Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Tzn to nie jest lek a suplement, np ovarin polecamTakatam wrote:Tak mam regularne cykle 28-31 dni
Nie biore żadnych leków, narazie nie mialam nigdy jednoznacznej diagnozy pcos jedynie przypuszczenia
@Murena96 przykro mi znam to uczucie 🫂
Narazie pasuje skonsultować te wyniki ze swoim lekarzem jak on to widzi👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
W toku: badanie hormonów i witamin
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
Niestety musimy się pogodzić z tym że inni mają łatwiej a my musimy walczyć żeby mieć to maleństwo. Przytulam, ale pomyśl sobie że będziesz najlepszą ciociąMurena96 wrote:Moja młodsza siostra jest w ciąży... Dzisiaj zrobiła test. 3 miesiące po odstawieniu AH, bez wielkich starań jej się udało...
Mam dość...
Moja starsza siostra też zaczyna coś planować nad tematem ciąży więc też będę musiała się z tym pogodzić jak im wyjdzie bez problemu. Ale niestety takie życie
Blond27 lubi tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
A ja dziewczynki zrobiłam betę rano bo testy niby widziałam jakiś cień, potem nie.. a nie wiem kiedy była owulacja. Jestem albo 8 albo 11 dpo ale nie czuję, że się udało. Jednak zrobiłam dla świętego spokoju bo mnie to testowanie bardziej męczy... no i nie wiem czy wziąć lek na prolaktynę i czy odstawić proga. Ogólnie trochę znów mi przykro bo czuję, że się nie udało
-
Wbrew pozorom wiele dziewczyn najmniej w ciąży czuły się właśnie w ciąży, a jeśli jesteś 8dpo to może być jeszcze negatyw. Będziesz wtedy odstawiać proga?Basiax wrote:A ja dziewczynki zrobiłam betę rano bo testy niby widziałam jakiś cień, potem nie.. a nie wiem kiedy była owulacja. Jestem albo 8 albo 11 dpo ale nie czuję, że się udało. Jednak zrobiłam dla świętego spokoju bo mnie to testowanie bardziej męczy... no i nie wiem czy wziąć lek na prolaktynę i czy odstawić proga. Ogólnie trochę znów mi przykro bo czuję, że się nie udało
Remedios, Basiax lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
02.2026 potwierdzona ovu 💪
03.2026 drożność ❓ -
Nie robiłaś owulaków? Ja bym tak na oko nie trafiła kiedy była owulacjaBasiax wrote:A ja dziewczynki zrobiłam betę rano bo testy niby widziałam jakiś cień, potem nie.. a nie wiem kiedy była owulacja. Jestem albo 8 albo 11 dpo ale nie czuję, że się udało. Jednak zrobiłam dla świętego spokoju bo mnie to testowanie bardziej męczy... no i nie wiem czy wziąć lek na prolaktynę i czy odstawić proga. Ogólnie trochę znów mi przykro bo czuję, że się nie udało
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Murena96 wrote:Moja młodsza siostra jest w ciąży... Dzisiaj zrobiła test. 3 miesiące po odstawieniu AH, bez wielkich starań jej się udało...
Mam dość...
