Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Dzień dobry wszystkim!

U mnie w pracy z Tłusta Środa 😁

20240207-095623.jpg
    smacznego :D

KejtKa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Restrukturyzacja 🙃 i plan na zwolnienie 1500 osób w tym roku... firma idzie mocno w automatyzacje więc przestajemy być potrzebni
    i biorąc pod uwagę ile teraz pracownik kosztuje :( a ogólnie brakuje ludzi na rynku pracy

• Mikea Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsik - ja nie jestem niczyją chrzestną, ale to dlatego, że jak tylko skończyłam 18 lat to dokonałam apostazji. Nie mam też jakoś żalu, bo mimo dużej rodziny, w tej najbliższej brak dzieci, a te z dalszej widuję raz na rok może - na co im taka chrzestna?

Była śmieszna historia z 3 lata temu, jak bratowi M urodził się syn. I M to bardzo przeżywał i stwierdził, że jak to dziecko brata to on chce być chrzestnym. Tylko, że też jest po apostazji XD I już zaczął się dowiadywać, umawiać z biskupem, by wrócić na łono kościoła, dzikie akcje, pitu pitu.
    A tu się okazuje, że ojciec chrzestny już dawno wybrany (jakiś znajomy) a M nie był nawet brany pod uwagę, bo go bratowa nie lubi 🤡
    Zresztą ja ze swoim chrzestnym ostatni raz rozmawiałam z 5 lat temu, więc dla mnie to taka sztuczna instytucja - jak ktoś jest blisko to jest, nie musi mieć tytułu chrzestnego/chrzestnej.

Dropsik lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    To chyba tylko ja tutaj nie jestem fanką chrześniaków, o chrzcin jako takich 🤡
    Jestem (niestety) chrzestną, ale żałuję, że się zgodziłam. Nie miałam jak odmówić i psuć atmosfery. Synek siostry, więc bliska rodzina. Byłabym lepszą ciocia niż chrzestną 🙃 Gniecie mnie ta instytucja chrzestnych generalnie.
    Masz prawo mieć inny pogląd na te sprawy kochana 😊 ciekawi mnie Twój punkt widzenia.. 🤔 jak chcesz to możesz powiedzieć coś więcej na ten temat 🙂

Dropsik lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Hej 🌸
    Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące! 🤞
    @ultramaryna_ można wypisać mnie z jutrzejszego testowania. Przyszła 🐒
    Ja to udana jestem. Miałam działać w tym cyklu z tempka, a zapomniałam, że nie kupiłam termometru owulacyjnego. 🙈 Tak samo z wiesiołkiem... Ale jak jutro zacznę to chyba nic się nie stanie?

Okropna była ta noc. Nie mogłam zasnąć. Wiało niesamowicie + mąż trochę mi już plany popsuł. Otóż planowałam krótki wyjazd akurat w dni płodne przed owulka, a on mnie uświadomił dopiero, że w pracy mu już planują jakiś wyjazd akurat w tym tygodniu. Co prawda chyba na 3 dni.. i teraz zastanawiam się czy będą to dni przed czy po owulacji 🙈 ech... Zawsze wiatr w oczy!
    A tak potrzebujemy tego, żeby się zresetować. Jak się tak dłużej zastanowilam, to poniekąd może to być jedną z przyczyn, czemu nam się wychodzi. Od jakichś 6 miesięcy jest wkoło w nas jakich stres, podniesione emocje przez to, że kupiliśmy mieszkanko, później przeprowadzka, a teraz powoli sobie je remontujemy. Momentami jest ciężko, ale wszystko robimy sami. Nikt nam nie pomaga... No i właśnie. Wieczna spina, bo chce się skończyć jak najszybciej. A jak do tego dojdzie zmęczenie to już w ogóle...
    Przytulam za wredną 🐒 🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Czesc dziewczyny nie miałam wczoraj już siły nadrobić bo tak pędzicie... ale na winiarach podczytalam... ehhh emocje super.. aż się wzruszyłam... i bardzo się cieszę waszym szczęściem...
    Tule za biele i smuteczki... Ja wczoraj poszłam na badania krwi bo mam problemy z okresem... nie przychodzi..testy też biale... no to może wy coś podpowiecie co się dzieje bo zaczynam się coraz bardziej denerwować przed wizytą u giną..
    Tsh 1.44
    Próg 0.11...
    Beta poniżej 2.5.. eee mam dola od wczoraj... chyba będę musiała do norki się schować i nie smucic...
    tsh ładne, próg taki przed okresem a może być cykl bezowulacyjny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 10:52

• Mikea Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do supli to ja też mam w apteczce z 10 różnych, ale chyba po ich wykończeniu przerzucę się na Prenacaps i zamiast 10 piguł będę łykać 2, max 3 dziennie.

