Walentynki pod kołderką 🔥, a jesienią spacer w trójkę 🍂
-
WIADOMOŚĆ
-
Murena96 wrote:
Ooo no coś się zaczyna rozkręcać ❤️👌
Zrób jeszcze później zobaczysz czy bedzie mocniejszy
Buburuza, Blond27 lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz -
Angel93 wrote:Ja mam identyczne rozkminy... jak tu zrobić zeby mu się chciało nie naciskając, a delikwent powie, że nie i co cykl stracony...
Wgl u nas ostatni raz ❤️ w 17dc poprzedniego a zaznaczam że dziś 15dc nowego 🙄 w międzyczasie upuścił przed i na badanie i jemu wystarczy a mnie nosi..
Zastanawiam się czy nie przydało by się coś na libido? No bo nie dość, że plemniki słabe to jeszcze je tam kisi w worku 🙈Co myślicie?
A bierze coś w ogóle czy nic? Mój miał kryzys ze zbliżeniami przez presję, że nie wychodzi i jak słyszał o owulacji to już w ogóle 🙈 i dostał od Urologa Tadalafil na receptę. Pomagało, ale jak odstawiał był dramat. Teraz był u innego urologa-androloga z wynikami nasienia już i zalecił mu tą l-argininę, to szczerze jak zaczął to brać to super poprawa jest. Ten lek po prostu jakby na sam wzwód działał tak sztucznie a po tej l-argininie libido mu się polepszyło i reszta sama ruszyła. Zdecydowanie kiszenie nie jest wskazane 🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 13:20
Angel93 lubi tę wiadomość
29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
7 cs o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Agi96 wrote:A bierze coś w ogóle czy nic? Mój miał kryzys ze zbliżeniami przez presję, że nie wychodzi i jak słyszał o owulacji to już w ogóle 🙈 i dostał od Urologa Tadalafil na receptę. Pomagało, ale jak odstawiał był dramat. Teraz był u innego urologa-androloga z wynikami nasienia już i zalecił mu tą l-argininę, to szczerze jak zaczął to brać to super poprawa jest. Ten lek po prostu jakby na sam wzwód działał tak sztucznie a po tej l-argininie libido mu się polepszyło i reszta sama ruszyła. Zdecydowanie kiszenie nie jest wskazane 🙊
No kurde, a miałam l-arginine w koszyku jak zamawiałam suple na ten miesiąc i w ostatniej chwili wywaliłam z koszyka 🤣🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs
starania o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL 🥹🍀 -
Sawka8 wrote:Dzięki Kochana! Tak naprawdę to właśnie wiara, że kiedyś się uda trzymała i trzyma mnie cały czas przy siłach. Wiele razy miałam same najgorsze myśli i byłam na pograniczu utraty nadziei...

Mam wrażenie, że byłam w podobnym miejscu jeszcze niedawno.
Ale później nadszedł taki jeden dzień - spędzony btw z moim kochanym chrześniakiem - kiedy stwierdziłam, że choćbym miała przejść jeszcze X porażek, to wiem, że mam w sobie tyle siły, że się nie poddam i w końcu będę tulić oprócz chrześniaka też swojego bąbelka. I dalej nie mam zamiaru się poddawać. Jesteśmy wystawiane na ogromne próby, ale jesteśmy w tym mega silne dziewczyny, nie zapominajmy o tym! Tulę mocno
Angel93, Dawdler34, Lady A., Kleo10, Sawka8, Seabird, Kompotlinka, Blond27 lubią tę wiadomość
05.25 6 tc 👼
10.25 14 tc 👼
01.26 cb 💔
👩🏻29
AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
kariotyp, fraX, trombofilia wrodzona ✅
ginekologicznie, endokrynologicznie ✅
endometrioza ❌
pozytywny antykoagulant tocznia ❌
👦🏻29
kariotyp, nasienie (morfologia, posiewy, genetyka) - ✅
21.02.26 - 9 dpo⏸️; beta = 7,49 🥹prog = 34,92
23.02.26 - 11 dpo; beta = 29,39 🥹
26.02.26 - 14 dpo; beta = 213,5 🥹
🍀🍀🍀🍀 -
