X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Raczej nie sądzę żeby to miało wpływ ale różnie bywa. A owulacje miałaś? Który dpo? W zasadzie to forum już widziało różne historie, więc dopóki nie ma @ to piłka w grze 😍
    Niestety nawet nie wiem czy miałam owulację, bo byłam w podróży i jeszcze wyłapałam jakieś przeziębienie w okolicach owulacji (zawsze sprawdzam czy miałam owu mierząc temperaturę). To dopiero pierwszy cykl starań i to z zawirowaniami typu nowe leki, daleka podróż na dwa tygodnie, przeziębienie, więc niby nie powinnam się nastawiać, że coś wypali. No ale wiecie jak to jest 🫣

ezra lubi tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    https://zapodaj.net/plik-Rmf1y5BVUZ dziewczyny chyba się udało❤️

Matkoooo kochanaaaa, co za emocje dziś! JEST!😍🤩🤩🤩
    Lecisz na betę? Wspaniale, gratulacje! 😍
    Jak się czujesz? Na gorąco relacje dla Staraczek prosimy, coś innego, jakoś inaczej, czymś ten cykl się różnił? 🤩

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dzień dobry🤗

Wczoraj miałam instesnywny dzień-chrzciny mojej siostry dzidzi 🤗❤️
    Dziś z rana byłam na pobraniu, wyniki za ponad tydzień immunologiczne zobaczymy co nam powiedzą i dziś monitoring,ale wg aplikacji powinnam mieć dziś owulacje,a testy cały czas negatywne, czuje ze ten cykl będzie bezowulacyjny 🤔
    Bardzo mi przykro za biele, mocno tule 🫂
    @zimnozielona mocno przytulam za biochem🫂🥺 w sumie ja mogę polecić doktor Agnieszkę Greloch(endo-gin), nie jest wybitnie miła,ale konkretna, też z polecania do niej poszłam. Już na pierwszej wizycie mi poprzypisywala trochę rzeczy i badań.
    Ja w planach mam iść do kliniki niepłodności już, jak nam w tym cyklu nie wyjdzie, może oni znajdą pomysł na nas,bo sporo badań będziemy już mieć😊
    Gratuluje pieknych kresek ⏸️ i kciuki za piekne przyrosty ❤️❤️
    Mocno Was wspieram
    Życzę pięknego dnia 💛🧡💚

O której dziś monitoring? Będę pod gabinetem 😘

fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaA wrote:
    Nie skomentował. Nic nie powiedział. Tylko wcześniej takiego pęcherzyka nie miałam i się zastanawiam co to:)

Zrobię dziś test bo w sumie mam 13 dzień po owu.
    Widzę, że jest dużo pozytywnych testów dziś, może to jest szczęśliwy dzień:)

Kciuki!!! 😍

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Tak, kochana ☺️ Już powątpiewałam w jego dzialanie, ale jestem teraz bardzo pozytywnie zaskoczona, pomiar wcześniejszy 20-21:00 bez owu, a po 23 już była.

Chyba mnie ominęło a jaki to plaster? To można kupić? Jakimś linkiem się podzielisz? rozumiem, że wtedy nie muszą sama mierzyć tempki, zadowolona jesteś? 😋

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Zrobiłam betę i proga rano 🤞🏻
    Szczerze nic szczególnego nie było innego. Po owu śluz kremowy, w poprzednich cyklach był 1-2 dni kremowy, a potem bardziej wodnisto biały.
    Tak jak pisałam dostałam plamienia jak zwykle i nadal plamię na brązowo, to powoduje, że jeszcze nie dopuszczam myśli, że się udało.

