Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka21 wrote:Cześć dziewczyny
Na wstępnie bardzo gratuluje ⏸️⏸️⏸️ 😍 ach ta walentynkowa moc 😂 trzymam kciuki za bety oraz za te z Was, które będą jeszcze testować w tym miesiącu.
Przepraszam, ze raz jestem, a raz mnie nie ma, ale muszę to robić dla mojej psychiki. Staram się czasami w ogóle ominąć ikonkę aplikacji, żeby myśleć trochę o czymś innym i nie sprawdzać, który to dziś dzień cyklu itp. Przestałam również notować objawy, nie chce tez robić owulakow w tym miesiącu. Nie chce tez co dwa dni na sile „starać się”. Chyba mam jakieś zmęczenie materiału. Nie mamy z mężem jakos bardzo wysokiego libido, a od tych 7-8 miesięcy pilnowałam, żeby było co dwa dni. Nic to nie dało, wiec tym bardziej zamierzam z tym skończyć 😅
Ja nadal czekam aż maz zrobi badania, staram się nie naciskać, może nastąpi cud i bez mojego przypominania zrobi to. Może tez zauważy, ze mam trochę wywalone w tym temacie 😜 mówił ze zrobi w lutym, zobaczymy jak będzie.
Na razie żyje wakacjami, na pierwszy urlop wybieram się w marcu.
Zaczęłam tez myśleć o przeprowadzce, wiec cieszę się, ze powoli wychodzę jakos myślami dalej niż tylko ciąża. Chyba po prostu zaczyna do mnie docierać, ze to się po prostu może nigdy nie udać.
@elektro96 bardzo przytulam 🥹 ogółem ciężko mieć koleżanki/przyjaciółki, które zachodza w ciąże i jeszcze zabierają imię. Nie wiem jak to rozegrać.
Miłego dnia ☀️ -
Donoszę, że endokrynolożka dała zielone światło na starania. Kontrola za 3 miesiące, chyba że ciąża będzie wcześniej to wtedy do niej przyjść.
ezra, Leśneintro, Anka32, Kasia111, elektro96, CoffeeDream, Lola93, Sikoreczkaaa, Dropsik, Chmurka21, MummyYummy, ellevv, ultramaryna_, Gregorka, Liyss🧚🏻, kasia97 lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
Leśneintro wrote:Jeżeli chodzi o 'zabieranie imienia' to nie dałybyście dziecku na imię tak samo jak ma dziecko koleżanki?
Ja chciałam dać dziecku tak samo na imię jak moja koleżanka, zwłaszcza że ten kontakt wtedy był od święta (a w zeszłym tygodniu to zerwała z nami znajomość xD), ale mąż zaczął marudzić, że tamta laska się obrazi. Problem sam się rozwiązał, a nam się już inne imiona spodobały.ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualny
-
Leśneintro wrote:Jeżeli chodzi o 'zabieranie imienia' to nie dałybyście dziecku na imię tak samo jak ma dziecko koleżanki?
Myśle, ze tu nie o to w tym chodzi. Ja w ogóle nie mam wybranych imion, jestem dość pragmatyczna, w mojej ocenie, kiedy nawet nie ma dziecka i może go nigdy nie będzie, albo będzie za 10 lat, nie jest to dla mnie rzecz na teraz.
Ale są osoby, które maja jakieś wymarzone imiona dla dzieci i inni o tym wiedza. I wtedy wydaje mi się, ze tej osobie, z tym wybranym imieniem jest po prostu przykro. Ze koleżanka pierwsza zaszła i już użyje tego imienia. To nie zmienia faktu, ze jak komuś się podoba takie imię, to co za różnice ze dziecko koleżanki twk ma. Bardziej myśle chodzi o to, ze w twojej głowie istnieje jakaś Balbinka, a potem koleżanka rodzi, mówi do niej Balbinka i Ci serce pęka.