Ten multiplan ma w składzie:
    Folian (Quatrefolic®) – 800 µg (400%)
    Witamina B12 - 3,5 µg (140%)
    Witamina D - 50 µg (1000%) / 2000 IU
    Witamina E (α-TE)- 12 mg (100%)
    Jod - 150 µg (100%)
    Żelazo - 18 mg (128%)
    DHA - 160 mg.

https://allegro.pl/oferta/formeds-prenacaps-multiplan-dha-ciaza-witaminy-60-30-kaps-13684031541?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_zdrowie_hb_health_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=18003415406&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA8YyuBhBSEiwA5R3-E1iiQuJbSj0EYODXYRnmU3GxMdO_Z6pRNiAcDcidyy6AlPnrGBposxoCZzUQAvD_BwE

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej 🩷 Jestem tu nowa, wczoraj założyłam konto.
    Zacznę od tego, że 18 stycznia odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, bo postanowiliśmy się starać o maluszka 🥰
    Wtedy też miałam 1 dzień miesiączki, a 10dc miałam wizytę u ginekologa, zrobił mi usg i powiedział, że nie widzi pęcherzyka dominującego ( czy to źle, ze go nie bylo? ) i zlecil badania
    - LH, mocz, morfologia, glukoza. Badania wyszly w porządku, wszystko w normach, zalecił również Luteinę 2x dziennie przez 10dni od 16dc. Tak więc biorę.
    Przed tabletkami miałam nieregularne miesiączki, ciekawe jak to teraz będzie z tą owulacją 🫣
    Pytanko do was, czy powinnam się jakoś wspomóc przy nowym cyklu? Aby możliwe było zajście w ciążę?
    Obecnie jestem w 21dc.
    Pozdrawiam 🖐💗
    Hej 😊 ja po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych przez 2 cykle też nie miałam owulacji ale nie byłam z tym u lekarza tylko po prostu poczekalam aż się cykl sam unormuje i już w 3 cyklu była owu i zaszłam w ciążę🙂 a co lekarz mówił dokładnie? Pytałaś się go po badaniach co teraz jeśli wszystko w normie ? 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Do mnie też przyszła 🐒 w zasadzie o 1 dzień za wcześnie i mnie zaskoczyło to, bo nie zakupiłam termometru 😅
    To naprawdę Cię zaskoczyła wredna.. 🙈🫂 a może sprawdź na necie w której aptece można kupić termometr? Może akurat będzie gdzieś niedaleko Ciebie dostępny 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszecie w takim tempie, że trudno za wami nadążyć i wbić się w jakiś temat, szczególnie nadrabiając głównie wieczorami. Ale staram się podczytywać w wolnym czasie i niezmiennie trzymam za wszystkie 🤞

Przytulam za wszystkie wredne 🐒 i ⚪. Trzymam też kciuki za piękne przyrosty bet i pierwsze wizyty ciążowe.
    @ Joll bardzo mi przykro, wypłacz się, wyrzuć wszystkie żale i wróć z nową energią
    Ja też ostatnio przechodzę okropną huśtawkę od "na pewno się udało" do "nie uda się nigdy". I niby powinno być łatwiej, bo mam już malucha w domu, ale i tak jest ciężko. Myślałam, że starania o drugie dziecko przychodzą z większym luzem... Do tego w pracy mam nieciekawą sytuację i dla własnego zdrowia psychicznego muszę rozejrzeć się za czymś innym 😕

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy okazji, gdyby któraś była zainteresowana, to mi wczoraj powyskakiwały takie promki.
    Jedna z Alabu na badania, a druga z Ovufriend na zniżki na wizyty w klinikach Gyncentrum i Invimed.

