Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 wrote:Hejka!
Ja dziś siknęłam dla sportu po prostu, w sumie nie mam żadnych konkretnych objawów na nic właściwie i nie zdziwiła mnie biel vizira.
Nie wiem czy w tym cyklu była owulacja, kiedy była też nie wiem, nie nastawiałam się na nic. Dziś 23dc, termin 🐒 na 12.02 więc czekam jednak na nią.
Od dwóch dni nie umiem spać do tego śnią mi się takie bzdury, że nawet nie wiem skąd one się biorą. Kompletne odklejenie senne masakra ☹️ -
Zaczarowan wrote:Ooo… kochany! 🥰
Niestety u mnie bialutko już za chwilkę nowy cykl 😍 kolejna szansa.. 🌞 -
Nie było mnie tydzień a tu tyle kreseczek!!!!!!
Gratulacje dla wszystkich dziewczyn, spokojnych i nudnych ciąż życzę ♥️
Wszystkie z małpami i bielami przytulam.
U mnie teraz dni płodne, więc działamy.
Wczoraj byłam na kawie z koleżanką i pierwszy raz powiedziałam komuś o staraniach. Z jednej strony lęk, ale z drugiej ulga.Pati2804, Ovufen, ultramaryna_, MummyYummy, Olaura lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pati2804 wrote:🫂 mimo wszystko daj sobie jeszcze czas bo może być za szybko na test jeśli owu była późno 🙂
Do tego 12 lutego śmiało daję czas, póki 🐒 nie ma to piłka w grze 😅 ale z cyklu na cykl coraz bardziej „luzuję”. Właśnie ostatnio kuzynka mi powiedziała żeby wyluzować, nie spinać się i w końcu się uda bo takie nakręcanie nic nie pomaga. Ale jak?! No i przecież pary które mają faktycznie problem z zajściem np. zdrowotny i często końcu się to jednak in vitro to jak oni mają wyluzować i nie skupiać się na owulacji czy stymulacji cykli skoro to nie kwestia „luzu” a już problemów medycznych 🤔 tak trochę jedno z drugim się wyklucza..Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Alesiamum wrote:U mnie biało. Tak jak myślałam..
Alesiamum lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny 🥰🍩 miłego dnia Wam życzę i dużo słodkości dzisiaj 😁🍩 smacznej kawki ☕
Trzymam kciuki za testujące i wyniki ✊🍀
U mnie małpa chyba odpuściła po 2 dniach znowu bo dzisiaj spokój od rana i plecy nie bolą już na dole 😅 im człowiek starszy tym dziwniejsze te cykle są.. coraz więcej mnie zaskakuje 🤣 kiedyś to 🐒 bywała nawet 5 dni 😅 a dziś 2 i koniec 😜Ovufen, ultramaryna_, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Życzę miłego (tłustego) dnia! 🍩
@KlavelAga udanego odpoczynku!
@Coconut gratuluję!!! Super wieści z rana. Przeczuwałaś coś?
@MagdaA oby diagnostyka przyniosła odpowiedzi na Twoje pytania ✊
@Wiedzmarta @Depeche89 @magdalena321 @Zaczarowan @Alesiamum przytulam 🫂
@Ominoki domowej roboty? Wyglądają smakowicie!
@Suzie kciuki za dobre wyniki ✊
@Ovufen ja niestety nie widzę, ale odpalając to na służbowym kompie czuję się, jakbym oglądała to na kalkulatorze, więc może coś tam być jednak 🤣
Dorwałam wczoraj pączki sklepowe z Biedry, zwinęłam ostatniego ze śliwką, ostatniego z wiśnią i dwa z Wedla (bardzo je lubię tak w ogóle). Niedaleko pracy mam tu oddział tej mojej ulubionej piekarni, więc chyba zaraz wychodzę na łowy. 😂
Coconut, Ovufen, Suzie, ultramaryna_, Zbuntowana, Ominoki, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
nick nieaktualnyMajuna wrote:Dzień dobry!
Życzę miłego (tłustego) dnia! 🍩
@KlavelAga udanego odpoczynku!
@Coconut gratuluję!!! Super wieści z rana. Przeczuwałaś coś?
@MagdaA oby diagnostyka przyniosła odpowiedzi na Twoje pytania ✊
@Wiedzmarta @Depeche89 @magdalena321 @Zaczarowan @Alesiamum przytulam 🫂
@Ominoki domowej roboty? Wyglądają smakowicie!
@Suzie kciuki za dobre wyniki ✊
@Ovufen ja niestety nie widzę, ale odpalając to na służbowym kompie czuję się, jakbym oglądała to na kalkulatorze, więc może coś tam być jednak 🤣
Dorwałam wczoraj pączki sklepowe z Biedry, zwinęłam ostatniego ze śliwką, ostatniego z wiśnią i dwa z Wedla (bardzo je lubię tak w ogóle). Niedaleko pracy mam tu oddział tej mojej ulubionej piekarni, więc chyba zaraz wychodzę na łowy. 😂
Majuna, Anka32, Olaura, Pati2804, elektro96, Zbuntowana, Liyss🧚🏻, _ine, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Coconut wrote:Cześć Dziewczyny 🍀
Oczywiście nie wytrzymałam do soboty i przed chwilą zrobiłam test i …. MAMY TO ! są ⏸️
Zrobiłam dwa jeden strumieniowy Facelle 10 kreska wyraźna i Bobo test 25 kreska troszkę bledsza jednak zdecydowanie widoczna.
