X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Tak, wygląda na to, że owu była :)
    A ten spadek dzisiaj ?

Anka32 lubi tę wiadomość

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A to świetnie :P ale przynajmniej jedno dodatkowe koło u wozu odpadło :)
    U mnie nie ma wątpliwości co do Hashimoto, AntyTPO miałam poza skalą laboratoryjną no i na USG tarczyca wzorowa, jak prosto z książki. Endo mi powiedział, ze jak chcę to mi może ją wyciąć, bo nie odczuję żadnej różnicy :P

Testy owulacyjne przy PCOS mają średnie zastosowanie i gin mi odradzał. Generalnie nie mam problemów z naturalną owulacją, największy problem mam z jej jakością :(

Słyszałam o tych infekcjach właśnie i nie ukrywam, że miałam trochę nadziei no, ale jak to mówią - jak nie kijem go to pałą :P

Będziemy z Tobą na wizycie :) wszystkie kciuki będą na pokładzie :*

Kochana, dużo można poprawić dietą + suplami. Serio. Ja zaczynałam np. od endo 5 mm teraz mam po 11-12mm. I ruchem itd. Co do owulaków - też mi tak mówiono i sprawdziłam - pięknie mi pokazał owulak pierwszy PIK, aż byłam w szoku, więc warto sprawdzić jeden miesiąc jak to działa u Ciebie - o ile jesteś oczywiście ciekawa 🤩

dziękuję, dam jutro znać koniecznie jak po a ja czekam z Tobą na ciąg dalszy tej Twojej sytuacji

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Donoszę, że na ALAB dziś -20% na wszystkie badania ;)

Prezesoowa, CoffeeDream, ezra, Dropsik, Anka32, ultramaryna_, Lola93, Gregorka, NiedoszlaWielodzietna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Ani test nie wychodzi ani nie ma 🐒.
    Wszystkie delikatne pobolewania brzucha ustały, nie wiem co jest grane. Zaczyna mnie to wkurzać, co cykl to inny. Nie chce mi się już nawet robić tych testów owulacyjnych w kolejnym cyklu, mam to gdzieś..
    Jestem tak zrezygnowana że chyba nigdy wcześniej tak nie byłam 😒 może warto oczyścić głowę i odpuścić i czekać aż będzie co ma być?
    Fertistim przyszedł dziś, będę pić bo co mam zrobić, może chociaż uzupełnię sobie jakieś braki witamin w organizmie bo na pewno takie mam widzę po sobie. Chyba że ta „deprecha” jest spowodowana tym wszystkim dookoła i pogodą.

A jeszcze mam takie pytanie. Bo wydaje mi się że jest u mnie problem z progesteronem ewidentnie, powiedzcie czy na własną rękę mogę brać duphaston? Czy luteinę?
    Jak to wygląda i jakie dawki?

A który masz dpo lub dc? Dokładnie Cie rozumiem, ja mam zalecany prog po owulacji 2 dni przez max 10 dni, jedna dziennie 200 mg. Generalnie to nie szkodzi, może co najwyżej przesunąć lekko @ i daje objawy ciążowe, więc mi to odbija hormonalnie po progu 🤣

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Tak miło zaczął się ten dzień, a teraz siedzę rozwalona na łopatki…
    Spotkałam przypadkiem koleżankę, o której ciąży wiedziałam, ale gdy dzisiaj usłyszałam, że planuje dać dziecku imię, o którym my marzymy od samego początku, nogi prawie się pode mną ugięły… A w głowie myśl „tylko się nie rozpłacz”.
    Siedzę i chce mi się wyć… Trzymam się tylko dlatego, że jestem w pracy…

Ech. Bardzo przykre, przeszłam to w zeszłym roku. Jak to się potoczyło u mnie? Objawiło mi się imię, które chwyciło mnie za serce całkiem niedawno. A to wymarzone kiedyś przez lata dawno odeszło w zapomnienie. Dziś to nie przyniesie ulgi, ale chce Ci pokazać, że niektóre sytuacje dzieją się nie bez przyczyny. Przytulam Cię mocno 😘😔

elektro96 lubi tę wiadomość

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _ine wrote:
    Dziewczyny, dzięki za te wszystkie miłe słowa! Jesteście niezastąpione. Staram się ochłonąć i poukładać sobie na spokojnie (mam skłonności do myślenia tysiącem scenariuszy, dlatego przywołuję się do spokoju ;-))

Już odpowiadam na pytania i relacjonuję:
    - już jestem po pobraniu, do badania beta, progesteron, estradiol
    - od owulacji biorę acard 75, dziś pierwsza dawka heparyny w brzuch
    - jutro do lekarza po receptę na heparynę i progesteron jeśli zasadne bazując na dzisiejszych wynikach
    - w tym cyklu niewiele się zmieniło. Zaczęliśmy stosować żel intymny FertilSafe Plus, suplementy bez zmian.
    - nie czuję i nie czułam żadnych objawów! W styczniu się zafiksowałam, byłam pewna ciąży i odczuwałam objawy. Po rozczarowaniu miesiąc temu, w tym byłam pewna, że się nie udało. Jeszcze wczoraj planowałam jakie winko kupić na walentynki ;-)

