X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2024, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Cześć dziewczyny ❤ zostawiłam Was na weekend i nie jestem w stanie teraz nadrobić.. 😔 gratuluję kolejnych II kreseczek i wyników i tulę za biel 🫂
    U mnie niestety nie wiem jak będzie ze staraniami bo od wczoraj mam problem odnośnie dogadania z mężem, nie chodzi o to że nie chcemy dziecka, tylko o problemy finansowe, z którymi nie możemy dojść do zgody, przez co nie mam jak na razie pogłębić badań genetycznych.. on mówi że przeprasza ,a ja jestem zbyt dumna żeby wziąć "jego" pieniądze.. ehh 😔
    Nie mam już sił na to wszystko 🥺
    Myślałam że po ślubie będziemy mieli wspólne pieniążki i konto a wychodzi finalnie że sa jego i moje..
    Ja opłacam wszystkie raty, płatności i robię zakupy wydając cała moja wypłatę a on jak ma dać coś od siebie to zaczyna mi wyliczać ile wydałam..
    Wkurzyłam się wczoraj jak chciałam żeby wypłacił pieniążki i z tych nerwów powiedziałam że nie wezmę od niego ani grosza na badania.. jest mi smutno i ciężko, nie tak miało być.
    Nie wiem czy sobie z tym poradzę bo czuje się już na skraju załamania , nie dość że niedawno poroniłam to teraz jeszcze to .. 😭

Przytulam 🫂🫂🫂

Pieniądze to zawsze ciężki temat i najczęstszy powód do kłótni... ale wierzę, że jak już emocje troszkę opadną to dojdziecie to porozumienia i znajdziecie rozwiązanie🤞❤

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Faktycznie może emocje związane ze stratą rzutują na inne kwestie, ale czy przed ślubem nie ustaliliscie jak będą wyglądały Wasze finanse?
    Niestety nie ustaliliśmy bo nie myślałam że tak będzie, myślałam że jak skończą się jedne to korzystamy z drugich ale się przeliczyłam.. 😔

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Cześć dziewczyny ❤ zostawiłam Was na weekend i nie jestem w stanie teraz nadrobić.. 😔 gratuluję kolejnych II kreseczek i wyników i tulę za biel 🫂
    U mnie niestety nie wiem jak będzie ze staraniami bo od wczoraj mam problem odnośnie dogadania z mężem, nie chodzi o to że nie chcemy dziecka, tylko o problemy finansowe, z którymi nie możemy dojść do zgody, przez co nie mam jak na razie pogłębić badań genetycznych.. on mówi że przeprasza ,a ja jestem zbyt dumna żeby wziąć "jego" pieniądze.. ehh 😔
    Myślałam że po ślubie będziemy mieli wspólne pieniążki i konto a wychodzi finalnie że sa jego i moje..
    Ja opłacam wszystkie raty, płatności i robię zakupy wydając cała moja wypłatę a on jak ma dać coś od siebie to zaczyna mi wyliczać ile wydałam..
    Wkurzyłam się wczoraj jak chciałam żeby wypłacił pieniążki i z tych nerwów powiedziałam że nie wezmę od niego ani grosza na badania.. jest mi smutno i ciężko, nie tak miało być.
    Nie wiem czy sobie z tym poradzę bo czuje się już na skraju załamania , nie dość że niedawno poroniłam to teraz jeszcze to .. 😭

Przytulam Cię mocno :* wypłacz się ile potrzebujesz.
    Z mężem na pewno dojdziecie do porozumienia tylko porozmawiajcie na spokojnie i ustalcie takie zasady odnośnie finansów, które będą zadowalać Was oboje :* jak potrzebujesz się wygadać to pamiętaj, że jesteśmy

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przytulam Cię mocno :* wypłacz się ile potrzebujesz.
    Z mężem na pewno dojdziecie do porozumienia tylko porozmawiajcie na spokojnie i ustalcie takie zasady odnośnie finansów, które będą zadowalać Was oboje :* jak potrzebujesz się wygadać to pamiętaj, że jesteśmy
    Dziękuję ❤ nie widziałam info odnośnie Twojej wizyty/konsultacji? Wszystko dobrze?

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• ezra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

My też mamy z mężem "oddzielne portfele" i dlatego podzieliliśmy się opłatami - ja np. płacę hipoteki a mamy dwie a mąż robi wszelkie zakupy spożywcze i chemię do domu itd. To dobre rozwiązanie, bo każdy ma na swoje potrzeby i nie ma takiego właśnie proszenia się 🤔

Pati2804, CoffeeDream lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie miałam czasu, ledwo się wyrobiliśmy do żłobka 🙈 wciąż się zastanawiam czy wszystko mu ubrałam i dałam 😂
    Ale temperatura mi spadła więc na 99% nic z tego. Może jutro sikne dla sportu, chyba że tempka już całkiem zleci, to nie będę testu marnować 😕

@sernik gratulacje 💚💚

Ezra kciuki 🤞🤞

Kasia111 takie kreski przy tak niskiej becie 😮 wow, super że to wylapalas oby dobrze przyrastała 🤞

Ja nie mam na majtkach nigdy śluzu ale ja to w ogóle mam i miałam mało zawsze, wiesiołek może trochę pomaga ale nie na tyle zebym miała na majtkach. Jak się podcieram, to troszkę jest ale nie jakoś dużo. Często też susza podczas serduszkowania 😕

Pati przykro mi, że powstały u was takie problemy.
    Moim zdaniem jeśli Ty wydajesz na większość rzeczy codziennego użytku, a on nie, to powinnaś mu zaproponować żebyście się dzielili tym po połowie. I wtedy Tobie zostaną pieniądze na diagnostykę albo na cos innego. Czy on ma jakiś wkład skoro Ty wszystko opłacasz? Czy ma całą wypłatę dla siebie? Porozmawiałbym z nim na poważnie. Ale jak już emocje opadną bo emocje nigdy nie są dobrym doradcą .
    Przytulam mocno u trzymam kciuki żebyście znaleźli rozwiązanie które będzie Wam obojgu odpowiadać 🤞🤞
    My mamy akurat wspólne konto z którego same robią się oszczędność przy każdej opłacie + jakieś stałe przelewy na nasze osobiste konta i to jest dla nas. Jeśli coś wspólnego potrzeba, to zawsze ze wspólnego konta idzie.
    Akurat też nie mam problemu, ze jak mi brakuje to nie mogę wziąć ze wspólnego bez marudzenia ale mój mąż niezebyt pilnuje finansów w naszym domu - może to i dobrze 🙈
    Ps. Mój mąż zarabia dużo więcej ode mnie aktualnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2024, 11:31

Pati2804, Chmurka21, ezra lubią tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:24

Olaura, Pati2804, Chmurka21, Gregorka, ezra lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Niestety nie ustaliliśmy bo nie myślałam że tak będzie, myślałam że jak skończą się jedne to korzystamy z drugich ale się przeliczyłam.. 😔

W perspektywie starania się o dziecko, chyba warto wcześniej ustalić jak będą wyglądały Wasze finanse. Znam niestety małżeństwo, które też nie miało tego ustalonego i gdy pojawiły się dzieci, mąż nie był skłonny dzielic się pieniędzmi i gdy żona chciała jakieś pieniądze na dziecięce rzeczy, to musiała się prosić i tłumaczyć ile kosztowały pampersy, body, spodnie... Koszmar. Tam skończyło się to rozwodem. Widzę, że Wy jesteście razem już kawał czasu, ale ślub był niedawno, więc jeszcze nic nie jest stracone i chyba warto wziąć ten temat na tapet, zanim będzie za późno :)

Pati2804, AnitaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziękuję ❤ nie widziałam info odnośnie Twojej wizyty/konsultacji? Wszystko dobrze?

Nadal niejednoznacznie, czekam na kolejną konsultację :)

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    @sernik, coś przebija! Gratulacje!

Piękny ten luty ❤️

Ja trochę spanikowałam w tej chorobie i zrobiłam dziś rano testy. Kreski testowe pojawiły się przed kreskami kontrolnymi i są mocniejsze od nich ❤️ Kropku, przetrwaj! 🥺
    IMG-3221.jpg
    Ja też zakichana od wczoraj :( Katar i gardło niestety. Bardzo zły czas, bo mam ten tydzień bardzo napięty i stresowy :(

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Kurczę jakbym sytuację aktualna u mnie widziała… Rozumiem Cię 🫂
    Tylko że u nas teraz problemy finansowe bo mamy zapłacić 15tys za naprawę generalną silnika auta. No i oczywiście chciałam wziąć ten kredyt o czym wspominałam kiedyś ale nie dostałam, też wspominałam dlaczego 😒 ale już trudno.
    Więc podjęliśmy decyzję że żyjemy z moich pieniędzy 2 miesiące a mąż odkłada całe swoje na naprawę auta.
    Ale ogólnie na rachunki, spożywkę itd to zawsze z męża pieniędzy korzystamy bo wiadomo ma ich więcej. Ja ze swoich też czasem kupię coś do domu, jak nie wezmę akurat jego gotówki to korzystam z moich. Mojej córce ubrania czy inne rzeczy to zazwyczaj kupuje ze swoich -w końcu na coś te 800+ i alimenty na nią są. Dla siebie ubrania i kosmetyki też kupuje ze swoich. Ale też mam czasami takie wrażenie i mówię mężowi nie raz że nie chce brać z jego pieniędzy na coś mimo że mówi że jak potrzebuje to mam wziąć. A ostatnio też mi powiedział że nie wie na co my tyle wydajemy że cała jego wypłata idzie 😏 ale myślę że to przez to takie przemyślenia że mamy trudny czas pod tym względem i jak się zepniemy trochę po naprawie auta to postaramy się odkładać coś co miesiąc w razie „w”

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Też jestem w szoku, a mój mąż to już w ogóle 😁 po tylu miesiącach ciężko uwierzyć, że się udało

Teraz to już musi być dobrze ☺️

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A może trzecie konto i tam wpłacać co miesiąc X% pensji? słyszałam o takich rozwiązaniach, bo teraz to w sumie ty zostajesz bez kasy a on sobie hula i odkłada. A przy dziecku czy w ciąży to jest też trochę wydatków... No nie podoba mi się to co napisałaś. Przepraszam, nie chce żeby to zabrzmiało dla Ciebie jakoś niefajnie, bo wiadomo słowo pisane można źle zrozumieć, ale dla mnie to Red flag.

Pati2804, elektro96, Leśneintro, KejtKa, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sernik_z_rodzynkami wrote:
    https://ibb.co/6ss3QPg

Na zdjęciu trudno uchwycić, ale na żywo jest cień kreseczki. Dosikam za dwa dni i wtedy pójdę na betę. Poproszę o kciuki 🤞
    Widać 😁 To nawet nie taki cień 😉 Gratulacje 🥳 ❤️

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja też zakichana od wczoraj :( Katar i gardło niestety. Bardzo zły czas, bo mam ten tydzień bardzo napięty i stresowy :(
    O nie, współczuję i życzę, żebyś szybko wróciła do pełni sił. Czytałam, że w ciąży katar i zatkany nos mogą być wywołane przez zmiany hormonalne i to może się ciągnąć nawet do dwóch tygodni po porodzie 😳

🇫🇮
    👩 34 👨 35

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Kurcze, ciężka sprawa, ale uda Wam się dogadać na pewno. I nas to działa tak, że mamy wspólne konto i zawsze na nie przelewamy tyle, żeby starczyło na opłaty, zakupy.
    Jeśli ktoś za coś zapłaci ze swoich to jakoś to zawsze wyrównujemy w przyszłym miesiącu.

Nie może być tak, że za wszystko płacisz Ty...

• Depeche89 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:
    Dziewczyny, gratuluję ⏸️ i 🤰🏼. Jak miło, że tyle tego w lutym się pojawiło. Ja wczoraj zrobiłam wyniki hormonów w 3 dc. Widzę, że prolaktyna jest wysoka. Czy bardzo według Was? To już czas na dostinex? Jak reszta na Wasze oko?
    No tak, jestem genialna. 😁😁 Tak to jest jak się pisze w pracy na szybko.
    https://ibb.co/k8MfXfz

🙋🏼‍♀️34l. 🙋🏻‍♂️34l.
    09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
    6 cykl starań
    1 CS stymulowany letrozolem
    Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
    Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
    Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.

AMH 4.52 NG/ml

59054b66662e5c3ae459f56390dc6c99.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Pati mocno przytulam 😘
    na razie lepiej pozwolić aby emocje opały🥺 i czas na smutek🫂
    My z mężem przed ślubem uzgodniliśmy,że wszytsko jest wspólne,ale mój brat założył z dziewczyną wspólne konto,na które przelewają kaskę od kiedy jego A poszła do pracy, żeby każdy miał również swoje "zaskórniaki"
    Porozmawiacie i będzie dobrze❤️ musicie wypracować wspólny plan skoro mąż chce podziały.
    P.S. 100% Cię rozumiem też kieruje się często duma ❤️
    Wspieramy 🫂❤️🤞

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:
    No tak, jestem genialna. 😁😁 Tak to jest jak się pisze w pracy na szybko.
    https://ibb.co/k8MfXfz

Estradiol optymalnie powinien być 30-50 :)

A dopilnowałaś wszystkich zasad przed badaniem prolaktyny?

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wszystkie rady jak Wy macie i co byście zrobiły ❤
    To otworzyło mi wreszcie oczy.
    Jak tylko maz wstanie po pracy to porozmawiam z nim i będę chciała założyć wspólne konto , na które będziemy przelewać pieniążki i z nich wspólnie płacić raty, płatności i za zakupy. Ja zarabiam mniej pieniazkow, więc jak ja przeleje 3000 zł i mąż też to jemu zostaję więcej kasy i tak , ale chociaż będzie po równo.
    Zobaczymy co on na to.
    Wiedziałam że na Was można liczyć, dziękuję i czuje się o wiele lepiej dzięki Wam 🥺❤

CoffeeDream, Leśneintro, elektro96, Beza27, JoKoKoJo, ellevv, Dropsik, Coconut, magdalena321, Sosenka93, ezra, Gregorka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