Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
Odpowiedz

Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂

Oceń ten wątek:
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 2 dzień cyklu. Okres przyszedł punktualnie więc idealnie wyznaczyłam moment owulacji.
    W sobotę mam wizytę w klinice u nowego lekarza, może coś nowego wymyśli bo już nie mam siły na to wszystko... w tym cyklu na spokojnie jeszcze z lekami, w kolejnym chyba odpuścimy leki a w kwietniu drożność bo w tym roku nie robiłam + kolejne nowe leki i jedziemy z tym koksem. W 2027r napewno zostanę mamą po raz drugi!

Mika1992, Iskierka ✨, Lady A., Buburuza, KAaareii lubią tę wiadomość

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

6cs ❌️

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • 35Ja Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Gratuluję. Trzymam kciuki za ładną betę i progesteron

Natomiast włożę kij w mrowisko. Na tym wątku akurat nigdy cię nie było w lutym i widzę że na innych wątkach też wrzucasz info o 2 kreskach. Osobiście bardzo mnie to denerwuje na miesięcznych wątkach jak ktoś nagle wyskakuje z pozytywnym testem i liczy że będziemy się cieszyć z niego jak w przypadku testów osób, które na wątkach miesięcznych są rok, pół roku, angażują się, pomagają, wspierają.

Że nie pisałam to nie znaczy że mnie tu niebyło odpuściłam sobie nakręcanie, czy teraz się uda czy nie. Po poronieniu dużo pisałam, niemam konta od dziś
    Ale widzę że tu jest problem, myślałam że raczej forum jest dla wszystkich a nie prywatne.
    A tu Odrazu atak jak na wilka, który napisał że ma 2 kreski
    Gratulację podejścia

Blond27 lubi tę wiadomość

....
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    W piątek badałam kwas foliowy i B12. Kwas foliowy 12,4 ng/ml, a B12 917 pg/ml przy normie 771, więc od piątku przestałam suplementować. Podejrzę, IG i zobaczę jakie ma wskazówki na obniżenie homocysteiny.
    Zastanawiam się tylko czy jeśli biorę dodatkowo luteinę to progesteron nie powinien być wyższy?

Ja się na luteinie nie znam :( brałam tylko duphaston i jego na pewno w krwi nie ma. Natomiast na pewno ktoś tu na forum brał, więc da ci znać.

Często na obniżenie homocysteina polecają kompleks witamin z grupy B. Nie masz złej homocysteiny, ona jest na granicy. Jak znajdę jakieś ciekawe polecenie z Instagrama o homocysteinie to podrzucę

Iskierka ✨, Lady A. lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    Mika1992 to mój dwunasty miesięczny wątek i zgadzam się 🙂
    Gratuluję zawsze dwóch kresek, ale to takie wyskakiwanie jak Filip z konopi. Jeśli ktoś był parę lat temu na wątku, to i tak wypadałoby się przedstawić, dać znać jak wyglądały starania.
    Mamy bić brawa, a taka osoba napisze 1 post i zniknie.

Od dziś wreszcie przystopowali w aplikacji z reklamami i mogę Was doczytać ✅

U mnie w ostatniej rekrutacji wybrali drugiego kandydata. Było trochę przykro, ale otrzepałam się szybko. Wszechświat mówi Po co Ci nowa praca, zaraz przecież będziesz w ciąży!🤰😉😀

Ja niestety mam wciąż te okropne reklamy :/ może muszę wyczyścić pamięć podręczną to przestanie mi wyskakiwać non stop.

Dobrze myślisz, jeśli chodzi o pracę. Ja uważam, że wszystko jest po coś! Tak musiało być, bo wszechświat ma inny plan dla Ciebie ❤️

Reja13 lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32

Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    U mnie dziś 2 dzień cyklu. Okres przyszedł punktualnie więc idealnie wyznaczyłam moment owulacji.
    W sobotę mam wizytę w klinice u nowego lekarza, może coś nowego wymyśli bo już nie mam siły na to wszystko... w tym cyklu na spokojnie jeszcze z lekami, w kolejnym chyba odpuścimy leki a w kwietniu drożność bo w tym roku nie robiłam + kolejne nowe leki i jedziemy z tym koksem. W 2027r napewno zostanę mamą po raz drugi!

Ten lekarz nowy został Wam polecony? Słyszałam, że ogólnie zmiana lekarza często pomaga, bo ktoś kto spojrzy na wszystko świeżym okiem może wpaść na coś, co innym już nie przychodziło do głowy.

