Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Olaura u mnie w sumie podobnie. Pierwsza ciąża udała się jak zmieniłam pracę i miałam tyle na głowie że totalnie o tym nie myślałam (to był 13 cs), druga ciąża (1 cs) i też jakoś tak nie było jak się tym zająć, trzecia ciąża (1cs, niestety potem poronienie) akurat tutaj współżycie było z matematyczną precyzją, czwarta ciąża (1 cs, też poronienie) totalnie nie zajmowałam się tym, bo przeprowadzka z dziećmi, zmiana przedszkola… teraz dobra passa zachodzenia w 1 cs się skończyła bo leci 3cs i nic… wiem, że to krótko, ale jakby nie patrzeć walczę o te ciąże od czerwca (tylko niestety poronienia) i mam wrażenie, że zaraz rok mi kliknie. Jakoś tak mi ciężko, że w marcu będzie ten termin porodu z pierwszego poronienia i niestety ten termin mi jakoś utkwił z głowie…

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Alarm, alarm! Chciałam już dziś kupić pączki na jutro, a w naszej ulubionej piekarni już nie było! 😭😭😭
    U mnie też nie było bo też chciałam kupić. Kupiłam ciasto kruche z porzeczkami i bezą 😄 Bo coś trzeba było przecież jak już byłam 😀

CoffeeDream lubi tę wiadomość

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Nadrobiłam wiadomości, jakiś spadek energii wielu dziewczynom się udzielił...😔

Tulę Was mocno za wszystkie biele i 🐒, jakie życie jest ironiczne. W zeszłym roku, w "szczęśliwym" cyklu byliśmy w podróży poślubnej, codziennie robiliśmy różne wypady i grafik mieliśmy tak wypełniony, że nawet nie zaprzątałam sobie głowy myśleniem o symptomach, nie robiłam testów owulacyjnych i się udało (co prawda szczęście trwało krótko, no ale jednak...). Teraz w styczniu głowę zaprzątała mi praca i egzamin, wszelkie symptomy od siebie odsuwałam i też się udało. A w cyklach naprawdę spokojnych, sprawdzanych testami, kiedy staraliśmy się częściej i z wydawałoby się wręcz matematyczną precyzją, pojawiały się same biele na testach. Ironia losu, naprawdę.

U mnie ok, kreski na testach ciemnieją, pilnuję codziennej dawki ruchu i zdrowej diety, ale to wszystko wydaje mi się tak surrealistyczne. Mąż też, jakby po naszych przejściach bał się cieszyć. Jest dobrze, ale zupełnie inaczej niż w pierwszym przypadku - teraz można powiedzieć, że cieszymy się "ostrożnie". Wiemy, że wszystko może prysnąć w jednej chwili.
    Kusiło mnie, żeby zrobić betę, ale to tu w Finlandii bez sensu, i tak nawet jak coś będzie nie tak to na tym etapie ciąży nigdzie nie dostanę pomocy na podtrzymanie, dopiero chyba po 12tym tygodniu traktują ciąże poważnie.

@Olaura widzę, że takie podejście do ciąży jest w wielu krajach europy.. i tego się boję jeżeli kiedyś sama zajdę w ciążę 🥲 ale cieszę się, że wszystko jest okej i trzymam kciuki 🍀🍀

Olaura lubi tę wiadomość

👩‍🦰 26 / 7 cs ✨
    💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod

🙎‍♂️ 30
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to jest okropne i wiem, że z boku to wygląda jakbym była żarłokiem jakimś :/ i np. teraz pomimo że jestem pojedzona i zjadłam zdrowy obiad to siedzę i nudzę mężowi, że zjadłabym ciasteczko :P i najgorsze jest to, że ja nawet "fizycznie" nie mam na nie ochoty, ale moja głowa je chce :/

Spotkanie tak jak podejrzewałam - temat został podjęty, ale "góra" nie przekazała żadnych decyzji ani wniosków. Obawiam się, że ktoś zagrał spod ziemi i decyzja zapadła, ale to się okaże. Teraz mamy na głowie nowy projekt i jutro z samego rana negocjacje mega ważnego kontraktu i chociaż nie mam siły to muszę się jeszcze do tego przygotować, bo zostałam zaproszona jako wsparcie merytoryczne. Do tego musze ubrać "prestiżową" :P sukienkę. Może nawet założę szpilki, które dostałam od męża, żeby dziewczyny, które tak chętnie mnie obgadują miały o czym mówić :P

A jak u Ciebie? Jak nastrój? Nastawienie? Jakie jutro pączki wjadą? :D

No z ust mi to wyjęłaś z tym, że to głowa chce! U mnie identycznie - czuje, że pełny żołądek, ale coś słodkiego jednak bym zjadła. No nic, zbieram siły i przez post postaram się to zwalczyć, chociaż gdyby ktoś teraz kazał mi powiedzieć, ile razy zaczynałam, to nie ma szans, żebym to policzyła 🤭

Trzymam kciuki za jutro i za przygotowania ✊ Jak tylko przeczytałam o sukience, to właśnie pomyślałam o Twoich "koleżankach" 😅 Dawaj że szpilkami, żeby im języki nie wyrabiały 😁

Z nastrojem to średnio, ale wygląda na to, że to chwilowe. Czuję, że w niektórych kwestiach zatoczyłam błędne koło w sposobie myślenia 🙄 Na szczęście już mi przechodzi. A pączusie już czekają, z nadzieniem różanym i czekoladowym 😋 Nabrałam ochoty na te z pistacjowym, ale niestety już nie było. A u Ciebie jakie smakołyki? 😊

preg.png
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    U mnie też nie było bo też chciałam kupić. Kupiłam ciasto kruche z porzeczkami i bezą 😄 Bo coś trzeba było przecież jak już byłam 😀

u mnie wcale nie ma pączków (dla osób które mnie nie kojarzą - nie mieszkam w polsce 😜) może gdzieś w lidlu do dostania - ale bardziej przypominające donaty niż pączki 🫣 więc jutro w ramach tłustego czwartku będę robić rogaliki z czekoladą ✨✨

koktajlowa, ultramaryna_, Pati2804, ellevv lubią tę wiadomość

👩‍🦰 26 / 7 cs ✨
    💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod

🙎‍♂️ 30
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mąż będzie szedł z pączkową misją po pracy, mam nadzieję, że przyniesie coś dobrego i nie będzie stał w kolejce wieki 🙈🙈 My z małym zaczęliśmy dzisiaj brać lek przeciwwirusowy na grypę, mam nadzieję, że zadziała i objawy szybko nam odpuszczą. Dzisiaj jest lepiej niż wczoraj, no ale i tak masakra 🥴 Mąż przy młodym chodzi w masce, jakimś cudem jeszcze się ostał w zdrowiu, oby tak już zostało 🙏🏼

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Olaura u mnie w sumie podobnie. Pierwsza ciąża udała się jak zmieniłam pracę i miałam tyle na głowie że totalnie o tym nie myślałam (to był 13 cs), druga ciąża (1 cs) i też jakoś tak nie było jak się tym zająć, trzecia ciąża (1cs, niestety potem poronienie) akurat tutaj współżycie było z matematyczną precyzją, czwarta ciąża (1 cs, też poronienie) totalnie nie zajmowałam się tym, bo przeprowadzka z dziećmi, zmiana przedszkola… teraz dobra passa zachodzenia w 1 cs się skończyła bo leci 3cs i nic… wiem, że to krótko, ale jakby nie patrzeć walczę o te ciąże od czerwca (tylko niestety poronienia) i mam wrażenie, że zaraz rok mi kliknie. Jakoś tak mi ciężko, że w marcu będzie ten termin porodu z pierwszego poronienia i niestety ten termin mi jakoś utkwił z głowie…
    Możliwe, że coś w tym jest. U nas szczęśliwymi cyklami były trzeci i czwarty, trzymam kciuki 🤞🏻

Też dobrze mi siedzi w głowie pierwszy tydzień kwietnia - termin porodu, który nigdy nie nastąpi. Dodatkowo w pracy (jestem nauczycielką przedszkola) w grupie mam 4 mamy z brzuszkami i, o ironio, WSZYSTKIE będą rodzić właśnie marzec/kwiecień. Ciężko mi było patrzeć na ich rosnące brzuszki i nie myśleć, że być może teraz mój wyglądałby podobnie. Rozdzierało to serce za każdym razem, a codziennie je widzę💔 Siostra męża też w Święta poinformowała o drugiej ciąży, termin porodu ma na pierwszy tydzień kwietnia właśnie. I z jednej strony chcesz cieszyć się ich szczęściem, a z drugiej jest ta rana w sercu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:00

