Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosalinda wrote:Co do tego porównania testów - one są z tego samego dnia? Skoro na górnym jest pik a na HM słaba kreska to nie ma co im wierzyć? Kurcze, kupiłam opakowanie 50 tych testów 🫣
Ten sam dzień, ten sam mocz.
Yorewa totalnie cię rozumiem. Każda z nas ma inne stężenie LH. Wychodzi na to, że easyhome nie pasuje do mnie bo tu jest duża zagwozdka pik czy jeszcze nie pik, ale już zużyję jak kupiłam (domyślam się że w tak mocnych testach pik będzie u mnie prawie czarny jak w domowym laboratorium). Dobrze że miałam kilka HM w zapasie, ale tak jak mówisz one bardzo słabo się wybarwiają i przez nie boję się że nie wyłapie piku. Szukam czegoś pomiędzy.
Rosalinda spokojnie u ciebie mogą się sprawdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 15:15
Blond27, yoreva, Rosalinda lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
kindzaaaa wrote:https://ibb.co/xKkpNcFq
Tutaj opis, miały problem z założeniem cewnika 3 razy próbowały, przy podaniu kontrastu nic a nic mnie nie bolało, po badaniu się pytałam czy drożne to ona że tak, teraz lekarz przychodzi i mówi że niedrożne, to mogli mi spróbować przepchać jakoś…
Bardzo lakoniczny ten opis
masz z kim to skonsultować? Trzymaj się ❤️
Mojemu mężowi androlog kazał zmniejszyć dawkę clo i dołożył coś na zbicie estradiolu (wyszedł mu podwyższony przy podwyższonym również testosteronie). No i badanie za miesiąc. Ale mój mąż już nie ma chyba zaufania do tego lekarza i jutro konsultujemy jeszcze z kimś innym.🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Z supli: inozytol, wit. D, magnez, NAC, zioła Ojca Sroki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Mam teleporade we wtorek z lekarka ale napisała że niedrożne, ale myślę prywatnie pójść na drożność z pianką bo coś mi tu nie pasuje, robiły mi to stażystki, nie widziałam ekranu ani nicRemedios wrote:Bardzo lakoniczny ten opis
Mojemu mężowi androlog kazał zmniejszyć dawkę clo i dołożył coś na zbicie estradiolu (wyszedł mu podwyższony przy podwyższonym również testosteronie). No i badanie za miesiąc. Ale mój mąż już nie ma chyba zaufania do tego lekarza i jutro konsultujemy jeszcze z kimś innym.
Dudu13 lubi tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
W toku: badanie hormonów i witamin
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
Mojemu mężowi pierwszy androlog kazał brać witaminy i przyjść jak się rok nie uda... Dopiero drugi zaczął drążyć. Trzymam kciuki żeby u Was ta konsultacja jakoś pchnęła sprawę do przodu.Remedios wrote:Bardzo lakoniczny ten opis
Mojemu mężowi androlog kazał zmniejszyć dawkę clo i dołożył coś na zbicie estradiolu (wyszedł mu podwyższony przy podwyższonym również testosteronie). No i badanie za miesiąc. Ale mój mąż już nie ma chyba zaufania do tego lekarza i jutro konsultujemy jeszcze z kimś innym.🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Buburuza wrote:
Ooo ten easy home fajnie sie wybarwia
Udanego ❤️😉👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT) -
Allthatnats wrote:Niestety nie da rady mnie już dziś przyjąć, czekam na nowy termin. Zaspałam dokładnie 20 minut. Nie wiem jak dobrego doszło, nigdy w życiu się nigdzie nie spóźniam i mam zalamke po całości… źle mi z tym, że to zaprzepaściłam
Może teraz sie złościsz na siebie ale tak miało być... ja wierzę w takie rzeczy👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT) -
hej dziewczyny, gratuluje kazdej ktorej sie udało i tule za biele ....
u mnie owu była mniej wiecej w piątek, ogólnie wychodze z grypy bo jednak rozwineło się to porządnie i minął tydzień ja nadal dochodze do siebie ....pytałam lekarza to infekcja obniża możliwość zajścia...wiec znowu moja nadzieja wisi na włosku
...jeszcze biore nowy prog po którym czuje sie dziwnie kreci mi sie w głowie i robie się senna , nastepnie ide spac na drzemke i wszystko mija ..miałyście kiedyś coś podobnego? jeszcze tydzień do testowania a ja przez słowa lekarza że raczej nie widzi tego cyklu i po prostu widzimy sie na inseminacji to tak mnie zbiła z planszy ...
