Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
nadrobiłam Was w końcu i jestem na bieżąco ale zeszło mi półtora godziny ;P
Przytulam za biele i testy oszukańce .. ;/ i przytulam te wszystkie które mają gorszy dzień .. nie będę już więcej mówić co myślę o pozytywnym myśleniu bo widzę, że co niektórzy mają z tego niezłą beke..
ogólnie chyba koniec z doradzaniem , nie jestem w tym dobra, raczej będę Was słuchać i starać się wspierać w końcu cel mamy ten sam.. ;* i życzę wszystkim Wam jak najlepiej z całego serducha
@ultramaryna ja melduję że zawitała u mnie dziś małpa i zaczynam 1 dzień nowego cyklu mimo, że brzuch pobolewa to cieszy mnie to że chociaż przyszła w normalnym czasie czyli w 29dc
Miałam dziś ciężki dzień także padam na twarz jutro śpię tak długo aż sama nie wstanę , jedynie pobudka na mierzenie temperatury zaczęłam ją mierzyć 3 dni temu już i widziałam ten spadek przed @ , dobrze zauważyłam na moim wykresie ?
ja dzisiaj zrobiłam coś dla siebie i byłam na masażu , mam nadzieję że plecy nie będą na jakiś czas dokuczały
trzymam kciuki rano za testujące ;* spokojnych snów życzę Wam wszystkim ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 23:15
Leśneintro, Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Klavel Aga wrote:Ja z kolei mam dosyć duże grono przyjaciółek/koleżanek i pochwaliłam się pierwsza ciąża im i rodzinie, a później musiałam każdej pisać ze wylądowałam w szpitalu. Ale raczej są wyrozumiałe, nie zadają głupich pytań, kibicują mi żeby się udało. Dzięki rozmowie jedna z nich okazało się ze tez zmagali się jakiś czas z zajściem w ciąże a teraz przytulają małego szkraba mam takie co są chyba wiatropylne i wystarcza raz i jest w ciąży :p może gdyby nie wiedziały to tez by zadawały pytania kiedy wasza kolej itp, ale ze wiedza co się wydarzyło to nie ma takiej narracji w tych tematach. Raczej czekają aż ja podejmę temat jeżeli chce się wygadać, czasem się zapytają co słychać, jak się czuje itp. Teraz mam wsparcie tu na forum, kilka dziewczyn poznanych przez operacje przegrody i to na prawdę dobrze robi żeby się wygadać osobom które to rozumieją.
-
@Zimozielona 🫂🫂🫂
@Ovufen Trzymam kciuki! 🤞
@Liyss I to forum dlatego nas łączy, że wszystkie tkwimy w podobnym punkcie. Każda ma ten sam cel 🩵⏸️ Dla mnie to też kopalnia wsparcia. Również nie potrzebuję współczucia od bliskich mi osób...
@MummyYummy Taak, specjaliści od cudzego życia. Wtedy na tym spotkaniu poczułam się okropnie, bo ona tłumaczyła naszej znajomej, gdzie ja z boku siedziałam " że my nie damy sobie rady, będzie nam ciężko". Co za bezczelność...Liyss🧚🏻, Ovufen lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Cześć dziewczyny
nadrobiłam Was w końcu i jestem na bieżąco ale zeszło mi półtora godziny ;P
Przytulam za biele i testy oszukańce .. ;/ i przytulam te wszystkie które mają gorszy dzień .. nie będę już więcej mówić co myślę o pozytywnym myśleniu bo widzę, że co niektórzy mają z tego niezłą beke..
ogólnie chyba koniec z doradzaniem , nie jestem w tym dobra, raczej będę Was słuchać i starać się wspierać w końcu cel mamy ten sam.. ;* i życzę wszystkim Wam jak najlepiej z całego serducha
@ultramaryna ja melduję że zawitała u mnie dziś małpa i zaczynam 1 dzień nowego cyklu mimo, że brzuch pobolewa to cieszy mnie to że chociaż przyszła w normalnym czasie czyli w 29dc
Miałam dziś ciężki dzień także padam na twarz jutro śpię tak długo aż sama nie wstanę , jedynie pobudka na mierzenie temperatury zaczęłam ją mierzyć 3 dni temu już i widziałam ten spadek przed @ , dobrze zauważyłam na moim wykresie ?