Staramy się od stycznia 2021 roku - to już ponad 3 lata :o w tym czasie jedna ciąża biochemiczna, poronienie w 6tc, poronienie ciąży bliźniaczej w 9tc. W październiku 2023 operacja usunięcia częściowej przegrody macicy. W grudniu - zielone światło na powrót do starań. I tak oto jestem tu - czekam na betę 💚

Wspaniale, czekamy na wyniki z Tobą!🥰
    Na acard 75 miałaś jakieś wskazanie od lekarza? Nie do końca jeszcze rozumiem o co chodzi z tym Acardem, dlatego pytam..🤗

Heparynę ze względu na tą mutacje? Tu też mam jeszcze luki informacyjne, wybacz.😔

Dużo przeszłaś. tym bardziej życzę Ci cudownej ciąży pełnej wyłącznie wzruszeń. 💕

_ine lubi tę wiadomość

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Można stosować ją w ciąży?
    W samej ciąży nie, dlatego przed owulka z niej zrezygnuje.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    To jest w ogole ciekawa historia z wykryciem ze niska ferrytyna byla problemem niesamowitej sennosci i ciaglego zmeczenia. Pierwszy raz poszlam do lekarza prawie 3lata temu wlasnie z tego powodu... nie bylam w stanie wytrzymac zeby nie zasnac o 20 nie wazne co robilam. Na spotkaniu ze znajomymi, na imprezie. Oczywiscie najpierw lekarka zlecila milion badan (lacznie z badaniem na HIV 😏) i powiedziala ze ferrytyna (ktora wtedy byla na poziomie ok 10) jest w normie 🫣 i odprawila mnie z kwitkiem.

Dopiero pod koniec 2022 trafilam na Teleporadzie na fajnego lekarza ktory jak zobaczyl moj wynik to powiedzial ze pewnie ledwo stoje 😬 i przepisal mi lek, ostrzegajac ze uzupelnienie poziomu ferrytyny moze potrwac nawet 2 lata. I tak po pol roku podnioslo sie do 45 ng/ml a teraz w styczniu jest 72ng/ml ale juz nie biore 2 tab dziennie. Samopoczucie juz po kilku tygodniach poszlo do gory, teraz nie chce mi sie juz spac tak szybko, game changer 🤩

Wniosek jest taki ze jak czujecie ze cos jest nie tak to zmiana lekarza, podobno rozne sa normy, moj lekarz powiedzial ze generalnie dobre samopoczucie zaczyna sie mniej wiecej od 50 ng/ml 🫡 a jak wiadomo ferrytyna ma duze znaczenie przy staraniach o dziecko.

Czy lekarz podnosił ferrytyne jakimiś lekami/suplami?

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    W samej ciąży nie, dlatego przed owulka z niej zrezygnuje.

Dokładnie tak kiedyś czytałam. Ja to ogólnie jestem człowiek "sraczka" wiecznie się czymś przejmuje i szukałam kiedyś czegoś oprócz melisy na uspokojenie z uwagi na hipotetyczną ciążę ale nic innego niż melisa polecanego nie znalazłam a ona mi średnio pomaga..

• ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Robi się to że znieczuleniem miejscowym. Przynajmniej ja miałam. Nie boli 😉 Zostaje mała kropeczka po wkłuciu, ale goi się szybko.

I po tej biopsji skierowali Cie na usunięcie? Mimo tego, że zmiana łagodna? Czy to nie po to biopsja była robiona?

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Nic nie boli. Ja miałam robione gruboigłowa przy znieczuleniu miejscowym. :) do 1 cm zmiany też mam tylko obserwować powyżej mam właśnie sprawdzać.

No tak ale to na podstawie bipsji określają czy to usunięcia?

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Czesc dziewczyny,

Obiecałam sobie ze zaczne sie wiecej udzielac na. forum bo juz duzo przydatnych wiadomosci wyczytalam. Pieknie widziec tyle pozytywnych wiadomosci w watku, to napawa optymizmem 🥰🥹

Moj maz twierdzi ze troche sie zafiksowalam na staraniach, ale w styczniu zaciagnelam go do kliniki nieplodnosci na badania. Grzecznie zrobil badanie nasienia, ja hormony+ amh. Moze sie pospieszylam ale bylam sfrustrowana olewaniem przez ginekologa, mam pakiet w Medicover a dostac sie do gina na kontrole ostatnio graniczy z cudem nie mowiac o jakikolwiek badaniach 😑

Teraz czuje sie duzo lepiej zaopiekowana, co prawda kosztuje to wszystko sporo $ ale coz. Mielismy w tym miesiacu 1 zastrzyk Ovitrelle i w najblizszy piatek jade na badania bety. Nie mam siły na testy :(

Poprosze o kciuki💕

kciuki 🥰

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Dokładnie tak kiedyś czytałam. Ja to ogólnie jestem człowiek "sraczka" wiecznie się czymś przejmuje i szukałam kiedyś czegoś oprócz melisy na uspokojenie z uwagi na hipotetyczną ciążę ale nic innego niż melisa polecanego nie znalazłam a ona mi średnio pomaga..

