Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
zrobiłam dzisiaj badania
TSH z 4.8 na 3.22
FT4 z 1.04 na 1.24
FT3 z 3.05 na 3.04
Ferrytyna z 32 na 35
Mam progress
dodatkowo zrobiłam żelazo 109 (norma 33-193) oraz prolaktynę 27.30 przy normie 23.30 - tu nieco wyżej. Zamówiłam inozytol, mam nadzieję, że ogólnie pomoże.
Czym byście podbiły ferrytyne? Może macie jakiś złoty środek?
suplementuje chela ferre z laktoferyną, jem pestki dyni, szpinak itd (naczytałam się też co z czym łączyć lub nie)
To TSH nie jest idealne ale trochę mnie podbudował spadek w 1.5miesiąca. Może w tym cyklu się uda.. jestem 7dc i już działamy z chłopem
Kompotlinka, sirengirl92, Esbe, Angel93, Kathrine32 lubią tę wiadomość
-
Dawdler34 wrote:Hej,
zrobiłam dzisiaj badania
TSH z 4.8 na 3.22
FT4 z 1.04 na 1.24
FT3 z 3.05 na 3.04
Ferrytyna z 32 na 35
Mam progress
dodatkowo zrobiłam żelazo 109 (norma 33-193) oraz prolaktynę 27.30 przy normie 23.30 - tu nieco wyżej. Zamówiłam inozytol, mam nadzieję, że ogólnie pomoże.
Czym byście podbiły ferrytyne? Może macie jakiś złoty środek?
suplementuje chela ferre z laktoferyną, jem pestki dyni, szpinak itd (naczytałam się też co z czym łączyć lub nie)
To TSH nie jest idealne ale trochę mnie podbudował spadek w 1.5miesiąca. Może w tym cyklu się uda.. jestem 7dc i już działamy z chłopem
Ale piękny spadek tsh 😮🥰 trzymam kciuki za twój cykl !
Dawdler34 lubi tę wiadomość
-
ItsMomi❤️ wrote:Hej ja miałam testować 20.02 ,ale niecierpliwość mi nie dała , jestem dziś 9 dpo i wysikałam dwie kreski na dwóch różnych testach czułości 10 🥹❤️ jutro z rana jak coś też wyjdzie lecę na betę
Gratuluje ❤️ trzymam kciuki za bete 🍀
Specjalnie zaglądałam na wątek zeby zobaczyć co u Ciebie 🙂
ItsMomi❤️ lubi tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia
👦 Walka o popraww nasienia
Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
Morfologia 0% ➡️ 2%
Fragmentacja 10%, test hba - 68%
🔜 IUI
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
ItsMomi❤️ wrote:https://zapodaj.net/plik-DhlMVRJ4by
Tutaj clearblue
Na facelle paskowym wyszła taka sama 🥹♥️♥️
Ajajjajaja serce rośnie ❤️ a gdzie kupiłaś Clearblue? Podeślesz link? Czy Amazon?
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
02.2026 potwierdzona ovu 💪
03.2026 drożność ❓ -
Buburuza wrote:Ajajjajaja serce rośnie ❤️ a gdzie kupiłaś Clearblue? Podeślesz link? Czy Amazon?
Zamawiałam przez erli chyba 🤣 zaraz wyślę linka 🥰
A jednak to był empik 🤣
https://www.empik.com/clearblue-test-ciazowy-early-6-dni-przed-2szt-2p-clearblue,p1652658287,perfumy-p?mpShopId=28829
Tutaj link ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 18:58
Buburuza lubi tę wiadomość
-
Hej, na testach u mnie biało od wczoraj, a po południu dziś 🙉 😔... Cykl więc zamknął się po 27 dniach... i pokazuje to, że teoretycznie dobrze wstrzeliłam się w owulację bo patrząc na długość cyklu mogla być właśnie po piku - 13/14dc.
Byłam dziś u nowego endokrynologa... w planie zbadanie pojutrze prolaktyny czynnościowo (z racji tego, że cały czas jest na granicy lub ciut powyżej normy), kortyzolu, progesteronu 17-OH oraz AMH (bo ostanie 2,5r temu). Później z tymi wynikami mam udać się znowu do endo... może wtedy wdroży ewentualne leczenie tej prolaktyny.
