Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam prolaktynę ruchomąDawdler34 wrote:Ja mam 9dc i mam takie zjazdy. Raz, że to będzie ten cykl , raz że pewnie znowu się nie uda 😩 po czym wmawiam sobie żeby sie nie nakręcać 🤷♀️
Czy są tu dziewczyny z lekko podwyższoną prolaktyna? Robicie coś z tym ? Leki, suple ?
W tym cyklu zaczynam stosować inozytol. Zobaczymy czy coś się zmieni
Raz w normie, raz powyżej. Ginekolog twierdził, że skoro są owulację to nie problem i endokrynolog to samo stwierdził, żeby nie pchać się w leki. . No ale przypadkowo w rozmowie powiedziałam do endokrynologa, że mam lekko poszerzone przewody mlekowe i z tego względu postanowiła włączyć leczenie. Biorę dostinex 0.5 raz na tydzień. Ale w ciąży trzeba odstawić..biore też prenacaps ovi ale to bardziej na IO.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 09:59
Dawdler34 lubi tę wiadomość
-
KAaareii wrote:Hej.
Nie jestem zadowolona z wizyty u gonekolog. .
Nie podpasowalo mi że:
- pcos leczy sie AH - dzis juz tak nie uważam
- metforminę by chciała odstawić po zajściu w ciążę (tu są 2 szkoly)
- stwierdziła że jak zaszłam w ciążę to nie ma sensu badać nasienia
- że starania minimum 12 miesięcy (mimo że za kilka dni konczę 37)
- nie zrobiła mi usg a chciałam sprawdzić pęcherzyki na poczatku cyklu (byłam w 4 dc- całkowita końcówka u mnie)
- monitoringu nie robi, ale umówić mam się po owulacji czy pecherzyk pęka, bo po progesteronie nie można stwierdzić.
Dała mi skierowanie na usg piersi, na hormony w 2-4 dc, różyczkę i te inne pakiety. No to ok, umówiłam się na usg i w następnym cyklu zrobię te badania.
Ale nie idę do niej z wynikami, tylko do innej ktora jest (kiedys u niej bylam i mi pasowała- stara zasada nie zmieniaj tego co jest dobre). Akurat bede miec wizytę przed owulacją.
Ehh niby młoda lekarka a podejście starodawne, a no nie chciałam tez naciskać na to usg, bo pierwszy raz bylam itd.
Każdy kiedys na forum zaczynał, czasem ciężko się "wbić" i zostać, kazdy moze od 1 cyklu byc na fioletowej stronie, ale fajnie jak chociaż wyczekane i aktywne jest to testowanie.
Omg kochana, ale dupna te doktorka ! Trzeba zwiewać. Przysięgam o te same rzeczy pytałam swojego doktorka i wszystko odwrotnie mówił. Szkoda, że się tak skończyło, a była nadzieja że nowy lekarz da nowy powiew możliwości.
KAaareii lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
02.2026 potwierdzona ovu 💪
03.2026 drożność ❓ -
Z tym znalezieniem dobrego ginekologa i to jeszcze na nfz to jest jakiś dramat. Mój do którego chodze regularnie głównie z wygody, bo w moim mieście i zleca co roku cytologie, usg piersi. Jak mu powiedziałam o staraniach i zapytałam o jakies badania powiedział, że jedyne przygotowanie to kąpiel przed seksem...
Później koleżanka poleciła mi ginekolog z łodzi, że fajna młoda ogarnięta, ale tu już troche więcej pierdzielenia, bo tylko przyjmuje od rana plus dojazd trzeba doliczyć więc wzięłam wolne - na wizycie nic specjalnego jedynie co to na usg zobaczyła polipa ( ale jakbym poszła do kogos innego to tez napewno byłoby juz widac)
No ale już do niej też nie mam zamiaru chodzić, bo tej koleżance która jest w ciąży nie zmierzyła szyjki ( ja się na tym nie znam, bo jeszcze w ciązy nie byłam, ale powinna na tych prenatalnych zmierzyć). Kolezanka dodatkowi poszła do Dudarewicza - taki znany genetyk w łodzi i wyszło na to, że dobrze zrobiła, bo on zmierzył przy okazji badań szyjke i się okazało, ze jest zdecydowanie za krótka jak na 20sty tydzien ciąży.