Agi96 wrote:A bierze coś w ogóle czy nic? Mój miał kryzys ze zbliżeniami przez presję, że nie wychodzi i jak słyszał o owulacji to już w ogóle 🙈 i dostał od Urologa Tadalafil na receptę. Pomagało, ale jak odstawiał był dramat. Teraz był u innego urologa-androloga z wynikami nasienia już i zalecił mu tą l-argininę, to szczerze jak zaczął to brać to super poprawa jest. Ten lek po prostu jakby na sam wzwód działał tak sztucznie a po tej l-argininie libido mu się polepszyło i reszta sama ruszyła. Zdecydowanie kiszenie nie jest wskazane 🙊
A ta arginina jest na receptę? I w jakiej dawce twój to bierze?👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
Progesteron - 20,93 (8dpo)
🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
Orchidektomia lewego jądra - guz -
Atomówka wrote:Coś gdzieś kiedyś wyczytałam po pierwszej biochemicznej że po poronieniu/biochemie warto w kolejnym cyklu działać (oczywiście gdy jest zielone światło od lekarza), bo organizm już zaczął się przygotowywać i pamięta jeszcze ciążę i przez to są większe szanse. 🤷♀️ Nie wiem jak to lepiej napisać 😅
Haha no i fajnie, mam nadzieję, że się sprawdzi
05.25 6 tc 👼
10.25 14 tc 👼
01.26 cb 💔
👩🏻29
AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
endometrioza ❌
👦🏻29
🍀🍀🍀🍀 -
hmm mojemu kupuje Fertilman plus i widzę, że tam w składzie jest L-arginina HCL - 500 mg i w sumie chłop daje rade

Generlanie w cyklu staramy się co dwa dni ale też nie zawsze wychodzi..bo tu wyjazd do rodziny, tam przeziębienie.. mam nadzieję, że w tym cyklu uda nam się wypełnić harmonogram
Buburuza lubi tę wiadomość
-
Murena96 wrote:
Ja zdecydowanie bym to przyjęła za pozytyw. Kreska testowa już jest co najmniej tego samego koloru, jak nie ciemniejsza od kontrolnej
Zawsze bierzemy pod uwagę pierwszy pozytyw i od niego liczymy te min. 24h, a nie od piku.
Esbe, Witynja lubią tę wiadomość
05.25 6 tc 👼
10.25 14 tc 👼
01.26 cb 💔
👩🏻29
AMH 0,8 -> 0,98 -> 1,3
endometrioza ❌
👦🏻29
🍀🍀🍀🍀 -
Fajnie to zabrzmiało 😅 ja chyba u nas też muszę taki harmonogram sporządzić, niech się chłop zapozna 🤣Dawdler34 wrote:hmm mojemu kupuje Fertilman plus i widzę, że tam w składzie jest L-arginina HCL - 500 mg i w sumie chłop daje rade

Generlanie w cyklu staramy się co dwa dni ale też nie zawsze wychodzi..bo tu wyjazd do rodziny, tam przeziębienie.. mam nadzieję, że w tym cyklu uda nam się wypełnić harmonogram
Velaria, Dawdler34 lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
A to mój się sam dopytuje, kiedy są dni płodne żeby pilnować żeby wtedy było codziennie. A jak mamy 5 dni albo tydzień przerwy przez mój okres albo cokolwiek innego to mówi że czuje jakbyśmy tego nie robili od miesiąca 🤣 pocieszę was, że do ciąży wystarczy tylko jeden raz, a nasza częstotliwość jeśli chodzi o ciążę nam nic nie dała. Ale przynajmniej jest fajnie 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 13:59
Dawdler34, Kleo10, Sawka8, Angel93, dzydzy, Velaria, Iskierka ✨, Kathrine32, Blond27 lubią tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
SCD 26%
11 cs o pierwszą 🤰 -
Kleo10 wrote:Sawka8, Czarna.Basia, yoreva dzięki Dziewczyny

Niby znam te wszystkie wyliczenia ile godzin od piku, ile mm rośnie pęcherzyk itd. bo już tyle czasu się staramy, ale jakoś chyba potrzebowałam Waszego zapewnienia. Postaram się zrobić jakiś klimacik i mam nadzieję, że się uda i nie wjedzie nam ten cykl za mocno na głowę...