Najważniejsze, że już byłaś na krwi i wszystko będzie zaopiekowane 😍 cudownie na prawdę, czekam na wyniki z Tobą 😊

Kasia111 lubi tę wiadomość

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Niestety nawet nie wiem czy miałam owulację, bo byłam w podróży i jeszcze wyłapałam jakieś przeziębienie w okolicach owulacji (zawsze sprawdzam czy miałam owu mierząc temperaturę). To dopiero pierwszy cykl starań i to z zawirowaniami typu nowe leki, daleka podróż na dwa tygodnie, przeziębienie, więc niby nie powinnam się nastawiać, że coś wypali. No ale wiecie jak to jest 🫣

Oczywiście, że wiem jak to jest ! 😍 Ja po latach strachu przed nieplanowaną ciążą (co z perspektywy czasu i tego co wiem dziś było głupie) pierwszy cykl to byłam PEWNA, że już cyk będę w ciąży i nawet miałam stresa z tego tytułu. Więc to naturalne, że czujemy różne emocje bez względu na to czy staramy się miesiąc czy rok. Każda ma prawo chcieć i czekać na ten mały cud. 😊

Leśneintro, CoffeeDream lubią tę wiadomość

preg.png
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Matkoooo kochanaaaa, co za emocje dziś! JEST!😍🤩🤩🤩
    Lecisz na betę? Wspaniale, gratulacje! 😍
    Jak się czujesz? Na gorąco relacje dla Staraczek prosimy, coś innego, jakoś inaczej, czymś ten cykl się różnił? 🤩

Wiesz co nie wiem czy się różnił bo ja po porodzie miałam tylko jedną miesiaczke 😂 a przez historie z moja mama jakoś nie śledziłam objawów. Czuję się śpiąca i wysypało mnie jak na 🐒ale mam nadzieję że będzie ok. Może jutro ogarnę betę, dziś zupełnie nie mam kiedy

ezra lubi tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    Wiesz co nie wiem czy się różnił bo ja po porodzie miałam tylko jedną miesiaczke 😂 a przez historie z moja mama jakoś nie śledziłam objawów. Czuję się śpiąca i wysypało mnie jak na 🐒ale mam nadzieję że będzie ok. Może jutro ogarnę betę, dziś zupełnie nie mam kiedy

I takie niespodzianki są najlepsze! 😍 Planujesz dorzucić jeszcze progesteron jutro?

preg.png
  • tralalina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale się cieszę z tych wszystkich kresek!!! ❤️❤️❤️❤️❤️
    Tulę te, które rozpoczynają nowy cykl -i trzymam mocno za rękę te przed testowaniem (ja też tego trzymania potrzebuję)…

U mnie trzy apki pokazują w kosmos wszystko, ale nie robię nic, żadnych pomiarów itd. Pod tym względem luz. Ale suplementacja i dieta to już nie luz 😅
    Wydaje mi się, że owu mogła już być, sądząc po śluzie. Jedna apka mówi, że owu dzisiaj, druga, że za dwa dni, trzecia, że za cztery - mąż się tego trzyma i rzetelnie codziennie wypełnia swoje zobowiązanie 😅 wczoraj jak już tak śpiąca byłam, zrobił wielkie słodkie oczy i mówi “przecież wiele nie musisz robić” 😂

JoKoKoJo, CoffeeDream, Malinowysorbet, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Właściwie ciężko powiedzieć - zapewne połączenie PCOSa, o którym się dowiedziałam na początku starań, bo wcześniej każdy gin mówił, że taki mój urok, że mam dwie @ w roku i przyznam głupia byłam, że to ignorowałam tyle lat + mam niedoczynność, właśnie ją normuje bo mimo 15 lat przyjmowania Euthyroxu okazało się, że mam złą dawkę i miałam ponad 3 TSH. 🙄 dziękuję kochana, jakiś cień nadziei mam 😍
    A który ty masz dc? I czemu bezowulacyjny?

Ogólnie z tarczycą jest ciężka sprawa, TSH bardzo się waha jak dochodzą inne problemy poza samą niedoczynnością. Ja się leczę od ponad 12 lat i rzadko kiedy mam TSH w normie funkcjonalnej, bo albo sobie stroi ze mnie żarty i wywala ponad 6-8, albo jedzie na wakajki i wpadam w nadczynność przy TSH 0.03 :P

U mnie 11 dc, zero objawów owulacji, a raczej mam owulki mocno objawowe. Bardziej bym powiedziała, ze od końca okresu mam PMS, bo jestem mega rozdrażniona. W poprzednim cyklu to miałam dużo stresu, TK z kontrastem, poluzowałam sobie z dietą, więc moja insulina wyleciała w kosmos z kolejki górskiej, a do tego z mężem mamy infekcje, która nie bardzo ma ochotę przejść i ciężko cokolwiek działać, jak po niewielkim ruchu mamy ataki kaszlu albo katar nam z nosa kapie :P seksowne w .uj :P