Podoba mi się Twoje podejście, konkretnie i do celu!💪

👩🏻 33 👦🏻 32

Nie poddajemy się!

IO -> Siofor 500
  • Esbe Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Jeśli jesz mięso to ja słyszałam dużo dobrego o wątróbce raz w tygodniu. Czasami niska ferrytyna to może być też problem z wchłanianiem jej przez organizm, czyli trzeba by i sprawdzić jelita itp. na Facebooku jest grupa Podnosimy ferrytynę, może tam coś znajdziesz dla siebie.

Co do IO - ja myślałam że nie mam a okazało się że jest problem z gospodarką węglowodanową. Na krzywą cukrową i insulinową powinien skierować lekarz. Mnie skierował tylko na glukozową, ale ja zrobiłam obie. Czytałam, że nie zawsze powinno się badać insulinę że ona też się skokowo wydziela, są różne posty o tym. Mogę podesłać później jak odszukam.
    Oki, poczytam na ten temat.
    Na razie sprawdzałam tylko helicobacter pylori i wyszedl negatywny. Widziałam, ze można tez zrobić Nanobiome. Trochę drogo, ale moze cos by w tym wyszło.

Ogólnie mam obfite miesiączki i biorę kwas traneksamowy podczas okresu.

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy dziewczyny też macie teraz jakieś takie do dupy samopoczucie? Niby nowy cykl, nowa szansa a jakoś tak jest beznadziejnie. Już sama nie wiem czy od tej zimy mi odwala czy co się dzieje 😥

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Iskierka ✨ Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Ja się na luteinie nie znam :( brałam tylko duphaston i jego na pewno w krwi nie ma. Natomiast na pewno ktoś tu na forum brał, więc da ci znać.

Często na obniżenie homocysteina polecają kompleks witamin z grupy B. Nie masz złej homocysteiny, ona jest na granicy. Jak znajdę jakieś ciekawe polecenie z Instagrama o homocysteinie to podrzucę

Bardzo dziękuję! 🥰

28 👩🏼 32 👱🏻‍♂️ 7 (2018) 👧 z ZD

Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)

12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
    01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)

👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
    👱🏻‍♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velaria wrote:
    A zespół antyfosfolipidowy? To dość częsty powód niepłodności/poronien/komplikacji
    Niezwiązany z trombofilia wrodzona
    Wykupiłam jakieś badania antykiagulant toczniowy, p-ciała antykardiolipidowe igG i igM, p-ciała glikoproteine iGG igM czy coś z tego jest na ten zespół antyfosfolipidowy? :D robiłam tylko jedno ogólne badanie antyfosolipidy igg i wyszło ok. Ogolnie czy jak takie badania wyjdą ok to trzeba je powtarzać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 21:48

• sirengirl92 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Czy wy dziewczyny też macie teraz jakieś takie do dupy samopoczucie? Niby nowy cykl, nowa szansa a jakoś tak jest beznadziejnie. Już sama nie wiem czy od tej zimy mi odwala czy co się dzieje 😥

Podobnie mam... może to przez te temperatury, brak słońca, szarość za oknem. Mniej energii, motywacji do działania, częściej pojawiający się pesymizm, chociaż dużo wiążę z dniem cyklu. Zdecydowanie najlepiej czuję się po okresie aż do owulacji. <3 Ostatnie dni płodne wręcz fruwałam.
    Fazę lutealną chętnie bym "przeskoczyła" na sam koniec, ostatnie analizowanie wszelkich objawów wysysa ze mnie energię i jakoś tak ociężale się wtedy też czuję.

Wrrr.. Ja zdecydowanie jestem team lato. Zimę mogłabym przespać, jak niektóre zwierzaki :D Usłyszałam dziś w radio, że gdzieś już pojawił się pierwszy przebiśnieg. Może to znak, że wstrętna zima odejdzie :D

_Dysia_, Remedios, Kathrine32, Agi96, Angel93 lubią tę wiadomość

👩‍💼 33 👨‍💼 39

AMH (2026) : 4,11
    niedoczynność tarczycy, euthyrox 75, wit d3 2000, ubichinol q10, inofem 2x, ashwaganda, selen 100mg, kwasy omega 3, magnez i witamina b6

3cykl: 08.12.2025 ⏸️ 21.12.2025 💔 5w4d

09.02 -> TSH 1,180
    ft3 3,74
    ft4 18,70
    ferrytyna 38,26
    d3 59,90
    homocysteina 6,32
    glukoza 89

02.2026
    prolaktyna 30 ❗dostinex0,5 od 24.02
    ohp-17 2,29 ❗
    kortyzol 22,9 ❗
    05.2026 -> ACTH?

