Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
ultramaryna_ wrote:FemSense, kupiłam z polecenia mojego lekarza ☺️ testuję pierwszy miesiąc, mam jeszcze dwa przed sobą, ale to wykrycie owulacji wczoraj to dla mnie +100 do oceny 😂 fajne uczucie wiedzieć, że to teraz 😉
Tak, mierzy temperaturę za Ciebie, aplikacja prowadzi krok po kroku co robić, naklejasz plaster kilka dni przed płodnymi i tylko przykładasz telefon, żeby sczytac dane 😁 Pokazuje, że wykryło owulację lub nie. -
Hej dziewczyny, chciałam w tym miesiącu zbadać progesteron po owulacji. Owulację miałam 10 lutego, 7dpo wypada więc 17 lutego w sobotę. Niestety nie mam możliwości zrobić badań w sobotę i niedzielę. 6dpo to chyba za wcześnie i wynik może być niski? Więc czy mogę zbadać progesteron 19 lutego 12 dpo czy lepiej nie kombinować i spróbować za miesiąc?I IVF sierpień 2024
13🥚->9MII❣️->3❄️ ✨❄️411❄️411❄️312✨
💔 05.11.2024 I FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
7 dpt ⏸️ beta 10.2 || 9 dpt beta 11.9 💔
💔09.12.2024 II FET 411 CS (Encorton5, Fraxiparine, EG, AH)
5 dpt ⏸️ beta 1.4 || 7 dpt beta 0.7 || 10 dpt beta <0.2 💔
💔 14.02.2025 III FET 312 CS (Encorton10, Fraxiparine, Accofil, EG, AH) 6dpt ⏸️ beta 1.2 || 7dpt beta 0.6 || 10 dpt beta<0.5 💔
✅Czynnik V Leiden (G1691)
✅Czynnik V R2 (H1299)
✅Czynnik II Protrombina (G20210)
✅PAI-1/SERPINE1
✅ Homocysteina = 7.94
✅HOMA-IR = 1.17 (Insulina 5.5; glukoza 86)
❌MTHFR.c665 - Układ homozygotyczny
❌KIR Bx - brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 (konsultacja z dr Jarosz = zalecony Accofil💉 do następnego transferu) -
Jadzia19 wrote:Hej dziewczyny, chciałam w tym miesiącu zbadać progesteron po owulacji. Owulację miałam 10 lutego, 7dpo wypada więc 17 lutego w sobotę. Niestety nie mam możliwości zrobić badań w sobotę i niedzielę. 6dpo to chyba za wcześnie i wynik może być niski? Więc czy mogę zbadać progesteron 19 lutego 12 dpo czy lepiej nie kombinować i spróbować za miesiąc?
Ja bym zrobiła w piątek i w poniedziałek - robiłam ostatnio 7 dpo ale później dziewczyny pisały, że w sumie dobrze mieć też ogląd jak spada ten progesteron i to bardziej wymierne niż jeden pomiar. I gdybym miała takie wyzwanie to bym zrobiła tak. Ale skoro w sobotę masz 7 dpo i nie możesz to w poniedziałek jest 9 dpo - to jak raz to poniedziałek bym zrobiła 😊ultramaryna_, sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
MagdaA wrote:Zrobiłam test i jest bielutki więc w środę dostanę okres, można mi wpisać negatywny, oficjalnie minął mi rok staran i chyba już mam dość.
a który masz dpo? jeśli nie ma @, to nadal piłka w grze.. przytulam na gorszą chwilę. 😘
a przeszliście pełną diagnostykę? nie znam Twojej historii dlatego pytam 😊👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Kasiu, czy czekasz jeszcze za beta czy coś mi umknęło? 🤔34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
ultramaryna_ wrote:Super rada tego lekarza 🙄 No tak pomocny, że hej. Takie rady lubimy najbardziej 🙄🫢🫂
No nie powiem, może nie jest to najlepsza rada, ale z drugiej strony skierowań na badania mi nie dawał, bo ostatnio internista to zrobił i z nim muszę je skonsultować. Na razie kazał wyluzować, a jak faktycznie będziemy dłużej próbować i nic z tego to mam się pojawić, ale życzył mi oczywiście przyjścia już z ciążą. 😜Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Odetchnij, czasami to jest naprawdę potrzebne. 🫂
Gdzie na urlop?