ja dzisiaj zrobiłam coś dla siebie i byłam na masażu , mam nadzieję że plecy nie będą na jakiś czas dokuczały
trzymam kciuki rano za testujące ;* spokojnych snów życzę Wam wszystkim ;*Pati2804, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
elektro96 wrote:Hejjj, jaki koniec mówienia o pozytywnym myśleniu i doradzania??? Pati, zarażaj swoim optymizmem dalej, bo naprawdę masz w sobie tyle pozytywnej energii, że powinnaś przekazywać ją dalej. Szczególnie nam tutaj, gdzie ciągle pojawia się w głowach tyle zwątpienia i niepewności. 😊
tylko że u Was to dużo cykli minęło, przytulam mocno i kciuki za owocne walentynki kochana ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 23:30
elektro96 lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@Sparky, o jeeeeny, współczuję! Trzymam kciuki, żeby szybko Wam się poprawiło i mąż jakoś się trzymał... Zdrówka 😘
@Leśneintro, opowiedz coś więcej o tych szotach, zaciekawiłaś mnie 🤔
@Putka, to dobrze, że ten zawód był mniejszy. Mimo wszystko przytulam ♥️ I wyobrażam sobie, że starania "w rozjazdach" to już wyższa kombinatoryka 🤪 A z pracą to też rozumiem, bo ja tak zwlekam z założeniem działalności z uwagi na potencjalną ciążę 🤭
_ine, ściskam, nic więcej nie da się powiedzieć... Tutaj nie ma wytłumaczenia, dlaczego tak się dzieje. I Twoje uczucia są normalne, i to, że inni mają nie tyle łatwiej, co inaczej, też jest ok... Wierzę, że na Ciebie też przyjdzie czas i los wynagrodzi Ci Twoją cierpliwość ♥️ Wysyłam dużo, dużo siły!
Co do pytań o dzieci - my mamy dwójkę i niektórzy, może, że nie wiedzą, że się staramy, to potrafią skomentować, że dwójka to dość 🙄 Rodzinka 🤯
@Beza, to prawda, inaczej jest, jak już ktoś mały jest w domu. I jestem pewna, że każda z Dziewczyn tutaj doczeka się takiego cudu ♥️ Trzymam za Was wszystkie kciuki bardziej niż za siebie!
@Prezesoowa i właśnie dlatego nie mogę pracować z ludźmi w ten sposób 🤭 Ja też jestem taka, że ciężko byłoby mi podjąć taką decyzję, bo od razu mam wizję, że pozbawiam kogoś źródła utrzymania i w ogóle niszczę mu życie. A tymczasem Dziewczyny mają rację - jasne, że niewiele osób pracuje dla czystej przyjemności, ale też nikt nikomu nie będzie płacił za brak zaangażowania. Praca to praca, życie prywatne to życie prywatne. Doskonale rozumiem Twojego dylemat, a jednocześnie zgadzam się z tym, co tu już padło 🙂
@Chmurka, to fakt, że wielu rodziców wykorzystuje sytuację, a pracownicy powinni mieć takie same prawa, nieważne, czy mają dzieci, czy nie. Pamiętam, że kiedyś koleżanka poprosiła, żebym wzięła za nią zastępstwo w przerwie między świętami, bo, UWAGA - ja mam tylko jedno dziecko, a ona dwójkę 😅 Taka licytacja!
@Mikea, i jeszcze bez trądziku? Ojeju, to już chyba za dużo dobroci 😍🤭 Super, że lecicie na wakacje, no i zszdrosz też babskiego wypadku! Gdzie się wybieracie, jeśli można spytać? 🙂
@CoffeeDream, oooo, "uwielbiam" specjalistów do cudzego życia! I najczęściej takie osoby mają u siebie totalną rozpierduchę, ale wiedzą lepiej, co masz zrobić ze swoim życiem 😤 No gotuje mi się wiecie co i wiecie gdzie 🙄
@Coconut, piąteczka z wyliczaniem urodzin dzieci🤭Ja też tak to przyjmuję: o, Starsza jest z października, to na pewno ten czas. O, Młodsza jest z listopada, listopad jest mój. Mam już nawet teorię na kolej y cykle - na pewno urodzę w grudniu, to wtedy będzie tak ładnie, październik, listopad i grudzień, od najstarszego do najmłodszego 🤣
@Zimozielona, bardzo Ci współczuję takiego rollercoastera. Ja tez kocham mieć nad wszystkim kontrolę i w niektórych kwestiach bywa to męczące. Chyba masz teraz trudny czas,bo dużo rzeczy się nałożyło. Przytulam 🫂 I gratuluję podjęcia decyzji o adopcji ♥️ To bardzo piękne i wzruszające, ale też budujące 😍 Mam znajomych, którzy nie doczekali się swojego maluszka, przystąpili do procedury adopcyjnej, wszystko poszło gładko i zostało "tylko" czekać. Oo dwóch latach oczekiwania dostali telefon i dosłownie kilka tygodni później zostali rodzicami uroczej dziewczynki. Ich historia to dla mnie zawsze wyciskacz łez, a jak już widzę ich razem, to normalnie ryk na maksa, oczywiście pozytywny, z ich szczęście 🙂
Co do tego, czy można nie zauważyć, że jest się w ciąży 🤔 Kurczę, no rozumiem, że nieuregulowany okres, że może jakieś inne objawy, że brzuszka nie widać... Ale jak przegapić ruchy dziecka? No normalnie nie umiem sobie tego wyobrazić 😁 Tego nie da się pomylić z problemami gastrycznymi 😅 Kosmos!
