X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Uffff, super! 😘
    Jak w ogóle wygląda ta biopsja? Boli? Gdzie to się robi?😔
    Rok temu wykryto mi jakieś łagodne zmiany w piersiach, ale kazano tylko obserwować, teraz się zapiszę na USG znowu i zobaczymy ale może się okazać, że też mnie to czeka i boję się bólu.😔

Nic nie boli. Ja miałam robione gruboigłowa przy znieczuleniu miejscowym. :) do 1 cm zmiany też mam tylko obserwować powyżej mam właśnie sprawdzać.

CoffeeDream, ezra lubią tę wiadomość

• Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Obiecałam sobie ze zaczne sie wiecej udzielac na. forum bo juz duzo przydatnych wiadomosci wyczytalam. Pieknie widziec tyle pozytywnych wiadomosci w watku, to napawa optymizmem 🥰🥹

Moj maz twierdzi ze troche sie zafiksowalam na staraniach, ale w styczniu zaciagnelam go do kliniki nieplodnosci na badania. Grzecznie zrobil badanie nasienia, ja hormony+ amh. Moze sie pospieszylam ale bylam sfrustrowana olewaniem przez ginekologa, mam pakiet w Medicover a dostac sie do gina na kontrole ostatnio graniczy z cudem nie mowiac o jakikolwiek badaniach 😑

Teraz czuje sie duzo lepiej zaopiekowana, co prawda kosztuje to wszystko sporo $ ale coz. Mielismy w tym miesiacu 1 zastrzyk Ovitrelle i w najblizszy piatek jade na badania bety. Nie mam siły na testy :(

Poprosze o kciuki💕

ezra, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro96 przesyłam przytulenie 🫂. Mam nadzieję, że niedługo i Ty będziesz mogła tak nazwać swoje maleństwo :)

elektro96 lubi tę wiadomość

• Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie o Duphaston. Lekarka mi przypisala w tym msc 1 raz na wspomaganie zagniezdzenia zarodka. Ciekawa jestem jakie macie doswiadczenia po stosowaniu? Czu czułyscie sie inaczej?

Pytam bo ja w tym cyklu absolutnie zero PMS, lekkie pobolewanie brzucha, mdlosci przychodzace w niespodziewanych momentach. Ciekawa jestem czy dupek moze miec jakis wplyw na to 😒

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️

➡️

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamina b6 w fertistim ma 2,8mg dziennej dawki, czyli to wystarczająco?
    Chciałabym jeszcze suplementowac magnez i cynk ale nie wiem co wybrać bo wszędzie jest połączenie z witaminą b6 🧐
    Coś doradzicie? 🙏🏻

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Mam jeszcze pytanie o Duphaston. Lekarka mi przypisala w tym msc 1 raz na wspomaganie zagniezdzenia zarodka. Ciekawa jestem jakie macie doswiadczenia po stosowaniu? Czu czułyscie sie inaczej?

Pytam bo ja w tym cyklu absolutnie zero PMS, lekkie pobolewanie brzucha, mdlosci przychodzace w niespodziewanych momentach. Ciekawa jestem czy dupek moze miec jakis wplyw na to 😒
    Ja w poprzednim cyklu miałam pierwszy z duphastonem, niestety się nie udało. I też czułam się na nim dziwnie. Okropnie bolały mnie piersi i czułam właśnie takie delikatne pobolewanie brzucha + był okropnie wzdęty przez cały czas. Nawet miałam lekką nadzieję, że się udało, głównie przez te piersi bo zazwyczaj nie odczuwam tego tak dotkliwie. No ale niestety, wczoraj przywitałam 🐒

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja w poprzednim cyklu miałam pierwszy z duphastonem, niestety się nie udało. I też czułam się na nim dziwnie. Okropnie bolały mnie piersi i czułam właśnie takie delikatne pobolewanie brzucha + był okropnie wzdęty przez cały czas. Nawet miałam lekką nadzieję, że się udało, głównie przez te piersi bo zazwyczaj nie odczuwam tego tak dotkliwie. No ale niestety, wczoraj przywitałam 🐒

No wlasnie ciekawe, mi wyglada jakby znacznie zlagodzil objawy. Zobaczymy- to czekanie jest najgorsze. Czytalam kiedys opis jednej ze staraczek ze jej zycie jest podzielone na 2tyg przedzialy- najpierw czeka na dni plodne a pozniej na to czy sie udalo 😒
    Smieje z siebie jak przypominam sobie rozmowe z kolezanka ktora zaszla w 1 cs, wydawalo mi sie to wtedy tak oczywiste ze to prosta sprawa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2024, 12:08

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️

➡️

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja zaczęłam stosować od 3 dni ashwagande 1h przed snem. Trochę lepiej mi się zasypia. Nie wiem, może to zbieg okoliczności...