Od 17.02.26: 6 cykl starań 🙏🏻
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam suple dla siebie i dla męża... Płaciłam z zamkniętymi oczami, co miesiąc coś się dokłada i wychodzi coraz więcej...

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • _Dysia_ Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sirengirl92 wrote:
    Podobnie mam... może to przez te temperatury, brak słońca, szarość za oknem. Mniej energii, motywacji do działania, częściej pojawiający się pesymizm, chociaż dużo wiążę z dniem cyklu. Zdecydowanie najlepiej czuję się po okresie aż do owulacji. <3 Ostatnie dni płodne wręcz fruwałam.
    Fazę lutealną chętnie bym "przeskoczyła" na sam koniec, ostatnie analizowanie wszelkich objawów wysysa ze mnie energię i jakoś tak ociężale się wtedy też czuję.

Wrrr.. Ja zdecydowanie jestem team lato. Zimę mogłabym przespać, jak niektóre zwierzaki :D Usłyszałam dziś w radio, że gdzieś już pojawił się pierwszy przebiśnieg. Może to znak, że wstrętna zima odejdzie :D

Ja właśnie w dni płodne też fruwałam, teraz po owulce mam taki zjazd, że masakra 😒 Nic tylko położyć się i przeczekać jakoś do testowania. Chociaż podejrzewam, że do złego samopoczucia przyczynia się grypa która mnie dopadła, przez co ten cykl raczej spisuję na straty 😶

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sirengirl92 wrote:

Mnie dobija głównie brak światła. Dopiero teraz jak do 17 jest już jasno to zaczynam normalnie funkcjonować. No i ta tegoroczna ostra zima 🥶 no ja nie jestem fanką również. Wszystko super, śnieg i w ogóle, ale od początku stycznia siadła mi aktywność fizyczna i ilość kroków i ogólnie samopoczucie. Wyczekuję wiosny 🫣 niech będzie chociaż to 5 stopni to sobie pobiegam na dworze 🥲

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%

11 cs o pierwszą 🤰
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Oki, poczytam na ten temat.
    Na razie sprawdzałam tylko helicobacter pylori i wyszedl negatywny. Widziałam, ze można tez zrobić Nanobiome. Trochę drogo, ale moze cos by w tym wyszło.

Ogólnie mam obfite miesiączki i biorę kwas traneksamowy podczas okresu.

Z tym helicobacter pylori to też jest trochę różnych opinii. Podobno najlepiej robić to testem oddechowym albo z kału w laboratorium jakimś wyspecjalizowanym.. Ja na razie tego nie robię, bo i tak muszę teraz zająć się IO. Swego czasu to chyba nawet na jakimś innym wątku o to pytałam i tam dostałam polecenie laboratorium w Warszawie bodajże w okolicy Metra Wilanowska

👩🏻 33 👦🏻 32

Nie poddajemy się!

IO -> Siofor 500
  • Velaria Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    No pół roku minie w marcu można zbadać nasienie ale na razie trzeba wyjaśnić dlaczego skróciła Ci się faza lutealna. Badanie proga i później jakiś dodatkowy progesteron (byle nie duphaston) żeby wydłużać stopniowo tą fazę

A czemu nie duphaston? 😊

05.25 6 tc 👼
    10.25 14 tc 👼
    01.26 cb 💔

👩🏻29
    AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
    kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
    ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
    endometrioza ❌
    pozytywny antykoagulant tocznia ❌

👦🏻29
    kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅

21.02.26 - 9 dpo⏸️; beta = 7,49 🥹prog = 34,92
    23.02.26 - 11 dpo; beta = 29,39 🥹
    26.02.26 - 14 dpo; beta = 213,5 🥹
    🍀🍀🍀🍀
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Ten lekarz nowy został Wam polecony? Słyszałam, że ogólnie zmiana lekarza często pomaga, bo ktoś kto spojrzy na wszystko świeżym okiem może wpaść na coś, co innym już nie przychodziło do głowy.