Nie wiem czy ja to dobrze interpretuje, ale miałam w rodzinie jeden taki przypadek i tak to właśnie wyglądałoPrezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
ezra wrote:A jak usunięcie wygląda? Opowiesz, prosze? 🙄👏🏻🥰
ezra lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:to głównie w pierwszym trymestrze, później już prędzej - po konsultacji z lekarzem - można brać mocniejsze leki. I witam w klubie, paracetamol to mogę łykać jako placebo
Oo, to całe szczęście. Ostatnio przed okresem nawet nie brałam nic na ból głowy, bo obawy były, że może jednak jest ciąża 🙈 -
Chmurka21 wrote:Cześć dziewczyny
Na wstępnie bardzo gratuluje ⏸️⏸️⏸️ 😍 ach ta walentynkowa moc 😂 trzymam kciuki za bety oraz za te z Was, które będą jeszcze testować w tym miesiącu.
Przepraszam, ze raz jestem, a raz mnie nie ma, ale muszę to robić dla mojej psychiki. Staram się czasami w ogóle ominąć ikonkę aplikacji, żeby myśleć trochę o czymś innym i nie sprawdzać, który to dziś dzień cyklu itp. Przestałam również notować objawy, nie chce tez robić owulakow w tym miesiącu. Nie chce tez co dwa dni na sile „starać się”. Chyba mam jakieś zmęczenie materiału. Nie mamy z mężem jakos bardzo wysokiego libido, a od tych 7-8 miesięcy pilnowałam, żeby było co dwa dni. Nic to nie dało, wiec tym bardziej zamierzam z tym skończyć 😅
Ja nadal czekam aż maz zrobi badania, staram się nie naciskać, może nastąpi cud i bez mojego przypominania zrobi to. Może tez zauważy, ze mam trochę wywalone w tym temacie 😜 mówił ze zrobi w lutym, zobaczymy jak będzie.
Na razie żyje wakacjami, na pierwszy urlop wybieram się w marcu.
Zaczęłam tez myśleć o przeprowadzce, wiec cieszę się, ze powoli wychodzę jakos myślami dalej niż tylko ciąża. Chyba po prostu zaczyna do mnie docierać, ze to się po prostu może nigdy nie udać.
@elektro96 bardzo przytulam 🥹 ogółem ciężko mieć koleżanki/przyjaciółki, które zachodza w ciąże i jeszcze zabierają imię. Nie wiem jak to rozegrać.
Miłego dnia ☀️
Odetchnij, czasami to jest naprawdę potrzebne. 🫂
Gdzie na urlop?
Przeprowadzka na jakieś większe mieszkanie czy inne miejsce?
Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Myśle, ze tu nie o to w tym chodzi. Ja w ogóle nie mam wybranych imion, jestem dość pragmatyczna, w mojej ocenie, kiedy nawet nie ma dziecka i może go nigdy nie będzie, albo będzie za 10 lat, nie jest to dla mnie rzecz na teraz.
Ale są osoby, które maja jakieś wymarzone imiona dla dzieci i inni o tym wiedza. I wtedy wydaje mi się, ze tej osobie, z tym wybranym imieniem jest po prostu przykro. Ze koleżanka pierwsza zaszła i już użyje tego imienia. To nie zmienia faktu, ze jak komuś się podoba takie imię, to co za różnice ze dziecko koleżanki twk ma. Bardziej myśle chodzi o to, ze w twojej głowie istnieje jakaś Balbinka, a potem koleżanka rodzi, mówi do niej Balbinka i Ci serce pęka.
Nie wiem czy ja to dobrze interpretuje, ale miałam w rodzinie jeden taki przypadek i tak to właśnie wyglądałoChmurka21 lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
elektro96 wrote:Dokładnie opisałaś to, co czuję. Nie rozpatruję tego kompletnie w kategorii zabrania imienia, nie mam nikomu tego za złe, tym bardziej, że ta koleżanka nie miała nawet pojęcia, że to jest nasze wymarzone od lat imię. Po prostu zaskoczyło mnie to całkowicie, jak usłyszałam, że „Balbinka” ma się dobrze. Bo ta „Balbinka” cały czas jest w mojej głowie… Tak właśnie nazwałam moje niespełnione marzenie. A ono jakby stało się czyjąś rzeczywistością.
