Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje ! 😍Sawka8 wrote:Hej Dziewczyny! Byłam dziś u gina... widziałam na usg pęcherzyk i 0,87 cm mojego szczęścia
♥️🍀♥️🍀♥️🍀♥️🍀
Nie sądziłam, że tak się wzruszę...Kolejna wizyta za 2 tyg. Trzymajcie proszę za nas kciuki!
Ja trzymam mocno kciuki za Was, oby koniec lutego i marzec spełnił Wasze marzenia
Niech rośnie zdrowo 😘
Sawka8 lubi tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Sawka8 wrote:Hej Dziewczyny! Byłam dziś u gina... widziałam na usg pęcherzyk i 0,87 cm mojego szczęścia
♥️🍀♥️🍀♥️🍀♥️🍀
Nie sądziłam, że tak się wzruszę...Kolejna wizyta za 2 tyg. Trzymajcie proszę za nas kciuki!
Ja trzymam mocno kciuki za Was, oby koniec lutego i marzec spełnił Wasze marzenia
Super!🥹 trzymam kciuki, będzie pięknie 🍀
Sawka8 lubi tę wiadomość
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
7 cs o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Mnie badanie szyjki też trochę przeraża, boję się, że narobię sobie jakieś urazy paznokciami i zwiekszę ryzyko infekcji...Mika1992 wrote:Ja też nie badam szyjki, generalnie mnie to wręcz przeraża 🙈
Ale kiedy pod koniec listopada zastanawiałam się czy jestem w ciąży i przez kilka dni ją sprawdzałam, to miałam wrażenie, że jest wysoko i zamnknięta i rzeczywiście tak było, chociaż ta historia nie ma happy endu to teraz aż boję się sprawdzać pod koniec cyklu, bo nie chce rozwiać nadziei...
Agi96 lubi tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈 -
Sawka8 wrote:Hej Dziewczyny! Byłam dziś u gina... widziałam na usg pęcherzyk i 0,87 cm mojego szczęścia
♥️🍀♥️🍀♥️🍀♥️🍀
Super gratulacje !! 🤩🤩♥️ W którym tygodniu szłaś? 😍😍
Sawka8 lubi tę wiadomość
-
♥️🍀♥️🍀♥️🍀♥️🍀
Cudownie, gratulacje! Trzymam kciuki za spokojną ciążę
Pamiętam też, że pisałaś, że czekasz do usg z powiedzeniem partnerowi o ciąży. To już za Tobą czy dopiero się szykujesz do przekazania mu tej cudownej nowiny? 😍
Sawka8 lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
starania o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀 -
Kleo10 wrote:Cudownie, gratulacje! Trzymam kciuki za spokojną ciążę

Pamiętam też, że pisałaś, że czekasz do usg z powiedzeniem partnerowi o ciąży. To już za Tobą czy dopiero się szykujesz do przekazania mu tej cudownej nowiny? 😍
Dobrze pamiętasz Kochana! Planuje mu powiedzieć w weekend
Zapowiedział niespodziankę na niedzielę i ma przygotować kolacje - myślę, że to będzie najlepszy moment
Dziś powiem mojej Mamie, muszę się z kimś podzielić tą nowiną bo nie wytrzymam już
)))))
PS: Badanie miałam 5w4d
Naprawdę kamień z serca...
Mika1992, Kleo10, Rosalinda, Agi96, Kompotlinka, Angel93, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość
-
Sawka8 gratulacje ❤️ daj znać jakie miałaś objawy i czy w udanym cyklu jakieś zmiany wprowadziliście?
Sawka8 lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Sawka8 wrote:Dobrze pamiętasz Kochana! Planuje mu powiedzieć w weekend
Zapowiedział niespodziankę na niedzielę i ma przygotować kolacje - myślę, że to będzie najlepszy moment
Dziś powiem mojej Mamie, muszę się z kimś podzielić tą nowiną bo nie wytrzymam już
)))))
Ooo super ja idę w 5+3 na USG i też mam nadzieję że zobaczę już coś 😍♥️ -
Dziewczyny ja właśnie wróciłam od lekarza trochę załamana. Owulacja była to fakt ale Pan Doktor powiedział że mój wynik estradiolu (150) w 13dc wskazuje na to że nie było komórki jajowej. Nie wiem co myśleć o tym 🥲🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍 -
Anett9300 wrote:Dziewczyny ja właśnie wróciłam od lekarza trochę załamana. Owulacja była to fakt ale Pan Doktor powiedział że mój wynik estradiolu (150) w 13dc wskazuje na to że nie było komórki jajowej. Nie wiem co myśleć o tym 🥲
A który masz teraz dzień cyklu i kiedy podejrzewasz owulke? Czy to w ogóle możliwe że nie było komórki a była owulacja? Może ten estradiol zbadałaś przed pikiem i potem byś miała większy? Ja miałam kiedyś w dzień piku LH, 15 dc estradiol 313, może dwa dni wcześniej też miałabym koło 150?🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Sawka8 wrote:Dobrze pamiętasz Kochana! Planuje mu powiedzieć w weekend
)))))
Super! To takie piękne chwile przed Tobą- dzielenie się tą informacją z najbliższymi. Pewnie będzie dużo wzruszeń 🥹 W ogóle wyobraziłam sobie tę kolację i po prostu moment jak z filmu! Jeśli będziesz miała ochotę, to podziel się z nami później jakie były reakcje
Sawka8, Agi96, Kompotlinka lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
starania o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀 -
Remedios wrote:A który masz teraz dzień cyklu i kiedy podejrzewasz owulke? Czy to w ogóle możliwe że nie było komórki a była owulacja? Może ten estradiol zbadałaś przed pikiem i potem byś miała większy? Ja miałam kiedyś w dzień piku LH, 15 dc estradiol 313, może dwa dni wcześniej też miałabym koło 150?
No owulację mam potwierdzona bo jest ciałko żółte. Dziś 16dc. Pik miałam w niedzielę (12dc)koło 18:00 a badanie robiłam w poniedziałek koło 9:00. No właśnie też mnie to zastanawia i nie zapytałam o to bo byłam strasznie otumaniona po progesteronie. Ledwo dojechałam na wizytę. Myślałam że zjadę. Na szczęście mam zmieniony na dopochwowy🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍 -
Kleo10 wrote:Super! To takie piękne chwile przed Tobą- dzielenie się tą informacją z najbliższymi. Pewnie będzie dużo wzruszeń 🥹 W ogóle wyobraziłam sobie tę kolację i po prostu moment jak z filmu! Jeśli będziesz miała ochotę, to podziel się z nami później jakie były reakcje