Poza owulacją to nie mamy raczej takiego problemu, że potrzebujemy jakiejś specjalnej zachęty, ale w owu jakoś ta presja mocno oddziałuje na męża, a przez to i na mnie. I właśnie od wczoraj humorki średnie
Widzisz i tak złe i tak niedobrze… ja całość wzięłam na siebie i wyszło nam naturalnie, a teraz czekam na odpowiedni moment, żeby mu powiedzieć. W międzyczasie doszłam do wnioski, ze może lepiej trochę poczekam aż to będzie bardziej pewne, zobaczę usg i wtedy powiem 🤯🙈🙈🙈 ale kupiłam na Allegro zdrapki - zostaniesz babcia, dziadkiem, ciocia, wujkiem. Jak się uda, to dam im na Wielkanoc by zdrapali sobie 😎
Do wszystkich Starających się - niech moc będzie z Wami ☀️☀️☀️
Angel93, Kleo10, Mona_Mona, Buburuza, Lady A., Kompotlinka, Agi96, Reja13, Kathrine32 lubią tę wiadomość
-
Sawka8 moim marzeniem było właśnie powiedzieć w święta wielkanocne najbliższym, że zajączek przyniósł taki fajny prezent 🥺 Wiem, że moja mama bardzo ucieszyłaby się z takiego newsa, teściowa również.. a tymczasem czuję, że chyba zbliża mi się okres, nie mam ochoty nawet jutro testować, bo chyba dobije mnie ta biel i sobie daruję.⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 ||
💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
progesteron 7dpo - 18,70 ng/ml ✔️
prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
TSH - 2,260 μlU/ml (2/26)❕⬇️ 2,840 μlU/ml (1/25)
FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
AMH - 8,47 ng/ml❕PCO❔ -
Murena96 wrote:
Zgadzam się z dziewczynami. Jeszcze bym siknęła i obserwowała rozwój👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
02.2026 potwierdzona ovu 💪
03.2026 drożność ❓ -
Remedios wrote:A to mój się sam dopytuje, kiedy są dni płodne żeby pilnować żeby wtedy było codziennie. A jak mamy 5 dni albo tydzień przerwy przez mój okres albo cokolwiek innego to mówi że czuje jakbyśmy tego nie robili od miesiąca 🤣 pocieszę was, że do ciąży wystarczy tylko jeden raz, a nasza częstotliwość jeśli chodzi o ciążę nam nic nie dała. Ale przynajmniej jest fajnie 😅
Dobrze jest przeczytać taką historię, że pomimo starań wciąż jest zachowany fun 😀
U mnie oficjalnie pierwszy cykl starań więc jeszcze jest sporo energii. Zobaczymy co będzie dalej 🙈
Buburuza, Blond27 lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Angel93 wrote:Nie badał nic oprócz nasienia.. dziś mamy urologa wiec też dopytam o to
Daj znać jak po wizycie, czy jesteście zadowoleni 😊28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Murena96 wrote:
Ale pięknie ciemnieje 😊 daj znać jak będzie wyglądał wieczorny test. I owocnych przytulanek ♥️😃28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
yoreva wrote:Sawka8 moim marzeniem było właśnie powiedzieć w święta wielkanocne najbliższym, że zajączek przyniósł taki fajny prezent 🥺 Wiem, że moja mama bardzo ucieszyłaby się z takiego newsa, teściowa również.. a tymczasem czuję, że chyba zbliża mi się okres, nie mam ochoty nawet jutro testować, bo chyba dobije mnie ta biel i sobie daruję.
Poczekaj, może okaże się, że będziesz bardzo pozytywnie zaskoczona? Potem w razie czego będziesz myśleć co dalej... Postaraj się sobie jakoś umilić ten dzień - może coś dobrego do jedzenia by Ci poprawiło nastrój?
U mnie moja Mama widząc jak ja bardzo się tym stresuje, jak panikuje, że chyba nigdy nie będę mieć dzieci... uspokajała mnie i mówiła - zobaczysz, na pewno się uda, tylko poczekaj cierpliwie. Do cierpliwych nie należę... i bardzo mnie denerwowała każda porażka, bo za każdym razem wydawało mi się, że daje z siebie 100%... ale niestety natury nie da się oszukać i jeżeli coś nie miało być moje to nie było... bardzo bym chciała w końcu mieć tą małą istotkę, płeć nie ma dla mnie żadnego znaczenia...w ogóle przyznam się Wam (trochę to szalone i pewnie wynika z tego, że nie mam dzieci), ale chciałam mieć bliźniaki albo trojaczki
Po prostu czuję, że mam w sobie tyle miłości i chciałabym ją przelać na drugiego człowieka, który będzie najbliższą częścią mnie...Czy to normalne?
