X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry kochane ❤ miłego dnia Wam życzę, dużo miłości i spokoju ducha 🌞

@aszin gratulacje piękne wyniki ❤ życzę teraz dużo zdrowia 🥰
    @Prezesoowa chyba każda z nas ma czasami takie dni że wszystko nas dobija i wkurza , ja np miałam taki poniedziałek i wtorek i dlatego się nie odzywalam bo nie miałam siły..
    Ale dziś jest nowy dzień i nowa nadzieja 🙂
    Mam nadzieję że dzisiejszy dzien będzie dla mnie łaskawy i odzyskam spokój ducha który przez ostatnie 2 dni się zatracił 😅 zobaczymy jak mąż wstanie czy będzie to kolorowo ..🤣

Byłam dzisiaj na badaniach genetycznych , uzgodniłam z mężem że jadę je dzisiaj zrobić żeby mieć spokojna głowę , pozbyłam się 1550 zł ale dla mnie pieniądze nie mają znaczenia jeśli nie ma zdrowia i zdrowej ciąży.. 😌
    Chyba w głębi duszy chciałabym, żeby coś wyszło źle, żebym w końcu wiedziała co leczyć, a takie myślenie, że może to był przypadek to poronienie, jakoś do mnie nie przemawia 🤔 może to intuicja , okaże się 😅
    Odebrałam też dziś wyniki badań histopatologicznych i nie wiem co myśleć, czy zapisywać się specjalnie na wizytę do gin tylko po to żeby zinterpretować wyniki.. ? Może ktoś sie tutaj orientuje czy według tego co mi napisali powinnam iść czy nie , bede wdzięczna za pomoc ❤

Wyniki histopatologiczne: fragmenty obumierajacej doczesnej z naciekami zapalnymi , skrzepy krwi oraz kosmki drobne ze zmianami włóknisto-szklistymi .

Nic z tego nie rozumiem ..🤯 poradźcie czy iść na konsultacje czy nie ? 🥺
    Znowu 250 zł wydam , mąż nie będzie zadowolony.. 🤔 🤣😅
    Ile będziesz czekać na wyniki?
    Ja z samymi wynikami chyba bym nie szła, a po prostu przy okazji bym pokazała. Wybierasz się do lekarza w najbliższym czasie na coś? Może z tymi genetycznymi od razu, chociaż na tę genetyczne to czasem się długo czeka.
    Dlatego warto mieć lekarza, który daje swojego maila lub numer telefonu do wykorzystania w razie co, bo wtedy można się skontaktować w pilnych i niepilnych sprawach. Ja od ciąży mam takiego ginekologa i bardzo sobie chwalę takie rozwiązanie. Od razu w razie wątpliwości kontakt, zero czytania internetu i domyślania się o co chodzi, zmniejsza to stres i czuć większe bezpieczeństwo.

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati2804 z tym wynikiem to do ginekologa, ale może z niego nic nie wynikać (chyba że będzie jak byk napisane np. Zawał łożyska). Mój mi mówił, że te badania nic nie wnoszą, bo takie wyniki mają kobiety ze zdrowej ciąży jak i te z patologiczną 🤷‍♀️ Choć sugerowano, że wyniki mogą świadczyć o niewydolności łożyska.
    U Ciebie zastanawiają mnie te nacieki, nie wiem, czy to nie świadczy o jakiej infekcji. Miałaś jakąś w ciąży, badali Ci crp po poronieniu?