Na kolejen wizycie koleżankw powiedziała tej swojej ginekolog prowadzącej o tej szyjce, a ona ją opierdzieliła, że jak śmiała isc do kogos innego na badania i normalnie na nią wrzeszczała w tym gabinecie - na dziewczyne w ciąży, która musi unikac stresu, bo jej sie szyjka do tego skraca... no dla mnie dramat podejścieStarania od 06.25
28🤵♀️
29🤵♂️
HBA 47 % ❗️
Fragmentacja DNA 15%
Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
Morfologia 0% ➡️1%
Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️ -
Jeśli chodzi o samopoczucie to mam wrażenie, że faza lutealna i czekanie na testowanie jest najgorsze. Mi strasznie to wszystko obciąża wtedy psychikę. Doszukuję się czegokolwiek co by wskazywało, że jestem albo że nie jestem w ciąży 🤦🏼♀️ łapię sie na tym, że porównuję się do cykli, w których była CB i CP. Jak nie mam jakiś objawów (teraz to akurat brak jakiejkolwiek tkliwości piersi), to już sobie wmawiam, że nic z tego. I tak jak mówicie, pogoda też nie rozpieszcza i brak słońca, energii wpływa bardzo negatywnie. Ale po waszych wczorajszych wiadomościach, że w fazie lutealnej też ćwiczycie, poszłam wczoraj na pilates i trochę pomogło to oczyścić głowę. Byle do wiosny dziewczyny 😊☀️
Remedios, Kleo10, Dawdler34, Seabird, Agi96, KAaareii, Angel93, _Dysia_, Mona_Mona, sirengirl92 lubią tę wiadomość
28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
🦋KAaareii co za lekarka 🤦🏼♀️ po takich wizytach mam czasami ochotę powiedzieć lekarzom, żeby wybrali się na jakieś kursy doszkalające, bo poziom ich wiedzy jest co najmniej żenujący 🙄 dobrze, że udało się ze skierowaniami na badania, zawsze to krok do przodu i oszczędność 💵, skoro nie będziesz musiała robić tego prywatnie.
🦋Buburuza jak się trzymasz z chęcią testowania? 😅
KAaareii lubi tę wiadomość
28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Agi96 wrote:Nie wytrzymam. Właśnie słyszę zza ściany w pracy jak dwóch "mądrych" facetów po 40 sobie rozmawia, że młodzi to chyba zapomnieli jak się dzieci robi, że teraz chyba taka moda, że raz w miesiącu kobiety może "dają" to efektów brak, bo dzieci mało. Nosz ja pier.... Próbujesz w życiu do czegoś dojść, zrobić studia, zdobyć dobrą pracę, ale przecież dla pier.. wyznawców nie powiem jakiej partii politycznej, siedzących co niedzielę w pierwszym rzędzie w kościele jesteś od tego żeby rodzić dzieci
Przecież to takie proste.
Sory, że wrzucam takie coś, ale człowiek rok poświęca na dojście do ładu ze zdrowiem psychicznym, żeby później nie być tak beznadziejnym rodzicem jak swoi, pół roku stara się zajść w ciążę i słyszy coś takiego. Normalnie się tu popłakałam prawie i musiałam to wrzucić. Oczywiście wiedzieli że słyszę i że nie mam dzieci
Boże. Uwielbiam. Po prostu uwielbiam. Wydaje mi się, że na ten moment jestem już tak wyszczekana, że bym podeszła do jegomościów z pytaniem ile dzieci urodzili. Ostatnio mi znajomy powiedział, że dziecko ma silną alergię na BMK i lekarz kazał albo wdrożyć tak rygorystyczną dietę matce, że nawet chleba czy szynki nie wolno, albo przejść na mm. No to mówię żeby przeszli na to specjalne mm bo dziewczyna się zajedzie (jeszcze musi odciągać swoje mleko i zagęszczać i na to się czeka kilka minut, a głodne dziecko wrzeszczy i nie czeka...) i zniechęci do macierzyństwa, a on, że nie no, że ma przejść na tą dietę, a ja się odpaliłam i powiedziałam, ze w takim razie on solidarnie powinien z nią przejść na tą dietę!!!! Wyobraźcie sobie, że mnie również po porodzie mężczyżni z mojej rodziny krytykowali, że byłam KPI i musiałam mieć nagłą cesarkę po wywoływaniu w 42 tygodniu. To, że kobiety kobietom tak robią to już standard, ale jak usłyszałam, że wydziwiam z odciąganiem i nawet urodzić sama nie mogłam to miesiąc z doła wychodziłam.