Angel93, KAaareii lubią tę wiadomość
-
KAaareii wrote:Hej.
Nie jestem zadowolona z wizyty u gonekolog. .
Nie podpasowalo mi że:
- pcos leczy sie AH - dzis juz tak nie uważam
- metforminę by chciała odstawić po zajściu w ciążę (tu są 2 szkoly)
- stwierdziła że jak zaszłam w ciążę to nie ma sensu badać nasienia
- że starania minimum 12 miesięcy (mimo że za kilka dni konczę 37)
- nie zrobiła mi usg a chciałam sprawdzić pęcherzyki na poczatku cyklu (byłam w 4 dc- całkowita końcówka u mnie)
- monitoringu nie robi, ale umówić mam się po owulacji czy pecherzyk pęka, bo po progesteronie nie można stwierdzić.
Dała mi skierowanie na usg piersi, na hormony w 2-4 dc, różyczkę i te inne pakiety. No to ok, umówiłam się na usg i w następnym cyklu zrobię te badania.
Ale nie idę do niej z wynikami, tylko do innej ktora jest (kiedys u niej bylam i mi pasowała- stara zasada nie zmieniaj tego co jest dobre). Akurat bede miec wizytę przed owulacją.
Ehh niby młoda lekarka a podejście starodawne, a no nie chciałam tez naciskać na to usg, bo pierwszy raz bylam itd.
Każdy kiedys na forum zaczynał, czasem ciężko się "wbić" i zostać, kazdy moze od 1 cyklu byc na fioletowej stronie, ale fajnie jak chociaż wyczekane i aktywne jest to testowanie.
Miałam tylko przelecieć wzrokiem co tam piszecie, ale śmiechłam. Zadziwia mnie, że to młoda lekarka, a już taki niereformowalny beton.
Jak ona chce wyleczyć PCOS wyciszając układ hormonalny dostarczaniem stałej dawki syntetycznych hormonów? :v
Powyżej 35 r.ż. diagnostykę należy rozpocząć po 6 miesiącach, oczywiście można wcześniej jeśli ktoś ma ochotę, to są takie "alarmujące widełki" bo kobieta wiadomo, wiecznie płodna nie jest.
Co do nasienia i ciąży...
No cóż, aszin też zaszła w ciążę dość szybko. A wyniki nasienia mieli mega (ironia - można sobie zobaczyć).
I jeśli chcesz zobaczyć ilość pęcherzyków antralnych na USG, to miesiączka absolutnie nie jest przeciwwskazaniem, można robić USG podczas krwawienia. W klinikach takie rzeczy po prostu robią bez marudzenia, bo to część codzienności i nic nienormalnego. Ja przy 6-7 dniach miesiączki w życiu bym w innych okolicznościach nie mogła mieć takiego USG, jak podczas krwawienia.
Tyle ode mnie.
KAaareii lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
30♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals po scratchingu
30.07 ⏸️
accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
Kubuś 💙

-
To ja też podzielę się pocieszającą historią
W zwycięskim cyklu owulak pokazał mi pozytyw w 14 dc i o dziwo w 20 (nie chodziłam na monitoringi wtedy, ale pierwsze usg potwierdziło, ze ciąża jest o tydzień młodsza niż wylicznieani z miesiączki czyli ewidentnie z owulacji 21dc) tak czy siak staraliśmy się 11,12,13 i 14 ! już frustracja sięgała zenitu!
Jak zrobiłam owulaka 20 i był pozytywny to powiedziałam, że mam dość bo już nic z tego nie rozumiem. Małż mnie namówił jakoś w nocy albo nad ranem 21dc i zaskoczył
także tak do ciąży jeden raz zdecydowanie wystarczy 
Teraz nie mogę powiedzieć bo mąż inicjuje kontakty pare jak nie paręnaście razy w miesiącu. Ja różnie. W tym cyklu wyjątkowo na libido nie narzekam, ale może nas choroba wypościła. Jak u was. ze zbliżeniami po owulce?
Kleo10, Iskierka ✨, Dawdler34, Blond27, dzydzy lubią tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
styczeń 2026 4dc
FSH 4,55 mlU/ml
LH 4,64 ng/ml
Prolaktyna 128np/ml
Estradiol <13pg/ml
02.2026 potwierdzona ovu 💪
03.2026 drożność ❓