Podoba mi się Twoje podejście, konkretnie i do celu!💪

Nie, poprostu aktualny nie ma już pomysłu bo wszystko zawodzi i sam zaproponował skonsultować się z kimś innym-być może będzie miał inne sposoby na moje endometrium i jajniki. A wybrałam nowego póki co ze względu na dostępność czasową- jeśli nie będzie miał pomysłu będę szukała dalej dlatego daję sobie te 2 cykle na znalezienie konkretnego lekarza który mi pomoże, jeśli się nie uda wrócę do tej która pomogła mi zajść w pierwszą ciążę chociaż bardzo nie pasują mi jej godziny pracy- ja teraz pracuje między 8 a 17;00 a do niej mam 60km więc każda wizyta to jeden dzień urlopu bo nie przyjmuje w soboty. Ten przyjmuje w soboty więc mam nadzieję, że się podejmie leczenia tak beznadziejnego przypadku. 😅

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

6cs ❌️

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie na instagramie można znaleźć dużo cennych treści. Ja zaglądam często do food Medicine, dr Strus, Justyna Wachnik, Ogarnij hormony i Dorota Cybulska Nutri Doctor :)
    Też czekam na wynik homocysteiny, u mnie czeka się do 6 dni, nie wiem czy to norma czy u mnie tak długo 😵‍💫

Co do reklam to ja zgodnie z tym co tu dziewczyny polecały zainstalowałam sobie przeglądarkę Opera i w końcu spokój, ani jednej reklamy przez kilka dni 😃

_Dysia_ też tak mam. Najpierw PMS odbiera mi ostatnie nadzieję 1-2 dni przed okresem, potem właśnie te 2-3 dni okresu są najgorsze, dużo płaczę, analizuję co mogło być nie tak i trochę tracę nadzieję. Ale wtedy się otrzepuję i wdrażam nowy plan na nowy cykl 😄 Choć myślę, że mi pogoda z pewnością też nie pomaga. Jak nie ma słońca to zdecydowanie łatwiej łapie depresyjne nastroje, więc bardzo czekam na wiosnę 🌻

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    7 cs o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35Ja wrote:
    Że nie pisałam to nie znaczy że mnie tu niebyło odpuściłam sobie nakręcanie, czy teraz się uda czy nie. Po poronieniu dużo pisałam, niemam konta od dziś
    Ale widzę że tu jest problem, myślałam że raczej forum jest dla wszystkich a nie prywatne.
    A tu Odrazu atak jak na wilka, który napisał że ma 2 kreski
    Gratulację podejścia

Okey no to byłaś. To czemu jak którąkolwiek miała jakąkolwiek wątpliwość to się nie udzieliłaś? No właśnie. Uwierz mi że żadna z dziewczyn, która okazuje zaangażowanie na brak atencji nie cierpi.
    Miesiąc w miesiąc anlizujemy nawzajem swoje cykle, temperatury, piki na testach, relacje z mężami i ich wyniki. Nie dziw się, że jak wpadłaś dać tylko znaka, że ci się udało to nikt w pas sie nie kłanial.
    Co jak co, ale mnie bardziej ucieszyło że KAaareii dostała się do nowej ginekolog niż pozytyw jakiejś randomowej dziewczyny. Nie zmienia to faktu, że życzę ci nudnej ciąży i zdrówka dla maluszka,
    Ale to ja tobie mogę pogratulować podejścia, a nie ty nam 😮‍💨😩

Anka96, KAaareii, Basiax, sirengirl92, Kompotlinka, Lady A., Blond27 lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    styczeń 2026 4dc
    FSH 4,55 mlU/ml
    LH 4,64 ng/ml
    Prolaktyna 128np/ml
    Estradiol <13pg/ml
    02.2026 potwierdzona ovu 💪
    03.2026 drożność ❓
  • Insulinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:

Mam to samo 😔 chyba przez brak słońca. Już mam naprawdę dosyć tej szarości. Jeszcze żeby była zima, śnieg i słoneczko to jakoś inaczej. A tu szaro, buro i idzie dostać depresji. Mimo, że jestem team jesień, zima bo lata nienawidzę. I teoretycznie jestem przed owulką, a jest słabo. Zero motywacji do czegokolwiek. Ale patrzę już na pogodę na przyszły tydzień i coś czuję,że energia wróci.

_Dysia_ lubi tę wiadomość

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    4cs
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tylko daje znać że jestem już 7 dzień w trakcie antybiotykoterapii którą włączyłam sobie sama 🤭 desperacja wzięła górę 😃 a tak poza tym kompletnie nie mam planu na ten cykl. Nawet na monitoring się nie umówiłam. Jeszcze wczoraj przełożyli mi wizytę u lekarza do którego chciałam wrócić na maj. Więc nic nie idzie po mojej myśli. 🤷‍♀️

Basiax, Blond27 lubią tę wiadomość

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