Tak tylko podpowiem, żeby nie terroryzować wizji macierzyństwa. Każda mama i kobieta powinna robić tak żeby jej było wygodnie, bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Super, że zdecydowałaś się w miarę poukładać w głowie zanim się zdecydowałaś. Otwarty umysł to klucz spokojnego macierzyństwa. Cieszę się, że teraz kobiety decydują się świdomie i przerywają traumy pokoleniowe.
KAaareii, Angel93 lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓ -
Iskierka ✨ wrote:🦋KAaareii co za lekarka 🤦🏼♀️ po takich wizytach mam czasami ochotę powiedzieć lekarzom, żeby wybrali się na jakieś kursy doszkalające, bo poziom ich wiedzy jest co najmniej żenujący 🙄 dobrze, że udało się ze skierowaniami na badania, zawsze to krok do przodu i oszczędność 💵, skoro nie będziesz musiała robić tego prywatnie.
🦋Buburuza jak się trzymasz z chęcią testowania? 😅
Tragicznie, dziękuję, że pytasz
Pod żłobkiem młodego jest diagnostyka. Prawie skręciłam tam puścić krew na betę....👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓ -
Ja w swojej rocznej karierze starania się o dziecko byłam u 7 ginekologów, wszyscy że jestem młoda i że głowa głowa a jedna to na wstępie wręczyła mi modlitwę o duchową adopcję dziecka, żebym się modliła i zioła brała 😅 nastraszyła mnie że mam płyn gdzie byłam po owulacji i miała kiepski sprzęt też, że specjalnie zwoła spotkanie z innymi lekarzami na mój temat, ja podziękowałam a ta wydzwaniała do mnie, nawet z przychodni
Buburuza, KAaareii, Angel93 lubią tę wiadomość
👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
W toku: badanie hormonów i witamin
HSG
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
Buburuza wrote:Boże. Uwielbiam. Po prostu uwielbiam. Wydaje mi się, że na ten moment jestem już tak wyszczekana, że bym podeszła do jegomościów z pytaniem ile dzieci urodzili. Ostatnio mi znajomy powiedział, że dziecko ma silną alergię na BMK i lekarz kazał albo wdrożyć tak rygorystyczną dietę matce, że nawet chleba czy szynki nie wolno, albo przejść na mm. No to mówię żeby przeszli na to specjalne mm bo dziewczyna się zajedzie (jeszcze musi odciągać swoje mleko i zagęszczać i na to się czeka kilka minut, a głodne dziecko wrzeszczy i nie czeka...) i zniechęci do macierzyństwa, a on, że nie no, że ma przejść na tą dietę, a ja się odpaliłam i powiedziałam, ze w takim razie on solidarnie powinien z nią przejść na tą dietę!!!! Wyobraźcie sobie, że mnie również po porodzie mężczyżni z mojej rodziny krytykowali, że byłam KPI i musiałam mieć nagłą cesarkę po wywoływaniu w 42 tygodniu. To, że kobiety kobietom tak robią to już standard, ale jak usłyszałam, że wydziwiam z odciąganiem i nawet urodzić sama nie mogłam to miesiąc z doła wychodziłam.
Tak tylko podpowiem, żeby nie terroryzować wizji macierzyństwa. Każda mama i kobieta powinna robić tak żeby jej było wygodnie, bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Super, że zdecydowałaś się w miarę poukładać w głowie zanim się zdecydowałaś. Otwarty umysł to klucz spokojnego macierzyństwa. Cieszę się, że teraz kobiety decydują się świdomie i przerywają traumy pokoleniowe.

Buburuza okropne! Bardzo mi przykro, że usłyszałaś takie komentarze
Żadna mama nie powinna być tak oceniana i krytykowana... Jeszcze ciśnienie mi się podnosi jak słyszę, że faceci tak potrafią gadać. Ciekawe ile porodów, połogów i karmienia przeżyli 🙄
A co do testowania, który jesteś dpo, bo mi umknęło?
kindzaaaa matko, ta modlitwa mnie rozwaliła 😲 Szok, że są lekarze z takim podejściem
Buburuza lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
starania o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀 -
Basiax wrote:Wykupiłam jakieś badania antykiagulant toczniowy, p-ciała antykardiolipidowe igG i igM, p-ciała glikoproteine iGG igM czy coś z tego jest na ten zespół antyfosfolipidowy?
robiłam tylko jedno ogólne badanie antyfosolipidy igg i wyszło ok. Ogolnie czy jak takie badania wyjdą ok to trzeba je powtarzać?
