Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Joll213 wrote:Hej. Nie wytrzymałam zrobiłam test dziś 12dpo.
Biel vizira. Wpiszcie mi biel. Odstawiam dziś proga i czekam na okres. Z tych nerwów złych emocji i bezradności pokłóciłam się z mężem. Jeszcze chwila i dojdzie do rozwodu.
Jestem załamana. Mimo 4 pęcherzyków się nie udało. 😭😭😭😭
Siedzę w łazience i wyje..
Mam dość.. 2 kwietnia wracam do pracy. Okazało się że nie do swojego zespołu. Niby to awans. Ale tak bardzo chciałam nie wracać po macierzyńskim. Boje się nowych obowiązków i wgl..
Tyle we mnie teraz złych emocji.. nie potrafie sobie z nimi poradzić..
Jeszcze wczoraj miałam ból taki jak przy synku kilka godzin przed pozytywnym testem.. już miałam nadzieję oooo boli boli... Może się zagnieżdża... A dziś temperatura trochę spadła, test mnie jeszcze dobil..
Więc... Tak.. tyle ode mnie..
Trzymam kciuki za resztę testujących..
Ja się chyba usuwam.. nie mam sił już na nic ..
Przepraszam że tak smutno.. ale musiałam to z siebie wyrzucić..
Joll.. -
Jagodusiapolusia wrote:Witajcie dziewczyny,
Jestem tutaj z Wami od dziś ❤️
Październik ciąża biochemiczna
Wczoraj poszłam z ciekawości na betę 12dpo i wynik 15,470, progesteron 31,27ng.
Umówiłam się dziś do lekarza, żeby za wczasu to skonsultować, a jutro pójdę na drugą betę.
Wynik bety dość niski 😫 trzymajcie kciuki aby beta rosła i wszystko szło w dobrym kierunku 🥰 -
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 10:00
Suzie, Alesiamum, Ovufen, Chmurka21, Majuna, sernik_z_rodzynkami, elektro96, Mikea, Olalee, Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy, Lola93, Anka32, Liyss🧚🏻, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:Pati, 🫂 za 🐵 🥲
Rozkład jazdy na jutro - kciuki trzymamy za @Jagodecka, bo coś długo sika 😅 (a tak serio, mam nadzieję, że świętujesz kreseczki dwie 😁) i za @Lola93, która ma ważne badania, monitoring i dowie się, kiedy iui 🤞🍀 Powodzenia, kochana!
Proszę o ujawnienie się kolejnych osób potrzebujących kciuków 😁 🤞🤞🤞
@Zimozielona daj znać, jak się czujesz 😘
I jeszcze temat na jutro - bo zbliża się nasze ulubione święto 😅 - każda daje znać, czy jest #teampaczki czy #teamfaworki 🥰
Team pączki od zawsze nie jestem wielką fanką faworków Pączki najlepiej z dżemem różanym!!!Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KejtKa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
Liyss🧚🏻 wrote:Hej! Kciuki za potrzebujące ❤️
#teampączki!Prezesoowa, Dropsik, Anka32, Nusia28, Liyss🧚🏻, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Dziewczyny,
Ja już się zaczynam pakować na wakacje 🏝️ będę się starała tu wchodzić bo chyba się uzależniłam od tego forum czuje ze tutaj mamy wsparcie od siebie
Życzę wam wszystkim pozytywnych testów, dobrych przyrostów, dobrego samopoczucia i wiary ze się uda, ze będzie dobrze ! Musi być!
@dropsik - ja tez mam mieszane uczucia co do bycia mama chrzestna. Jestem dla mojej kuzynki, z która nie mam aż tak częstego kontaktu. Zgodziłam się bo nie mieli innej opcji. A w tym roku będzie miała komunie 🙀. Mój brat ostatnio tez szturnął mnie łokciem w centrum zabaw dla dzieci i powiedział „szykuj się, … zaczyna myśleć o chrzcinach” i ja nie wiem czy to była prośba o bycie mama chrzestna czy informacja 😹
@joll213 tak mi przykro kochana . Płacz ile potrzebujesz ! A co do pracy, to może na dobre ci wyjdzie. Zmienisz otoczenie , zajmiesz głowę czymś innym i zanim się obejrzysz twoje życie się wywróci do góry nogami. Daj sobie szanse 😘
Dziewczyny ! Powodzenia i nie poddawajcie się ❤️ na prawdę na nas tez przyjdzie pora ! Trzymam mocno kciuki za wszystkie staraczki 😘
Będę miała tez jedno bardzo ciekawe pytanie do was, ale to za chwile, jak się ogarnę 😉Chmurka21, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
Cześć tak w ogóle.
Miłego dnia ❤️Majuna, Pati2804, Prezesoowa, Anka32, Dropsik, Liyss🧚🏻, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Majlen wrote:W takim razie to co powinnam suplementować?
Omega3, Witamina D, cynk i coś jeszcze?
Macie ulubione, polecone produkty?
Osobiście biorę Omegę z Up Health Pharma, ma dobry TOTOX, lepszy ma co prawda Eqology, ale niestety jest droższy i jak patrzyłam na formy zakupu, mają w abonamentach na 6 miesięcy, a on jest pitny, nie w kapsułkach, więc obawiam się o smak. Cynk podbieram mężowi, bo sam stosuje, ale nie pamiętam firmy, miałam w planach kupić z paru firm, ale jeszcze się nie zdecydowałam, póki on ma to korzystamy razem od lat też biorę koenzym Q10 z Ostrovit, zaczęłam kupować chwilę po tym jak zaczęłam od nich pić kolagen. Widziałam też, że parę osób bierze fertile, jedyne jakie znalazłam to właśnie z tej firmy Up health pharma i babystart, ale nie kupiłam jeszcze żadne z nich sobie i mężowi. Ktoś może jeszcze ma coś do polecenia?
Swoją drogą życzę wszystkim udanego dzionka, mamy już środę, także niebawem weekendzik!Lola93 lubi tę wiadomość
-
Ja #teampączki i może nawet dzisiaj już sobie kupię 🙂
U mnie biel 10/11 dpo. Nie wiem czy będę jutro w ogóle testować. Czy mieć jeszcze nadzieję.
Zaczynam zastanawiać się nad plastrami borowinowymi. Kiedyś o nich czytałam, że likwidują stan zapalny. Może nie zaszkodzi spróbować skoro i tak nie wychodzi.ultramaryna_ lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Umówiłam się dziś do lekarza, żeby za wczasu to skonsultować, a jutro pójdę na drugą betę.
Wynik bety dość niski 😫 trzymajcie kciuki aby beta rosła i wszystko szło w dobrym kierunku 🥰
Trzymam kciuki!👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Cześć dziewczyny,
U mnie mąż parzy kawkę, więc dzisiaj czuję się po królewsku. Trzymam kciuki za testujące, przytulam chorujące i te z bielą.
Ja jestem #teampaczki i też mam specjalne miejsce. Chyba dzisiaj kupię i zjem zamiast jutro bo nie chce stać w długaśnej kolejce…
Joll Trzymaj się, przytulam.
Ja dzisiaj wyjątkowo bez kawki, bo mleka zabrakło, a wczoraj w sklepie nie było bez laktozy, więc oddałam mu resztkę mleka całe szczęście kawa nie jest moim obowiązkiem, herbatki już owszem -
Joll213 wrote:Hej. Nie wytrzymałam zrobiłam test dziś 12dpo.
Biel vizira. Wpiszcie mi biel. Odstawiam dziś proga i czekam na okres. Z tych nerwów złych emocji i bezradności pokłóciłam się z mężem. Jeszcze chwila i dojdzie do rozwodu.
Jestem załamana. Mimo 4 pęcherzyków się nie udało. 😭😭😭😭
Siedzę w łazience i wyje..
Mam dość.. 2 kwietnia wracam do pracy. Okazało się że nie do swojego zespołu. Niby to awans. Ale tak bardzo chciałam nie wracać po macierzyńskim. Boje się nowych obowiązków i wgl..
Tyle we mnie teraz złych emocji.. nie potrafie sobie z nimi poradzić..
Jeszcze wczoraj miałam ból taki jak przy synku kilka godzin przed pozytywnym testem.. już miałam nadzieję oooo boli boli... Może się zagnieżdża... A dziś temperatura trochę spadła, test mnie jeszcze dobil..
Więc... Tak.. tyle ode mnie..
Trzymam kciuki za resztę testujących..
Ja się chyba usuwam.. nie mam sił już na nic ..
Przepraszam że tak smutno.. ale musiałam to z siebie wyrzucić..
