X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od soboty czekam na wyniki przeciwciał IgG ospy... Już się troszkę niecierpliwię. 🙄

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Doskonale Cię rozumiem... Też ostatnio byłam nawet zła na moje kumpele, które po wiadomości, że jedna z nich spodziewa się drugiego dziecka, smieszkowaly, że w lato to spotkają się na Kinder party... Poczułam się bardzo wykluczona. 😥 Nawet nie komentowałam, tylko pogratulowałam. Akurat to takie kumpele, z którymi widuje się raz na rok. Każda w innym zakątku PL, ale i tak mnie to zabolało.
    Tu na forum jakoś jest inaczej. Te wiadomości napawają optymizmem. 😊
    Przykro mi, że tak się poczułaś, ale też doskonale rozumiem… ciężki los staraczek.. 🙈

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki 🥰
    Beta 52,30 mIU/ml
    Progesteron 34,10 ng/ml

alauda, Karos31, notsobadd, Prezesoowa, CoffeeDream, Chochlik12, Dropsik, ellevv, Lani, Malinowysorbet, Beza27, Daga121222, sernik_z_rodzynkami, JoKoKoJo, elektro96, Anka32, Coconut, Pati2804, Platynova55, AnitaK, ultramaryna_, Gregorka, Tajlandia22, Sosenka93, ezra, Lola93, kasia97, Kasia111, KejtKa, Sikoreczkaaa, MummyYummy, Mikea lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️USG, hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp
    💊 Clostilbegyt + suple (od 08.2025)

📌 11.2025 badanie nasienia

Wszystko to, co mam
    to ta nadzieja, że życie mnie poskleja
  • alauda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Mam wyniki 🥰
    Beta 52,30 mIU/ml
    Progesteron 34,10 ng/ml

Pięknie 💓 Nie mogło być inaczej ;) Gratulacje 💓

aszin lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Mam wyniki 🥰
    Beta 52,30 mIU/ml
    Progesteron 34,10 ng/ml
    Gratulacje! Niech się kropek rozgości 🥰🍀

aszin lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Mam wyniki 🥰
    Beta 52,30 mIU/ml
    Progesteron 34,10 ng/ml

Super 🥰 Niech zdrowo rośnie 🌸

aszin lubi tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Mam wyniki 🥰
    Beta 52,30 mIU/ml
    Progesteron 34,10 ng/ml

🤩🤩🤩

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myslicie że można łączyć NAC i Fertistim? Czy to już za dużo szczęścia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Doskonale Cię rozumiem... Też ostatnio byłam nawet zła na moje kumpele, które po wiadomości, że jedna z nich spodziewa się drugiego dziecka, smieszkowaly, że w lato to spotkają się na Kinder party... Poczułam się bardzo wykluczona. 😥 Nawet nie komentowałam, tylko pogratulowałam. Akurat to takie kumpele, z którymi widuje się raz na rok. Każda w innym zakątku PL, ale i tak mnie to zabolało.
    Tu na forum jakoś jest inaczej. Te wiadomości napawają optymizmem. 😊

Mam podobne odczucia. Tak naprawdę to wokół nas mamy dwie pary, które nie mają dzieci, a tak to wszyscy mają minimum jedno i ciągle słyszymy, że a to starają się o kolejne, a to żaden problem i w sumie to będą mieć z 3 albo 4 :P
    Ostatnio hit, bo kolega zadzwonił do męża i mówi mu, że no oni to mają przerąbane, bo jak gdzieś chcą wyjść to muszą dzwonić po teściów, a my to żyjemy jak pączki w maśle, bo możemy robić co chcemy i jesteśmy wygodni, bo nie mamy dzieci. No i standardowo, bo wy nie macie dzieci to nie macie problemów, nie macie dzieci to nie rozumiecie itp. Jak będziecie mieli to zrozumiecie. Kilka tygodni temu spotkaliśmy przypadkowo znajomych i też takie teksty to powiedziałam, że niestety nie każdemu jest dane to zrozumieć. Teraz mnie unikają :P
    Czekam na wysyp fotek na FB z walentynkowymi sesjami z bobasami, testami ciążowymi i zdjęciami USG w serduszkach :P
    Boli i wiem, że to nielogiczne, ale jakoś tak to jest

Dropsik, elektro96, Anka32, Pati2804, ultramaryna_, Gregorka, Malinowysorbet, ezra, KejtKa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Dziewczyny, myslicie że można łączyć NAC i Fertistim? Czy to już za dużo szczęścia?