O której masz wizytę? :)

ezra lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _ine wrote:
    IMG-3474.jpg

Dwie kreski!
    U mnie w głowie:
    - płaczę ze szczęścia
    - jestem total przerażona
    - o boże żeby to nie był oszukańczy test
    - o boże trzeba zrobić tyle rzeczy, beta, prog, szybko heparyna
    Najpiękniejszy poniedziałek ever! 😍
    Aaaa! Gratulacje! ❤️

_ine lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tralalina wrote:
    Dziewczyny, ale się cieszę z tych wszystkich kresek!!! ❤️❤️❤️❤️❤️
    Tulę te, które rozpoczynają nowy cykl -i trzymam mocno za rękę te przed testowaniem (ja też tego trzymania potrzebuję)…

U mnie trzy apki pokazują w kosmos wszystko, ale nie robię nic, żadnych pomiarów itd. Pod tym względem luz. Ale suplementacja i dieta to już nie luz 😅
    Wydaje mi się, że owu mogła już być, sądząc po śluzie. Jedna apka mówi, że owu dzisiaj, druga, że za dwa dni, trzecia, że za cztery - mąż się tego trzyma i rzetelnie codziennie wypełnia swoje zobowiązanie 😅 wczoraj jak już tak śpiąca byłam, zrobił wielkie słodkie oczy i mówi “przecież wiele nie musisz robić” 😂

Haha 😁 przyłożył się. Super, czyli też mu zależy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2024, 11:27

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W styczniowym wątku pisałam że idę na biopsje piersi. Dziś mam wynik - gruczolakowłókniak - zmiana łagodna. Do kontroli za pół roku :) :) :) uffff.. :)

Prezesoowa, ezra, elektro96, Mikea, Kasia111, Leśneintro, Anka32, JoKoKoJo, Coconut, Dropsik, Malinowysorbet, AnitaK, Liyss🧚🏻, Beza27, KejtKa, Lola93, Chmurka21, MummyYummy, ultramaryna_, sernik_z_rodzynkami, kasia97 lubią tę wiadomość

• ezra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ogólnie z tarczycą jest ciężka sprawa, TSH bardzo się waha jak dochodzą inne problemy poza samą niedoczynnością. Ja się leczę od ponad 12 lat i rzadko kiedy mam TSH w normie funkcjonalnej, bo albo sobie stroi ze mnie żarty i wywala ponad 6-8, albo jedzie na wakajki i wpadam w nadczynność przy TSH 0.03 :P

U mnie 11 dc, zero objawów owulacji, a raczej mam owulki mocno objawowe. Bardziej bym powiedziała, ze od końca okresu mam PMS, bo jestem mega rozdrażniona. W poprzednim cyklu to miałam dużo stresu, TK z kontrastem, poluzowałam sobie z dietą, więc moja insulina wyleciała w kosmos z kolejki górskiej, a do tego z mężem mamy infekcje, która nie bardzo ma ochotę przejść i ciężko cokolwiek działać, jak po niewielkim ruchu mamy ataki kaszlu albo katar nam z nosa kapie :P seksowne w .uj :P

O której masz wizytę? :)

Tak, z tą tarczycą to są istne jaja. Ja w ogóle 10 lat żyłam w przekonaniu, że mam Hashimoto - a zawsze lekarze dawali mi do zbadania tylko TSH i na tej podstawie nawet bez usg tak twierdzili. Teraz w styczniu byłam na usg i miałam całą 5 tarczycową i okazuje się, że Hashi nigdy nie miałam. HIT. 🤠

Hmm, ciekawa historia, a testy owulki robisz? akurat infekcje są podobno pomocne w zachodzeniu w ciąże 😅 wizytę mam jutro o 10:30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2024, 11:01

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za emocje na tej grupie ostatnio ❤️ Gratuluję raz jeszcze dwóch kreseczek!
    I trzymam kciuki za testujące 🤞