🇫🇮
    👩 33 👨 34

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy brała któraś z was luteinę dopochwowo łącznie z suplementami ?
    Można brać na spokojnie?
    Omega 3
    Witamina d
    Cynk
    Magnez

🤗😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:04

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór. Nadrobiłam! Czasami przychodzi smutek a później nowe nadzieje 🥹

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Chmurka21 mimo smutków trzeba być dobrej myśli w końcu luty miesiąc miłości... a styczeń był pięknych cudów widać było na forum np.. trzymam kciuki..
    @Olura trzymam kciuki będzie dobrze dziwne mają podejście..
    @Mikea i @ Prezesowa podczytuje i zastanawiam się bo piszecie o folianach ja biore pregne start co myslicie? tak macie racje ze bija biznes na uczuciach starajacych sie tez to odczułam... niestety...
    @LOla 93 trzymam mocno kciuki
    @Sosenka tez nie moge nadrobić..
    @JOLL213 przytulam
    @NiedoszłaWielodzietna miłego urlopu może się potem zadzieje..
    @ultramaryna... martwię się o Ciebie na długo nam znikłaś.. mam nadzieje że wszystko ok?
    @Patii ja częściow wiem o czym faceci gadali bo pracowałam z mężem i kolegami... to różnie jeden jest seksoman i tylko kobity i ... drugi to go hamuje i z grubej rury bezposrednio albo podpuszcza.. nastepny wstydliwy i tylko służbowo... kolejny czasem powie o problemach w domu z dzieciakami .. czasem o szaleństwach zakupowych żony.. mój o tym pewnie co mi nie powie:D... ale oni tez sie martwia naszymi problemami i tez jak my potrzebuja rozmowy
    co do tematu o płodnych dniach nie wiem czy wie nie mówimy o tym serduszkujemy jak jest ochota i mozliwosc bo młody jest..wiec wiecie.. z reguły mówi że się nie zna na kobiecych sprawach ;)
    @klavel Aga do pokoików można wchodzić z żoną...
    @Alesiamum trzymam kciuki za ciebie... za testowanie
    @Prezesowa no ja też pofolgowałam i też musze powiedzieć że z Waga mam co mam a jak pilnowałam się to też dupa... bo nie mogę zrzucić... :( chyba musze do ograniczeń dołączyć ćwiczenia bo bieganie za moim młodym to mało... hmm.. a czy możesz podpowiedzieć jaką ferrytynę powinny mieć kobiety starające się.. bo nie za bardzo wiem o co to chodzi.. jeśli już było na forum to przepraszam ale może ktoś podrzuci..
    czasem faceci też bardzo mocno przezywają to że nie ma dzieci tylko różnie reagują na to..albo jak piszesz celibat wymuszony...
    @koktajlowa nie przejmuj się czasem tak jest... nie tylko my się stresujemy też czasem nie mamy ochoty... daj mu czas ... a jak to nie da rady to spokojnie trzeba porozmawiać może potrzebna jest jakaś zmiana .. np zmiana otoczenia lub odpoczynek... lub tego czego nie lubimy luz.. lub chwilowy odpoczynek od starań ..?
    @dropski a idzie przeseksować? hihi żartuje a widzisz udało się.. :D więć może czasem warto i tak..;)
    @pati2804 wg apki na ovu.. 45 dzień cyklu.. 2 grudniu miesiaczka 23 grudnia też miesiączka zawsze miałam 28 cykle... poronienie miałam w zeszłym roku w 7 tygodniu ciązy.. samoistnie poronienie... nadal się nie pozbierałam.. cały czas pracujemy nad straniami z męzem tak śrdnio co 2 dni serduszkujemy ... nawet apka wariuje bo przedtem pokazywała inaczej potem coś zmieniłą ale w ni płodne było co miało być .. ale jak widać testy białe wczoraj zrobiłam bete ale też widać że nic z tego... 18 dni spóźnienia ...
    co do wizyty to mam obawy bo ja 7 lat temu miałam mięśniaka potem torbiele.. jajo z krwią w środku też..
    więc martwię się strasznie... myślałam że to ciąża ale niestety nie.. eh... siniole mam na rękach nie mogły panie pobrać krwi.. i twierdziły że lżyły mam płytko pod skórą co wbiła to pękła.. mam niedoczynność tarczycy to problemy z wagą też sucha skóra... ee mam dziwnego doła .. aż ryczeć się chce.. od paru dni załamka a juz po wynikach dopiero dziękuję za wsparcie miło się komuś wygadać choć nie chce obciążać