Można :)

@Aszin gratulacje! Wszystkiego dobrego :)

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    U mnie taka sama sytuacja. Cykl już trwa 33-34 dni, standardowo to około 30. 🐒 przychodź, bo czas na nowy cykl! 😂

A u mnie góra 28 nigdy nie było więcej i teraz jestem w szoku, a brzuch pobolewa jak na okres już chyba od 5 dni i byłam pewna że przyjdzie w terminie 😏😅

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Tak, byłam tam, a Ty chyba pod innym nickiem? 😋

Testy z wieczornego sika, dziś dopiero 22dc 🥹
    image.jpg
    Gratulacje super bardzo się cieszę...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry :)

@Aszin gratulacje <3 piękne kreseczki, ale macie prezent na Walentynki :)) trzymam kciuki za badania :)

@Coconut kciuki za badania, daj znać jak będą wyniki :)

@Tajlandia trzymam kciuki za wizytę, daj znać proszę co lekarz powie na Twój progesteron.

Tak odnośnie tego progesteronu to siedzi to we mnie od kilku dni, bo widziałam u jakiejś dietetyczki klinicznej informacje, że przy progesteronie niższym niż 25ng/ml to utrzymanie ciąży jest praktycznie niemożliwe. I zapewne to zupełnie nielogiczne, ale wkurzyło mnie to, bo szczerze - znam mały odsetek kobiet, które naturalnie mają taki wysoki progesteron.
    Możliwe, że to mój system obronny się włącza, ale czasem mam wrażenie, że te wyśrubowane "oczekiwania" to po to, żeby staraczki nastraszyć i namawiać na skorzystanie z ich usług. Nie dość, że kobiety żyją w strachu, żeby udało się zajść w ciążę, potem żeby ją utrzymać to jeszcze dołóżmy im, bo mają mało :P

Mam ostatnio parszywy humor i mogą te moje przemyślenia z tego wynikać, ale co sądzicie?
    Ja obie ciążę miałam progesteron 17 i brałam 2x dziennie duphaston :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam podobne odczucia. Tak naprawdę to wokół nas mamy dwie pary, które nie mają dzieci, a tak to wszyscy mają minimum jedno i ciągle słyszymy, że a to starają się o kolejne, a to żaden problem i w sumie to będą mieć z 3 albo 4 :P
    Ostatnio hit, bo kolega zadzwonił do męża i mówi mu, że no oni to mają przerąbane, bo jak gdzieś chcą wyjść to muszą dzwonić po teściów, a my to żyjemy jak pączki w maśle, bo możemy robić co chcemy i jesteśmy wygodni, bo nie mamy dzieci. No i standardowo, bo wy nie macie dzieci to nie macie problemów, nie macie dzieci to nie rozumiecie itp. Jak będziecie mieli to zrozumiecie. Kilka tygodni temu spotkaliśmy przypadkowo znajomych i też takie teksty to powiedziałam, że niestety nie każdemu jest dane to zrozumieć. Teraz mnie unikają :P
    Czekam na wysyp fotek na FB z walentynkowymi sesjami z bobasami, testami ciążowymi i zdjęciami USG w serduszkach :P
    Boli i wiem, że to nielogiczne, ale jakoś tak to jest
    To moja siostra z tymi tekstami... Nie macie dzieci to nie wiesz co to zmęczenie. Nie macie dwójki a tylko jedno to nie wiecie co to znaczy zmęczenie 😂😆
    Ja to zlewam, ale taki tekst o naszej wspólnej koleżance gada, a wie że się starają. Sama zachodziła w ciążę po 2-3 cyklach i teraz każe komuś wyluzować. One (siostra i koleżanka) nie wiedzą jak długo my się staraliśmy o 1 dziecko, ale staram się koleżankę wspierać i empatycznie do niej podchodzić. Wiem jakie to trudne, nawet jeśli starania trwają dopiero kilka miesięcy.