Ja dziś musiałam już po wizycie u gina. Robiłam kontrolną cytologię. Zaraz wizyta u kardiologa.
    Ginekolog trochę podniósł mnie na duchu. Kazał odpuścić i nie pilnować tak mocno wszystkiego. Powiedział, że od razu widzi u mnie zbyt mocne przejęcie 🙈 i pewnie ma rację.

edit: ogólnie ostatnio mam dużo stresowych sytuacji i wieczorem przed snem trochę popłakałam dla M. Dobrze mi to zrobiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2024, 11:04

Coconut, Dropsik lubią tę wiadomość

• tralalina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Haha 😁 przyłożył się. Super, czyli też mi zależy 😊

Oj tak, on jest bardzo zdeterminowany, żeby mieć jeszcze jedno dziecko, a najlepiej dziewczynkę. Mówi, że jak będzie dziewczynka, to jego serce się rozpłynie. U nas jeszcze wchodzi opcja adopcji, ale dopiero za parę lat, jak będziemy mieć wymagany staż małżeński.

CoffeeDream lubi tę wiadomość

Ślązaczka w Szwajcarii

preg.png

age.png

age.png
  • ezra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    W styczniowym wątku pisałam że idę na biopsje piersi. Dziś mam wynik - gruczolakowłókniak - zmiana łagodna. Do kontroli za pół roku :) :) :) uffff.. :)

Uffff, super! 😘
    Jak w ogóle wygląda ta biopsja? Boli? Gdzie to się robi?😔
    Rok temu wykryto mi jakieś łagodne zmiany w piersiach, ale kazano tylko obserwować, teraz się zapiszę na USG znowu i zobaczymy ale może się okazać, że też mnie to czeka i boję się bólu.😔

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Tak, z tą tarczycą to są istne jaja. Ja w ogóle 10 lat żyłam w przekonaniu, że mam Hashimoto - a zawsze lekarze dawali mi do zbadania tylko TSH i na tej podstawie nawet bez usg tak twierdzili. Teraz w styczniu byłam na usg i miałam całą 5 tarczycową i okazuje się, że Hashi nigdy nie miałam. HIT. 🤠

Hmm, ciekawa historia, a testy owulki robisz? akurat infekcje są podobno pomocne w zachodzeniu w ciąże 😅 wizytę mam jutro o 10:30

A to świetnie :P ale przynajmniej jedno dodatkowe koło u wozu odpadło :)
    U mnie nie ma wątpliwości co do Hashimoto, AntyTPO miałam poza skalą laboratoryjną no i na USG tarczyca wzorowa, jak prosto z książki. Endo mi powiedział, ze jak chcę to mi może ją wyciąć, bo nie odczuję żadnej różnicy :P

Testy owulacyjne przy PCOS mają średnie zastosowanie i gin mi odradzał. Generalnie nie mam problemów z naturalną owulacją, największy problem mam z jej jakością :(

Słyszałam o tych infekcjach właśnie i nie ukrywam, że miałam trochę nadziei no, ale jak to mówią - jak nie kijem go to pałą :P

Będziemy z Tobą na wizycie :) wszystkie kciuki będą na pokładzie :*

ezra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Co za emocje na tej grupie ostatnio ❤️ Gratuluję raz jeszcze dwóch kreseczek!
    I trzymam kciuki za testujące 🤞

Ja dziś musiałam już po wizycie u gina. Robiłam kontrolną cytologię. Zaraz wizyta u kardiologa.
    Ginekolog trochę podniósł mnie na duchu. Kazał odpuścić i nie pilnować tak mocno wszystkiego. Powiedział, że od razu widzi u mnie zbyt mocne przejęcie 🙈 i pewnie ma rację.

edit: ogólnie ostatnio mam dużo stresowych sytuacji i wieczorem przed snem trochę popłakałam dla M. Dobrze mi to zrobiło.

Łatwo mu tak powiedzieć jak człowiek dookoła widzi same problemy i co by tu jeszcze poprawić i dopracować :)
    daj znać po wizycie czy wszystko ok :) chorujesz na jakieś choroby kardiologiczne?

CoffeeDream, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