X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Dzień dobry wszystkim!

U mnie w pracy z Tłusta Środa 😁

20240207-095623.jpg
    smacznego :D

KejtKa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Restrukturyzacja 🙃 i plan na zwolnienie 1500 osób w tym roku... firma idzie mocno w automatyzacje więc przestajemy być potrzebni
    i biorąc pod uwagę ile teraz pracownik kosztuje :( a ogólnie brakuje ludzi na rynku pracy

• Mikea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsik - ja nie jestem niczyją chrzestną, ale to dlatego, że jak tylko skończyłam 18 lat to dokonałam apostazji. Nie mam też jakoś żalu, bo mimo dużej rodziny, w tej najbliższej brak dzieci, a te z dalszej widuję raz na rok może - na co im taka chrzestna?

Była śmieszna historia z 3 lata temu, jak bratowi M urodził się syn. I M to bardzo przeżywał i stwierdził, że jak to dziecko brata to on chce być chrzestnym. Tylko, że też jest po apostazji XD I już zaczął się dowiadywać, umawiać z biskupem, by wrócić na łono kościoła, dzikie akcje, pitu pitu.
    A tu się okazuje, że ojciec chrzestny już dawno wybrany (jakiś znajomy) a M nie był nawet brany pod uwagę, bo go bratowa nie lubi 🤡
    Zresztą ja ze swoim chrzestnym ostatni raz rozmawiałam z 5 lat temu, więc dla mnie to taka sztuczna instytucja - jak ktoś jest blisko to jest, nie musi mieć tytułu chrzestnego/chrzestnej.

Dropsik lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    To chyba tylko ja tutaj nie jestem fanką chrześniaków, o chrzcin jako takich 🤡
    Jestem (niestety) chrzestną, ale żałuję, że się zgodziłam. Nie miałam jak odmówić i psuć atmosfery. Synek siostry, więc bliska rodzina. Byłabym lepszą ciocia niż chrzestną 🙃 Gniecie mnie ta instytucja chrzestnych generalnie.
    Masz prawo mieć inny pogląd na te sprawy kochana 😊 ciekawi mnie Twój punkt widzenia.. 🤔 jak chcesz to możesz powiedzieć coś więcej na ten temat 🙂

Dropsik lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hej 🌸
    Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące! 🤞
    @ultramaryna_ można wypisać mnie z jutrzejszego testowania. Przyszła 🐒
    Ja to udana jestem. Miałam działać w tym cyklu z tempka, a zapomniałam, że nie kupiłam termometru owulacyjnego. 🙈 Tak samo z wiesiołkiem... Ale jak jutro zacznę to chyba nic się nie stanie?

Okropna była ta noc. Nie mogłam zasnąć. Wiało niesamowicie + mąż trochę mi już plany popsuł. Otóż planowałam krótki wyjazd akurat w dni płodne przed owulka, a on mnie uświadomił dopiero, że w pracy mu już planują jakiś wyjazd akurat w tym tygodniu. Co prawda chyba na 3 dni.. i teraz zastanawiam się czy będą to dni przed czy po owulacji 🙈 ech... Zawsze wiatr w oczy!
    A tak potrzebujemy tego, żeby się zresetować. Jak się tak dłużej zastanowilam, to poniekąd może to być jedną z przyczyn, czemu nam się wychodzi. Od jakichś 6 miesięcy jest wkoło w nas jakich stres, podniesione emocje przez to, że kupiliśmy mieszkanko, później przeprowadzka, a teraz powoli sobie je remontujemy. Momentami jest ciężko, ale wszystko robimy sami. Nikt nam nie pomaga... No i właśnie. Wieczna spina, bo chce się skończyć jak najszybciej. A jak do tego dojdzie zmęczenie to już w ogóle...
    Przytulam za wredną 🐒 🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Czesc dziewczyny nie miałam wczoraj już siły nadrobić bo tak pędzicie... ale na winiarach podczytalam... ehhh emocje super.. aż się wzruszyłam... i bardzo się cieszę waszym szczęściem...
    Tule za biele i smuteczki... Ja wczoraj poszłam na badania krwi bo mam problemy z okresem... nie przychodzi..testy też biale... no to może wy coś podpowiecie co się dzieje bo zaczynam się coraz bardziej denerwować przed wizytą u giną..
    Tsh 1.44
    Próg 0.11...
    Beta poniżej 2.5.. eee mam dola od wczoraj... chyba będę musiała do norki się schować i nie smucic...
    tsh ładne, próg taki przed okresem a może być cykl bezowulacyjny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2024, 10:52

• Mikea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do supli to ja też mam w apteczce z 10 różnych, ale chyba po ich wykończeniu przerzucę się na Prenacaps i zamiast 10 piguł będę łykać 2, max 3 dziennie.