Czekam oczywiście na to, aż w końcu partner pójdzie się zbadać... bo póki co, mam wrażenie, że zaangażowanie w diagnostykę jest jednostronne... lekarz był trochę zdziwiony, że ja przebadana prawie, że od stop do głów a on nic... co oczywiście spowodowało, że trochę mi się dziś 'ulało' i nasłuchał się mój trochę gorzkiej prawdy...bo on chciał dopiero za miesiąc się zbadać a ja mu każę teraz już... i co ja się w ogóle przejmuję. WTF?!
Na ten cykl mam zakupione testy owulacyjne z Domowego Laboratorium. Sprawdzanie tego piku daje mi choć minimalne poczucie kontroli nad tym co się dzieje...
4 marca wybieram się do ginekologa, będzie to wprawdzie 16dc czyli być może już po owu, ale lekarz będzie mógł zobaczyć, czy ona w ogóle była co dla mnie tez istotne. Może do tego czasu coś partner podziała ze swoimi badaniami i będę miała jakiś punkt odniesienia... Wciąż mam nieodparte wrażenie, że gdzieś jest to moja wina i szukam nawet najmniejszych odchyleń od normy...
Dziś, w pierwszy dzień okresu wyjątkowo nie płaczę. Może po prostu przyzwyczajam się do tego, że takich cykli będzie jeszcze sporo.
Przytulam wszystkie "wojowniczki - staraczki", które tak jak ja, w tym miesiącu nie ujrzały dwóch kresek.
Gratuluję dziewczynom z dwoma kreskami i pozytywnymi betami , choć Was mało, dajecie nam wiarę i nadzieję w to, że i my kiedyś będziemy się cieszyły tak, jak Wy
Buburuza, Sawka8, Basiax, Kathrine32 lubią tę wiadomość
👩💼 33 👨💼 39
AMH (2026) : 4,11
niedoczynność tarczycy, euthyrox 75, wit d3 2000, ubichinol q10, inofem 2x, ashwaganda, selen 100mg, kwasy omega 3, magnez i witamina b6
3cykl: 08.12.2025 ⏸️ 21.12.2025 💔 5w4d
09.02 -> TSH 1,180
ft3 3,74
ft4 18,70
ferrytyna 38,26
d3 59,90
homocysteina 6,32
glukoza 89
02.2026
prolaktyna 30 ❗dostinex0,5 od 24.02
ohp-17 2,29 ❗
kortyzol 22,9 ❗
05.2026 -> ACTH?
Od 17.02.26: 6 cykl starań 🙏🏻 -
stokroteczka25 wrote:Gratuluje ❤️ trzymam kciuki za bete 🍀
Specjalnie zaglądałam na wątek zeby zobaczyć co u Ciebie 🙂
Tak mi miło , jeszcze nie dziękuję żeby nie zapeszać🥹❤️ -
ItsMomi, ale piękne dwie kreseczki! Trzymam kciuki za betę ❤️
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
starania o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀 -
ItsMomi❤️ krecha jak ta lala! Czekamy na betę ✊🏼🍀🍀🍀🥹❤️
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,95 ✅
Ft3: 2,84 ✅
Ft4: 1,09 ✅
Ferrytyna: 24,84
Prolaktyna: 19,13 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
Właśnie wracam z wizyty u gin 😊 dziś 10 dc endometrium 6,6 i pęcherzyk dominujący 14 mm na lewym jajniku 😊 owu powinna być piątek/sobota ✊🏼💖
sirengirl92, ItsMomi❤️, Buburuza, Anka96, Angel93, Lady A., Kleo10, Sawka8, Mika1992, Basiax, Iskierka ✨, Kathrine32, Kompotlinka lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 1,95 ✅
Ft3: 2,84 ✅
Ft4: 1,09 ✅
Ferrytyna: 24,84
Prolaktyna: 19,13 ✅
Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅ 9,70
Estradiol 7-8dpo: 126 ✅
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️ -
ItsMomi❤️ wrote:Zamawiałam przez erli chyba 🤣 zaraz wyślę linka 🥰
A jednak to był empik 🤣
https://www.empik.com/clearblue-test-ciazowy-early-6-dni-przed-2szt-2p-clearblue,p1652658287,perfumy-p?mpShopId=28829
Tutaj link ♥️
Cudownie wszystko się pięknie poukładało. Wczoraj dobre wyniki starego, że aż dziś w ciążę wzięłaś i zaszłaś 😅😅 nie no żartuje.
Kurczę dwa testy z przesyłką 70 dyszek to już jak za betę u mnie.