Tak, to pod ten zespół. Jak wyjdą ok to bym nie powtarzała
jak coś wyjdzie, to zwykle po 12 tygodniach trzeba powtorzyc dla potwierdzenia, ale to powinni Ci napisać przy wyniku
Basiax lubi tę wiadomość
05.25 6 tc 👼
10.25 14 tc 👼
01.26 cb 💔
👩🏻29
AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
endometrioza ❌
pozytywny antykoagulant tocznia ❌
👦🏻29
kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅
21.02.26 - 9 dpo⏸️; beta = 7,49 🥹prog = 34,92
23.02.26 - 11 dpo; beta = 29,39 🥹
26.02.26 - 14 dpo; beta = 213,5 🥹
🍀🍀🍀🍀 -
Ok dzieki:) wykupiłam jeszcze toksoplazmozę. Zobaczymy. Mąż twierdzi że to u niego problem przez tą morfologia 0% I sobie zarzuca ale to moja wina bo ja spanikowałam a potem dopiero cieszyłam się z dobrych parametrów innych. W kwietniu mnie czeka drożność jajników ale były 2 biochemy aczkolwiek kto to wie gdzie..Velaria wrote:Tak, to pod ten zespół. Jak wyjdą ok to bym nie powtarzała
jak coś wyjdzie, to zwykle po 12 tygodniach trzeba powtorzyc dla potwierdzenia, ale to powinni Ci napisać przy wyniku -
8 lub 9 dpo więc liczę, że 8Kleo10 wrote:Buburuza okropne! Bardzo mi przykro, że usłyszałaś takie komentarze
Żadna mama nie powinna być tak oceniana i krytykowana... Jeszcze ciśnienie mi się podnosi jak słyszę, że faceci tak potrafią gadać. Ciekawe ile porodów, połogów i karmienia przeżyli 🙄
A co do testowania, który jesteś dpo, bo mi umknęło?
kindzaaaa matko, ta modlitwa mnie rozwaliła 😲 Szok, że są lekarze z takim podejściem
w jedynym cyklu, gdy zobaczyłam kreskę już 9 dpo była
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
03.2026 drożność ❓ -
Atomówka wrote:Hej hej, gratuluję wszystkim dwóch kreseczek ♥️♥️
A resztę tulę i wracam jednak do Was na ten cykl 😅
miała być przerwa ale szczerze mówiąc wydaje mi się że te testy na których były słabe kreski to nie były fałszywce tylko coś zaczęło się dziać ale się nie utrzymało. A skoro tak to podobno są większe szanse w tym cyklu. Ale lecę na luzaka, nie mam testów owu ani ciążowych, nie cisnę z współżyciem dzień w dzień 😅 testowanie dopiero w marcu
Ooo, chętnie posłucham o tych większych szansach po takiej sytuacji, bo miałam podobnie!
Trzymam więc za nas kciuki ♥️
Buburuza, Atomówka lubią tę wiadomość
05.25 6 tc 👼
10.25 14 tc 👼
01.26 cb 💔
👩🏻29
AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
endometrioza ❌
👦🏻29
🍀🍀🍀🍀 -
Sawka8 wrote:Basiax nie możesz się poddawać, pogoda nie pomaga bo jest tak byle jak i brak słońca daje się we znaki... powiem Wam, że ja zawsze w chwili zwątpienia wyobrażałam sobie ten moment, kiedy w końcu się uda...i powiem Wam, że po takim czasie prób i niepowodzeń jak już masz coś w zasięgu ręki to ciężko w to nawet uwierzyć i pojawia się lęk, by przypadkiem tego nie stracić... Choć mam radość w sercu to też mam nastrój taki so so...
Sawka, to zrozumiałe. Trzymaj się, zaciskamy kciuki za Was, żeby wszystko potoczyło się zdrowo i jak najlepiej! Głowa do góry, mamusia musi być spokojna i wierzyć w swojego dzidziusia, wszystko się uda!