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wynikami genetycznymi bede szła do hematologa bo to on mi je zlecił, więc raczej nie będę się go pytać żeby odczytał wynik hist-pat bo to nie w jego kompetencji raczej 🙄
    A do ginekologa nie będę szla bo byłam ostatnio . No chyba że będę musiała z tymi wynikami to pójdę, trudno.. 😬 robili mi badania ale nie kojarzę żeby robili crp , ja sama po poronieniu miesiąc robiłam OB i było w normie ale to pewnie za dlugi okres czasu ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 12:56

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ile będziesz czekać na wyniki?
    Ja z samymi wynikami chyba bym nie szła, a po prostu przy okazji bym pokazała. Wybierasz się do lekarza w najbliższym czasie na coś? Może z tymi genetycznymi od razu, chociaż na tę genetyczne to czasem się długo czeka.
    Dlatego warto mieć lekarza, który daje swojego maila lub numer telefonu do wykorzystania w razie co, bo wtedy można się skontaktować w pilnych i niepilnych sprawach. Ja od ciąży mam takiego ginekologa i bardzo sobie chwalę takie rozwiązanie. Od razu w razie wątpliwości kontakt, zero czytania internetu i domyślania się o co chodzi, zmniejsza to stres i czuć większe bezpieczeństwo.
    Różne badania robiłam ale najdłużej się czeka nawet 35 dni roboczych... ale zazwyczaj te wyniki są dosyć szybko , ostatnio też było napisane że mogę czekać nawet 20 dni roboczych a były po tygodniu 🙂 więc liczę że tym razem tez tak będzie ✊ wyniki odczytuje online

Dropsik lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Pati2804 z tym wynikiem to do ginekologa, ale może z niego nic nie wynikać (chyba że będzie jak byk napisane np. Zawał łożyska). Mój mi mówił, że te badania nic nie wnoszą, bo takie wyniki mają kobiety ze zdrowej ciąży jak i te z patologiczną 🤷‍♀️ Choć sugerowano, że wyniki mogą świadczyć o niewydolności łożyska.
    U Ciebie zastanawiają mnie te nacieki, nie wiem, czy to nie świadczy o jakiej infekcji. Miałaś jakąś w ciąży, badali Ci crp po poronieniu?
    Żadnej infekcji nie miałam w ciąży.. a robiłam morfologie na bieżąco, tylko zanim miałam zabieg to chodziłam około 3 tygodnie z martwa ciąża.. może to było przyczyną tego

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• alauda Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804, ja miałam podobny opis i poszłam do lekarza, żeby za dużo się nie zastanawiać. Dowiedziałam się, że stan zapalny mógł spowodować zatrzymanie ciąży ale również stan zapalny mógł być wynikiem poronienia (tak, jak napisałas - martwa ciąża) i tego nigdy sie nie dowiemy.

Po zabiegu łyżeczkowania przepisano mi w szpitalu antybiotyk ale wtedy na tej wizycie moja lekarka na wszelki wypadek przepisała mi kolejny.

Mając tą wiedzę dzisiaj, nie poszłabym wtedy do lekarza, bo nic nie wniosła oprócz recepty na kolejny antybiotyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 13:49

Pati2804 lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

AMH 0,73
    02/24➡️1 IVF -> ❄️
    1x FET ❌
    08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    3x FET ❌
    04/25➡️3IVF ->
    ET ❌ cb
    + ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry kochane ❤ miłego dnia Wam życzę, dużo miłości i spokoju ducha 🌞

@aszin gratulacje piękne wyniki ❤ życzę teraz dużo zdrowia 🥰
    @Prezesoowa chyba każda z nas ma czasami takie dni że wszystko nas dobija i wkurza , ja np miałam taki poniedziałek i wtorek i dlatego się nie odzywalam bo nie miałam siły..
    Ale dziś jest nowy dzień i nowa nadzieja 🙂
    Mam nadzieję że dzisiejszy dzien będzie dla mnie łaskawy i odzyskam spokój ducha który przez ostatnie 2 dni się zatracił 😅 zobaczymy jak mąż wstanie czy będzie to kolorowo ..🤣