Jeju, nadrobiłam Was! Idziecie jak burza 🤭Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
elektro96 wrote:Hejjj, jaki koniec mówienia o pozytywnym myśleniu i doradzania??? Pati, zarażaj swoim optymizmem dalej, bo naprawdę masz w sobie tyle pozytywnej energii, że powinnaś przekazywać ją dalej. Szczególnie nam tutaj, gdzie ciągle pojawia się w głowach tyle zwątpienia i niepewności. 😊
Hej trochę się wystraszyłam że piszesz o tej bece z pozytywnego myślenia i tak się zastanawiam czy może jakoś źle zinterpretowałaś moje dzisiejsze słowa, że nie naiwność tylko pozytywne myślenie i jakby co to nie był żadnej sarkazm tylko faktycznie taki chciałam dać przekaz dosłownie. Jeśli to mój komentarz Cię uraził czy cokolwiek to absolutnie nie miało to żadnej aluzji! Serio💛
A jeśli to nie o to chodzi, to mam nadzieję, że i tak zostaniesz tutaj z nami tak jak będzie Ci dobrze. Ja też dużo czytam, a mniej się odzywam, bo jakoś nie potrafię tych wszystkich stron czytać z pełnym zrozumieniem i do wszystkiego się odnieść..ale cieszy mnie że jest takie miejsce gdzie jakkolwiek można poczuć się częścią jakiejś grupy o podobnych celach i podobnej mniej lub bardziej sytuacji.
Dobranoc dziewczyny! Kciukasy że kreski jutrzejsze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 23:55
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
@Pati Uda się w końcu. Ja pamiętam jak ryczałam przy każdej małpie jak staraliśmy się o pierwsze…U nas pierwsze wyczekane bo 13cs, udało się jak już szłam włączać farmakologię (od następnego cyklu), chyba odpuściłam wtedy… druga ciąża to sukces w 1cs i myślę że to zasługa tego że nie spodziewałam się sukcesu, podeszłam na zasadzie może się udać a jak nie to spoko.
Teraz znowu czuję że się spinam (bo miałam dwa poronienia) i nie wiem jak odpuścić… tak z perspektywy czasu to chyba po prostu jest proces i w końcu przyjdzie to odpuszczenie…Pati2804 lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Liyss🧚🏻 wrote:Dobry wieczór. Te forum to dla mnie nadzieja. Łączy nas ten sam cel. Łatwiej mi gdy tu jestem 🥹
Nie mówimy nikomu o staraniach, jak ktoś pyta o dziecko to obracam to w żart. Póki co tak mi łatwiej. Nie chce współczucia i rad..
Ja chcę normalnie żyć i planować a ciagle z tylu głowy „ciąża”. Powoli wariuję dziewczyny 🤪
Ja czasami tez wariuje… teraz właśnie skończyła się miesiączka. Zobaczymy luty, chciałabym nie czekać
Nie nastawiać się i w końcu się zaskoczyć..
Nigdy nawet nie miałam tzn cień cienia:( zero nic ..👩💼30 🏋️30
👫8
Starania od październik 2021 -
@Pati2804 nie ma takiej opcji! Musisz nas zarażać swoim pozytywnym nastawieniem. Taki duch jest nam potrzebny! ❤
ultramaryna_, Pati2804, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Dropsik lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Pati, 🫂 za 🐵 🥲
Rozkład jazdy na jutro - kciuki trzymamy za @Jagodecka, bo coś długo sika 😅 (a tak serio, mam nadzieję, że świętujesz kreseczki dwie 😁) i za @Lola93, która ma ważne badania, monitoring i dowie się, kiedy iui 🤞🍀 Powodzenia, kochana!