Joll.. -
Chmurka21 wrote:Ja w tym miesiącu zobaczyłam fałszywy cień 😂 jestem dziwna, dla większości to masakra, a ja się cieszę. Pomyślałam sobie, ze skoro udało mi się zobaczyć fałszywe dwie kreski to i te zwykle mi się uda. Nie wiem skąd mam takie myślenie, nie wnikam 😂😂😂
Grunt to pozytywne myślenie! Oby kolejne były prawdziweChmurka21 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:@Nalli mam podobne zdanie co do pączków na Tłusty Czwartek, ale skoro tradycja to coś tam skubnąć trzeba
@Zimozielona tulę mocno :* bardzo dobry plan oby cały czas do przodu
@Pati - gratulacje! Pamiętam jak mnie brat pierwszy raz poprosił na chrzestną to aż poszłam do pracy w trakcie studiów dziennych, żeby mieć kasę na prezenty byłam taka przejęta, że szok dzieciątko ma wielkie szczęście, że akurat Ciebie będzie mieć jako mamę chrzestną
@Joll przytulam :* wypłacz się, odetchnij i wróć do nasPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
2Monia2 wrote:Osobiście biorę Omegę z Up Health Pharma, ma dobry TOTOX, lepszy ma co prawda Eqology, ale niestety jest droższy i jak patrzyłam na formy zakupu, mają w abonamentach na 6 miesięcy, a on jest pitny, nie w kapsułkach, więc obawiam się o smak. Cynk podbieram mężowi, bo sam stosuje, ale nie pamiętam firmy, miałam w planach kupić z paru firm, ale jeszcze się nie zdecydowałam, póki on ma to korzystamy razem od lat też biorę koenzym Q10 z Ostrovit, zaczęłam kupować chwilę po tym jak zaczęłam od nich pić kolagen. Widziałam też, że parę osób bierze fertile, jedyne jakie znalazłam to właśnie z tej firmy Up health pharma i babystart, ale nie kupiłam jeszcze żadne z nich sobie i mężowi. Ktoś może jeszcze ma coś do polecenia?
Swoją drogą życzę wszystkim udanego dzionka, mamy już środę, także niebawem weekendzik!
No ja właśnie złożyłam zamówienie z OstroVitu na Cytrynian Magnezu 400 mg + B6
Omega 3 Easy to Swallow
Witamina D3 1000 IU
Pikolinian Cynku
Chce jeszcze kupić żelazo, ale bez łączenia z innymi składnikami. Znalazłam takie żelazo z 3 form2Monia2 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Mikea wrote:@Joll - bardzo mi przykro, przytulam Cię mocno. Wypłacz sobie cały żal, będzie Ci lżej 🫂🫂🫂
@Tajlandia - oby mąż szybko doszedł do siebie, zaraz przecież Zakopane prawda?
@Prezesoowa - na biorące przeziębienie polecam cynk do ssania. Ale musi być do ssania, nie taki zwykły do łykania. Ja polecam ten z SFD, bo jest spoko w smaku. Jak kiedyś miałam Cynkovir to wypluwałam, taki paskudny. A badania właśnie mówią, że to większe dawki cynku pomagają, a nie Wit C. Ale nie zaszkodzi brać oba mnie też na nogi stawia herbata z imbirem, cynamonem, goździkami, cytryną i miodem.
Ja bardzo lubię pączki (ale tylko z różą/maliną/wiśnia), faworki też, oponki super. U nas w cukierni sprzedają też pączki serowe w kształcie kulek i to są moje ulubioneMikea lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny nie miałam wczoraj już siły nadrobić bo tak pędzicie... ale na winiarach podczytalam... ehhh emocje super.. aż się wzruszyłam... i bardzo się cieszę waszym szczęściem...
Tule za biele i smuteczki... Ja wczoraj poszłam na badania krwi bo mam problemy z okresem... nie przychodzi..testy też biale... no to może wy coś podpowiecie co się dzieje bo zaczynam się coraz bardziej denerwować przed wizytą u giną..
Tsh 1.44
Próg 0.11...
Beta poniżej 2.5.. eee mam dola od wczoraj... chyba będę musiała do norki się schować i nie smucic...Dropsik lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Wynik bety dość niski 😫 trzymajcie kciuki aby beta rosła i wszystko szło w dobrym kierunku 🥰