Stary mnie namawia żebym skoczyła na proga 8dpo i dobrała już betę, ale głos rozsądku mówi żebym 7dpo zrobiła proga i 10 dpo betę bez sikania na testy 🫣 a wgl krzyk rozsądku mówi żeby 10dpo nasikac na ten test i jeśli coś będzie to 12 dpo skoczyć na betę (to poniedziałek), ale wierzcie mi koło cierpliwości to ja nie leżałam nawet nigdy.
Aż wstyd człowiekowi za to jak nie potrafi poczekać.
Sirengirl dobrze że go pogoniłaś. Ich badania są mniej skomplikowane niż nasze i łatwiej ich doprowadzić do porządku. Nie mówię oczywiście że w każdym przypadku, ale ile razy to ja już czytałam, że „rzucił fajki i ubrał luźne gacie”, a my to nawet apapu nie weźmiemy jak nas głowa w ostatniej fazie cyklu boli 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 19:31
Kleo10, sirengirl92 lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓ -
ItsMomi❤️ wrote:Hej ja miałam testować 20.02 ,ale niecierpliwość mi nie dała , jestem dziś 9 dpo i wysikałam dwie kreski na dwóch różnych testach czułości 10 🥹❤️ jutro z rana jak coś też wyjdzie lecę na betę
Juuupi ale ekstra 😁😁❤️
ItsMomi❤️, Buburuza lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz -
sirengirl92 wrote:Hej, na testach u mnie biało od wczoraj, a po południu dziś 🙉 😔... Cykl więc zamknął się po 27 dniach... i pokazuje to, że teoretycznie dobrze wstrzeliłam się w owulację bo patrząc na długość cyklu mogla być właśnie po piku - 13/14dc.
Byłam dziś u nowego endokrynologa... w planie zbadanie pojutrze prolaktyny czynnościowo (z racji tego, że cały czas jest na granicy lub ciut powyżej normy), kortyzolu, progesteronu 17-OH oraz AMH (bo ostanie 2,5r temu). Później z tymi wynikami mam udać się znowu do endo... może wtedy wdroży ewentualne leczenie tej prolaktyny.
Czekam oczywiście na to, aż w końcu partner pójdzie się zbadać... bo póki co, mam wrażenie, że zaangażowanie w diagnostykę jest jednostronne... lekarz był trochę zdziwiony, że ja przebadana prawie, że od stop do głów a on nic... co oczywiście spowodowało, że trochę mi się dziś 'ulało' i nasłuchał się mój trochę gorzkiej prawdy...bo on chciał dopiero za miesiąc się zbadać a ja mu każę teraz już... i co ja się w ogóle przejmuję. WTF?!
Na ten cykl mam zakupione testy owulacyjne z Domowego Laboratorium. Sprawdzanie tego piku daje mi choć minimalne poczucie kontroli nad tym co się dzieje...
4 marca wybieram się do ginekologa, będzie to wprawdzie 16dc czyli być może już po owu, ale lekarz będzie mógł zobaczyć, czy ona w ogóle była co dla mnie tez istotne. Może do tego czasu coś partner podziała ze swoimi badaniami i będę miała jakiś punkt odniesienia... Wciąż mam nieodparte wrażenie, że gdzieś jest to moja wina i szukam nawet najmniejszych odchyleń od normy...
Dziś, w pierwszy dzień okresu wyjątkowo nie płaczę. Może po prostu przyzwyczajam się do tego, że takich cykli będzie jeszcze sporo.
Przytulam wszystkie "wojowniczki - staraczki", które tak jak ja, w tym miesiącu nie ujrzały dwóch kresek.
Gratuluję dziewczynom z dwoma kreskami i pozytywnymi betami , choć Was mało, dajecie nam wiarę i nadzieję w to, że i my kiedyś będziemy się cieszyły tak, jak Wy
Przytulam za małpę 🫂
Mam wrażenie ze z każdym cyklem uodparniamy sie na te białe testy i małpy chociaż boli tak samo mocno.
Oby Twój partner poszedł po rozum do głowy i też sie przebadał, będziecie wiedzieć w ktorym kierunku iść dalej..