Kleo10, Sawka8, Buburuza, Atomówka , Agi96, Basiax, KAaareii lubią tę wiadomość
05.25 6 tc 👼
10.25 14 tc 👼
01.26 cb 💔
👩🏻29
AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
endometrioza ❌
👦🏻29
🍀🍀🍀🍀 -
Buburuza wrote:8 lub 9 dpo więc liczę, że 8
w jedynym cyklu, gdy zobaczyłam kreskę już 9 dpo była 
To wciąż jeszcze wcześnie, wierzę że się ta kreseczka pojawi
pamiętam, że to taki wyjątkowy cykl u Ciebie, wiec jakoś jestem dobrej myśli i trzymam kciuki mocno
Buburuza, KAaareii lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
starania o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀 -
kindzaaaa wrote:Jest syntetyczny, sztuczny. Lepiej naturalny typu Luteina czy utrogestan
Dzięki, spodziewałam się takiej odpowiedzi
A co sądzisz o połączeniu dupka i cyclogestu dopochwowo? Dostałam na drugą fazę cyklu juz od kolejnego z rzędu lekarza taki zestaw
05.25 6 tc 👼
10.25 14 tc 👼
01.26 cb 💔
👩🏻29
AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
endometrioza ❌
👦🏻29
🍀🍀🍀🍀 -
KAaareii wrote:Hej.
Nie jestem zadowolona z wizyty u gonekolog. .
Nie podpasowalo mi że:
- pcos leczy sie AH - dzis juz tak nie uważam
- metforminę by chciała odstawić po zajściu w ciążę (tu są 2 szkoly)
- stwierdziła że jak zaszłam w ciążę to nie ma sensu badać nasienia
- że starania minimum 12 miesięcy (mimo że za kilka dni konczę 37)
- nie zrobiła mi usg a chciałam sprawdzić pęcherzyki na poczatku cyklu (byłam w 4 dc- całkowita końcówka u mnie)
- monitoringu nie robi, ale umówić mam się po owulacji czy pecherzyk pęka, bo po progesteronie nie można stwierdzić.
Dała mi skierowanie na usg piersi, na hormony w 2-4 dc, różyczkę i te inne pakiety. No to ok, umówiłam się na usg i w następnym cyklu zrobię te badania.
Ale nie idę do niej z wynikami, tylko do innej ktora jest (kiedys u niej bylam i mi pasowała- stara zasada nie zmieniaj tego co jest dobre). Akurat bede miec wizytę przed owulacją.
Ehh niby młoda lekarka a podejście starodawne, a no nie chciałam tez naciskać na to usg, bo pierwszy raz bylam itd.
Każdy kiedys na forum zaczynał, czasem ciężko się "wbić" i zostać, kazdy moze od 1 cyklu byc na fioletowej stronie, ale fajnie jak chociaż wyczekane i aktywne jest to testowanie.
Masakra, szczerze współczuje. Ewidentnie kobieta nie rozumie, że jak ktoś się do niej zwraca po pomoc to chce jej tu i teraz a nie za jakiś czas. Wiadomo, że pewnych rzeczy się nie przeskoczy, że wymagają czasu, ale w naszym wieku potrzebne jest działanie a nie czekanie...
Prosiłaś o usg a ona Ci go nie zrobiła? Jak ona w ogóle zbadała Twoj stan i to co w środku bez usg? Straszne podejście... Współczuję, że trafiłaś na takiego konowała...
KAaareii, Agi96 lubią tę wiadomość
-
Basiax wrote:Ok dzieki:) wykupiłam jeszcze toksoplazmozę. Zobaczymy. Mąż twierdzi że to u niego problem przez tą morfologia 0% I sobie zarzuca ale to moja wina bo ja spanikowałam a potem dopiero cieszyłam się z dobrych parametrów innych. W kwietniu mnie czeka drożność jajników ale były 2 biochemy aczkolwiek kto to wie gdzie..
Wczoraj wpadł mi ten post o morfologii. Może się przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 21:52
Buburuza, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
Velaria wrote:Sawka, to zrozumiałe. Trzymaj się, zaciskamy kciuki za Was, żeby wszystko potoczyło się zdrowo i jak najlepiej! Głowa do góry, mamusia musi być spokojna i wierzyć w swojego dzidziusia, wszystko się uda!

Dzięki Kochana! Tak naprawdę to właśnie wiara, że kiedyś się uda trzymała i trzyma mnie cały czas przy siłach. Wiele razy miałam same najgorsze myśli i byłam na pograniczu utraty nadziei...
Velaria lubi tę wiadomość
-
Umówiłam męża na 02.03. na badania nasienia - teraz muszę dać mu wskazówki jak się przygotować bo w kolejnym tygodniu będzie w trasie już.
Zastanawiam się czy iść na lecie do mojej cioci w kwietniu, to siostra bliźniaczka mojej mamy. Szczerze to nie mam ochoty tam iść, męża nie będzie.
Iskierka ✨ lubi tę wiadomość