a może coś idzie wyczytać z badań?
    morfologia krwi
    lekocyty 6,1
    eryt. 4,91
    hemoglob. 13,9
    hematokryt 42,5
    mcv 86,6
    mch 28,3
    mchc32,7
    płytki 238
    rdw 13,7
    pdw 13,5
    mpv 11,3
    p-lcr 35,0
    neutofile 3,91
    limfocyty 1,63
    monocyty 0,44
    eozynofile 0,09
    bazofile 0,02
    neurofile 61,1
    limfocyty 26,70
    monocyty 7,20
    eozynofile 1,5
    bazofile 0,30
    re-lymp 0,03
    re_lymp% 0,50
    as-lymp 0,00
    neut_gi 148,9
    neut_ri 45,10
    niedojrzałe granulocyty ig % 0,20
    -II- ig il 0,01
    ob 6
    bad. o.moczu
    barwa żółta
    przej.
    ciezar 1,015
    ph 6,5
    glukoza, ketony bilburyna , białko nie wykryto
    urobi. prawidłowy
    azotany wykryto
    erytyocyty nie wyk.
    leukocyty wykryto
    osad moczu: erytocyty5,30
    leukocyty 92,10 H
    nabłonki pł 2,2
    bakterie >100000
    żelazo 94
    glukoza 98
    chol cał 210 H
    chol hdl 68
    chol HDL 142
    chol LDL 121
    triglic. 105
    sód 139
    potas 4,2
    tsh 1,4456
    progesteron 0,11
    betta <2,3

@lissy no tak czasem smutek potem nadzieje ... byle były te nadzieje...

uff nadrobiłam WAs .... no to jutro pączkujemy... miłego wieczoru kochane oby jutro było lepiej...

Lola93, Pati2804, Alesiamum, Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, Gregorka lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodusiapolusia wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    Jestem tutaj z Wami od dziś ❤️

Październik ciąża biochemiczna
    Wczoraj poszłam z ciekawości na betę 12dpo i wynik 15,470, progesteron 31,27ng.
    Umówiłam się dziś do lekarza, żeby za wczasu to skonsultować, a jutro pójdę na drugą betę.

Wynik bety dość niski 😫 trzymajcie kciuki aby beta rosła i wszystko szło w dobrym kierunku 🥰
    Hej, hej 🙋‍♀️ Gratulacje! 🥳 ❤️
    Prog ładny 🤞

Jagodusiapolusia lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściskam za wszystkie dzisiejsze smuteczki!
    Jutro mamy kilka testujących, także trzymam mocno kciuki! Niech ten dzień pięknie nas zaskoczy 🥰
    A oprócz tego pączusie… nie myślę o niczym innym 🥰

Pati2804 lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 7 lutego, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej 🩷 Jestem tu nowa, wczoraj założyłam konto.
    Zacznę od tego, że 18 stycznia odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, bo postanowiliśmy się starać o maluszka 🥰
    Wtedy też miałam 1 dzień miesiączki, a 10dc miałam wizytę u ginekologa, zrobił mi usg i powiedział, że nie widzi pęcherzyka dominującego ( czy to źle, ze go nie bylo? ) i zlecil badania
    - LH, mocz, morfologia, glukoza. Badania wyszly w porządku, wszystko w normach, zalecił również Luteinę 2x dziennie przez 10dni od 16dc. Tak więc biorę.
    Przed tabletkami miałam nieregularne miesiączki, ciekawe jak to teraz będzie z tą owulacją 🫣
    Pytanko do was, czy powinnam się jakoś wspomóc przy nowym cyklu? Aby możliwe było zajście w ciążę?
    Obecnie jestem w 21dc.
    Pozdrawiam 🖐💗
    Hej 🙋‍♀️ Witaj i powodzenia 🤞 🍀 wpisać na wolnego strzelca?
    Warto zadbać o suplementację, napisz nam, co przyjmujesz. Stricte na owulację to chyba NAC.

