Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Ovufen Koleżanka

Wysłany: 8 lutego, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jak mówiłam Wam mam urlop. Ale, ale jutro się bronię 🤭🤣 a mało tego wstawiłam właśnie ciasto na pączkuszki, będę robić z wiśnią. Czekam godzinkę i będę kulać 🤣🤣🤣

Najśmieszniejsze jest to, że bronie się na pielęgniarkę, ale jak to mówią u siebie nigdy się nie przestrzega żadnych zasad i nie dostrzega. Szewc w dziurawych butach chodzi hehe chociaż jak miałam położnictwo na 2 roku, nienawidzialam tego przedmiotu 🤣🤣 a opieka nad niemowlakiem na zaliczenie na koniec 2 roku to byl istny koszmar, tak mi sie rece trzesly, mimo, ze byl to fantom(manekin) 🤣🤣

Dam znać jak usmażę pączki, żeby tym co nie mogę lub nie chcą popatrzyły i nacieszyły oko 🤣😊
    Przytulam 🫂💗

Majuna, Mikea, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:
    Dziewczyny ja jak mówiłam Wam mam urlop. Ale, ale jutro się bronię 🤭🤣 a mało tego wstawiłam właśnie ciasto na pączkuszki, będę robić z wiśnią. Czekam godzinkę i będę kulać 🤣🤣🤣

Najśmieszniejsze jest to, że bronie się na pielęgniarkę, ale jak to mówią u siebie nigdy się nie przestrzega żadnych zasad i nie dostrzega. Szewc w dziurawych butach chodzi hehe chociaż jak miałam położnictwo na 2 roku, nienawidzialam tego przedmiotu 🤣🤣 a opieka nad niemowlakiem na zaliczenie na koniec 2 roku to byl istny koszmar, tak mi sie rece trzesly, mimo, ze byl to fantom(manekin) 🤣🤣

Dam znać jak usmażę pączki, żeby tym co nie mogę lub nie chcą popatrzyły i nacieszyły oko 🤣😊
    Przytulam 🫂💗

W takim razie jutro trzymamy kciuki nie tylko za pozytywne testy 🤩🤩🤩

Ovufen, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    @tajlandia ... to tak obstawiam chyba chłopak będzie ciekawe czy mi się uda zgadnąć? ;)

Też mi się jakoś tak wydaje, aczkolwiek nigdy nie wiadomo 😅 w mojej rodzinie jest przewaga dziewczynek i kobiet, natomiast rodzina męża jest bardziej męska (jego siostra jest pierwszą dziewczyną od kilku pokoleń). Także za kilka tygodnie się okaże 🤞🏼

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:

Przytulam 🫂💗

Powodzenia! Trzymamy kciuki :)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Ominoki Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu dzisiaj słodko 😃
    Tak, moje paczki są domowej roboty, wczoraj skarżyłam 😊 z budyniem i dżemem z czarnej porzeczki (też domowej roboty) ❤️
    Syn stwierdził, że nie weźmie do szkoły, bo trochę za słodkie. Więc... wziął bezy 😂😂😂

Tak naprawdę to bezy wziął dla swojej dziewczyny 😆 dlatego w kształcie serduszek i różyczek 😃 taka prawdziwa miłość to tylko w zerówce 😂

Tajlandia mnie w ciąży też odrzuciło od słodyczy, ale raz na kilka tygodni napadowo uzupełniałam cukier 😂

Majuna, Tajlandia22, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

08.2015 👰🤵
    12.2015 💔👼
    04.2017 ❤️‍🔥👶
    💚🤞
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Dzień dobry! 🍩 Nareszcie nasze ulubione święto 😂🥰
    U mni

@Coconut gratulacje, pięknie! ❤️🥹 Idziesz na betę?

@Wiedzmarta @Depeche89 @Zaczarowan i @Alesiamum kochane, mocno przytulam 🫂 Może to początek czegoś pięknego, co niedługo nadejdzie… 🤞❤️

@magdalena321 u Ciebie wciąż za wcześnie, więc kciuków nie puszczamy 😉🤞
    Nie, nie będę robiła 😉 na 26.02 mam już wizytę u ginekologa, więc grzecznie i spokojnie sobie czekam 😇😍

ultramaryna_, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:

Przytulam 🫂💗
    Trzymamy kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @coconut gratulacje!!

@suzie daj znać jak wyniki :)

Coconut, Suzie lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:

Przytulam 🫂💗
    Powodzenia na obronie! :)

Ovufen lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:

Przytulam 🫂💗
    powodzenia na obronie! 🤞🏻🍀

Ovufen lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Ovufen Koleżanka

Wysłany: 8 lutego, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny koszmar. W życiu mi tak straszne pączki nie wyszły 🤣🤣🤣 tu zdjęcie tegorocznych https://ibb.co/d48psLz
    https://ibb.co/wyJWzcy

W smaku przepyszne, ale fatalnie się prezentują🤣🤣🤣

A takie były w zeszłym roku i wszystkie poprzednie lata 🤣🤣🤣
    https://ibb.co/VLBGdTv
    https://ibb.co/bRRx967
    https://ibb.co/vsXXVL5

ultramaryna_, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌸 Powodzenia dla wszystkich potrzebujących 🤞i smacznych pączków!
    @Coconut gratulacje! ❤️

Dziewczyny, udało mi się zdobyć skierowania na badania, ale i to nie na wszystkie co chciałam. Czego nie rozumiem, bo mam to w pakiecie, a teraz jak chcę je wykonać to i tak mam za to płacić? No super... Chciałam zbadać poziom kwasu foliowego to internista powiedział, że na tym etapie to bez sensu, bo jak morfologia wyjdzie ok, to jest to niepotrzebne... Ręce opadają.
    Ale po rozmowie z nim jeszcze wychodzi, że muszę zbadać czy mam przeciwciała ospy. Nie wiem... Jakoś o tym nie pomyślałam, a w dzieciństwie z tego co mi wiadomo nie przechodziłam z objawami. Z tym, że przeciwciała różyczki robiłam i mam, a też "podobno nie przechodziłam". Martwi mnie to, bo jeśli wyjdzie, że nie mam przeciwciał ospy to wypada wstrzymać starania i zaszczepić się, a po szczepionce minimum miesiąc musi być przerwy 😞

Ktoś z Was się szczepił lub wyszło, że przechodził ospę bezobjawowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 13:00

Coconut lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie 😍

W przyszłym cyklu rozpoczynam stymulację Aromkiem, macie jakieś doświadczenie z tym lekiem? 😀

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiadał się taki fajny dzień, tłusty czwartek a mnie potwornie zaczęła boleć głowa i zimno mi, leżę pod kocem 😥 zjadłam tylko pół pączka.. ☹️

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5314.jpg
    Zapraszam kochane na pączusia do kawki. Cały czas smażę, starczy dla każdego 🤣
    Ciężko mi podczytywać znad garów, więc życzę miłego dzionka i nadrobię później ❤️
    Coco, gratulacje ! ❤️
    Ale bym przyjechała 😭 Przepysznie wyglądają ❤️

Ja jeszcze bez pączka, uziemiona w domu z dzieciaczkiem, zresztą po wczorajszych nerwach mam taki ścisk, że nawet jeść się nie chce 🥲 A tutaj tłusty czwartek… 😅

elektro96 lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    @ultramaryna melduje @, 17 dpo. Ostatnio przyszła 11 dpo, chyba czas powtórzyć badania hormonów
    🫂🫂🫂🥲
    Wcześniej miałaś takie opóźnienia? 🫂❤️

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Ale bym przyjechała 😭 Przepysznie wyglądają ❤️

Ja jeszcze bez pączka, uziemiona w domu z dzieciaczkiem, zresztą po wczorajszych nerwach mam taki ścisk, że nawet jeść się nie chce 🥲 A tutaj tłusty czwartek… 😅

Co takiego się wydarzyło? Czy nie chcesz o tym mówić? Oczywiście zrozumiem, ale pytam z troski.

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ovufen ja bym i tak przyjechała, wyglądają zacnie 👌🥰

@Beza27 testuj, jeśli masz przeczucie! 🤞🍀 Na wykresach aż tak się nie znam 😉

@Prezesoowa najgorsze to właśnie wysłuchiwanie tych głupot, każdy najmądrzejszy i taki zabawny. Dlatego stałam się praktycznie samotnikiem 😂

@CoffeeDream chodzi o przedszkole synka. A raczej już byłe przedszkole, bo nie omieszkałam powiedzieć, co o nich sądzę 😉 Wstrętni ludzie.

Ovufen, Prezesoowa, Beza27 lubią tę wiadomość

💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    🩺 3.12.

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Zapowiadał się taki fajny dzień, tłusty czwartek a mnie potwornie zaczęła boleć głowa i zimno mi, leżę pod kocem 😥 zjadłam tylko pół pączka.. ☹️

Herbatkę gorącą wypij! 🌸
    Dużo ciepła wysyłam, chociaż też mi jakoś chłodno 😅

magdalena321 lubi tę wiadomość

• telefon_w_rosole Ekspertka

Wysłany: 8 lutego, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ i szczerze mówiąc, witki mnie opadli.

Poprzednie cykle to kolejno: 21, 27, 24, 24, 23, 27 dni. Nic już z tego nie rozumiem. Potrafi się o sześć dni przesunąć nawet pomiędzy jednym a drugim miesiącem.

Badania nie wykazały nic poza niskim AMH te sześć cykli temu.

Płakać mi się chce.

27.11.2023 - cień ⏸️
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