Można stosować ją w ciąży?

• Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Wiem, że te moje 2 miesiące starań mogą wydać się śmieszne na tle innych historii, ale no jednak człowiek nawet po takim czasie zaczyna się zastanawiać czy wszystko jest OK.

Mialam dokladnie tak samo, po pierwszych 3-4 nieudanych cyklach zaczelam sie stresowac, pomyslalam ze skoro mam mozliwosc isc nas zbadac do kliniki to tak zrobie. U nas tez mialam stres ze jestesmy juz w takim wieku ze moze lepiej nie czekac tego roku tylko dzialac czybciej 🤔

Mnie osobiscie badania uspokoily

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2024, 12:15

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️

➡️

preg.png
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny 🙋🏻‍♀️ może któraś zerknąć na mój wykres i zobaczyć czy według temperatury można stwierdzić owulację? W środę dopiero mam ginekologa 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To nigdy nie jest śmieszne. Jeśli poszukujesz odpowiedzi i chcesz wszystko zrobić najlepiej od samego początku to nic dziwnego :)
    Aczkolwiek po sobie widzę, że czym więcej się szuka tym bardziej się fiksuje. Coraz więcej czytam i doszukuję się problemów, które po takim czasie starań nie miały prawa jeszcze wyjść i tylko dokładam sobie stresu :P

Ja dokładnie na tym się złapałam. Zaczęłam w tamtym tygodniu za dużo czytać i rozmyślać. Dopadła mnie jakaś panika. Myśli tylko w tym jednym kierunku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Mialam dokladnie tak samo, po pierwszych 3-4 nieudanych cyklach zaczelam sie stresowac, pomyslalam ze skoro mam mozliwosc isc nas zbadac do kliniki to tak zrobie. U nas tez mialam stres ze jestesmy juz w takim wieku ze moze lepiej nie czekac tego roku tylko dzialac czybciej 🤔

Mnie osobiscie badania uspokoily

Ależ masz piękną ferrytynę 😍
    Też się zastanawiam nad zbadaniem amh ale jeszcze się waham 🥹

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny, za wsparcie. Musiałam to z siebie wyrzucić.
    Staram się być silna w tym wszystkim, ale czasem po prostu coś zmiecie mnie z planszy… 🥺

Dropsik, ezra lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczeekkk wrote:
    Część dziewczyny 🙋🏻‍♀️ może któraś zerknąć na mój wykres i zobaczyć czy według temperatury można stwierdzić owulację? W środę dopiero mam ginekologa 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
    Tak, wygląda na to, że owu była :)

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile tu emocji na forum od rana 🥰
    Gratuluje ⏸️ !!! Aż miałam ciarki widząc te wpisy (nie wiem czy bardziej to z emocji czy przeziębienia 🤭)
    Dzisiaj rano mój mąż przyszedł do mnie i powiedział że ma nudności. Spojrzałam tylko na niego skrzywiona i sobie pomyślałam, że coś poszło nie tak bo to ja je powinnam w końcu odczuwać a nie on😅

Anka32, elektro96, Leśneintro, Dropsik, CoffeeDream, ezra, KejtKa, _ine, MummyYummy, ellevv, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Ile tu emocji na forum od rana 🥰
    Gratuluje ⏸️ !!! Aż miałam ciarki widząc te wpisy (nie wiem czy bardziej to z emocji czy przeziębienia 🤭)
    Dzisiaj rano mój mąż przyszedł do mnie i powiedział że ma nudności. Spojrzałam tylko na niego skrzywiona i sobie pomyślałam, że coś poszło nie tak bo to ja je powinnam w końcu odczuwać a nie on😅

