Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Joll213 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie wytrzymałam zrobiłam test dziś 12dpo.
    Biel vizira. Wpiszcie mi biel. Odstawiam dziś proga i czekam na okres. Z tych nerwów złych emocji i bezradności pokłóciłam się z mężem. Jeszcze chwila i dojdzie do rozwodu.
    Jestem załamana. Mimo 4 pęcherzyków się nie udało. 😭😭😭😭
    Siedzę w łazience i wyje..
    Mam dość.. 2 kwietnia wracam do pracy. Okazało się że nie do swojego zespołu. Niby to awans. Ale tak bardzo chciałam nie wracać po macierzyńskim. Boje się nowych obowiązków i wgl..
    Tyle we mnie teraz złych emocji.. nie potrafie sobie z nimi poradzić..
    Jeszcze wczoraj miałam ból taki jak przy synku kilka godzin przed pozytywnym testem.. już miałam nadzieję oooo boli boli... Może się zagnieżdża... A dziś temperatura trochę spadła, test mnie jeszcze dobil..

Więc... Tak.. tyle ode mnie..
    Trzymam kciuki za resztę testujących..

Ja się chyba usuwam.. nie mam sił już na nic ..

Przepraszam że tak smutno.. ale musiałam to z siebie wyrzucić..

Joll..

Nusia28 lubi tę wiadomość

Ona 28
    On 31
    Pierwsza ciąża , córeczka w niebie.😇

23.06 ||
    21.02.23 Franek 3130, 54cm 💙

Kwiecień 2024 lekarz mówi że z męża wynikami nie mamy szans. Zapisuje nas na czerwiec na invitro.

24.04.24 cud! Dwie kreski 🫣
    25.04. beta 27,89
    27.04 beta 61,34 💙💙
    7.05 poronienie samoistne 😭

05.06 udana kwalifikacja do invitro
    09.06 🏥 zaczynamy procedurę 💗💙
    27.06 transfer 💜💜
    06.07 beta >0.10 😭
    .....
    20.07 transfer 5.1.1
    24.07 || 😱
    25.07 beta 20.370 🥹🥹🥹 trzymaj się kropeczku ❤️
    27.07 102,800 😱😱🥹🥹
    29.07 409,400 💜🔥
    31.07 986,400 💜
    08.08 USG 🏥 mamy pęcherzyk ❤️
    16.08 26dpt mamy serduszko i 8mm człowieka ❤️❤️

❄️❄️ Czekają na swoją kolej..
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joll213 wrote:
    Biel vizira. Wpiszcie mi biel. Odstawiam dziś proga i czekam na okres. Z tych nerwów złych emocji i bezradności pokłóciłam się z mężem. Jeszcze chwila i dojdzie do rozwodu.
    Mam dość.. 2 kwietnia wracam do pracy. Okazało się że nie do swojego zespołu. Niby to awans. Ale tak bardzo chciałam nie wracać po macierzyńskim. Boje się nowych obowiązków i wgl..
    Jeszcze wczoraj miałam ból taki jak przy synku kilka godzin przed pozytywnym testem.. już miałam nadzieję oooo boli boli... Może się zagnieżdża... A dziś temperatura trochę spadła, test mnie jeszcze dobil..

Joll..
    bardzo mocno Cię przytulam

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joll213 wrote:

Joll..
    Bardzo mi przykro, mocno przyulam! 🫶🏻
    Dobrze, że wyrzucasz z siebie te złe emocje.

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    U mnie mąż parzy kawkę, więc dzisiaj czuję się po królewsku. Trzymam kciuki za testujące, przytulam chorujące i te z bielą.

Ja jestem #teampaczki i też mam specjalne miejsce. Chyba dzisiaj kupię i zjem zamiast jutro bo nie chce stać w długaśnej kolejce…

Joll Trzymaj się, przytulam.

Prezesoowa, Majuna, Olalee, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joll213 wrote:

Joll..
    Przytulam 🫂 Jeszcze przyjdzie Wasz czas i się uda , jestem tego pewna ♥️

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Cześć Laski!
    Dziś biel na teście. 12dpo..Odstawiam dupka i czekam na nowy dzień cyklu.
    Dziś już całkiem spoko nastawienie. Coś wczoraj nie był mój dzień. Moze ze zmęczenia, sama w hotelu z milionem mysli.
    Teraz plan mam:

Musze podleczyć się
    Plus ta infekcja intymna - leki wziąć
    Sprawdzić TSH bo coś przy poronieniu wariowało.
    Zrobić wszystkie niedzynarodowe podróże służbowe w ciągu najbliższych tygodni.

I do przodu. Jeśli dobrze liczę testować będę w połowie marca :) o ile będę testować bo myślę czy będziemy się jakoś starać w ciągu miesiąca. Zmęczona jestem psychicznie tymi tematami ciąży. Chciałabym się zresetować.

Tule Was wszystkie ! Dziekuje za wsparcie!

Buziaki! miłego dnia!
    Przytulam mocno 🫂🫂

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nalli mam podobne zdanie co do pączków na Tłusty Czwartek, ale skoro tradycja to coś tam skubnąć trzeba :)

@Zimozielona tulę mocno :* bardzo dobry plan :) oby cały czas do przodu :)

@Pati - gratulacje! Pamiętam jak mnie brat pierwszy raz poprosił na chrzestną to aż poszłam do pracy w trakcie studiów dziennych, żeby mieć kasę na prezenty :D byłam taka przejęta, że szok :) dzieciątko ma wielkie szczęście, że akurat Ciebie będzie mieć jako mamę chrzestną :)

@Joll przytulam :* wypłacz się, odetchnij i wróć do nas

Nalli, Pati2804 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Joll - bardzo mi przykro, przytulam Cię mocno. Wypłacz sobie cały żal, będzie Ci lżej 🫂🫂🫂

@Tajlandia - oby mąż szybko doszedł do siebie, zaraz przecież Zakopane prawda?

@Prezesoowa - na biorące przeziębienie polecam cynk do ssania. Ale musi być do ssania, nie taki zwykły do łykania. Ja polecam ten z SFD, bo jest spoko w smaku. Jak kiedyś miałam Cynkovir to wypluwałam, taki paskudny. A badania właśnie mówią, że to większe dawki cynku pomagają, a nie Wit C. Ale nie zaszkodzi brać oba ;) mnie też na nogi stawia herbata z imbirem, cynamonem, goździkami, cytryną i miodem.

Ja bardzo lubię pączki (ale tylko z różą/maliną/wiśnia), faworki też, oponki super. U nas w cukierni sprzedają też pączki serowe w kształcie kulek i to są moje ulubione :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 10:30

Prezesoowa, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień! Niech Wam miło płynie. ❤

@Beza27 spojrzałam na Twoją nazwę i mi się bezy chce. 😀

@KejtKa z tego co widzę, to praca ciąży tu wielu kobietom na głowie przy staraniach. Mi również. Najlepiej bym rzuciła to w piz..

@Prezesoowa oponki też lubię! W sumie to wyszło, że lubię wszystko 😀🧐 dużo zdrówka dla Ciebie. 🤗

@Tajlandia22 oby szybko przeszło mężowi!

@Zimozielona przykro mi. Czas na mały reset i powrót z nowymi siłami. ☺

@Pati2804 ale cudnie... 🥰 Moja chrześniaczka w tym roku 9 lat i pytam się kiedy to zleciało? Pamiętam jak wczoraj, jak jeździłam do szpitala do siostry, bo niestety pod koniec swojej ciąży musiała leżeć ze względu na komplikacje. Mała napędzała niezłego strachu. Urodziła się taka malutka...

@Joll213 przytulam 🫂🫂🫂 marne to pocieszenie, ale wszystko się ułoży i nadejdą lepsze dni... Pozwók sobie na chwilę smutku, a potem nabieraj siły na kolejne cykle.

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona dobrze, że dzisiaj masz lepszy nastrój.

@Joll, bardzo mi przykro. Czuję Twoje rozczarowanie :( Czas staraczkowy burzy nasze plany, oczekiwania w bardzo bolesny sposób. Mamy jakiś plan na życie, tylko ciąża się spóźnia, bo przecież teraz byłby idealny czas. Niektórzy mówią, że ciąża przychodzi w najlepszym momencie. U mnie się nie sprawdziło. Nic tak nie cieszy jak ciąża, ale u mnie pierwsza ciążą spóźniła się co najmniej o rok, a druga o kilka miesięcy. W moich planach życiowych to inaczej wyglądało, niczego nie żałuję, bo jest cudownie, ale mogło być lepiej pod względem zawodowym. Także chciałam dać znać, że znam to uczucie, że ciąża nie zgrywa się z pracą. Chociaż ciągle mam nadzieję, że trafiłaś na oszukańca :(

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim💛
    @Ultramaryna absolutna mistrzyni, jaki kochany słodziak o wszystkim pamięta 🤎💚💛 wymarzona prowadząca! ❤️❤️❤️
    Jak to mówią - oby Ci Bóg (czy ktokolwiek dla Ciebie jest albo coś) Ci to w dzieciach wynagrodził! 😁
    Opowiedz jak u Ciebie - jak teraz się czujesz jaki plan na najbliższe dni?💋

Dropsik, Prezesoowa, elektro96, Mikea, Pati2804, MummyYummy, Anka32, kasia97, NiedoszlaWielodzietna, Nusia28, Liyss🧚🏻, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Jagodusiapolusia Koleżanka

Wysłany: 7 lutego, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Jestem tutaj z Wami od dziś ❤️

Październik ciąża biochemiczna
    Wczoraj poszłam z ciekawości na betę 12dpo i wynik 15,470, progesteron 31,27ng.
    Umówiłam się dziś do lekarza, żeby za wczasu to skonsultować, a jutro pójdę na drugą betę.