Przytulam 🫂
Pamiętam jak poroniłam i tydzień później moja siostra zadzwoniła powiedzieć ze jest w ciąży. Nigdy nie zapomnę tego uczucia. Tak wyłam że mąż zleciał do mnie na dół bo nie wiedział co się dzieje. Naprawdę współczuję🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍 -
Daj znać jak będziesz miała wyniki. Trzymam mocno kciuki 🤞Basiax wrote:A ja dziewczynki zrobiłam betę rano bo testy niby widziałam jakiś cień, potem nie.. a nie wiem kiedy była owulacja. Jestem albo 8 albo 11 dpo ale nie czuję, że się udało. Jednak zrobiłam dla świętego spokoju bo mnie to testowanie bardziej męczy... no i nie wiem czy wziąć lek na prolaktynę i czy odstawić proga. Ogólnie trochę znów mi przykro bo czuję, że się nie udało
Murena 96 Przytulam 🫂 To na pewno trudne, ale będzie kiedyś tak, że to Ty będziesz się cieszyć
Ja dzisiaj wieczorem mam wizytę i trochę się stresuję, bo dowiem się czy na pewno miałam owulację i jest w ogóle na co czekać w tym cyklu... Proszę o pół kciuka
Buburuza, Basiax, Sawka8, Angel93, Kathrine32, Blond27, Kompotlinka, KAaareii lubią tę wiadomość
💙💙💙
01.2026 👼💔 8/9 tc
"Dzisiejsze krople łez są jutrzejszymi tęczami" 🌈 -
Dziewczyny a myślicie że jak mam wizytę w klinice kilka dni po owulacji to się wstrzymać z przyjmowaniem proga żeby nie zaburzać obrazu ewentualnie? Czy wziąć 2dpo tak jak ostatnio? Jak będę miała owulke w 18 dc jak ostatnio to mniejszy problem bo będę 3 dpo na wizycie więc chyba można do tego czasu poczekać, ale czasami mam wcześniej.🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Poczekam wtedy jeszcze 2 dni i test. Jeśli nic a zapewne nic to odstawię.Buburuza wrote:Wbrew pozorom wiele dziewczyn najmniej w ciąży czuły się właśnie w ciąży, a jeśli jesteś 8dpo to może być jeszcze negatyw. Będziesz wtedy odstawiać proga?
Buburuza, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Ja staram się myśleć, że to cudownie, że pojawiają się dzieci i że ja w końcu się od którejś zarażę

Dziś koleżanka z pracy mi powiedziała, że jest w ciąży. Mam nadzieję, że zdążę na jej macierzyńskim zacząć swój i wyjdziemy razem wózkami na spacer. Właśnie dziś to manifestuję
Basiax, Angel93, Blond27, Kompotlinka, Mika1992, Esbe, KAaareii lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓ -
Lady A. wrote:Nie robiłaś owulaków? Ja bym tak na oko nie trafiła kiedy była owulacja
[/QUOTE
Nie robiłam u mnie jakoś się nie sprawdzają. Ale kalendarzyk mówił, że 6 w piątek i wtedy właśnie czułam te bóle jakoś i współżyliśmy kilka dni pod rząd przed i kilka dni po. Także powinniśmy sie niby załapać ale nic z tego czuję.. a w środę 11 lutego byłam u ginekologa i potwierdziła, że jest ślad po owulce i ciałko żółte. Ale jako, że tamten cykl przez proga mi się nieco przedłużył to nie wiem dokładnie kiedy w tym cyklu była ta owulacja i ginekolog też nie umiała powiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 11:50
-
Murena96 wrote:Moja młodsza siostra jest w ciąży... Dzisiaj zrobiła test. 3 miesiące po odstawieniu AH, bez wielkich starań jej się udało...
Mam dość...
Gin mojej siostry mówił, że do 3 miesięcy po odstawieniu AH są spore szanse. Nie wiem ile w tym prawdy, ale wiem, ze jej zalecał odstawić jak się zdecyduje i zaszła w 2cs.👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓ -
Buburuza wrote:Gin mojej siostry mówił, że do 3 miesięcy po odstawieniu AH są spore szanse. Nie wiem ile w tym prawdy, ale wiem, ze jej zalecał odstawić jak się zdecyduje i zaszła w 2cs.
To prawda, w pierwszą ciążę zaszłam już w 1 cyklu. Może teraz też się uda ..
Buburuza lubi tę wiadomość
💁🏽♀️26
Starania od 09.2025
11.2025 ⏸️
12.2025 cp 💔
Czekamy na Ciebie cudzie... -
Mam dość...
Przytulam 🫂
Kurcze ciężko sie robi na duszy jak wiesz ile Ciebie to czasu i stresu i badań kosztuje a jej sie udało praktycznie od razu.👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz -
Dziewczynki za zniknęłam, bo Franiowi wyszła grypa także nie jest wesoło. Trzymam za wszystkie kciuki ✊✊✊
Buburuza lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania o drugie dziecko: 10.2025
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC. -
Blond27 wrote:Dziewczynki za zniknęłam, bo Franiowi wyszła grypa także nie jest wesoło. Trzymam za wszystkie kciuki ✊✊✊
Zdrówka dla synka ☀️
Wiecie, że wygooglowałam przed chwilą, że ginekolożka u której prowadziłam ciążę, zrobiła kolejną specjalizację i jest też andrologiem klinicznym...