Chmurka21, Anka32, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    A u mnie góra 28 nigdy nie było więcej i teraz jestem w szoku, a brzuch pobolewa jak na okres już chyba od 5 dni i byłam pewna że przyjdzie w terminie 😏😅

Tak, dokładnie to samo! Ja już na wiarę wpisałam w apke z trzy razy, że okres przyszedł, a tu jednak nie 🤣
    ciekawe, czym to spowodowane, może jakiś wyjątkowy cykl bezowulacyjny w moim przypadku (podejrzenie PCOS)… Mam nadzieję, że kolejny miesiąc będzie jak w zegarku 😃🫶🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 12:01

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Mam wyniki 🥰
    Beta 52,30 mIU/ml
    Progesteron 34,10 ng/ml

Pięknie! gratuluję ❤

aszin, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ezra wrote:
    Jestem po monitoringu - nic nie ma.
    Odezwę się wieczorem, muszę pobyć sama. 🥺
    Przytulam kochana

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin gratulacje ❤️❤️❤️

aszin lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Tak, dokładnie to samo! Ja już na wiarę wpisałam w apke z trzy razy, że okres przyszedł, a tu jednak nie 🤣
    ciekawe, czym to spowodowane, może jakiś wyjątkowy cykl bezowulacyjny w moim przypadku (podejrzenie PCOS)… Mam nadzieję, że kolejny miesiąc będzie jak w zegarku 😃🫶🏻

U mnie nie wiem, może suplementy i witaminy mi coś pomieszały? 🧐😅

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane ❤ miłego dnia Wam życzę, dużo miłości i spokoju ducha 🌞

@aszin gratulacje piękne wyniki ❤ życzę teraz dużo zdrowia 🥰
    @Prezesoowa chyba każda z nas ma czasami takie dni że wszystko nas dobija i wkurza , ja np miałam taki poniedziałek i wtorek i dlatego się nie odzywalam bo nie miałam siły..
    Ale dziś jest nowy dzień i nowa nadzieja 🙂
    Mam nadzieję że dzisiejszy dzien będzie dla mnie łaskawy i odzyskam spokój ducha który przez ostatnie 2 dni się zatracił 😅 zobaczymy jak mąż wstanie czy będzie to kolorowo ..🤣

Byłam dzisiaj na badaniach genetycznych , uzgodniłam z mężem że jadę je dzisiaj zrobić żeby mieć spokojna głowę , pozbyłam się 1550 zł ale dla mnie pieniądze nie mają znaczenia jeśli nie ma zdrowia i zdrowej ciąży.. 😌
    Chyba w głębi duszy chciałabym, żeby coś wyszło źle, żebym w końcu wiedziała co leczyć, a takie myślenie, że może to był przypadek to poronienie, jakoś do mnie nie przemawia 🤔 może to intuicja , okaże się 😅
    Odebrałam też dziś wyniki badań histopatologicznych i nie wiem co myśleć, czy zapisywać się specjalnie na wizytę do gin tylko po to żeby zinterpretować wyniki.. ? Może ktoś sie tutaj orientuje czy według tego co mi napisali powinnam iść czy nie , bede wdzięczna za pomoc ❤

Wyniki histopatologiczne: fragmenty obumierajacej doczesnej z naciekami zapalnymi , skrzepy krwi oraz kosmki drobne ze zmianami włóknisto-szklistymi .

Nic z tego nie rozumiem ..🤯 poradźcie czy iść na konsultacje czy nie ? 🥺
    Znowu 250 zł wydam , mąż nie będzie zadowolony.. 🤔 🤣😅

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