Wynik bety dość niski 😫 trzymajcie kciuki aby beta rosła i wszystko szło w dobrym kierunku 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 08:41

Dropsik, Alesiamum, Ovufen, Prezesoowa, AnitaK, Olalee, notsobadd, ellevv, Pati2804, Anka32, NiedoszlaWielodzietna, Nusia28, Olaura, Liyss🧚🏻, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja tutaj nie jestem fanką chrześniaków, o chrzcin jako takich 🤡
    Jestem (niestety) chrzestną, ale żałuję, że się zgodziłam. Nie miałam jak odmówić i psuć atmosfery. Synek siostry, więc bliska rodzina. Byłabym lepszą ciocia niż chrzestną 🙃 Gniecie mnie ta instytucja chrzestnych generalnie.

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodusiapolusia wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Umówiłam się dziś do lekarza, żeby za wczasu to skonsultować, a jutro pójdę na drugą betę.

Wynik bety dość niski 😫 trzymajcie kciuki aby beta rosła i wszystko szło w dobrym kierunku 🥰
    Wynik nisko, ale który dpo? Pewnie dopiero się rozkręca, kciuki!

• Alesiamum Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodusiapolusia wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Witaj🙂 trzymamy mocno kciuki 🤞

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌸
    Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące! 🤞
    @ultramaryna_ można wypisać mnie z jutrzejszego testowania. Przyszła 🐒
    Ja to udana jestem. Miałam działać w tym cyklu z tempka, a zapomniałam, że nie kupiłam termometru owulacyjnego. 🙈 Tak samo z wiesiołkiem... Ale jak jutro zacznę to chyba nic się nie stanie?

Okropna była ta noc. Nie mogłam zasnąć. Wiało niesamowicie + mąż trochę mi już plany popsuł. Otóż planowałam krótki wyjazd akurat w dni płodne przed owulka, a on mnie uświadomił dopiero, że w pracy mu już planują jakiś wyjazd akurat w tym tygodniu. Co prawda chyba na 3 dni.. i teraz zastanawiam się czy będą to dni przed czy po owulacji 🙈 ech... Zawsze wiatr w oczy!
    A tak potrzebujemy tego, żeby się zresetować. Jak się tak dłużej zastanowilam, to poniekąd może to być jedną z przyczyn, czemu nam się wychodzi. Od jakichś 6 miesięcy jest wkoło w nas jakich stres, podniesione emocje przez to, że kupiliśmy mieszkanko, później przeprowadzka, a teraz powoli sobie je remontujemy. Momentami jest ciężko, ale wszystko robimy sami. Nikt nam nie pomaga... No i właśnie. Wieczna spina, bo chce się skończyć jak najszybciej. A jak do tego dojdzie zmęczenie to już w ogóle...

• Majlen Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🩷 Jestem tu nowa, wczoraj założyłam konto.
    Zacznę od tego, że 18 stycznia odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, bo postanowiliśmy się starać o maluszka 🥰
    Wtedy też miałam 1 dzień miesiączki, a 10dc miałam wizytę u ginekologa, zrobił mi usg i powiedział, że nie widzi pęcherzyka dominującego ( czy to źle, ze go nie bylo? ) i zlecil badania
    - LH, mocz, morfologia, glukoza. Badania wyszly w porządku, wszystko w normach, zalecił również Luteinę 2x dziennie przez 10dni od 16dc. Tak więc biorę.
    Przed tabletkami miałam nieregularne miesiączki, ciekawe jak to teraz będzie z tą owulacją 🫣
    Pytanko do was, czy powinnam się jakoś wspomóc przy nowym cyklu? Aby możliwe było zajście w ciążę?
    Obecnie jestem w 21dc.
    Pozdrawiam 🖐💗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 08:52

Ovufen, AnitaK, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🌞 miłego dnia i pysznej kawki ☕❤ kciuki za testujące 😊 ✊🍀

Wkręciłam się w mierzenie temperatury nie maxa i budze się o 7 dzięki temu i nie mogę zasnąć dalej 😁🙈

Do mnie też przyszła 🐒 w zasadzie o 1 dzień za wcześnie i mnie zaskoczyło to, bo nie zakupiłam termometru 😅

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Przykro mi i przytulam 🫂🥺
    A temat o adopcji , wzruszyłam się.. równie piękna sprawa ❤ u nas w rodzinie jest adoptowana dziewczynka, w tą sobotę będą chrzciny a ja mam być mamą chrzestną ❤ czuje się wspaniałe z tego powodu i łezki lecą mi na samą myśl a ona jest najgrzeczniejszą i najsłodziej potrzebującą uwagi dziewczynką jaką znam 🥺

Wow, piękna sprawa ❤️🥺

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Ovufen Koleżanka

Wysłany: 7 lutego, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joll213 wrote:

Joll..
    Kochana przytulam Cię 💗😥🫂

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