Pewnie, że się podzielę! Dziękuję za wszystkie miłe słowa, cieszę się, że mogłam się z Wami tym wszystkim dzielić od początku - tym stresem, napięciem, oczekiwaniem, radością od pierwszej bety... potem kolejnymi zamartwieniami czy aby na pewno wszystko jest dobrze - bardzo Wam z całego serca dziękuję za wsparcie, bo dzięki Wam nie czułam się sama

Co do tego cyklu, to jak już wspominałam, było zupełnie inaczej niż zwykle - wcześniej było namiętnie, intensywnie, no starania na maksa, a w zeszłym miesiącu z powodów zawodowych dokładnie udało się wcelować w 1 weekend z owulacją i tak naprawdę przez cały miesiąc (styczeń) były tylko 3
(tak rzadko jak nigdy, wcześniej to minimum 3 razy w tyg...)
Objawy...napuchnięty nabrzmiały brzuch i piersi, jeden raz miałam nadwrażliwość na zapach mięsa, raz zrobiło mi się słabo, senność i zmęczenie (miałam problemy ze snem a od początku śpię nie mniej niż 8 h i nie budzę się w nocy). Bardzo się denerwowałam tą dzisiejszą wizytą, bo tak jak na początku beta mi bardzo ładnie rosła, tak np z 20.02 - 460 na 24.02 - 1314,1 nie urosła mi już tak ładnie...Także w razie czego nie należy się martwić na zapas takim przyrostem.
Zrobiłam sobie wszystkie badania:
estradiol - 520
progesteron - 28
wit D - 44
kortyzol 10
jeżeli chodzi o suplementy: to folian, jodit (do euthyroxu), magnez, ubiquinon (koenzym), inozytol.
Glorietka, yoreva, Kleo10, dzydzy, Aga_92, Mika1992, Angel93, Iskierka ✨, Agi96 lubią tę wiadomość
-
Sawka8 cudne wieści! 🌸 I podziwiam, że tak czekasz z informacją dla męża, ja bym nie wytrzymała, z pierwszym testem biegłam przerażona, roztrzęsiona, w piżamie, do łóżka, i wywalałam z niedzielnego snu 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 15:43
Glorietka, Esbe lubią tę wiadomość
⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔ -
Dziewczyny, nie wytrzymałam i dzisiaj rano zrobiłam test. Wyszedł (wydawało mi się) negatywny, więc olałam sprawę, bo to dopiero 7 dpo. Test wrzuciłam do torebki i zajęłam się pracą. Coś mnie tknęło, żeby jeszcze teraz na niego spojrzeć i nie wiem czy ja mam jakieś omamy, czy coś naprawdę widać.
Wrzucam wam linki do zdjęć, oceńcie same...
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Oczywiście życzę żeby to była prawda🙂Glorietka wrote:Dziewczyny, nie wytrzymałam i dzisiaj rano zrobiłam test. Wyszedł (wydawało mi się) negatywny, więc olałam sprawę, bo to dopiero 7 dpo. Test wrzuciłam do torebki i zajęłam się pracą. Coś mnie tknęło, żeby jeszcze teraz na niego spojrzeć i nie wiem czy ja mam jakieś omamy, czy coś naprawdę widać.
Wrzucam wam linki do zdjęć, oceńcie same...
ale 7 dpo to jeszcze bardzo wcześnie, a wiele testów daje kreski fabryczne... Wiele cykli, które kończą się ciążą w 7 dpo są na etapie implantacji albo nawet przed, także cierpliwości 🙂
Kompotlinka, Kleo10 lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Sawka8 gratulacje! Cudownie sie czyta takie piekne historie i koniecznie daj znac jak tam kolacja
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 14x ❌️
Letrozole Bluefish 7x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️