Blond27 lubi tę wiadomość
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
plany - 03.2026 inseminacja
W końcu się uda
2026 będzie nasz... -
Tak jest, niby mało dzieci się rodzi a mam wrażenie, że co rusz ktoś w ciąży 😝Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:czy wy też tak macie że teraz każdy jest w ciąży? .. koleżanki, znajome, osoby sławne... chryste to już tak dobija
Blond27, Agi96, sirengirl92 lubią tę wiadomość
Mama dwóch chłopców 🥰
💙 10.2019 (3cs)
💙 02.2024 (9cs)
Staramy się o trzecie dziecko od stycznia 2026 🥰
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:czy wy też tak macie że teraz każdy jest w ciąży? .. koleżanki, znajome, osoby sławne... chryste to już tak dobija
U kuzynostwa męża 5 dzieci będzie w tym roku od marca do lipca ❤️
Wersów i LilMasti też w ciąży 😅
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Miałam tak jak jeszcze nie byłam w pierwszej ciąży. Dobijało i czekałam strasznie niecierpliwie . Teraz mnie już tak to nie dobija ale czuję się trochę zrezygnowana i bez nadziei po poronieniuNadzieja 🧚🏼♀️ wrote:czy wy też tak macie że teraz każdy jest w ciąży? .. koleżanki, znajome, osoby sławne... chryste to już tak dobija
👩🏼28👨🏽27
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
🔹3 cs ❤️
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹Wznowienie starań od 20.12.2025

-
Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:czy wy też tak macie że teraz każdy jest w ciąży? .. koleżanki, znajome, osoby sławne... chryste to już tak dobija
Też mam takie wrażenie
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Z supli: inozytol, wit. D, magnez, NAC, zioła Ojca Sroki
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Tak u mnie szwagierka .... Która zarzekała się że nie chce mieć więcej dzieci i usłyszałam już 100 razy ,że im się udało w pierwszym cyklu 😤😤😤 W pracy też dwie dziewczyny ... A na insta to w ogóle. Ale jakoś mniej mnie to rusza niż przy pierwszej ciąży ... Może dlatego że mam malucha w domuNadzieja 🧚🏼♀️ wrote:czy wy też tak macie że teraz każdy jest w ciąży? .. koleżanki, znajome, osoby sławne... chryste to już tak dobija
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 19:37
Ona&On: 1993 r.
Starania o drugie dziecko: 10.2025
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC. -
Tutaj opis, miały problem z założeniem cewnika 3 razy próbowały, przy podaniu kontrastu nic a nic mnie nie bolało, po badaniu się pytałam czy drożne to ona że tak, teraz lekarz przychodzi i mówi że niedrożne, to mogli mi spróbować przepchać jakoś…
Masakra 😕 aż się we mnie zagotowało. Bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przejść i nie zostałaś dobrze zaopiekowana. Nieważne czy za to płaciłaś czy na NFZ, musiałaś się przecież przygotować, być w szpitalu, przeżyć dyskomfort badania, a wychodzi na to, że niewiele więcej wiesz... Czy zawsze udrożnienie jajowodów odbywa się jako oddzielny zabieg? Oby wyjaśnili Ci więcej telefonicznie 🫂
32👩🏼& 36👨
12cs ⏳
12.2025 CB 💔 -
Ojej
strasznie współczuję 
Jaka jest w takim razie dalsza procedura?👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Z lekarzem prowadzącym mam we wtorek teleporade, ale postanowiłam wykonać prywatnie HSG z pianką w klinice w następnym miesiącu bo „ może wskazywać niedrożność „ taki opis mnie nie zadawała i nie mam 100% pewności tym bardziej że nie robił mi tego zabiegu lekarz tylko pielęgniarka która się uczyła.Buburuza wrote:Ojej
strasznie współczuję 
Jaka jest w takim razie dalsza procedura?
Jak wyjdzie że faktycznie niedrożne to mam 2 opcje; laparoskopię w celu udrożnienia lub IVF.
Narazie mam mini żałobę i niepewność
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
W toku: badanie hormonów i witamin
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
*usunięty bo autorkę przerosło wklejenie dwóch zdjęć w dobrej kolejności*
🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego, 20:16
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Aktualizacja

Wiedząc jak mój organizm współpracuje z HM czuję, że taki pik pików będzie w nocy, ale taki wzrost mi wystarczy na uznanie Piku ❤️❤️❤️
Mąż dopadnięty dziś po południu był 😅 ale planuje dalsze ataki, bo libido mam w tym cyklu tak w kosmosie, że aż szok 😅😅😅 małż zadowolony 😅😅😅
Blond27, yoreva, Angel93 lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Co do horien medical to zwracam uwagę, ze one maja inna czulosc ☺️
Buburuza lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)