Ten multiplan ma w składzie:
    Folian (Quatrefolic®) – 800 µg (400%)
    Witamina B12 - 3,5 µg (140%)
    Witamina D - 50 µg (1000%) / 2000 IU
    Witamina E (α-TE)- 12 mg (100%)
    Jod - 150 µg (100%)
    Żelazo - 18 mg (128%)
    DHA - 160 mg.

https://allegro.pl/oferta/formeds-prenacaps-multiplan-dha-ciaza-witaminy-60-30-kaps-13684031541?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_zdrowie_hb_health_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=18003415406&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA8YyuBhBSEiwA5R3-E1iiQuJbSj0EYODXYRnmU3GxMdO_Z6pRNiAcDcidyy6AlPnrGBposxoCZzUQAvD_BwE

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej 🩷 Jestem tu nowa, wczoraj założyłam konto.
    Zacznę od tego, że 18 stycznia odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, bo postanowiliśmy się starać o maluszka 🥰
    Wtedy też miałam 1 dzień miesiączki, a 10dc miałam wizytę u ginekologa, zrobił mi usg i powiedział, że nie widzi pęcherzyka dominującego ( czy to źle, ze go nie bylo? ) i zlecil badania
    - LH, mocz, morfologia, glukoza. Badania wyszly w porządku, wszystko w normach, zalecił również Luteinę 2x dziennie przez 10dni od 16dc. Tak więc biorę.
    Przed tabletkami miałam nieregularne miesiączki, ciekawe jak to teraz będzie z tą owulacją 🫣
    Pytanko do was, czy powinnam się jakoś wspomóc przy nowym cyklu? Aby możliwe było zajście w ciążę?
    Obecnie jestem w 21dc.
    Pozdrawiam 🖐💗
    Hej 😊 ja po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych przez 2 cykle też nie miałam owulacji ale nie byłam z tym u lekarza tylko po prostu poczekalam aż się cykl sam unormuje i już w 3 cyklu była owu i zaszłam w ciążę🙂 a co lekarz mówił dokładnie? Pytałaś się go po badaniach co teraz jeśli wszystko w normie ? 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Do mnie też przyszła 🐒 w zasadzie o 1 dzień za wcześnie i mnie zaskoczyło to, bo nie zakupiłam termometru 😅
    To naprawdę Cię zaskoczyła wredna.. 🙈🫂 a może sprawdź na necie w której aptece można kupić termometr? Może akurat będzie gdzieś niedaleko Ciebie dostępny 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszecie w takim tempie, że trudno za wami nadążyć i wbić się w jakiś temat, szczególnie nadrabiając głównie wieczorami. Ale staram się podczytywać w wolnym czasie i niezmiennie trzymam za wszystkie 🤞

Przytulam za wszystkie wredne 🐒 i ⚪. Trzymam też kciuki za piękne przyrosty bet i pierwsze wizyty ciążowe.
    @ Joll bardzo mi przykro, wypłacz się, wyrzuć wszystkie żale i wróć z nową energią
    Ja też ostatnio przechodzę okropną huśtawkę od "na pewno się udało" do "nie uda się nigdy". I niby powinno być łatwiej, bo mam już malucha w domu, ale i tak jest ciężko. Myślałam, że starania o drugie dziecko przychodzą z większym luzem... Do tego w pracy mam nieciekawą sytuację i dla własnego zdrowia psychicznego muszę rozejrzeć się za czymś innym 😕

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy okazji, gdyby któraś była zainteresowana, to mi wczoraj powyskakiwały takie promki.
    Jedna z Alabu na badania, a druga z Ovufriend na zniżki na wizyty w klinikach Gyncentrum i Invimed.