No mi tak samo...
    Ja to tak myślę, że nawet jak będę w ciąży i dopadnie mnie jakiś ból, to APAP mi nie pomoże raczej. Nigdy na mnie nie działał. Będzie trzeba się męczyć 🙄

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    I po tej biopsji skierowali Cie na usunięcie? Mimo tego, że zmiana łagodna? Czy to nie po to biopsja była robiona?

Tak, właśnie na podstawie biopsji. Zmiana łagodna, ale zalecili usunąć.
    Edit: dawno to było, ale chyba ta zmiana miała powyżej 1cm + struktura jej wskazywała, że należy usunąć.
    Jedną zmianę mam jeszcze i jest dość głęboko, nie rośnie, więc ją kontroluję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2024, 13:36

ezra lubi tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Dziewczyny,
    Donoszę, że na ALAB dziś -20% na wszystkie badania ;)

oooo chyba lecę wykupię na zaś, dzięki za cynk! 👏🏻

Leśneintro lubi tę wiadomość

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

A jak usunięcie wygląda? Opowiesz, prosze? 🙄👏🏻🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No mi tak samo...
    Ja to tak myślę, że nawet jak będę w ciąży i dopadnie mnie jakiś ból, to APAP mi nie pomoże raczej. Nigdy na mnie nie działał. Będzie trzeba się męczyć 🙄

to głównie w pierwszym trymestrze, później już prędzej - po konsultacji z lekarzem - można brać mocniejsze leki. I witam w klubie, paracetamol to mogę łykać jako placebo :P

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Edit: dawno to było, ale chyba ta zmiana miała powyżej 1cm + struktura jej wskazywała, że należy usunąć.
    Jedną zmianę mam jeszcze i jest dość głęboko, nie rośnie, więc ją kontroluję.

Mi nic nie mówili o całkowitym usunięciu. Zobaczę za pół roku co tam z tym się podziało i podpytam o usunięcie :)

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Na wstępnie bardzo gratuluje ⏸️⏸️⏸️ 😍 ach ta walentynkowa moc 😂 trzymam kciuki za bety oraz za te z Was, które będą jeszcze testować w tym miesiącu.

Przepraszam, ze raz jestem, a raz mnie nie ma, ale muszę to robić dla mojej psychiki. Staram się czasami w ogóle ominąć ikonkę aplikacji, żeby myśleć trochę o czymś innym i nie sprawdzać, który to dziś dzień cyklu itp. Przestałam również notować objawy, nie chce tez robić owulakow w tym miesiącu. Nie chce tez co dwa dni na sile „starać się”. Chyba mam jakieś zmęczenie materiału. Nie mamy z mężem jakos bardzo wysokiego libido, a od tych 7-8 miesięcy pilnowałam, żeby było co dwa dni. Nic to nie dało, wiec tym bardziej zamierzam z tym skończyć 😅
    Ja nadal czekam aż maz zrobi badania, staram się nie naciskać, może nastąpi cud i bez mojego przypominania zrobi to. Może tez zauważy, ze mam trochę wywalone w tym temacie 😜 mówił ze zrobi w lutym, zobaczymy jak będzie.
    Na razie żyje wakacjami, na pierwszy urlop wybieram się w marcu.
    Zaczęłam tez myśleć o przeprowadzce, wiec cieszę się, ze powoli wychodzę jakos myślami dalej niż tylko ciąża. Chyba po prostu zaczyna do mnie docierać, ze to się po prostu może nigdy nie udać.

@elektro96 bardzo przytulam 🥹 ogółem ciężko mieć koleżanki/przyjaciółki, które zachodza w ciąże i jeszcze zabierają imię. Nie wiem jak to rozegrać.

Miłego dnia ☀️

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Czy lekarz podnosił ferrytyne jakimiś lekami/suplami?

Mi przepisal roczna sumplementacje leku Sorbifer Durules 100mg FE. Ale mysle ze warto po 3msc sobie zbadac czy poziom sie podniosl, troche czytalam o tym i wiem ze ferrytyna tez moze spadac jak sa pasozyty w organizmie, bardzo szybko "zjada" zelazo Lamblia. Dla mnie akurat wazny punkt bo mamy psa ktory dawniej czesto lapal to paskudztwo i u meza wyszlo w badaniach dodatni

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