Mam w sobie tyle emocji , że nie wiem co czuję tak naprawdę 😂
Trzymajcie teraz za nas kciuki 🤞🏼
A ja trzymam je też mocno za wszystkie dzisiejsze testujące, oby ten dzień był dla Was równie szczęśliwy 💚💚💚💚
https://ibb.co/zxq2jw6
https://ibb.co/k2LJ6TsCoconut, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
@Coconut Gratulacje 🙂
Resztę tulę za biele 🙂
Mnie gardło boli już 3 dzień i nie chce przejść 🫤
Coconut lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Oczywiście nie wytrzymałam do soboty i przed chwilą zrobiłam test i …. MAMY TO ! są ⏸️
Zrobiłam dwa jeden strumieniowy Facelle 10 kreska wyraźna i Bobo test 25 kreska troszkę bledsza jednak zdecydowanie widoczna.
A ja trzymam je też mocno za wszystkie dzisiejsze testujące, oby ten dzień był dla Was równie szczęśliwy 💚💚💚💚
https://ibb.co/k2LJ6TsCoconut lubi tę wiadomość
-
https://ibb.co/k2LJ6Ts
Gratulacje! 😍 Który to dpo?
Edit Już doczytałam, że 12/13Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 09:23
Coconut lubi tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Ja już drugi dzień zaczynam bez dupka. 13dpo test negatywny więc czekam już tylko na @. Oby przyszła szybciutko!!!
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
koktajlowa wrote:@Coconut Gratulacje 🙂
Resztę tulę za biele 🙂
Mnie gardło boli już 3 dzień i nie chce przejść 🫤 -
Dzień dobry ❤️
Przytulam mocno za biele i małpy 🫂
Gratuluję ⏸️, pięknych bet 🥰
Róbcie kawkę przyniosłam słodkości
https://zapodaj.net/plik-iDexFZx4hH
Wyjątkowo nie pączki, bo smażyłam jakieś dwa tygodnie temu, za to daawno nie było faworków i całusków. Miłego dnia ☺️Coconut, Suzie, Ovufen, Majuna, Pati2804, ultramaryna_, Anka32, Mikea, Ominoki, Liyss🧚🏻, kasia97 lubią tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Malamia wrote:Dzień dobry ❤️
Wyjątkowo nie pączki, bo smażyłam jakieś dwa tygodnie temu, za to daawno nie było faworków i całusków. Miłego dnia ☺️
Herbata już zaparzonaMalamia lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (owulacja potwierdzona)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
MummyYummy wrote:No z ust mi to wyjęłaś z tym, że to głowa chce! U mnie identycznie - czuje, że pełny żołądek, ale coś słodkiego jednak bym zjadła. No nic, zbieram siły i przez post postaram się to zwalczyć, chociaż gdyby ktoś teraz kazał mi powiedzieć, ile razy zaczynałam, to nie ma szans, żebym to policzyła 🤭
Trzymam kciuki za jutro i za przygotowania ✊ Jak tylko przeczytałam o sukience, to właśnie pomyślałam o Twoich "koleżankach" 😅 Dawaj że szpilkami, żeby im języki nie wyrabiały 😁
Z nastrojem to średnio, ale wygląda na to, że to chwilowe. Czuję, że w niektórych kwestiach zatoczyłam błędne koło w sposobie myślenia 🙄 Na szczęście już mi przechodzi. A pączusie już czekają, z nadzieniem różanym i czekoladowym 😋 Nabrałam ochoty na te z pistacjowym, ale niestety już nie było. A u Ciebie jakie smakołyki? 😊
No właśnie z samego rana wcisnęłam pączka pistacjowego i był pycha, teraz po spotkaniu wleciał z różą i lukrem mamy jeszcze na stanie mini pączki ze śmietanką i z porzeczkami, ale to to mi chyba tyłek pęknie
Dziękuję za kciuki, spotkanie poszło bardzo dobrze moim zdaniem obudziłam się z takim bolesnym i opuchniętym gardłem, że się bałam, że nic nie dam rady powiedzieć, ale opanowałam sytuację do spotkania
Od koleżanek się dowiedziałam, że się odwaliłam jak szczur na otwarcie kanałów i się chwalę kasą męża. No jakbym ubrała worek z ziemniaków to też by było źle, takim istotom to nie dogodzi
Mam nadzieję, że nastrój będzie tylko lepszy :* mam wrażenie, że ta pogoda taka dziwna ma na to też spory wpływ
@Zbuntowana, żeby się móc odnieść do Twoich wyników to musiałabyś nam podesłać wyniki wraz z normami laboratoryjnymi, bo różne laby mają różny zakres. Co do ferrytyny to mówi się, że idealnym wynikiem jest wynik równy wadze, czyli jak ważysz 60 kg to ferrytyna powinna wynosić 60Zbuntowana lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Malamia wrote:Dzień dobry ❤️
Wyjątkowo nie pączki, bo smażyłam jakieś dwa tygodnie temu, za to daawno nie było faworków i całusków. Miłego dnia ☺️Malamia lubi tę wiadomość