Frame-149.png

Frame-148.png

Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    i biorąc pod uwagę ile teraz pracownik kosztuje :( a ogólnie brakuje ludzi na rynku pracy
    Nooo choc ta liczba jest mocno szokująca dla mnie, bo to prawie 20 % całej załogi...

• sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już udało mi się napisać, to od razu zadam wam pytanie. Czy progesteron muszę zbadać dokładnie 7dpo czy może to być też 8dpo? W zeszłym tygodniu we wtorek pęcherzyk 17mm na lewym jajniku, więc lekarz obstawiał owulację na czwartek/piątek. I faktycznie w czwartek mocno ten lewy jajnik czułam, ale nie mam pewności, że wtedy owulacja była. I teraz nie wiem, czy ten progesteron sprawdzić jutro czy w piątek.

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96 wrote:
    Ja jestem #teamzjemwszystko. Ale w tym roku szczególnie będę polować na pączki z nadzieniem pistacjowym ☺️
    Przez Was dziewczyny jutro wstaję rano po mierzeniu temperatury i jadę szukać pączków z nadzieniem pistacjowym.. 🤣😅🤤

Prezesoowa, MonReve96, Olalee, NiedoszlaWielodzietna, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    @Majlen - o odstawieniu AH i tym, jak przygotować organizm, dobrze mówi Kasia Więcej Niż Hormony. Znajdziesz ją na instagramie chociażby. Może coś Ci pomoże 😊

@Mikea tak, zaraz Zakopane! Okazało się, że to zapalenie korzonków - jak to mąż stwierdził „choroba starych ludzi” 😂 tabsy przeciwbólowe i rozluźniające i będzie ok 🤞🏼
    SKS tak zwany.. 🤣 ja wczoraj byłam u kuzyna na masażu i pytam co mam z tymi plecami a on w żartach mówi "no jak to co , SKS " 🤣🤣 znacie ten skrót? 😅🙈
    Ale tak ogólnie to dobrze ze nic poważniejszego nie jest mężowi 🙂 chociaż i tak musi pilnować pleców ✊🍀

Tajlandia22, MummyYummy, Prezesoowa, ultramaryna_, Nusia28 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Dzień dobry wszystkim!

U mnie w pracy z Tłusta Środa 😁

20240207-095623.jpg
    Ooo smacznego 😊😊

KejtKa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Mikea Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    SKS tak zwany.. 🤣 ja wczoraj byłam u kuzyna na masażu i pytam co mam z tymi plecami a on w żartach mówi "no jak to co , SKS " 🤣🤣 znacie ten skrót? 😅🙈
    Ale tak ogólnie to dobrze ze nic poważniejszego nie jest mężowi 🙂 chociaż i tak musi pilnować pleców ✊🍀

Starość, kurwa, starość... ;)

elektro96, Pati2804, MummyYummy, Alesiamum lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ja w tym miesiącu zobaczyłam fałszywy cień 😂 jestem dziwna, dla większości to masakra, a ja się cieszę. Pomyślałam sobie, ze skoro udało mi się zobaczyć fałszywe dwie kreski to i te zwykle mi się uda. Nie wiem skąd mam takie myślenie, nie wnikam 😂😂😂
    Super ❤
    Czy ktoś kiedyś rozgryzł kobiety ?? 🤣😅

Chmurka21 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sernik_z_rodzynkami wrote:
    Jak już udało mi się napisać, to od razu zadam wam pytanie. Czy progesteron muszę zbadać dokładnie 7dpo czy może to być też 8dpo? W zeszłym tygodniu we wtorek pęcherzyk 17mm na lewym jajniku, więc lekarz obstawiał owulację na czwartek/piątek. I faktycznie w czwartek mocno ten lewy jajnik czułam, ale nie mam pewności, że wtedy owulacja była. I teraz nie wiem, czy ten progesteron sprawdzić jutro czy w piątek.

Myślę, że 8 też ok.

sernik_z_rodzynkami lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Ja #teampączki i może nawet dzisiaj już sobie kupię 🙂

U mnie biel 10/11 dpo. Nie wiem czy będę jutro w ogóle testować. Czy mieć jeszcze nadzieję.

Zaczynam zastanawiać się nad plastrami borowinowymi. Kiedyś o nich czytałam, że likwidują stan zapalny. Może nie zaszkodzi spróbować skoro i tak nie wychodzi.
    Przykro mi 🥺 tulę 🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