Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Beza27 wrote:U mnie biało - jest 13dpo więc raczej pozamiatane. Ale jednak termin @ mam na piątek, coś źle obliczyłam, że myślałam że to dzisiaj. No ale nie nastawiam się na nic kompletnie. Tempka spadła, trochę - ale jednak. W ciąży z synkiem test wyszedł 10dpo i tempka rosła i była cały czas powyżej 37..
Mąż już bierze suplementy, a ja zamówiłam jednak fertisim może przyjdzie przed 1dc.
Więc w tym kolejnym cyklu biorę tylko fertisim i NAC. I w okolicy owulki małż dostanie ACC.
I zamowie ten żel na płodność też. (Tylko nie wiem czy fertilsafe plus czy conceive plus - macie jakieś porownanie/doświadczenie? Ja jescze żelu nie używałam)
I tyle
Nic więcej nie kombinuje
Przykro mi
Pamiętam Ciebie z listopadowego wątku z fioletowej strony i trzymam kciuki za starania:)
My uzywaliśmy concieve plus ale jakoś nie podpasował mężowi i nie stosujemy nic z tych bajerów. A szkoda, bo u mnie ze śluzem to kiepsko.....Beza27 lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
aszin wrote:A gdzie robiłaś? O której mają być wyniki?
ja mam nadzieję że będą już koło południa
Robiłam w Alabie, mam koło domu. Wyniki mają być dzisiaj, jak robiłam 2 tygodnie temu proga, to miałam ok. 17. Do tego czasu to jajko zniosę... -
alauda wrote:Przykro mi
Pamiętam Ciebie z listopadowego wątku z fioletowej strony i trzymam kciuki za starania:)
My uzywaliśmy concieve plus ale jakoś nie podpasował mężowi i nie stosujemy nic z tych bajerów. A szkoda, bo u mnie ze śluzem to kiepsko.....Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️
🔜 Konsultacja andrologiczna -
Beza27 wrote:U mnie biało - jest 13dpo więc raczej pozamiatane. Ale jednak termin @ mam na piątek, coś źle obliczyłam, że myślałam że to dzisiaj. No ale nie nastawiam się na nic kompletnie. Tempka spadła, trochę - ale jednak. W ciąży z synkiem test wyszedł 10dpo i tempka rosła i była cały czas powyżej 37..
Mąż już bierze suplementy, a ja zamówiłam jednak fertisim może przyjdzie przed 1dc.
Więc w tym kolejnym cyklu biorę tylko fertisim i NAC. I w okolicy owulki małż dostanie ACC.
I zamowie ten żel na płodność też. (Tylko nie wiem czy fertilsafe plus czy conceive plus - macie jakieś porownanie/doświadczenie? Ja jescze żelu nie używałam)
I tyle
Nic więcej nie kombinuje
Myślałam też o ACC dla siebieBeza27, alauda lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
alauda wrote:Przykro mi
My uzywaliśmy concieve plus ale jakoś nie podpasował mężowi i nie stosujemy nic z tych bajerów. A szkoda, bo u mnie ze śluzem to kiepsko.....
U mnie właśnie też ze śluzem kiepsko więc warto spróbować. Szkoda że mężowi nie podpasowalo, a żaden żel mu nie pasuje czy tylko ten konkretny ? -
aszin wrote:Wiele dziewczyn bardzo chwali wiesiołek na śluz, próbowałaś?
Próbowałam. Nic nie pomaga.
Jest u mnie podejrzenie zespołu Sjogrena, wiec nic nie da się z tym zrobićJedynie objawowe leczenie, nawilżanie itp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 09:57
10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
magdalena321 wrote:Jak już dzisiaj 🐒 nie przyjdzie to jutro idę na betę..
Chyba naprawdę wolałabym żeby przyszła w końcu i zacząć nowy cykl niż żeby się spóźniała i znów się wszystko rozjedzie 😟
Test rano biały. Nigdy mi się nie spóźniała, jak już to przyszła dzień wcześniej ale nigdy później.