Byłam dzisiaj na badaniach genetycznych , uzgodniłam z mężem że jadę je dzisiaj zrobić żeby mieć spokojna głowę , pozbyłam się 1550 zł ale dla mnie pieniądze nie mają znaczenia jeśli nie ma zdrowia i zdrowej ciąży.. 😌
    Chyba w głębi duszy chciałabym, żeby coś wyszło źle, żebym w końcu wiedziała co leczyć, a takie myślenie, że może to był przypadek to poronienie, jakoś do mnie nie przemawia 🤔 może to intuicja , okaże się 😅
    Odebrałam też dziś wyniki badań histopatologicznych i nie wiem co myśleć, czy zapisywać się specjalnie na wizytę do gin tylko po to żeby zinterpretować wyniki.. ? Może ktoś sie tutaj orientuje czy według tego co mi napisali powinnam iść czy nie , bede wdzięczna za pomoc ❤

Wyniki histopatologiczne: fragmenty obumierajacej doczesnej z naciekami zapalnymi , skrzepy krwi oraz kosmki drobne ze zmianami włóknisto-szklistymi .

Nic z tego nie rozumiem ..🤯 poradźcie czy iść na konsultacje czy nie ? 🥺
    Znowu 250 zł wydam , mąż nie będzie zadowolony.. 🤔 🤣😅

Na tych wynikach się nie znam, ale jeśli Cię niepokoją to idź na konsultacje. Spokój jest bezcenny :)

U nas dziś ładna pogoda, aż się żyć chce :)

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alauda wrote:
    Pati2804, ja miałam podobny opis i poszłam do lekarza, żeby za dużo się nie zastanawiać. Dowiedziałam się, że stan zapalny mógł spowodować zatrzymanie ciąży ale również stan zapalny mógł być wynikiem poronienia (tak, jak napisałas - martwa ciąża) i tego nigdy sie nie dowiemy.

Po zabiegu łyżeczkowania przepisano mi w szpitalu antybiotyk ale wtedy na tej wizycie moja lekarka na wszelki wypadek przepisała mi kolejny.

Mając tą wiedzę dzisiaj, nie poszłabym wtedy do lekarza, bo nic nie wniosła oprócz recepty na kolejny antybiotyk.
    Dziękuję Tobie za radę ❤ o to właśnie chodziło , żeby nie iść na darmo.. ja też myślę że skoro nosiłam je 3 tygodnie to nie mogło być inaczej..
    Ja nie dostałam żadnego antybiotyku po ale czułam się dobrze i szybko doszłam do siebie fizycznie i przestałam plamic chyba po kilku dniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 14:33

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na tych wynikach się nie znam, ale jeśli Cię niepokoją to idź na konsultacje. Spokój jest bezcenny :)

U nas dziś ładna pogoda, aż się żyć chce :)
    Właśnie muszę pomyśleć co z tym zrobić, może jednak spróbuję u hematologa te info uzyskać 🤪 tyle mu place co miesiąc to może przymknie oko 😅
    U nas wcześniej był słoneczko a teraz szaro 😬
    Ale mąż wstał i atmosfera jest taka jak zawsze, czyli przeszło nam to fochanie się 🤪 chyba jednak jesteśmy do siebie trochę podobni z mężem jesli chodzi o charaktery bo obgadaliśmy temat wczoraj i dzisiaj już jest normalnie 😊 uff, kamień z serca 🥰

Prezesoowa, Majuna, AnitaK, elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was dziewczyny dzisiaj? 😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• aszin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Właśnie muszę pomyśleć co z tym zrobić, może jednak spróbuję u hematologa te info uzyskać 🤪 tyle mu place co miesiąc to może przymknie oko 😅
    U nas wcześniej był słoneczko a teraz szaro 😬
    Ale mąż wstał i atmosfera jest taka jak zawsze, czyli przeszło nam to fochanie się 🤪 chyba jednak jesteśmy do siebie trochę podobni z mężem jesli chodzi o charaktery bo obgadaliśmy temat wczoraj i dzisiaj już jest normalnie 😊 uff, kamień z serca 🥰
    Super, że z mężem już ok ❤️ na temat badań się nie wypowiadam, bo kompletnie się na tym nie znam 🙈

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
    🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️

🔜 Konsultacja andrologiczna
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Super, że z mężem już ok ❤️ na temat badań się nie wypowiadam, bo kompletnie się na tym nie znam 🙈

