X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • alauda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    U mnie biało - jest 13dpo więc raczej pozamiatane. Ale jednak termin @ mam na piątek, coś źle obliczyłam, że myślałam że to dzisiaj. No ale nie nastawiam się na nic kompletnie. Tempka spadła, trochę - ale jednak. W ciąży z synkiem test wyszedł 10dpo i tempka rosła i była cały czas powyżej 37..

Mąż już bierze suplementy, a ja zamówiłam jednak fertisim może przyjdzie przed 1dc.
    Więc w tym kolejnym cyklu biorę tylko fertisim i NAC. I w okolicy owulki małż dostanie ACC.

I zamowie ten żel na płodność też. (Tylko nie wiem czy fertilsafe plus czy conceive plus - macie jakieś porownanie/doświadczenie? Ja jescze żelu nie używałam)

I tyle
    Nic więcej nie kombinuje

Przykro mi :(

Pamiętam Ciebie z listopadowego wątku z fioletowej strony i trzymam kciuki za starania:)

My uzywaliśmy concieve plus ale jakoś nie podpasował mężowi i nie stosujemy nic z tych bajerów. A szkoda, bo u mnie ze śluzem to kiepsko.....

Beza27 lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A gdzie robiłaś? O której mają być wyniki? :) ja mam nadzieję że będą już koło południa

Robiłam w Alabie, mam koło domu. Wyniki mają być dzisiaj, jak robiłam 2 tygodnie temu proga, to miałam ok. 17. Do tego czasu to jajko zniosę...

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:

Pamiętam Ciebie z listopadowego wątku z fioletowej strony i trzymam kciuki za starania:)

My uzywaliśmy concieve plus ale jakoś nie podpasował mężowi i nie stosujemy nic z tych bajerów. A szkoda, bo u mnie ze śluzem to kiepsko.....
    Wiele dziewczyn bardzo chwali wiesiołek na śluz, próbowałaś? :)

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️USG, hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp
    💊 Clostilbegyt + suple (od 08.2025)

📌 11.2025 badanie nasienia

Wszystko to, co mam
    to ta nadzieja, że życie mnie poskleja
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    U mnie biało - jest 13dpo więc raczej pozamiatane. Ale jednak termin @ mam na piątek, coś źle obliczyłam, że myślałam że to dzisiaj. No ale nie nastawiam się na nic kompletnie. Tempka spadła, trochę - ale jednak. W ciąży z synkiem test wyszedł 10dpo i tempka rosła i była cały czas powyżej 37..

Mąż już bierze suplementy, a ja zamówiłam jednak fertisim może przyjdzie przed 1dc.
    Więc w tym kolejnym cyklu biorę tylko fertisim i NAC. I w okolicy owulki małż dostanie ACC.

I zamowie ten żel na płodność też. (Tylko nie wiem czy fertilsafe plus czy conceive plus - macie jakieś porownanie/doświadczenie? Ja jescze żelu nie używałam)

I tyle
    Nic więcej nie kombinuje
    My używamy żel ferti-lily, sprawdza się ok. U mnie ze śluzem dosyć słabo i wiesiołek ani siemię lniane średnio pomaga chociaż mam zamiar spróbować od następnego cyklu jeszcze raz z tymi suplementami.
    Myślałam też o ACC dla siebie

Beza27, alauda lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:

Dzięki 😊
    U mnie właśnie też ze śluzem kiepsko więc warto spróbować. Szkoda że mężowi nie podpasowalo, a żaden żel mu nie pasuje czy tylko ten konkretny ?

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • alauda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Wiele dziewczyn bardzo chwali wiesiołek na śluz, próbowałaś? :)

Próbowałam. Nic nie pomaga.

Jest u mnie podejrzenie zespołu Sjogrena, wiec nic nie da się z tym zrobić :( Jedynie objawowe leczenie, nawilżanie itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 09:57

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Jak już dzisiaj 🐒 nie przyjdzie to jutro idę na betę..
    Chyba naprawdę wolałabym żeby przyszła w końcu i zacząć nowy cykl niż żeby się spóźniała i znów się wszystko rozjedzie 😟
    Test rano biały. Nigdy mi się nie spóźniała, jak już to przyszła dzień wcześniej ale nigdy później.