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Hej, jestem tu nowa ale czytam was już od jakiegoś czasu
    Na dniach będę testować, okres mam nieregularny więc ciężko stwierdzić kiedy powinien być. Ostatni okres 3 stycznia. Był to pierwszy okres po terminacji ciąży w listopadzie w 14 tyg.. nie dałam rady.. zdecydowałam się zakończyć ciążę, wada genetyczna t18.. przypadek,losowy..przeżyłam to strasznie. Pierwsze dziecko zdrowe.
    Teraz liczę,że się udało.. tak bardzo tego potrzebuje.
    Po owulacji kilka dni, która myślę że była bo śluz był wodnisty i jak białko jajka kurzego ,zaczelam mieć pobolewanie podbrzusza, aż nawet jak dotykałam było gorące, ja czułam się też jakbym miała gorączkę. Takie bulgotanie,uczucie ciągnięcia. Trwało to z przerwami i trwa do dziś. Pobolewa jajnik raz jeden ,raz drugi ale więcej lewy. Zgaga mnie dopadła kilka dni ,głównie wieczorami,a raczej nigdy jej nie mam.
    Piersi nie bolą, żyłki lekko widoczne. Pobolewanie brzucha jak na okres ale takie jakby inne.
    Boje się testu, żyje nadzieja że się udało.. ale w piątek już go zrobię.

Życzę wam wszystkim,żeby każdej z nas udało się mieć zdrowego bobasa.
    Hej 🙋‍♀️ Powodzenia! Na kiedy wpisać?

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ja w tym miesiącu zobaczyłam fałszywy cień 😂 jestem dziwna, dla większości to masakra, a ja się cieszę. Pomyślałam sobie, ze skoro udało mi się zobaczyć fałszywe dwie kreski to i te zwykle mi się uda. Nie wiem skąd mam takie myślenie, nie wnikam 😂😂😂
    I to się ceni, piąteczka! 🤚❤️ Tak właśnie będzie, kochana 🥰

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Hmm... trudno powiedzieć bo okres dwa razy był w grudniu a styczeń o mnie zapomniał.. więc może w końcu... a czy może wiesz co oznaczają azotany w moczu i niby leukocyty w moczu 92.10 czy to zakarzenie jakieś czy w końcu ktoliwa się zdecydowała?
    Temat chrzestnego przykra sytuacja współczuję...
    Masz Zum, jeśli masz podniesione leukocyty. Szybciutko z badaniem na posiew i do rodzinnego, aby coś przepisał 🫂

Zbuntowana lubi tę wiadomość

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam podróż dziewczyny do Meksyku ❤️ nie wzięłam żadnych testów 😁 powodzenia dla was i jak wrócę chce zobaczyć same wpisy o ⏸️ Saludos amigas 😁

CoffeeDream, elektro96, ultramaryna_, kasia97, Malinowysorbet, Lola93, Majuna, Ovufen, _ine, Mikea, koktajlowa, Pati2804, Chmurka21, Olaura, Alesiamum, Ominoki, Dropsik, Prezesoowa, Malamia, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga wrote:
    Zaczynam podróż dziewczyny do Meksyku ❤️ nie wzięłam żadnych testów 😁 powodzenia dla was i jak wrócę chce zobaczyć same wpisy o ⏸️ Saludos amigas 😁

Udanego urlopu! Przywieź trochę słoneczka 🌸🌞

• Majlen Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Hej 🙋‍♀️ Witaj i powodzenia 🤞 🍀 wpisać na wolnego strzelca?
    Warto zadbać o suplementację, napisz nam, co przyjmujesz. Stricte na owulację to chyba NAC.

Tak, możesz wpisać 🤗🩷
    Jak narazie to biorę luteinę do niedzieli, rano i wieczorem, poza tym kwas foliowy Folik
    A co do suplementów, to dziś zrobiłam zamówienie na Cynk, magnez, Omega 3 i witaminę d.
    Co do reszty to nie biorę nic, bo nie robiłam badań pod witaminy, raczej chce poczekać do wizyty u lekarza ,po miesiączce .
    Ale czytałam o ziołach Ojca Sroki i zamierzam je pić od 1dc ☺️
    Teraz pytanie, które mnie nurtuje i wiem, że zadaje je już chyba 3 raz 🫣🫣😔 czy ta luteinę dopochwową, to ja mogę brać łącznie z tymi suplementami, które wyżej napisałam?
    Wiem, że jedyne czego nie mogę połączyć, to cynk z magnezem, a luteina ?🤔

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klavel Aga wrote:

udanego urlopu! ✨

Klavel Aga lubi tę wiadomość

👩‍🦰 26 / 7 cs ✨

🙎‍♂️ 30
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