Frame-149.png

Frame-148.png

Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    i biorąc pod uwagę ile teraz pracownik kosztuje :( a ogólnie brakuje ludzi na rynku pracy
    Nooo choc ta liczba jest mocno szokująca dla mnie, bo to prawie 20 % całej załogi...

• sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już udało mi się napisać, to od razu zadam wam pytanie. Czy progesteron muszę zbadać dokładnie 7dpo czy może to być też 8dpo? W zeszłym tygodniu we wtorek pęcherzyk 17mm na lewym jajniku, więc lekarz obstawiał owulację na czwartek/piątek. I faktycznie w czwartek mocno ten lewy jajnik czułam, ale nie mam pewności, że wtedy owulacja była. I teraz nie wiem, czy ten progesteron sprawdzić jutro czy w piątek.

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96 wrote:
    Ja jestem #teamzjemwszystko. Ale w tym roku szczególnie będę polować na pączki z nadzieniem pistacjowym ☺️
    Przez Was dziewczyny jutro wstaję rano po mierzeniu temperatury i jadę szukać pączków z nadzieniem pistacjowym.. 🤣😅🤤

Prezesoowa, MonReve96, Olalee, NiedoszlaWielodzietna, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    @Majlen - o odstawieniu AH i tym, jak przygotować organizm, dobrze mówi Kasia Więcej Niż Hormony. Znajdziesz ją na instagramie chociażby. Może coś Ci pomoże 😊

@Mikea tak, zaraz Zakopane! Okazało się, że to zapalenie korzonków - jak to mąż stwierdził „choroba starych ludzi” 😂 tabsy przeciwbólowe i rozluźniające i będzie ok 🤞🏼
    SKS tak zwany.. 🤣 ja wczoraj byłam u kuzyna na masażu i pytam co mam z tymi plecami a on w żartach mówi "no jak to co , SKS " 🤣🤣 znacie ten skrót? 😅🙈
    Ale tak ogólnie to dobrze ze nic poważniejszego nie jest mężowi 🙂 chociaż i tak musi pilnować pleców ✊🍀

Tajlandia22, MummyYummy, Prezesoowa, ultramaryna_, Nusia28 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Dzień dobry wszystkim!

U mnie w pracy z Tłusta Środa 😁

20240207-095623.jpg
    Ooo smacznego 😊😊

KejtKa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Mikea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    SKS tak zwany.. 🤣 ja wczoraj byłam u kuzyna na masażu i pytam co mam z tymi plecami a on w żartach mówi "no jak to co , SKS " 🤣🤣 znacie ten skrót? 😅🙈
    Ale tak ogólnie to dobrze ze nic poważniejszego nie jest mężowi 🙂 chociaż i tak musi pilnować pleców ✊🍀

Starość, kurwa, starość... ;)

elektro96, Pati2804, MummyYummy, Alesiamum lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ja w tym miesiącu zobaczyłam fałszywy cień 😂 jestem dziwna, dla większości to masakra, a ja się cieszę. Pomyślałam sobie, ze skoro udało mi się zobaczyć fałszywe dwie kreski to i te zwykle mi się uda. Nie wiem skąd mam takie myślenie, nie wnikam 😂😂😂
    Super ❤
    Czy ktoś kiedyś rozgryzł kobiety ?? 🤣😅

Chmurka21 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sernik_z_rodzynkami wrote:
    Jak już udało mi się napisać, to od razu zadam wam pytanie. Czy progesteron muszę zbadać dokładnie 7dpo czy może to być też 8dpo? W zeszłym tygodniu we wtorek pęcherzyk 17mm na lewym jajniku, więc lekarz obstawiał owulację na czwartek/piątek. I faktycznie w czwartek mocno ten lewy jajnik czułam, ale nie mam pewności, że wtedy owulacja była. I teraz nie wiem, czy ten progesteron sprawdzić jutro czy w piątek.

Myślę, że 8 też ok.

sernik_z_rodzynkami lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Ja #teampączki i może nawet dzisiaj już sobie kupię 🙂

U mnie biel 10/11 dpo. Nie wiem czy będę jutro w ogóle testować. Czy mieć jeszcze nadzieję.

Zaczynam zastanawiać się nad plastrami borowinowymi. Kiedyś o nich czytałam, że likwidują stan zapalny. Może nie zaszkodzi spróbować skoro i tak nie wychodzi.
    Przykro mi 🥺 tulę 🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