Dzisiaj choć samopoczucie lepsze jakieś, może przez to że słoneczko za oknem 🫠☀️
Pytam dziś rano mojej córki autystki co chce dostać na walentynki, odpowiedziała „serce”, pytam jakie małe czy duże, „duże!” - i pojechała do szkoły 😅 także muszę się zbierać na zakupy i szukać dużego serca 😊😊Pati2804 lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Beza27 wrote:Dzięki 😊
U mnie właśnie też ze śluzem kiepsko więc warto spróbować. Szkoda że mężowi nie podpasowalo, a żaden żel mu nie pasuje czy tylko ten konkretny ?
Ten konkretny. Uważa, że później robi się taki lepki i ma jakieś nieprzyjemnie odczucia.
Chyba rzeczywiście "wysycha" szybciej niż te normalne.10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
alauda wrote:Próbowałam. Nic nie pomaga.
Jest u mnie podejrzenie zespołu Sjogrena, wiec nic nie da się z tym zrobić
Trzymam kciuki ❤️2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
A ja dostałam pierwsze wyniki z immunologii- wyniki badań immunofenotypu prawidłowe, nie mam powyzszonych komórek nk 😁
Taki prezent dostałam na Walentynki z testDNA🤗❤️ oby byli nadal tacy hojni za 1,5tygodnia z resztą wyników hihi🤞🤗Karos31, Prezesoowa, Dropsik, sernik_z_rodzynkami, Pati2804 lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
ellevv wrote:Nie ma za co 😘. Fertistim od wczoraj zaczęłam pić i powiem tyle... w smaku jest pyszniutki 🫣 wiem że PrenaCaps Ovi też są składowo fajne wyglądały ale cenowo chyba drożej wychodziło.
Ja od stycznia zaczęłam pić fertistim i zaszłam w 1 cyklu.smak ma super i nic mi nie było po miesiacu picia,żadnych mdłości
ellevv lubi tę wiadomość
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
magdalena321 wrote:Jak już dzisiaj 🐒 nie przyjdzie to jutro idę na betę..
Chyba naprawdę wolałabym żeby przyszła w końcu i zacząć nowy cykl niż żeby się spóźniała i znów się wszystko rozjedzie 😟
Test rano biały. Nigdy mi się nie spóźniała, jak już to przyszła dzień wcześniej ale nigdy później.
Dzisiaj choć samopoczucie lepsze jakieś, może przez to że słoneczko za oknem 🫠☀️
Pytam dziś rano mojej córki autystki co chce dostać na walentynki, odpowiedziała „serce”, pytam jakie małe czy duże, „duże!” - i pojechała do szkoły 😅 także muszę się zbierać na zakupy i szukać dużego serca 😊😊
U mnie taka sama sytuacja. Cykl już trwa 33-34 dni, standardowo to około 30. 🐒 przychodź, bo czas na nowy cykl! 😂
17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Powiem Wam, że od rana tak sobie myślę o tym forum i jestem bardzo wdzięczna za niego i Was, to serio skarbnica wiedzy. Może się nie udzielam za dużo (trochę mam poczucie, że nie umiem się wbić w rozmowę - nie wiem, do jakich wątków się odwoływać, itp. Hahahaha), ale czytam i czuję, że jesteśmy w tym wszystkie razem i że serio sobie dopingujemy. ♥️🥰🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 10:21
elektro96, Prezesoowa, Karos31, aszin, notsobadd, Platynova55, kasia97, CoffeeDream, Malinowysorbet, Malamia, JoKoKoJo, Dropsik, Zbuntowana, Leśneintro, Beza27, Coconut, Pati2804, AnitaK, ultramaryna_, Gregorka, Anka32, MummyYummy, Sosenka93, Kasia111, ezra, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Cześć dziewczyny ☺️ Kilka dni milczałam, bo musiałam odetchnąć psychicznie jak przyszła 🐒 Za dużą presję na siebie nałożyłam w poprzednim cyklu, teraz wchodzę z (mam nadzieję) innym nastawieniem.