elektro96 lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Dokładnie opisałaś to, co czuję. Nie rozpatruję tego kompletnie w kategorii zabrania imienia, nie mam nikomu tego za złe, tym bardziej, że ta koleżanka nie miała nawet pojęcia, że to jest nasze wymarzone od lat imię. Po prostu zaskoczyło mnie to całkowicie, jak usłyszałam, że „Balbinka” ma się dobrze. Bo ta „Balbinka” cały czas jest w mojej głowie… Tak właśnie nazwałam moje niespełnione marzenie. A ono jakby stało się czyjąś rzeczywistością.
elektro96, Chmurka21, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
ezra wrote:Chyba mnie ominęło a jaki to plaster? To można kupić? Jakimś linkiem się podzielisz? rozumiem, że wtedy nie muszą sama mierzyć tempki, zadowolona jesteś? 😋
Tak, mierzy temperaturę za Ciebie, aplikacja prowadzi krok po kroku co robić, naklejasz plaster kilka dni przed płodnymi i tylko przykładasz telefon, żeby sczytac dane 😁 Pokazuje, że wykryło owulację lub nie.ezra lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
CoffeeDream wrote:Co za emocje na tej grupie ostatnio ❤️ Gratuluję raz jeszcze dwóch kreseczek!
I trzymam kciuki za testujące 🤞
Ja dziś musiałam już po wizycie u gina. Robiłam kontrolną cytologię. Zaraz wizyta u kardiologa.
Ginekolog trochę podniósł mnie na duchu. Kazał odpuścić i nie pilnować tak mocno wszystkiego. Powiedział, że od razu widzi u mnie zbyt mocne przejęcie 🙈 i pewnie ma rację.
edit: ogólnie ostatnio mam dużo stresowych sytuacji i wieczorem przed snem trochę popłakałam dla M. Dobrze mi to zrobiło.Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
magdalena321 wrote:Cześć dziewczyny.
Ani test nie wychodzi ani nie ma 🐒.
Wszystkie delikatne pobolewania brzucha ustały, nie wiem co jest grane. Zaczyna mnie to wkurzać, co cykl to inny. Nie chce mi się już nawet robić tych testów owulacyjnych w kolejnym cyklu, mam to gdzieś..
Jestem tak zrezygnowana że chyba nigdy wcześniej tak nie byłam 😒 może warto oczyścić głowę i odpuścić i czekać aż będzie co ma być?
Fertistim przyszedł dziś, będę pić bo co mam zrobić, może chociaż uzupełnię sobie jakieś braki witamin w organizmie bo na pewno takie mam widzę po sobie. Chyba że ta „deprecha” jest spowodowana tym wszystkim dookoła i pogodą.
A jeszcze mam takie pytanie. Bo wydaje mi się że jest u mnie problem z progesteronem ewidentnie, powiedzcie czy na własną rękę mogę brać duphaston? Czy luteinę?
Jak to wygląda i jakie dawki?
Co do proga - nie łykałabym na własną rękę, wystarczy, że zrobisz kilka badań i będziesz wiedziała, na czym stoisz. Intuicja pewnie Ci podpowiada 🫂magdalena321 lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
elektro96 wrote:Tak miło zaczął się ten dzień, a teraz siedzę rozwalona na łopatki…
Spotkałam przypadkiem koleżankę, o której ciąży wiedziałam, ale gdy dzisiaj usłyszałam, że planuje dać dziecku imię, o którym my marzymy od samego początku, nogi prawie się pode mną ugięły… A w głowie myśl „tylko się nie rozpłacz”.
Siedzę i chce mi się wyć… Trzymam się tylko dlatego, że jestem w pracy…Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
ultramaryna_ wrote:FemSense, kupiłam z polecenia mojego lekarza ☺️ testuję pierwszy miesiąc, mam jeszcze dwa przed sobą, ale to wykrycie owulacji wczoraj to dla mnie +100 do oceny 😂 fajne uczucie wiedzieć, że to teraz 😉
Tak, mierzy temperaturę za Ciebie, aplikacja prowadzi krok po kroku co robić, naklejasz plaster kilka dni przed płodnymi i tylko przykładasz telefon, żeby sczytac dane 😁 Pokazuje, że wykryło owulację lub nie.
Cudowne, a dasz namiar gdzie to kupić ? Nie mogę znaleźć 😅
a aplikacja po polsku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2024, 15:51
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp