X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2024, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Jestem po monitoringu - nic nie ma.
    Odezwę się wieczorem, muszę pobyć sama. 🥺
    🫂🫂🫂

ezra lubi tę wiadomość

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Cześć dziewczyny ❤ zostawiłam Was na weekend i nie jestem w stanie teraz nadrobić.. 😔 gratuluję kolejnych II kreseczek i wyników i tulę za biel 🫂
    U mnie niestety nie wiem jak będzie ze staraniami bo od wczoraj mam problem odnośnie dogadania z mężem, nie chodzi o to że nie chcemy dziecka, tylko o problemy finansowe, z którymi nie możemy dojść do zgody, przez co nie mam jak na razie pogłębić badań genetycznych.. on mówi że przeprasza ,a ja jestem zbyt dumna żeby wziąć "jego" pieniądze.. ehh 😔
    Nie mam już sił na to wszystko 🥺
    Myślałam że po ślubie będziemy mieli wspólne pieniążki i konto a wychodzi finalnie że sa jego i moje..
    Ja opłacam wszystkie raty, płatności i robię zakupy wydając cała moja wypłatę a on jak ma dać coś od siebie to zaczyna mi wyliczać ile wydałam..
    Wkurzyłam się wczoraj jak chciałam żeby wypłacił pieniążki i z tych nerwów powiedziałam że nie wezmę od niego ani grosza na badania.. jest mi smutno i ciężko, nie tak miało być.
    Nie wiem czy sobie z tym poradzę bo czuje się już na skraju załamania , nie dość że niedawno poroniłam to teraz jeszcze to .. 😭

Czesc wam 👋🏼 podczytuje was czasem 😁 przesylam wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠

Stwierdzilam, ze wypowiem sie na tematy finansowe, bo sama mialam taka zagwozdke w zwiazku jakis czas temu. My z partnerem poczatkowo przelewalismy po takiej samej kwocie na wspolne konto i z niego placilismy rachunki, jedzenie, chemie itp. Pozniej zaczelismy sie zastanawiac jak podzielic finanse, gdy bedziemy mieli dziecko. I doszlismy do wniosku, ze najlepiej bedzie gdy wszystkie pieniadze beda wspolne, mimo iz poczatkowo oboje bylismy temu przeciwni. A skad taka decyzja? Podczas rozmow stwierdzilismy, ze w zwiazku nigdy tak naprawde nie da sie zrobic, aby bylo 50/50. Ja zachodzac w ciaze ryzykuje, ze moge sie zle czuc podczas ciazy i bede musiala pojsc szybko na L4, pozniej po porodzie rok siedzenia z dzieckiem w domu - to stopuje moja kariere na jakies prawie 2 lata, gdzie w tym czasie moglabym awansowac, zarabiac wiecej. A co jesli jedna osoba stracilaby prace albo zachorowala powaznie? To ta druga mialaby jej wtedy pozyczac i liczyc, ze pozniej odda skoro do tej pory kazdy mial swoj hajs na swoje wydatki? Twoja choroba, wiec twoje leki i twoje wydatki? Tak nie wyglada malzenstwo. Takze u nas od kiedy zaczelismy sie starac mamy wspolne pieniadze i to sie u nas najlepiej sprawdza. Mamy tylko ustalone, ze wieksze wydatki (powyzej 1 tys) mamy ze soba nazwajem skonsultowac.

Pati2804, Prezesoowa, CoffeeDream, ezra, Olaura, Malinowysorbet, Chmurka21, Sikoreczkaaa, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Ovufen Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres się rozkręcił. Także też się na chwilę usuwam... zaczynamy nowy cykl, ale nie chce już tak wariować jak przy tym. Nie mam siły na to 🙄

Niech będzie co będzie

Dropsik lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Stwierdzilam, ze wypowiem sie na tematy finansowe, bo sama mialam taka zagwozdke w zwiazku jakis czas temu. My z partnerem poczatkowo przelewalismy po takiej samej kwocie na wspolne konto i z niego placilismy rachunki, jedzenie, chemie itp. Pozniej zaczelismy sie zastanawiac jak podzielic finanse, gdy bedziemy mieli dziecko. I doszlismy do wniosku, ze najlepiej bedzie gdy wszystkie pieniadze beda wspolne, mimo iz poczatkowo oboje bylismy temu przeciwni. A skad taka decyzja? Podczas rozmow stwierdzilismy, ze w zwiazku nigdy tak naprawde nie da sie zrobic, aby bylo 50/50. Ja zachodzac w ciaze ryzykuje, ze moge sie zle czuc podczas ciazy i bede musiala pojsc szybko na L4, pozniej po porodzie rok siedzenia z dzieckiem w domu - to stopuje moja kariere na jakies prawie 2 lata, gdzie w tym czasie moglabym awansowac, zarabiac wiecej. A co jesli jedna osoba stracilaby prace albo zachorowala powaznie? To ta druga mialaby jej wtedy pozyczac i liczyc, ze pozniej odda skoro do tej pory kazdy mial swoj hajs na swoje wydatki? Twoja choroba, wiec twoje leki i twoje wydatki? Tak nie wyglada malzenstwo. Takze u nas od kiedy zaczelismy sie starac mamy wspolne pieniadze i to sie u nas najlepiej sprawdza. Mamy tylko ustalone, ze wieksze wydatki (powyzej 1 tys) mamy ze soba nazwajem skonsultowac.
    Dziękuję Tobie bardzo za odzew ❤ analizuje wszystkie Wasze pomysły i rady i doszłam do wniosku ze zaproponuje mężowi żebyśmy założyli wspólne konto I przelewali tam 90% naszej wypłaty, a te 10 % każdy z nas będzie miał tylko i wyłącznie dla siebie , nikt nikogo nie będzie z nich rozliczał i nie będzie nas interesowało na co każdy z nas to przeznaczy . Jak będzie chciał odkładać SOBIE te 10% to proszę bardzo, jak będzie chciał coś kupić to niech kupuje.
    Myślę że to będzie wtedy naprawdę sprawiedliwe 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2024, 12:11

CoffeeDream, elektro96, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:
    U mnie okres się rozkręcił. Także też się na chwilę usuwam... zaczynamy nowy cykl, ale nie chce już tak wariować jak przy tym. Nie mam siły na to 🙄

Niech będzie co będzie
    Przytulam mocno ..🫂🥺

Ovufen lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezra 🫂🫂🫂

Pati my mamy osobne konta, ale dysponujemy wspólnie pieniędzmi. Pomimo tego, że M.zarabia więcej mamy wspólnie ustaloną kwotę na tzw. kieszonkowe. Ja ogólnie zajmuję się zakupami czy rachunkami np. za śmieci, ale jeśli mi zabranie, mówię M, żeby mi przelał kasę. Wiem, że każdy ma swojej ustalenia, ale dlaczego ja miałabym mieć mniejsze kieszonkowe? Dlatego, że mniej zarabiam? Mam w pracy mniej godzin, aby więcej czasu spędzać z dziećmi, 3 lata byłam wyłączona z kariery, że względu na dwie ciąże i przez to mam być gorsza? Przed ślubem, to ja zarabiałam więcej, więc ja więcej odkładałam na wesele.
    Wiem, że pieniądze są zawsze trudnym tematem, ale trzymam kciuki za pozytywne zakończenie 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2024, 12:28

ezra, Prezesoowa, Dropsik, Pati2804, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Depeche89 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2024, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Estradiol optymalnie powinien być 30-50 :)

A dopilnowałaś wszystkich zasad przed badaniem prolaktyny?
    A jak obniżyć estradiol? 🤔
    O jakie zasady chodzi? Bez ❤️ dzień wcześniej? 🤔

🙋🏼‍♀️34l. 🙋🏻‍♂️34l.
    09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
    6 cykl starań
    1 CS stymulowany letrozolem
    Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
    Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
    Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.

AMH 4.52 NG/ml

59054b66662e5c3ae459f56390dc6c99.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    widzę tutaj piękne kreski, szczere gratulacje. Rośnijcie zdrowo ♥️

U nas nuda, mąż wraca za dwa tygodnie ale odkładamy starania do maja. Dzisiaj podpisałam ubezpieczenie indywidualne i mam karencję na ciążę więc kolejny powód, żeby te 2msc przeczekać 😅 ... odświeżyć głowę. Powodzenia dla Was ♥️ Będę obserwować Wasze poczynania i mocno zaciskać kciuki ♥️
    Czuje, że wiosna/lato przyniosą i dla nas coś dobrego ♥️

Pati, odniosę się również do kwestii finansowej. Super, że bierzesz każdą radę do serca i jesteś otwarta na rozmowę. To ważna decyzja, zwłaszcza, że dziecko to ogromny sprawdzian dla związku (wiem co mówię) i każdy niedoprecyzowany wcześniej temat będzie potem powracał z podwójną siłą.
    U nas jest wspólne konto.
    I tak jak jedna z dziewczyn napisała wyżej: nie da się po połowie, nigdy nie będzie sprawiedliwie a ciąża i inne sprawy związane z dzieckiem nigdy nie będą 50/50 z partnerem. Nawet jeśli będzie najlepszy na świecie, zaangażowany itd.. To wkładamy w to (chcąc, nie chcąc) więcej energii.

AnitaK, JoKoKoJo, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023
    Niepłodność wtórna.

💁🏻‍♀️Amh 4,920ng/ml
    Estradiol 30pg/mL
    FSH 4,45mlU/mL
    LG 6,60mlU/mL

25.09. -badanie drożności
    24.10. - 4dniowy pobyt na oddziale...

💁🏻‍♂️Morfologia 8% 💪🏻

Badania 💉
    Dieta 🥗
    Ruch 🤸🏻‍♂️
    Suplementacja 💊

Idziemy po Ciebie... 🌟
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Jestem po monitoringu - nic nie ma.
    Odezwę się wieczorem, muszę pobyć sama. 🥺
    Mocno przytulam 🫂🥺
    Jesteśmy z Tobą ❤️🥺

ezra lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już nie wiem. Sikańce białe, bólu brzucha jak na 🐒 brak a był od tygodnia, zamiast tego dużo kremowego śluzu. Zgłupiałam już co jest grane.
    Nie wiedziałam że te starania będą mnie tak irytowały a do tego tak rozjadą mi cykle 😳

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:

Niech będzie co będzie
    Mocno tule 🫂
    Pamiętaj że jestemy 🫂❤️❤️

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny ja już nie wiem. Sikańce białe, bólu brzucha jak na 🐒 brak a był od tygodnia, zamiast tego dużo kremowego śluzu. Zgłupiałam już co jest grane.
    Nie wiedziałam że te starania będą mnie tak irytowały a do tego tak rozjadą mi cykle 😳
    A kiedy termin mialas miec🐒? Może owulacja się przesunęła🤔
    trzymam mocno kciuki,żeby to była wina kropka 🤞🤗❤️
    Dopóki 🐒 nie ma szansę są 🤗❤️

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    A kiedy termin mialas miec🐒? Może owulacja się przesunęła🤔
    trzymam mocno kciuki,żeby to była wina kropka 🤞🤗❤️
    Dopóki 🐒 nie ma szansę są 🤗❤️

Wczoraj. Zawsze to już czułam wczesniej i właśnie tak bylo teraz, byłam święcie przekonana że hrabina przyjdzie wczoraj a tu nic. Ehh to czekanie 😥 chciałabym żeby to był kropek ale coś czuję że raczej 🐒 zawita tylko spóźniona ☹️ planuje już się wybrać do gina z końcem lutego tak w terminie okoloowulacyjnym żeby co nieco powiedział, może coś zauważy konkretnie na usg jak to wygląda 😊

Ale dziękuję za kciuki 😍❤️

Gregorka lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Depeche89 wrote:
    A jak obniżyć estradiol? 🤔
    O jakie zasady chodzi? Bez ❤️ dzień wcześniej? 🤔

Przed badaniem prolaktyny już w labo powinno się posiedzieć 15-20 minut, bo nawet wejście po schodach do laboratorium może zaburzyć wynik, pytanie czy aż tak. Ogólnie ograniczyć wysiłek dzień przed badaniem, unikanie stresu itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:

Niech będzie co będzie

Przytulam 🫂🫂🫂 daj sobie chwilkę... zrób coś miłego dla siebie i wracaj do nas z nowymi siłami ❤

Ovufen lubi tę wiadomość

• Alesiamum Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:

Wróciłam do Was, podczytuje, nadrabiam😁
    Co do wspólnej kasy jestem z moim mężem od 19 lat a od 12 lat jesteśmy po ślubie. Pierwszą rzeczą jaką zrobiliśmy po ślubie to założyliśmy wspólne konto, wyszliśmy z założenia za albo jesteśmy razem na 100% albo nie. Wszystko robimy razem, większe wydatki konsultujemy, mamy zaufanie do siebie. U nas to się sprawdza, nie mamy tajemnic przed sobą, był czas że ja nie miałam pracy później on nie miał pracy. Nigdy sobie niczego nie wypominalismy. Poza tym to nie fair gdy jedna osoba płaci za wszystko a druga raptem się dokłada tylko. Ale to moje zdanie, temat kasy zawsze jest trudny..

AnitaK, Leśneintro, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 37 🧒39

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
    07.12.2024 transfer ❄️ 5.1.1 👎
    24.02.2025 transfer ❄️ 5.1.1 🍀 (prog 19,78 ng/ml)
    6 i 7 dpt ⏸️🍀 8 dpt beta 84; prog 23.6 ng/ml🍀 10 dpt beta 162; prog 22.50 ng/ml🍀12 dpt beta 327.7; prog 21.9 ng/ml🍀14 dpt beta 839🍀16 dpt beta 2104, prog 21.3 ng/ml🍀22 dpt beta 17636, prog 24.9🍀 30 dpt ❤️ 142 bpm, CRL 9 mm🤞prenatalne wszystko ok
    preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:24

ezra, Pati2804 lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:24

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

A jesteś pewna kiedy była owulacja? Może się przesunęła?

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alesiamum hej 🙋‍♀️ Pojawiła się 🐵 ? 🥲

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