To była nasza pierwsza taka sprzeczka odkąd się znamy, także nie byliśmy na to przygotowani ,ale rozeszło się po kościach i mam nadzieję że więcej się nie powtórzy 🙈 a jak się powtórzy to będę wiedziała jak ja rozwiązać szybko i sprawnie, rozmową i mówieniem o swoich oczekiwaniach 🙂
    A jak u Ciebie ? Umówiona już wizyta u lekarza ? 🥰

I mam pytanie , bo ja dzisiaj robiłam też badania na trombofilie , z jakiego powodu masz zalecona heparyne i acard? To trzeba brać od pozytywnego testu?

Boję się bo testowanie mam koniec lutego/ początek marca a nie wiem czy do tego czasu będą już wyniki.. niby wiem że warto poczekać ze staraniami do wyników badań ale z drugiej strony to kolejny cykl na straty.. 🥺 mam mętlik w głowie

9 lat temu miałam ana 2 dodatnie, zobaczymy jak będzie teraz . U Ciebie jakie badanie wyszło źle? Jeśli oczywiście chcesz o tym mówić, jak nie to zrozumiem 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 14:54

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• ezra Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam podobne odczucia. Tak naprawdę to wokół nas mamy dwie pary, które nie mają dzieci, a tak to wszyscy mają minimum jedno i ciągle słyszymy, że a to starają się o kolejne, a to żaden problem i w sumie to będą mieć z 3 albo 4 :P
    Ostatnio hit, bo kolega zadzwonił do męża i mówi mu, że no oni to mają przerąbane, bo jak gdzieś chcą wyjść to muszą dzwonić po teściów, a my to żyjemy jak pączki w maśle, bo możemy robić co chcemy i jesteśmy wygodni, bo nie mamy dzieci. No i standardowo, bo wy nie macie dzieci to nie macie problemów, nie macie dzieci to nie rozumiecie itp. Jak będziecie mieli to zrozumiecie. Kilka tygodni temu spotkaliśmy przypadkowo znajomych i też takie teksty to powiedziałam, że niestety nie każdemu jest dane to zrozumieć. Teraz mnie unikają :P
    Czekam na wysyp fotek na FB z walentynkowymi sesjami z bobasami, testami ciążowymi i zdjęciami USG w serduszkach :P
    Boli i wiem, że to nielogiczne, ale jakoś tak to jest

Doskonale rozumiem sytuacje, ja ostatnio nie wytrzymałam i po takich tekstach jak na koniec jeszcze usłyszałam "wystarczy zrobić i zobaczycie" (oczywiście kilka minut narzekania na własne dziecko) odpowiedziałam, że bardzo chciałabym się już przekonać jakie to zło ale to nie jest takie proste. I zapadła cisza, miałam satysfakcje 😎😎😎

Prezesoowa, Pati2804, Dropsik, Gregorka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

To była nasza pierwsza taka sprzeczka odkąd się znamy, także nie byliśmy na to przygotowani ,ale rozeszło się po kościach i mam nadzieję że więcej się nie powtórzy 🙈 a jak się powtórzy to będę wiedziała jak ja rozwiązać szybko i sprawnie, rozmową i mówieniem o swoich oczekiwaniach 🙂
    A jak u Ciebie ? Umówiona już wizyta u lekarza ? 🥰

I mam pytanie , bo ja dzisiaj robiłam też badania na trombofilie , z jakiego powodu masz zalecona heparyne i acard? To trzeba brać od pozytywnego testu?