Gratuluję wszystkim, które zobaczyły ⏸️ 💓
Nie wiem jak to działa, ale jak się dowiaduje, że ktoś z mojego otoczenia spodziewa się dziecka to czuję zawsze leciutką szpileczkę żalu, a wszystkie dobre informacje z tego forum powodują tylko wzrusz i szczerą radość - medżik 🙈😜
Mój mąż umówił się na jutro na badanie nasienia - sam z siebie, bardzo się cieszę. I proszę oczywiście o kciuki ☺️ Może wiecie z doświadczenia ile mniej więcej czeka się na wyniki? Umówił się do Invicty, niestety na stronie nie znalazłam info ile trzeba czekać na wynik…
Miłego dnia dla wszystkich 😘 u mnie dzisiaj meeega słonko, aż chce się życ ☀️Chochlik12, Malinowysorbet, JoKoKoJo, Dropsik, Zbuntowana, Beza27, Coconut, Pati2804, AnitaK, ultramaryna_, Gregorka, ezra, KejtKa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Cześć dziewczyny ☺️ Kilka dni milczałam, bo musiałam odetchnąć psychicznie jak przyszła 🐒 Za dużą presję na siebie nałożyłam w poprzednim cyklu, teraz wchodzę z (mam nadzieję) innym nastawieniem.
Nie wiem jak to działa, ale jak się dowiaduje, że ktoś z mojego otoczenia spodziewa się dziecka to czuję zawsze leciutką szpileczkę żalu, a wszystkie dobre informacje z tego forum powodują tylko wzrusz i szczerą radość - medżik 🙈😜
Mój mąż umówił się na jutro na badanie nasienia - sam z siebie, bardzo się cieszę. I proszę oczywiście o kciuki ☺️ Może wiecie z doświadczenia ile mniej więcej czeka się na wyniki? Umówił się do Invicty, niestety na stronie nie znalazłam info ile trzeba czekać na wynik…
Miłego dnia dla wszystkich 😘 u mnie dzisiaj meeega słonko, aż chce się życ ☀️
Kciuki! Ma robił wczoraj tylko w innej klinice i po 2,5 h był wynik
notsobadd lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:Kciuki! Ma robił wczoraj tylko w innej klinice i po 2,5 h był wynik👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Cześć dziewczyny ☺️ Kilka dni milczałam, bo musiałam odetchnąć psychicznie jak przyszła 🐒 Za dużą presję na siebie nałożyłam w poprzednim cyklu, teraz wchodzę z (mam nadzieję) innym nastawieniem.
Miłego dnia dla wszystkich 😘 u mnie dzisiaj meeega słonko, aż chce się życ ☀️
Doskonale Cię rozumiem... Też ostatnio byłam nawet zła na moje kumpele, które po wiadomości, że jedna z nich spodziewa się drugiego dziecka, smieszkowaly, że w lato to spotkają się na Kinder party... Poczułam się bardzo wykluczona. 😥 Nawet nie komentowałam, tylko pogratulowałam. Akurat to takie kumpele, z którymi widuje się raz na rok. Każda w innym zakątku PL, ale i tak mnie to zabolało.
Tu na forum jakoś jest inaczej. Te wiadomości napawają optymizmem. 😊Dropsik, notsobadd, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Super, to jest nadzieja że jutro się czegoś dowiemy. Chociaż pewnie sami to i tak niewiele z tego wyczytamy tylko z andrologiem. Wy umawialiście wizytę u andro? ☺️
Ja potem przed wizytą w klinice (po roku starań) poprosiłam męża, żeby zrobił jeszcze więcej badań nasienia (fragmentacja, hba, posiewy itp), żeby już lekarz spojrzał na jego kompleksowe wyniki i mógł go wykluczyć z dalszej diagnozy. I tak w sumie było, bo było wszędzie prawidłowo.Zbuntowana, notsobadd, Gregorka lubią tę wiadomość