🤣🤣🤣

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczeekkk wrote:
    Moim zdaniem apka dobrze wyznaczyła :)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Ależ masz piękną ferrytynę 😍
    Też się zastanawiam nad zbadaniem amh ale jeszcze się waham 🥹

To jest w ogole ciekawa historia z wykryciem ze niska ferrytyna byla problemem niesamowitej sennosci i ciaglego zmeczenia. Pierwszy raz poszlam do lekarza prawie 3lata temu wlasnie z tego powodu... nie bylam w stanie wytrzymac zeby nie zasnac o 20 nie wazne co robilam. Na spotkaniu ze znajomymi, na imprezie. Oczywiscie najpierw lekarka zlecila milion badan (lacznie z badaniem na HIV 😏) i powiedziala ze ferrytyna (ktora wtedy byla na poziomie ok 10) jest w normie 🫣 i odprawila mnie z kwitkiem.

Dopiero pod koniec 2022 trafilam na Teleporadzie na fajnego lekarza ktory jak zobaczyl moj wynik to powiedzial ze pewnie ledwo stoje 😬 i przepisal mi lek, ostrzegajac ze uzupelnienie poziomu ferrytyny moze potrwac nawet 2 lata. I tak po pol roku podnioslo sie do 45 ng/ml a teraz w styczniu jest 72ng/ml ale juz nie biore 2 tab dziennie. Samopoczucie juz po kilku tygodniach poszlo do gory, teraz nie chce mi sie juz spac tak szybko, game changer 🤩

Wniosek jest taki ze jak czujecie ze cos jest nie tak to zmiana lekarza, podobno rozne sa normy, moj lekarz powiedzial ze generalnie dobre samopoczucie zaczyna sie mniej wiecej od 50 ng/ml 🫡 a jak wiadomo ferrytyna ma duze znaczenie przy staraniach o dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2024, 12:57

Anka32 lubi tę wiadomość

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️

➡️

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jakie piękne kreseczki 🥹 Gratulacje i mocne kciuki ♥️

_ine, Kasia111, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023
    Niepłodność wtórna.

💁🏻‍♀️Amh 4,920ng/ml
    Estradiol 30pg/mL
    FSH 4,45mlU/mL
    LG 6,60mlU/mL

25.09. -badanie drożności
    24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...

💁🏻‍♂️Morfologia 8% 💪🏻

Badania 💉
    Dieta 🥗
    Ruch 🤸🏻‍♂️
    Suplementacja 💊

Idziemy po Ciebie... 🌟
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    To jest w ogole ciekawa historia z wykryciem ze niska ferrytyna byla problemem niesamowitej sennosci i ciaglego zmeczenia. Pierwszy raz poszlam do lekarza prawie 3lata temu wlasnie z tego powodu... nie bylam w stanie wytrzymac zeby nie zasnac o 20 nie wazne co robilam. Na spotkaniu ze znajomymi, na imprezie. Oczywiscie najpierw lekarka zlecila milion badan (lacznie z badaniem na HIV 😏) i powiedziala ze ferrytyna (ktora wtedy byla na poziomie ok 10) jest w normie 🫣 i odprawila mnie z kwitkiem.

Dopiero pod koniec 2022 trafilam na Teleporadzie na fajnego lekarza ktory jak zobaczyl moj wynik to powiedzial ze pewnie ledwo stoje 😬 i przepisal mi lek, ostrzegajac ze uzupelnienie poziomu ferrytyny moze potrwac nawet 2 lata. I tak po pol roku podnioslo sie do 45 ng/ml a teraz w styczniu jest 72ng/ml ale juz nie biore 2 tab dziennie. Samopoczucie juz po kilku tygodniach poszlo do gory, teraz nie chce mi sie juz spac tak szybko, game changer 🤩

Wniosek jest taki ze jak czujecie ze cos jest nie tak to zmiana lekarza, podobno rozne sa normy, moj lekarz powiedzial ze generalnie dobre samopoczucie zaczyna sie mniej wiecej od 50 ng/ml 🫡 a jak wiadomo ferrytyna ma duze znaczenie przy staraniach o dziecko.

Matko, Ferrytyna 10 i lekarka mówi, że w normie 😅

Ja mam 39 a z moim samopoczuciem jest różnie 🤣
    Walczę o podniesienie chociaż do 50 tak jak powiedział Ci lekarz :)

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