Buburuza lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz -
Ja jestem po sono-HSG. Zabieg momentami bolesny, ale do zniesienia. Najgorsze było jak moja macica nie chciała wpuścić cewnika z tym balonikiem i pani doktor musiała jakoś manewrować i coś robić jakimś dodatkowym sprzętem (nie wiem dokładnie co, bo się starałam skupić na oddechu i myśleniu o czymś innym). No i później podanie kontrastu nieprzyjemne. No ale moim zdaniem na spokojnie da się wytrzymać bez znieczulenia jeśli się nie ma niskiego progu bólu. Ja wzięłam Ibuprom 400mg przed.
Trafiłam też na super panią doktor i jak były trudniejsze momenty to robiła chwile przerwy żebym mogła ochłonąć. Niestety początkowo oba jajowody niedrożne (czyli chyba mamy przyczynę dlaczego od 14 cykli brak ⏸️). W trakcie zabiegu udało się udrożnić prawy jajowód, lewego niestety nie (kontrast doszedł do wysokości bańki jajowodu, ale nie wypłynął).
Po zabiegu krwawiłam (dobrze mieć ze sobą podpaski) i byłam osłabiona, ale poza tym wszystko ok.
Przy okazji potwierdzony pęcherzyk 16mm z lewej strony. Niby to ten niedrożny jajowód, ale mamy się starać, bo pani doktor mówiła, że miała takie przypadki że mimo nieudanego udrożnienia jajowodów pacjentki wracały w ciąży w kolejnym cyklu. Ogólnie najbliższe trzy cykle mają być bardziej płodne i mamy intensywnie działać. Nie ukrywam, pokładam w tych najbliższych cyklach duże nadzieje 🥺
ItsMomi❤️, KAaareii, Kompotlinka, Angel93 lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
starania o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀 -
Gratulacje ❤️
👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
4cs -
🦋ItsMomi♥️ ogromne gratulacje! 🥰😊 trzymam kciuki za piękną betę 😊
🦋Kleo10 cieszę się, że w miarę dobrze zniosłaś badanie. Przykro mi, że jednego nie udało się udrożnić, ale chociaż dobrze, że wiesz co mogło być przyczyną braku ⏸️. Oby kolejne cykle były bardzo płodne ♥️
Buburuza, Kleo10, ItsMomi❤️, Angel93 lubią tę wiadomość
28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Kleo10 wrote:Ja jestem po sono-HSG. Zabieg momentami bolesny, ale do zniesienia. Najgorsze było jak moja macica nie chciała wpuścić cewnika z tym balonikiem i pani doktor musiała jakoś manewrować i coś robić jakimś dodatkowym sprzętem (nie wiem dokładnie co, bo się starałam skupić na oddechu i myśleniu o czymś innym). No i później podanie kontrastu nieprzyjemne. No ale moim zdaniem na spokojnie da się wytrzymać bez znieczulenia jeśli się nie ma niskiego progu bólu. Ja wzięłam Ibuprom 400mg przed.
Trafiłam też na super panią doktor i jak były trudniejsze momenty to robiła chwile przerwy żebym mogła ochłonąć. Niestety początkowo oba jajowody niedrożne (czyli chyba mamy przyczynę dlaczego od 14 cykli brak ⏸️). W trakcie zabiegu udało się udrożnić prawy jajowód, lewego niestety nie (kontrast doszedł do wysokości bańki jajowodu, ale nie wypłynął).
Po zabiegu krwawiłam (dobrze mieć ze sobą podpaski) i byłam osłabiona, ale poza tym wszystko ok.
Przy okazji potwierdzony pęcherzyk 16mm z lewej strony. Niby to ten niedrożny jajowód, ale mamy się starać, bo pani doktor mówiła, że miała takie przypadki że mimo nieudanego udrożnienia jajowodów pacjentki wracały w ciąży w kolejnym cyklu. Ogólnie najbliższe trzy cykle mają być bardziej płodne i mamy intensywnie działać. Nie ukrywam, pokładam w tych najbliższych cyklach duże nadzieje 🥺
Super że coś już wiecie. Twój wpis sprawia że trochę mniej boje się tego badania.
Dziękuję ci bardzo że się tym tak dokładnie podzieliłaś 🥰
Kleo10 lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓ -
Basiax wrote:Dziewczyny a przy tej becie <0,6 byście odstawiały od razu progesteron? Czy jeśli dokladnie nie wiem który dzień po owulce to poczekać chwilę?
A ja ci gin zalecał? Od którego dnia cyklu brałaś jak nie jesteś pewna kiedy miałaś owulację? Ja bym poczekała zwłaszcza, że podejrzewasz że możesz być 8dpo.👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