Dzisiaj choć samopoczucie lepsze jakieś, może przez to że słoneczko za oknem 🫠☀️

Pytam dziś rano mojej córki autystki co chce dostać na walentynki, odpowiedziała „serce”, pytam jakie małe czy duże, „duże!” - i pojechała do szkoły 😅 także muszę się zbierać na zakupy i szukać dużego serca 😊😊
    Owocnych poszukiwań ❤️🤗 i czekamy na fotorelacje jak uda się upolować ❤️🤗🤩🥰

Pati2804 lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • alauda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Dzięki 😊
    U mnie właśnie też ze śluzem kiepsko więc warto spróbować. Szkoda że mężowi nie podpasowalo, a żaden żel mu nie pasuje czy tylko ten konkretny ?

Ten konkretny. Uważa, że później robi się taki lepki i ma jakieś nieprzyjemnie odczucia.

Chyba rzeczywiście "wysycha" szybciej niż te normalne.

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Próbowałam. Nic nie pomaga.

Jest u mnie podejrzenie zespołu Sjogrena, wiec nic nie da się z tym zrobić :(
    A próbowałaś zioła ojca sroki? Dodatkowo biorę jeszcze olej z wiesiołka i w takim połączeniu mój sluz się poprawił 😊🤗
    Trzymam kciuki ❤️

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam pierwsze wyniki z immunologii- wyniki badań immunofenotypu prawidłowe, nie mam powyzszonych komórek nk 😁
    Taki prezent dostałam na Walentynki z testDNA🤗❤️ oby byli nadal tacy hojni za 1,5tygodnia z resztą wyników hihi🤞🤗

Karos31, Prezesoowa, Dropsik, sernik_z_rodzynkami, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Nie ma za co 😘. Fertistim od wczoraj zaczęłam pić i powiem tyle... w smaku jest pyszniutki 🫣 wiem że PrenaCaps Ovi też są składowo fajne wyglądały ale cenowo chyba drożej wychodziło.

Ja od stycznia zaczęłam pić fertistim i zaszłam w 1 cyklu. :) smak ma super i nic mi nie było po miesiacu picia,żadnych mdłości :)

ellevv lubi tę wiadomość

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Ja od stycznia zaczęłam pić fertistim i zaszłam w 1 cyklu. :) smak ma super i nic mi nie było po miesiacu picia,żadnych mdłości :)

Piłaś sam Fertisim? Bez żadnych dodatkowych supli?

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Jak już dzisiaj 🐒 nie przyjdzie to jutro idę na betę..
    Chyba naprawdę wolałabym żeby przyszła w końcu i zacząć nowy cykl niż żeby się spóźniała i znów się wszystko rozjedzie 😟
    Test rano biały. Nigdy mi się nie spóźniała, jak już to przyszła dzień wcześniej ale nigdy później.

Dzisiaj choć samopoczucie lepsze jakieś, może przez to że słoneczko za oknem 🫠☀️

Pytam dziś rano mojej córki autystki co chce dostać na walentynki, odpowiedziała „serce”, pytam jakie małe czy duże, „duże!” - i pojechała do szkoły 😅 także muszę się zbierać na zakupy i szukać dużego serca 😊😊

U mnie taka sama sytuacja. Cykl już trwa 33-34 dni, standardowo to około 30. 🐒 przychodź, bo czas na nowy cykl! 😂

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Piłaś sam Fertisim? Bez żadnych dodatkowych supli?

Tak sam fertistim :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że od rana tak sobie myślę o tym forum i jestem bardzo wdzięczna za niego i Was, to serio skarbnica wiedzy. Może się nie udzielam za dużo (trochę mam poczucie, że nie umiem się wbić w rozmowę - nie wiem, do jakich wątków się odwoływać, itp. Hahahaha), ale czytam i czuję, że jesteśmy w tym wszystkie razem i że serio sobie dopingujemy. ♥️🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 10:21

elektro96, Prezesoowa, Karos31, aszin, notsobadd, Platynova55, kasia97, CoffeeDream, Malinowysorbet, Malamia, JoKoKoJo, Dropsik, Zbuntowana, Leśneintro, Beza27, Coconut, Pati2804, AnitaK, ultramaryna_, Gregorka, Anka32, MummyYummy, Sosenka93, Kasia111, ezra, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ☺️ Kilka dni milczałam, bo musiałam odetchnąć psychicznie jak przyszła 🐒 Za dużą presję na siebie nałożyłam w poprzednim cyklu, teraz wchodzę z (mam nadzieję) innym nastawieniem.
    Gratuluję wszystkim, które zobaczyły ⏸️ 💓
    Nie wiem jak to działa, ale jak się dowiaduje, że ktoś z mojego otoczenia spodziewa się dziecka to czuję zawsze leciutką szpileczkę żalu, a wszystkie dobre informacje z tego forum powodują tylko wzrusz i szczerą radość - medżik 🙈😜
    Mój mąż umówił się na jutro na badanie nasienia - sam z siebie, bardzo się cieszę. I proszę oczywiście o kciuki ☺️ Może wiecie z doświadczenia ile mniej więcej czeka się na wyniki? Umówił się do Invicty, niestety na stronie nie znalazłam info ile trzeba czekać na wynik…

Miłego dnia dla wszystkich 😘 u mnie dzisiaj meeega słonko, aż chce się życ ☀️

Chochlik12, Malinowysorbet, JoKoKoJo, Dropsik, Zbuntowana, Beza27, Coconut, Pati2804, AnitaK, ultramaryna_, Gregorka, ezra, KejtKa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Cześć dziewczyny ☺️ Kilka dni milczałam, bo musiałam odetchnąć psychicznie jak przyszła 🐒 Za dużą presję na siebie nałożyłam w poprzednim cyklu, teraz wchodzę z (mam nadzieję) innym nastawieniem.
    Nie wiem jak to działa, ale jak się dowiaduje, że ktoś z mojego otoczenia spodziewa się dziecka to czuję zawsze leciutką szpileczkę żalu, a wszystkie dobre informacje z tego forum powodują tylko wzrusz i szczerą radość - medżik 🙈😜
    Mój mąż umówił się na jutro na badanie nasienia - sam z siebie, bardzo się cieszę. I proszę oczywiście o kciuki ☺️ Może wiecie z doświadczenia ile mniej więcej czeka się na wyniki? Umówił się do Invicty, niestety na stronie nie znalazłam info ile trzeba czekać na wynik…

Kciuki! Ma robił wczoraj tylko w innej klinice i po 2,5 h był wynik

notsobadd lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kciuki! Ma robił wczoraj tylko w innej klinice i po 2,5 h był wynik
    Super, to jest nadzieja że jutro się czegoś dowiemy. Chociaż pewnie sami to i tak niewiele z tego wyczytamy tylko z andrologiem. Wy umawialiście wizytę u andro? ☺️

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Doskonale Cię rozumiem... Też ostatnio byłam nawet zła na moje kumpele, które po wiadomości, że jedna z nich spodziewa się drugiego dziecka, smieszkowaly, że w lato to spotkają się na Kinder party... Poczułam się bardzo wykluczona. 😥 Nawet nie komentowałam, tylko pogratulowałam. Akurat to takie kumpele, z którymi widuje się raz na rok. Każda w innym zakątku PL, ale i tak mnie to zabolało.
    Tu na forum jakoś jest inaczej. Te wiadomości napawają optymizmem. 😊

Dropsik, notsobadd, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Super, to jest nadzieja że jutro się czegoś dowiemy. Chociaż pewnie sami to i tak niewiele z tego wyczytamy tylko z andrologiem. Wy umawialiście wizytę u andro? ☺️
    U nas wyniki były prawidłowe i nie było czego konsultować. Też w Invicta mąż robił, wyniki były szybciutko.
    Ja potem przed wizytą w klinice (po roku starań) poprosiłam męża, żeby zrobił jeszcze więcej badań nasienia (fragmentacja, hba, posiewy itp), żeby już lekarz spojrzał na jego kompleksowe wyniki i mógł go wykluczyć z dalszej diagnozy. I tak w sumie było, bo było wszędzie prawidłowo.

Zbuntowana, notsobadd, Gregorka lubią tę wiadomość

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