, potrójna impreza to już coś 😄

yoreva, Angel93 lubią tę wiadomość

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    7 cs o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yoreva wrote:

Ahhh ta staraczkowa matematyka 😅 ja już też kalkulowałam jak to prenatalne będę musiała zrobić na styk, bo akurat wtedy wypada nam wyjazd i jak schować ciążę na tej czy innej imprezie i jak wytłumaczę w pracy że ledwo przyszłam i już idę na zwolnienie 😁 i że super że dzidzia się urodzi w maju/czerwcu/lipcu/sierpniu/wrześniu bo to taki fajny czas na urodziny 😁
    Nie zmienia to faktu że trzymam kciuki za waszą potrójną imprezę! Ale lepiej się nie przywiązywać do konkretnego terminu 🫣

dzydzy, KAaareii lubią tę wiadomość

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam do domu owu była z lewego jajnika tam gdzie był dominujący pęcherzyk, ślad płynu w zatoce Douglasa i endometrium 10 mm

Staraliśmy się idealnie w okienku teraz tylko czekać.. 🥹

Witynja, Remedios, Basiax, Seabird, Anka96, maranta, Sawka8, dzydzy, Insulinka, ItsMomi❤️, Kompotlinka, J.ss, Agi96, Lady A., Iskierka ✨, _Dysia_, Czarna.Basia, yoreva, Blond27, Angel93, Mika1992, .aś., Atomówka , KAaareii lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 1,95 ✅
    Ft3: 2,84 ✅
    Ft4: 1,09 ✅
    Ferrytyna: 24,84
    Prolaktyna: 19,13 ✅
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Witynja Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Udziela się nam wszystkim ta końcówka zimy... Ja dzisiaj 9 dc, miałam mierzyć temperaturę, ale zapominam. Poza tym źle śpię więc co to za pomiar... Ehhh... Wiosny mi się chce i urlopu. Niby człowiek bierze to D3, ale to widać za mało i brak tego słonka.
    (Też jestem lew)
    Jak masz od dłuższego czasu problemy ze snem to mi np. pomaga kołdra obciążeniowa. Totalny game changer. 15 min i usypiam 😁

Lady A. lubi tę wiadomość

🧍‍♀️29 🧍‍♂️31

Starania o 1 👶 od listopada 2024

🧍‍♀️
    PCOS fenotyp C
    Cykle 27/29 dni, owulacje występują
    Hiperprolaktynemia i mlekotok (?)

Progesteron 7DPO 15,81 ng/ml
    Estradiol 7DPO 184,05 ng/ml
    TSH 1,379IU/ml
    FT4 1,00ng/dl
    Prolaktyna 9,87ng/dl
    Witamina D 33ng/dl

💊Inozytol, Tenfertil Ona

🧍‍♂️
    Jeśli nie uda się do listopada zaczynamy diagnostyke
  • dzydzy Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Ahhh ta staraczkowa matematyka 😅 ja już też kalkulowałam jak to prenatalne będę musiała zrobić na styk, bo akurat wtedy wypada nam wyjazd i jak schować ciążę na tej czy innej imprezie i jak wytłumaczę w pracy że ledwo przyszłam i już idę na zwolnienie 😁 i że super że dzidzia się urodzi w maju/czerwcu/lipcu/sierpniu/wrześniu bo to taki fajny czas na urodziny 😁
    Nie zmienia to faktu że trzymam kciuki za waszą potrójną imprezę! Ale lepiej się nie przywiązywać do konkretnego terminu 🫣

Staraczkowa matematyk - cóż za wspaniałe określenie ❤️ 😅 czuć cała kwintesencję

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Właśnie wróciłam do domu owu była z lewego jajnika tam gdzie był dominujący pęcherzyk, ślad płynu w zatoce Douglasa i endometrium 10 mm

Staraliśmy się idealnie w okienku teraz tylko czekać.. 🥹

No to trzymam kciuki 🤞🏻✊🏻🍀 trzeba czekać do testowania

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka wrote:
    No to trzymam kciuki 🤞🏻✊🏻🍀 trzeba czekać do testowania

Dzięki ❤️ test dopiero w marcu 😊🌷

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 1,95 ✅
    Ft3: 2,84 ✅
    Ft4: 1,09 ✅
    Ferrytyna: 24,84
    Prolaktyna: 19,13 ✅
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
    Estradiol 7-8dpo: 126 ✅

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie już po piku a do tego straszny ból jajnika i brzucha więc nie wiem czy to nie już. Chyba podam ten zastrzyk jednak wieczorem

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