Proszę o ujawnienie się kolejnych osób potrzebujących kciuków 😁 🤞🤞🤞
@Zimozielona daj znać, jak się czujesz 😘
I jeszcze temat na jutro - bo zbliża się nasze ulubione święto 😅 - każda daje znać, czy jest #teampaczki czy #teamfaworki 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 00:14
Pati2804, Majuna, Prezesoowa, Suzie, Mikea, Lola93, MonReve96 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Nalli wrote:edit! To w sumie jest do Pati😋
Hej trochę się wystraszyłam że piszesz o tej bece z pozytywnego myślenia i tak się zastanawiam czy może jakoś źle zinterpretowałaś moje dzisiejsze słowa, że nie naiwność tylko pozytywne myślenie i jakby co to nie był żadnej sarkazm tylko faktycznie taki chciałam dać przekaz dosłownie. Jeśli to mój komentarz Cię uraził czy cokolwiek to absolutnie nie miało to żadnej aluzji! Serio💛
A jeśli to nie o to chodzi, to mam nadzieję, że i tak zostaniesz tutaj z nami tak jak będzie Ci dobrze. Ja też dużo czytam, a mniej się odzywam, bo jakoś nie potrafię tych wszystkich stron czytać z pełnym zrozumieniem i do wszystkiego się odnieść..ale cieszy mnie że jest takie miejsce gdzie jakkolwiek można poczuć się częścią jakiejś grupy o podobnych celach i podobnej mniej lub bardziej sytuacji.
Dobranoc dziewczyny! Kciukasy że kreski jutrzejsze!
ale fakt, odebrałam to inaczej , jako aluzje 😬 ale wszystko wyjaśnione 😊🫂
P.s. oczywiście że zostaję tutaj, tu każdy ma prawo do własnego zdania 😁Nalli, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Kwiecista94 wrote:Ja czasami tez wariuje… teraz właśnie skończyła się miesiączka. Zobaczymy luty, chciałabym nie czekać
Nie nastawiać się i w końcu się zaskoczyć..
Nigdy nawet nie miałam tzn cień cienia:( zero nic .. -
ultramaryna_ wrote:Pati, 🫂 za 🐵 🥲
Rozkład jazdy na jutro - kciuki trzymamy za @Jagodecka, bo coś długo sika 😅 (a tak serio, mam nadzieję, że świętujesz kreseczki dwie 😁) i za @Lola93, która ma ważne badania, monitoring i dowie się, kiedy iui 🤞🍀 Powodzenia, kochana!
I jeszcze temat na jutro - bo zbliża się nasze ulubione święto 😅 - każda daje znać, czy jest #teampaczki czy #teamfaworki 🥰Majuna, Mikea, MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:Pati, 🫂 za 🐵 🥲
I jeszcze temat na jutro - bo zbliża się nasze ulubione święto 😅 - każda daje znać, czy jest #teampaczki czy #teamfaworki 🥰
Czwartek - #teampaczki, w sobotę będę już #teamfaworki bo jedziemy do rodziców, a tam będą domowej roboty. 🤗🤗🤗Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Zdecydowanie #teampaczki 😛
Faworki jadłam raz w życiu i mi nie smakowały 🙈ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
#teampączki jednak 😁
Majuna, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
By wasz dzień był dzisiaj tylko pozytywny, dużo uśmiechu i pozytywnej energii.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze pozytywne testy i badania ✊️
Uciekam za chwilę trochę pobiegać
Co w tym cyklu mnie zastanawia to zero PMS, zawsze piersi chciały mi odpaść.
Ciekawe czy to możliwe, że to dzięki fernistim, druga opcja to herbatka z liści malin albo to i to:) czuję się naprawdę świetnie jak na tydzień przed okresem.
Prezesoowa, Pati2804, NiedoszlaWielodzietna, Majuna, Chmurka21, Leśneintro lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:Ech, faceci... Kiedy nie trzeba to paplają.
P.s. Widzę, że ślub grałyśmy w tym samym roku 🌸☺️ u nas starania miały rozpocząć się już dawno, ale zawsze jeszcze był na to czas... 😏
Taaak... ja najpierw czekałam na umowę, potem żeby nie było, że od razu po jej otrzymaniu znikam (tak, myślałam, że szybko zajdę), a teraz się zastanawiam czy się uda zanim wylecę...Chmurka21 lubi tę wiadomość