Przeprowadzka na jakieś większe mieszkanie czy inne miejsce?
Urlop Wyspy Kanaryjskie ☀️☀️☀️
A przeprowadzka to na razie pojawiła sie tylko myśl, ale staram sie ją sobie wizualizować. 🥰 i większe mieszkanie i nowe miejsce 😂 czyli dwa w jednym. Ale tak jak mówię, na razie w formie planów, ale cieszę sie, ze mam jakiś nowy cel ❤️KejtKa, Dropsik, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
MagdaA wrote:Zrobiłam test i jest bielutki więc w środę dostanę okres, można mi wpisać negatywny, oficjalnie minął mi rok staran i chyba już mam dość.
Wydaje mi się, ze wiem co czujesz. U mnie 9 miesiąc, ale tak naprawdę te starania już chyba są dłużej, bo ciagle o tym myślałam i tylko czekałam na stabilizację w pracy, wiec mam wrażenie, ze tkwię w tym dłużej.
Mam nadzieje, ze to chwilowy kryzys i z nowym cyklem zyskasz nowe nadzieje ☀️
Przytulam👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Urlop Wyspy Kanaryjskie ☀️☀️☀️
A przeprowadzka to na razie pojawiła sie tylko myśl, ale staram sie ją sobie wizualizować. 🥰 i większe mieszkanie i nowe miejsce 😂 czyli dwa w jednym. Ale tak jak mówię, na razie w formie planów, ale cieszę sie, ze mam jakiś nowy cel ❤️
To chyba dobry pomysł mieć jakiś inny cel niż tylko ciąża. Trochę to odciąża myśli.Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Ja nie poszłam finalnie ja tą betę bo stwierdziłam, że nie ma to sensu. Jak okres się nie rozkręci wtedy pójdę. Ale już w to nie wierzę
Wzięłam się dzisiaj za sprzątanie całego mieszkania. W szafkach w kuchni, w łazience wszystkie kosmetyki przejrzałam. W szafie poukładałam. Totalnie wszystko. Chyba potrzebowałam takiego oczyszczenia głowy...
Niby już zwątpiłam, chociaż w głębi gdzieś jeszcze się łudzę. Ale póki okres się nie rozkreca to niby nadal jestem w grze.
Właśnie sobie oglądam serial i pije winko 😆
Ps. Nawet okna pomyłam 😭😭😭 aż sama jestem w szoku hahahaChmurka21, AnitaK, Dropsik, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:To chyba dobry pomysł mieć jakiś inny cel niż tylko ciąża. Trochę to odciąża myśli.
Aczkolwiek, nie wiem czy kojarzycie Mariette, taka influ z hotelu paradise 1 edycja. Ostatnio zaszła w ciąże i zaczęła o tym nagrywać. Opowiedziała tez drogę swoich staran. Prawie dwa lata się starali. Co miesiąc jedna kreska, postanowiła, ze pójdzie się przebadać ostatni raz i jeśli nic jej nie wykryją to kończy z tym. Okazało się, ze ma HPV- ogółem ponoć miała już wcześniej, ale ze teraz znów jakby pogorszenie. I przejęli się z mężem tym jej hpv, odłożyli starania na bok, bo się skoncentrowali na jej leczeniu itp i nagle się zczaila, ze jej się coś okres spóźnia. No i zrobiła test i ciąża. Z tego filmiku można nawet wywnioskowac, ze współżycia jakoś dużo tez nie było 😂 bo są trochę w szoku.
