Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam, laseczki 😘❤️

@Joll213 @Zimozielona 🫂 za 🤍, każda z nas ma gorszy dzień, dajcie sobie wypłakać i wyrzucić te emocje 🫂

@Zaczarowan ale mam nadzieję, że jutro test powtarzasz? 😘🤞 który dpo?

@CoffeeDream 🫂 za 🐵 , że też musiała przyjść… 🥲

@Lola93 ale super 🥚 ! 🥰 Pięknie to brzmi, to już zaraz! 🫣🥰 I dziękuję za Twoje słowa, kochana, oczy mi się pocą…🥹❤️❤️❤️
    U mnie nie wiem na czym stoję, owulaki od kilku dni takie same 🤷‍♀️ Coś mi nie gra za bardzo, wszystko mija się z logiką 😂 Może jutro się wyjaśni, czy ta owulacja była, czy będzie dopiero 🫣

@Prezesoowa 😘 wiem, wiem, kochana. To sprawa z przedszkolem. A raczej już byłym przedszkolem syna, żadna przyjemność to była… 🤬🙄

Lola93 lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Możliwe, że coś w tym jest. U nas szczęśliwymi cyklami były trzeci i czwarty, trzymam kciuki 🤞🏻

Też dobrze mi siedzi w głowie pierwszy tydzień kwietnia - termin porodu, który nigdy nie nastąpi. Dodatkowo w pracy (jestem nauczycielką przedszkola) w grupie mam 4 mamy z brzuszkami i, o ironio, WSZYSTKIE będą rodzić właśnie marzec/kwiecień. Ciężko mi było patrzeć na ich rosnące brzuszki i nie myśleć, że być może teraz mój wyglądałby podobnie. Rozdzierało to serce za każdym razem, a codziennie je widzę💔 Siostra męża też w Święta poinformowała o drugiej ciąży, termin porodu ma na pierwszy tydzień kwietnia właśnie. I z jednej strony chcesz cieszyć się ich szczęściem, a z drugiej jest ta rana w sercu.

🫂 Domyślam się, że może to być trudne, szczególnie ze względu na splot dat :(

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Tak, możesz wpisać 🤗🩷
    Jak narazie to biorę luteinę do niedzieli, rano i wieczorem, poza tym kwas foliowy Folik
    A co do suplementów, to dziś zrobiłam zamówienie na Cynk, magnez, Omega 3 i witaminę d.
    Co do reszty to nie biorę nic, bo nie robiłam badań pod witaminy, raczej chce poczekać do wizyty u lekarza ,po miesiączce .
    Ale czytałam o ziołach Ojca Sroki i zamierzam je pić od 1dc ☺️
    Teraz pytanie, które mnie nurtuje i wiem, że zadaje je już chyba 3 raz 🫣🫣😔 czy ta luteinę dopochwową, to ja mogę brać łącznie z tymi suplementami, które wyżej napisałam?
    Wiem, że jedyne czego nie mogę połączyć, to cynk z magnezem, a luteina ?🤔
    Luteinę bierz spokojnie ☺️ Z takiego must have możesz jeszcze przyjmować magnez. Na ładne endometrium polecana jest witamina C, suszone morele i orzechy brazylijskie.
    Wszelkie jednak witaminy itp. warto zbadać, aby zobaczyć, jak organizm jest przygotowany ☺️

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Nadrobiłam, laseczki 😘❤️

@Joll213 @Zimozielona 🫂 za 🤍, każda z nas ma gorszy dzień, dajcie sobie wypłakać i wyrzucić te emocje 🫂

@Zaczarowan ale mam nadzieję, że jutro test powtarzasz? 😘🤞 który dpo?

@CoffeeDream 🫂 za 🐵 , że też musiała przyjść… 🥲

@Lola93 ale super 🥚 ! 🥰 Pięknie to brzmi, to już zaraz! 🫣🥰 I dziękuję za Twoje słowa, kochana, oczy mi się pocą…🥹❤️❤️❤️
    U mnie nie wiem na czym stoję, owulaki od kilku dni takie same 🤷‍♀️ Coś mi nie gra za bardzo, wszystko mija się z logiką 😂 Może jutro się wyjaśni, czy ta owulacja była, czy będzie dopiero 🫣

@Prezesoowa 😘 wiem, wiem, kochana. To sprawa z przedszkolem. A raczej już byłym przedszkolem syna, żadna przyjemność to była… 🤬🙄
    Jutro masz wizytę?:)

• Majlen Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Luteinę bierz spokojnie ☺️ Z takiego must have możesz jeszcze przyjmować magnez. Na ładne endometrium polecana jest witamina C, suszone morele i orzechy brazylijskie.
    Wszelkie jednak witaminy itp. warto zbadać, aby zobaczyć, jak organizm jest przygotowany ☺️

Tak tak ,magnez też kupiłam :)
    Na usg lekarz powiedział, że endometrium super ☺️
    Dziękuję pięknie za odpowiedź, co do luteiny 💗

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, u mnie też spadek nastroju...

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Eh, u mnie też spadek nastroju...

U mnie zdecydowanie też. Zamknęłam się w łazience i rycze... Cały dzień mnie trzymało. 😞

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No tak jest, czym więcej się czyta tym jest trudniej. Sama musisz zdecydować w co wierzysz.

Co do tego kwasu foliowego to wiadomo, że łatwiej przyswajalne są foliany. Przyjmowanie folianów jest też kluczowe przy mutacji MTHFR, bo ona powoduje, że syntetyczne formy witamin się nie wchłaniają co powoduje, że działanie witamin z grupy B, które dostarczamy w formie syntetycznej jest nieprawidłowe. Tę mutację statycznie ma 50% osób, więc albo można zbadać wartość np. kwasu foliowego i tego pilnować, albo zbadać czy ma się tę mutację i mieć pewność, albo brać metylowane formy witamin i mieć z dyńki martwienie się o to :)

Osobiście mam podejście, że jeśli i tak poświęcam czas i pieniądze na suplementy, na ich dopasowanie itp. to chcę to zrobić najlepiej jak potrafię :)
    Ja wierzę swojemu mężowi dlatego biorę te witaminy które on kupuje bo wiem ze zawsze sprawdza skład i czyta o nich dużo więcej niż ja 😜 zresztą on ma wzorowe wyniki badań od czasu kiedy zdrowo się odżywia, ćwiczy i suplementuje, więc to najlepszy powód do tego abym ufała jego wiedzy i wyborom w kwestii witamin 🙂

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Alarm, alarm! Chciałam już dziś kupić pączki na jutro, a w naszej ulubionej piekarni już nie było! 😭😭😭
    Ooo nieeee 😟 a ja chciałam rano jechać kupić... może być za późno? 😱

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi i smutno że miałyście ciężki dzień 🥺 przytulam Was wszystkie mocno 🫂🫂🫂
    Oby ten jutrzejszy dzień był dla Was lepszy ❤ przesyłam dużo pozytywnej energii ❤🌞

Ja dziś byłam na kinie kobiet 😁 film był super, polecam "miłość jak miód" polski ale fajny 😜 jeszcze chcialabym zobaczyć kogel mogel baby boom , ta najnowsza część 😜
    Jak wracałam to było tak ślisko że gacie miałam pełne.. 🤣
    To nie była jazda tylko taniec na lodzie normalnie 😳 błagałam w myślach żeby tylko nie zjechać z drogi tak było ślisko, a widok auta w rowie nie poprawił sytuacji.. komuś się nie udało 😬 byłam cała drogę taka spięta, w jeden wymuszonej pozycji ze stresu, że chyba cały wczorajszy masaż poszedł na marne 🤣🙈
    Jeśli też gdzieś jedziecie to uważajcie na siebie ❤
    Jutrzejszy dzień będzie mega słodki.. 😁🤤🍩🍩🍩 a apropo jedzenia to ja ostatnio znowu wpadłam w tryb niejadka.. to też nie jest dobre bo nie da się żyć zdrowo jedząc za mało..

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Jutro masz wizytę?:)
    Nie ☺️ Testy owu robię i czekam na wyraźne objawy 😉

Jutro intensywny dzień 😱 Przede wszystkim liczyć nie trzeba było i wygrał pączek 🍩 😁 Zatem smacznych pączków życzę, także tym, co dziś się nasmucily 🥲😘 Dla Was to nawet i kilka, o! 🍩🍩🍩
    @Daga121222 i @Sarka94 kciuki za wizytę 🤞🍀 Dajcie znać po! 😘
    @Suzi kciuki za dobre wyniki! 🤞🍀
    Testujące, na których patyki czekamy: @Zaczarowan (mam nadzieję, że powtarzasz😘🤞), @Depeche89, @koktajlowa, @Alesiamum! Mocna ekipa, kreski niech się sypią 😉🤞
    @Joll213 też jutro powtarzasz? 🫂😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 00:32

Suzie, Lola93, Zbuntowana lubią tę wiadomość

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🍀
    Oczywiście nie wytrzymałam do soboty i przed chwilą zrobiłam test i …. MAMY TO ! są ⏸️
    Zrobiłam dwa jeden strumieniowy Facelle 10 kreska wyraźna i Bobo test 25 kreska troszkę bledsza jednak zdecydowanie widoczna.
    Mam w sobie tyle emocji , że nie wiem co czuję tak naprawdę 😂
    Trzymajcie teraz za nas kciuki 🤞🏼
    A ja trzymam je też mocno za wszystkie dzisiejsze testujące, oby ten dzień był dla Was równie szczęśliwy 💚💚💚💚

https://ibb.co/zxq2jw6

https://ibb.co/k2LJ6Ts

Olaura, Alesiamum, Suzie, notsobadd, Majlen, Daga121222, elektro96, Dropsik, Ovufen, ultramaryna_, Prezesoowa, Pati2804, Tajlandia22, Nalli, CoffeeDream, Karloina, Majuna, Klavel Aga, Lola93, sernik_z_rodzynkami, Malamia, Beza27, KejtKa, Mikea, Zbuntowana, NiedoszlaWielodzietna, kasia97, ellevv, _ine, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

• Olaura Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zbuntowana, tak jak napisała Kasia, większość krajów Europy ma właśnie takie podejście, z ich perpekstywy dziwne jest podejście w Polsce
    Leśneintro wrote:
    🫂 Domyślam się, że może to być trudne, szczególnie ze względu na splot dat :(
    Tylko ze wzledu na zbiezność dat tak mnie te ciąże dotknęły, jakoś nie miałam w sobie uczucia, że zazdrościłam innym ciąż, po prostu - tutaj te daty tak cholernie bolały :(

@Coconut, GRATULACJE!!! 💖

🇫🇮
    👩 33 👨 34

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • MagdaA Koleżanka

Wysłany: 8 lutego, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze pozytywne testy oby ten tłusty czwartek przyniósł tłuste podwójne krechy:)

Szczerze to ciężko wszystko przeczytać, czasu doba ma za mało:) może nadrobię w tramwaju.
    Dzisiaj po pracy jadę na łyżwy i muszę się porządnie wyspać bi jutro mam ginekologa przed pracą. Zaczynam diagnostykę

Coconut, ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Alesiamum Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Cześć Dziewczyny 🍀
    Oczywiście nie wytrzymałam do soboty i przed chwilą zrobiłam test i …. MAMY TO ! są ⏸️
    Zrobiłam dwa jeden strumieniowy Facelle 10 kreska wyraźna i Bobo test 25 kreska troszkę bledsza jednak zdecydowanie widoczna.
    A ja trzymam je też mocno za wszystkie dzisiejsze testujące, oby ten dzień był dla Was równie szczęśliwy 💚💚💚💚

Gratulacje 🙂

Coconut lubi tę wiadomość

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
  • Wiedzmarta Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Miałam robić test jutro ale… zlecenie czułam i myślałam że to to. Jednak białe okienko. Myślałam że będę przygotowana, jednak nie…

👱🏻‍♂️39👩🏻‍🦳35
    ❤️10.06.2024 z pierwszym mężem
    Starania od 2021
    04.2021 biochemiczna
    👰‍♀️🤵‍♂️23.04.2022
    27.01.2024 IUI
    23.04.2024 IUI
    03.06 start in vitro
    28.08.2024 punkcja
    18 pobranych, 5 zamrożonych ❄️❄️❄️❄️❄️
    Transfer odroczony-ryzyko hiperstymulacji
    18.11 transfer ❄️4.1.1.
    7dpt -beta 2,93
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmarta wrote:
    Cześć. Miałam robić test jutro ale… zlecenie czułam i myślałam że to to. Jednak białe okienko. Myślałam że będę przygotowana, jednak nie…
    Przytulam mocno 🫂🫂🫂

• Suzie Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Cześć Dziewczyny 🍀

Super 🩷🩷🩷🩷

Coconut lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzmarta wrote:

🫂

Ja już w drodze na pobranie krwi. I mam już pączki, mąż był pierwszy w kolejce w piekarni 🤣

Pati2804, ultramaryna_, Mikea, Zbuntowana, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    3/12 - endokrynolog
  • Depeche89 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. U mnie dziś spadek temperatury jak w zegarku i szyjka się obniża zatem nie testuję a czekam na @. ☹️

🙋🏼‍♀️34l. 🙋🏻‍♂️34l.
    09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
    6 cykl starań
    1 CS stymulowany letrozolem
    Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
    Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
    Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.

AMH 4.52 NG/ml

59054b66662e5c3ae459f56390dc6c99.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