To mam jakąś kolejną furtkę jakby ten młody urolog nawalił czy coś (tfu tfu tfu) to mam gdzie dalej sie udać
Jest też prawdopodobieństwo że mąż przechodził świnke w dzieciństwie ale teściowa nie jest pewna, więc to też ewentualnie może obniżać te parametryWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 12:58
Basiax, Iskierka ✨, Buburuza, Blond27, .aś. lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz -
Na spokojnie możesz wziąć proga, nie zaburzysz obrazu takim czymś, po owulacji będziesz miała widoczne ciałko żółte na USG a czy bierzesz progesteron czy nie to tego nie będą widzieć ani nic sie nie stanie a lepiej mieć zabezpieczenie w razie W jakby miało się udać.Remedios wrote:Dziewczyny a myślicie że jak mam wizytę w klinice kilka dni po owulacji to się wstrzymać z przyjmowaniem proga żeby nie zaburzać obrazu ewentualnie? Czy wziąć 2dpo tak jak ostatnio? Jak będę miała owulke w 18 dc jak ostatnio to mniejszy problem bo będę 3 dpo na wizycie więc chyba można do tego czasu poczekać, ale czasami mam wcześniej.
Tym bardziej gdyby jednak plamienie wynikało z jakiegoś polipa czy coś to by widzieli to na USG
Angel93 lubi tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
Basiax wrote:Lady A. wrote:Nie robiłaś owulaków? Ja bym tak na oko nie trafiła kiedy była owulacja

Nie robiłam u mnie jakoś się nie sprawdzają. Ale kalendarzyk mówił, że 6 w piątek i wtedy właśnie czułam te bóle jakoś i współżyliśmy kilka dni pod rząd przed i kilka dni po. Także powinniśmy sie niby załapać ale nic z tego czuję.. a w środę 11 lutego byłam u ginekologa i potwierdziła, że jest ślad po owulce i ciałko żółte. Ale jako, że tamten cykl przez proga mi się nieco przedłużył to nie wiem dokładnie kiedy w tym cyklu była ta owulacja i ginekolog też nie umiała powiedzieć.
Ja mam owulacje 17-20 dc, w tym cyklu była w 27-28 dc i bym bez owulaków zupełnie nie ogarnęła, także podziwiam, że potrafisz rozróżniać te bóle 😊
Ja zamówiłam 100 testów easy@home owulacyjnych i 30 ciążowych, zapas na kilka miesięcy 😅 chociaż owulaki będę robić cały cykl, od razu po miesiączce, bo ten ostatni mi zupełnie zaburzył wiedzę o moim cyklu 😅 zastanawiam się jeszcze nad mierzeniem temperatury, pomierzę przynajmniej do wyjazdu, zobaczę co ze skokiem temperatury...
Angel93, Buburuza lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Lady A. wrote:Ja mam owulacje 17-20 dc, w tym cyklu była w 27-28 dc i bym bez owulaków zupełnie nie ogarnęła, także podziwiam, że potrafisz rozróżniać te bóle 😊
Ja zamówiłam 100 testów easy@home owulacyjnych i 30 ciążowych, zapas na kilka miesięcy 😅 chociaż owulaki będę robić cały cykl, od razu po miesiączce, bo ten ostatni mi zupełnie zaburzył wiedzę o moim cyklu 😅 zastanawiam się jeszcze nad mierzeniem temperatury, pomierzę przynajmniej do wyjazdu, zobaczę co ze skokiem temperatury...
Tez mam ten zestaw. Ostrzegam, że te 30 testów hcg łypie już na mnie z szuflady, a dopiero 6dpo. Szpagatami biegnę rano sikać żeby nie korciło testowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 14:19
Blond27 lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