Nie wiem, ja na razie odpuszczam chociaż te kwestie sprawdzania, notowania itp. Zobaczymy co będzie bliżej 🐒, czy jednak mi się nie odmieni. Chce spróbować żyć normalnie
Ovufen, magdalena321, tralalina, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Tak, powoli jakoś do tego dojrzewam. Czytam Twoje posty i widzę, ze tez jesteś skoncentrowana na staraniach 😂 pewnie w wielu przypadkach ta rada o wyluzowaniu ma sens, wystarczy spojrzeć na ludzi, którzy po adopcji nagle zachodza naturalnie. Ale myśle, ze drugie dno jest takie, ze jak ktoś ma charakter jak większość tutaj zgromadzonych (w tym ja oczywiście), to nie da się sobie wkręcić- nie, ja to już się nie napinam; zajdę to zajdę 😂😂😂 druga bardzo istotna kwestia, to ze jednak warto się zbadać. Bo w przypadku chorób/ problemów, odpuszczenie nic kompletnie nie da.
Aczkolwiek, nie wiem czy kojarzycie Mariette, taka influ z hotelu paradise 1 edycja. Ostatnio zaszła w ciąże i zaczęła o tym nagrywać. Opowiedziała tez drogę swoich staran. Prawie dwa lata się starali. Co miesiąc jedna kreska, postanowiła, ze pójdzie się przebadać ostatni raz i jeśli nic jej nie wykryją to kończy z tym. Okazało się, ze ma HPV- ogółem ponoć miała już wcześniej, ale ze teraz znów jakby pogorszenie. I przejęli się z mężem tym jej hpv, odłożyli starania na bok, bo się skoncentrowali na jej leczeniu itp i nagle się zczaila, ze jej się coś okres spóźnia. No i zrobiła test i ciąża. Z tego filmiku można nawet wywnioskowac, ze współżycia jakoś dużo tez nie było 😂 bo są trochę w szoku.
Nie wiem, ja na razie odpuszczam chociaż te kwestie sprawdzania, notowania itp. Zobaczymy co będzie bliżej 🐒, czy jednak mi się nie odmieni. Chce spróbować żyć normalnie
Taaak, to prawda. Ja się strasznie sfokusowalam na to, ale to też dlatego, że otoczenie mnie do tego skłania. Chodzi mi tu o to, że jak koleżanki wokół zachodzą w ciążę albo mają bąbelka to ciężko nie zwariować 😄 tym bardziej, że ja chciałam do swoich 30tych urodzin mieć już bo chociaż w brzuszku 🥺
Ale prawda, że podstawowe badania należy wykonać, żeby choć trochę być spokojniejszym.Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
MagdaA wrote:@ezra
Teraz będę zaczynać diagnostykę, ale tylko podstawowe badania i jak nie wyjdzie do końca roku to już postanowiliśmy, że będziemy żyć bez dzieci.
Oczywiście to Twoja decyzja, ale może się okazać, że to jakaś błahostka do wyprowadzenia suplami, dietą albo lekami - tylko trzeba ją najpierw znaleźć. Trzymam kciuki 😊Kasia111, CoffeeDream, elektro96, Chmurka21, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
-
Ovufen wrote:Ja nie poszłam finalnie ja tą betę bo stwierdziłam, że nie ma to sensu. Jak okres się nie rozkręci wtedy pójdę. Ale już w to nie wierzę
Wzięłam się dzisiaj za sprzątanie całego mieszkania. W szafkach w kuchni, w łazience wszystkie kosmetyki przejrzałam. W szafie poukładałam. Totalnie wszystko. Chyba potrzebowałam takiego oczyszczenia głowy...
Niby już zwątpiłam, chociaż w głębi gdzieś jeszcze się łudzę. Ale póki okres się nie rozkreca to niby nadal jestem w grze.
Właśnie sobie oglądam serial i pije winko 😆
Ps. Nawet okna pomyłam 😭😭😭 aż sama jestem w szoku hahaha
Super. Produktywny dzień 😊 mnie sprzątanie też odstresowuje 😅
Jakie winko? Polecasz? 🙂 -
CoffeeDream wrote:Super. Produktywny dzień 😊 mnie sprzątanie też odstresowuje 😅
Jakie winko? Polecasz? 🙂
Mi dzisiaj moja pasierbica kupiła wino…
Mówię czerwone wytrawne kup.
Ona kupiła to najdroższe w sklepie za 35 zł - jeszcze mówi „prosto z Afryki!” 😳😂 padłam..Gregorka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