Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
Odpowiedz

Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂

Oceń ten wątek:
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:
    Kleo10 masakra z tym ginem! Najgorsze jest właśnie to, że często nawet obcy nam ludzie rzucają takie mądrości i powinnyśmy to olać, a w nas to później siedzi.. Tak samo tekst "najwyżej nie będziesz miała dzieci".. Nie wyobrażam sobie jak ktoś musi kompletnie nie przemyśleć co mówi rzucając coś takiego! Dlatego ja się właśnie nie dzielę informacją o staniach np. z mamą czy siostrą, bo boję się usłyszeć jakiś toksyczny tekst i wiem, że to później ze mną zostanie, bo jestem wrażliwa na takie rzeczy..

Burburuza podziwiam Cię, że potrafisz tak wyrażać swoje emocje, ja mam z tym problem i dużo myślę, ale siedzę zazwyczaj cicho. Straszne co Cię spotkało po porodzie ze strony facetów, przykro mi. Tak jak piszesz, żadna mama nie powinna być oceniana.

Przepraszam dziewczyny, że Wam przywiałam te wspomnienia i dzięki za wsparcie , emocje opadły ❤️‍🩹

Kiedyś siedziałam przerażona pod kamieniem. Kilka pojedynczych sytuacji w życiu mnie zmieniło w tym jedna mocno tragiczna. Jak będzie trzeba na kogoś nawarczeć to dawaj znać :) wyjaśnimy delikwenta :D a przyjemniej konkretnie obrobimy mu dupcię na forum :D

Agi96, Angel93, Dawdler34, Czarna.Basia, dzydzy lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    styczeń 2026 4dc
    FSH 4,55 mlU/ml
    LH 4,64 ng/ml
    Prolaktyna 128np/ml
    Estradiol <13pg/ml
    02.2026 potwierdzona ovu 💪
    03.2026 drożność ❓
  • yoreva Koleżanka

Wysłany: 19 lutego, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna.Basia wrote:
    Kleo 10 na pewno trochę zwiększyłoby to szanse, bo owulacja od piku występuje dopiero po około 12 a nawet 48 godzinach.
    Więc zawsze więcej świeżych pleminków... Może jakaś ładna bielizna pomoże? 👍😀❤️
    Rozumiem jednak, że nie zawsze się to uda, bo też mam wrażenie, że sex podczas starań i jeszcze w czasie owulacji jest inny, jakby trochę wymuszony. Ja już od kilku dni przed potencjalną owulacją myślę tylko o tym czy się uda podziałać i jak dać znać mężowi, że to "już" bez nakładania na niego presji...

Buburuza pamiętaj, że implantacja może być trochę później i nawet beta może być jeszcze negatywna... Wiem, że ciężko wytrzymać, ale ja bym na twoim miejscu jeszcze troszkę poczekała...😉

Ja pierwszy raz w tym cyklu nic nie mówiłam kiedy owu, co i jak - czułam, że to wzmaga niepotrzebnie napięcie i nie mamy z tego przyjemności. Inicjowałam sama. Plus wyczułam, że poranne przytulanki wychodzą mojemu lepiej, bo wieczorem zwykle jest wymęczony, więc jak coś nie wychodziło to była irytacja. Może też tak wypróbuj, bo my dzięki tej zmianie o wiele lepiej obstawiliśmy okienko płodne 🫡

Buburuza, Kleo10, Agi96, Angel93, Czarna.Basia, Iskierka ✨, Reja13, maranta lubią tę wiadomość

⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
    💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
    progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
    prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
    TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
    FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
    AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:
    Nie wytrzymam. Właśnie słyszę zza ściany w pracy jak dwóch "mądrych" facetów po 40 sobie rozmawia, że młodzi to chyba zapomnieli jak się dzieci robi, że teraz chyba taka moda, że raz w miesiącu kobiety może "dają" to efektów brak, bo dzieci mało. Nosz ja pier.... Próbujesz w życiu do czegoś dojść, zrobić studia, zdobyć dobrą pracę, ale przecież dla pier.. wyznawców nie powiem jakiej partii politycznej, siedzących co niedzielę w pierwszym rzędzie w kościele jesteś od tego żeby rodzić dzieci :) Przecież to takie proste.
    Sory, że wrzucam takie coś, ale człowiek rok poświęca na dojście do ładu ze zdrowiem psychicznym, żeby później nie być tak beznadziejnym rodzicem jak swoi, pół roku stara się zajść w ciążę i słyszy coś takiego. Normalnie się tu popłakałam prawie i musiałam to wrzucić. Oczywiście wiedzieli że słyszę i że nie mam dzieci :)

Nosz kur.... 😤 aż scyzoryk w kieszeni sie otwiera na takie "męskie" pierdolamento

Buburuza, Agi96 lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - guz
  • Kleo10 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sawka8, Czarna.Basia, yoreva dzięki Dziewczyny <3

Niby znam te wszystkie wyliczenia ile godzin od piku, ile mm rośnie pęcherzyk itd. bo już tyle czasu się staramy, ale jakoś chyba potrzebowałam Waszego zapewnienia. Postaram się zrobić jakiś klimacik i mam nadzieję, że się uda i nie wjedzie nam ten cykl za mocno na głowę...
    Poza owulacją to nie mamy raczej takiego problemu, że potrzebujemy jakiejś specjalnej zachęty, ale w owu jakoś ta presja mocno oddziałuje na męża, a przez to i na mnie. I właśnie od wczoraj humorki średnie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 12:25

Buburuza, Angel93, Sawka8 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
    starania o pierwszą 🤰

Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
    02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
    Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiax wrote:
    Też mam samopoczucie do duuuupki.. Już straciłam nadzieję na to wszystko, że się uda. Jakiś spadek emocjonalny konkretny, więc nie jesteście same. 🙉💗
    U mnie też do 🍑... Przepraszam, że nie odp na bieżąco .... Ale jakoś podłamała mnie @, choroby i śnieg... W lubelskim tyle nasypało ostatnio ,że chyba do kwietnia będzie topniało. Wiosna przybywaj ! 💪

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Kiedyś siedziałam przerażona pod kamieniem. Kilka pojedynczych sytuacji w życiu mnie zmieniło w tym jedna mocno tragiczna. Jak będzie trzeba na kogoś nawarczeć to dawaj znać :) wyjaśnimy delikwenta :D a przyjemniej konkretnie obrobimy mu dupcię na forum :D

Kochana dziękuję Ci🤣🤣 z taką obstawą do obrabiania dupek to faktycznie nie ma co się przejmować głupotami! 🤩

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    7 cs o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Sawka8, Czarna.Basia, yoreva dzięki Dziewczyny <3

Niby znam te wszystkie wyliczenia ile godzin od piku, ile mm rośnie pęcherzyk itd. bo już tyle czasu się staramy, ale jakoś chyba potrzebowałam Waszego zapewnienia. Postaram się zrobić jakiś klimacik i mam nadzieję, że się uda i nie wjedzie nam ten cykl za mocno na głowę...
    Poza owulacją to nie mamy raczej takiego problemu, że potrzebujemy jakiejś specjalnej zachęty, ale w owu jakoś ta presja mocno oddziałuje na męża, a przez to i na mnie. I właśnie od wczoraj humorki średnie :/
    Też tak czasem potrzebuję 😅 myślę, że u nas średnio było obstawione okienko przez to, że ta owulacja w tym miesiącu wyskoczyła nam jak królik z kapelusza 🤣 skoro w niedzielę przyszła 🙉 to pik musiał być też w niedzielę, a my działalismy poniedziałek i wtorek. Ponoć z męża parametrami powinniśmy jednak częściej. No nic, mam 100 owulaków i choćbym miała robić 5 razy dziennie to pik w tym cyklu wyłapię 😅

Kleo10, Angel93 lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    W ogóle liczyłam, że owu będzie w weekend, a we wtorek na tym HSG Pani doktor mi powiedziała, że pęcherzyk dominujący ma 16 mm, wczoraj wyłapałam pik na testach lh (a to był dopiero 10dc) i dziś pewnie owulacja. We wtorek Pani doktor odradzała zbliżenia, wczoraj podziałaliśmy i chciałabym powtórzyć dziś, ale nie wiem czy się uda :( Myślicie, że to znacząco zwiększyłoby szanse? Wczoraj pik złapałam około 12:30

Jak tylko dacie rade to powtarzajcie ❤️💃

Kleo10 lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Angel93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna.Basia wrote:
    Rozumiem jednak, że nie zawsze się to uda, bo też mam wrażenie, że sex podczas starań i jeszcze w czasie owulacji jest inny, jakby trochę wymuszony. Ja już od kilku dni przed potencjalną owulacją myślę tylko o tym czy się uda podziałać i jak dać znać mężowi, że to "już" bez nakładania na niego presji...

Ja mam identyczne rozkminy... jak tu zrobić zeby mu się chciało nie naciskając, a delikwent powie, że nie i co cykl stracony...
    Wgl u nas ostatni raz ❤️ w 17dc poprzedniego a zaznaczam że dziś 15dc nowego 🙄 w międzyczasie upuścił przed i na badanie i jemu wystarczy a mnie nosi..
    Zastanawiam się czy nie przydało by się coś na libido? No bo nie dość, że plemniki słabe to jeszcze je tam kisi w worku 🙈Co myślicie?

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Lady A. Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Ja mam identyczne rozkminy... jak tu zrobić zeby mu się chciało nie naciskając, a delikwent powie, że nie i co cykl stracony...
    Wgl u nas ostatni raz ❤️ w 17dc poprzedniego a zaznaczam że dziś 15dc nowego 🙄 w międzyczasie upuścił przed i na badanie i jemu wystarczy a mnie nosi..
    Zastanawiam się czy nie przydało by się coś na libido? No bo nie dość, że plemniki słabe to jeszcze je tam kisi w worku 🙈Co myślicie?
    Mój mąż dostał zalecenie, żeby nie kisić, częstsze "opróżnianie" worka działa lepiej przy jego parametrach😁😊

Angel93, ItsMomi❤️, Buburuza, Mona_Mona lubią tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Helenka22 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:

A badał Twój partner testosteron? Nam wyszedł właśnie kiepski wynik i zapewne ten niski testosteron jest winowajca złych wyników nasienia no i wiadomo odpowiada też za słabe libido

Starania od 06.25
    28🤵‍♀️
    29🤵‍♂️
    HBA 47 % ❗️
    Fragmentacja DNA 15%
    Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
    Morfologia 0% ➡️1%
    Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
    Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
    Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️
  • Kleo10 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:

Też mam tak jak Wy! Rozkminiam kilka dni przed jak tu coś zainicjować, ale nie naciskać, nie wywierać presji. I byle się tylko nie posprzeczać!
    No ale właśnie już mam chyba jakiś kryzys w tym cyklu, bo mi się moje sposoby wyczerpały przez te wszystkie miesiące 😅

Angel93 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️ 30 l. 🙋🏻‍♂️33 l.

od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
    starania o pierwszą 🤰

Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
    02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny

AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
    Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL

04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:

🤣🤣🤣 jesteś mistrz

Buburuza lubi tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Mika1992 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo10 wrote:
    Też mam tak jak Wy! Rozkminiam kilka dni przed jak tu coś zainicjować, ale nie naciskać, nie wywierać presji. I byle się tylko nie posprzeczać!
    No ale właśnie już mam chyba jakiś kryzys w tym cyklu, bo mi się moje sposoby wyczerpały przez te wszystkie miesiące 😅

Ja nie wywieram presji, nic nie mówię mu, odinstalowałam mu aplikacje, gdzie widział mu cykl, a co jakiś czas zdarza nam się taka sytuacja, że się nie udaje. Myślę że oni czują podświadomie to plus no jednak w dni płodne chce mi się bardziej niż po. Także ja też nie mam pomysłu co z tym zrobić. Chyba tylko tabletki i może jakaś terapia żeby znieść do ciśnienie u faceta?

Buburuza lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka22 wrote:
    A badał Twój partner testosteron? Nam wyszedł właśnie kiepski wynik i zapewne ten niski testosteron jest winowajca złych wyników nasienia no i wiadomo odpowiada też za słabe libido

Nie badał nic oprócz nasienia.. dziś mamy urologa wiec też dopytam o to

Buburuza, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)

• Murena96 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje owulaczki: 20260219-125628.jpg

Coś się chyba zaczyna dziać, jak myślicie? Specjalistki od testów proszę o odzew 🤣

Agi96, Velaria, Iskierka ✨, Kompotlinka, Esbe, Blond27 lubią tę wiadomość

• Lady A. Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    Moje owulaczki: 20260219-125628.jpg

Coś się chyba zaczyna dziać, jak myślicie? Specjalistki od testów proszę o odzew 🤣
    Za specjalistkę się nie uważam, ale ewidentnie sytuacja jest rozwojowa, ja bym zrobiła jeszcze koło 16 i koło 20-21, jestem zwolennikiem częstych testów i robię jeszcze jakiś czas później, nawet nie do pierwszego negatywu, bo lh wydziela się pulsacyjnie.

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Naszą endo mówi nie tylko o testosteronie. Jeszcze SHBG i testosteron wolny, a androlog ostatnio kazał jeszcze zbadać estradiol.

Angel93 lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Helenka22 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:

Mój na pierwszej wizycie u urologa nie przyznał się, że libido mu spadło tzn niby powiedział, że jest gorzej, ale od razu zgonił na to, ze więcej pracy i urolog wtedy nam nie zlecił badań, bo stwierdził, ze młody wysportowany chłopak to napewni ma dobre wyniki. Dopiero jak szlismy do androloga to prosiłam żeby powiedział o tym libido i skierował go na badania, teraz za miesiac mamy wizyte z omówieniem wyników i jestem ciekawa co dalej na to zaleci

Starania od 06.25
    28🤵‍♀️
    29🤵‍♂️
    HBA 47 % ❗️
    Fragmentacja DNA 15%
    Liczba plemników 27,26 ➡️ 6.3 🔻
    Morfologia 0% ➡️1%
    Ruch postępowy szybki (typ a) 2.43% ➡️ 29% ✅️
    Ruch postępowy (a+b) 22.22% ➡️ 45% ✅️
    Ruch całkowity 37.85 ➡️ 64% ✅️
  • yoreva Koleżanka

Wysłany: 19 lutego, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    U mnie też do 🍑... Przepraszam, że nie odp na bieżąco .... Ale jakoś podłamała mnie @, choroby i śnieg... W lubelskim tyle nasypało ostatnio ,że chyba do kwietnia będzie topniało. Wiosna przybywaj ! 💪

Ja też czekam na wiosnę, lubię zimę ale bez przesady 🤣 Pomorskie zasypane na maksa, od świąt tak trzyma i nie puszcza, mrozy też okrutne 🫠 Ale wreszcie jest jasno jeszcze o 17, słyszę już ptaki, odwilż w przyszłym tygodniu - więc chyba wiosna przybywa i wleje we mnie i w was trochę nowej energii do działania 💚

Kleo10, Dawdler34 lubią tę wiadomość

⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
    💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
    progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
    prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
    TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
    FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
    AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