Boję się bo testowanie mam koniec lutego/ początek marca a nie wiem czy do tego czasu będą już wyniki.. niby wiem że warto poczekać ze staraniami do wyników badań ale z drugiej strony to kolejny cykl na straty.. 🥺 mam mętlik w głowie
    Wizytę umówię dopiero po drugim wyniki bety :)

Wyszła mi mutacja czynnika V Leiden czyli trombofolia wrodzona, w ciąży znacząco wzrasta ryzyko zakrzepicy, więc lekarz kazał mi brać heparynę już od pozytywnego testu. Ja robiłam na testdna i wyniki były po tygodniu, więc prawdopodobnie zdążysz je poznać do testowania :)

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩 Hashimoto+trombofilia ✖️ Inne badania ✔️
    🧑🏻 Ciężka oligoteratozoospermia ✖️Inne badania ✔️

🔜 Konsultacja andrologiczna
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:24

• Miś Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się tu nie udzielam, ale mam nadzieję, że jeśli wszystko dobrze się ułoży to dołączę do wątku marcowego, natomiast śledzę ten wątek i bardzo się cieszę jak widzę że Wam się udaje. To mi daje nadzieję na to że i ja zobaczę znów dwie kreseczki.

Gratuluję Wam wszystkim i trzymam kciuki za te które testowanie mają jeszcze przed sobą 🙂

Majuna, Pati2804, Prezesoowa, elektro96, AnitaK, Anka32, kasia97, Gregorka, JoKoKoJo, ultramaryna_, Alesiamum, ezra lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
    nasz Cud 👼💔

Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
    12/2024 8 tc. 👼💔
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Wizytę umówię dopiero po drugim wyniki bety :)

Wyszła mi mutacja czynnika V Leiden czyli trombofolia wrodzona, w ciąży znacząco wzrasta ryzyko zakrzepicy, więc lekarz kazał mi brać heparynę już od pozytywnego testu. Ja robiłam na testdna i wyniki były po tygodniu, więc prawdopodobnie zdążysz je poznać do testowania :)
    Ok dziękuję 😊

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Tattyteddy Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    To moja siostra z tymi tekstami... Nie macie dzieci to nie wiesz co to zmęczenie. Nie macie dwójki a tylko jedno to nie wiecie co to znaczy zmęczenie 😂😆
    Ja to zlewam, ale taki tekst o naszej wspólnej koleżance gada, a wie że się starają. Sama zachodziła w ciążę po 2-3 cyklach i teraz każe komuś wyluzować. One (siostra i koleżanka) nie wiedzą jak długo my się staraliśmy o 1 dziecko, ale staram się koleżankę wspierać i empatycznie do niej podchodzić. Wiem jakie to trudne, nawet jeśli starania trwają dopiero kilka miesięcy.
    Uwielbiam te licytacje, ale to zawsze się znajdzie ktoś kto ma więcej dzieci i przelicytuje. Jakby mi ktoś powiedział, że ja mam lepiej bo mam tylko jedno czy dwójkę a ona ma trójkę to ma gorzej no to kto jej kazał robić trzecie skoro potrafi tylko narzekać zamiast cieszyć się tym że ma tyle dzieci?
    Nie możecie dziewczyny czasem coś odpyskować takiego? Bo jak będziecie ciągle milczeć to te durne komentarze się nigdy nie skończą. Ludzie nie mają taktu...
    Albo to że ktoś nie ma wcale dzieci to nie znaczy od razu, że ma luksusy, bo może marzy o innym życiu, pełnym dzieci a nie wracasz z roboty do 4 pustych ścian. Ludzie to widzą tylko czubek własnego nosa, mało kto potrafi się wczuć w sytuację, tak samo starsi ludzie często zapominają "zapomniał wół jak cuelęcien był" i też potrafią tak dopiec, że się odechciewa 🙄

Pati2804, KejtKa, Gregorka lubią tę wiadomość

🩷
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Dziewczyny, ja się tu nie udzielam, ale mam nadzieję, że jeśli wszystko dobrze się ułoży to dołączę do wątku marcowego, natomiast śledzę ten wątek i bardzo się cieszę jak widzę że Wam się udaje. To mi daje nadzieję na to że i ja zobaczę znów dwie kreseczki.

Gratuluję Wam wszystkim i trzymam kciuki za te które testowanie mają jeszcze przed sobą 🙂
    Trzymam kciuki aby wszystko się u Ciebie ułożyło i żebyś już w marcu ujrzała II kreseczki 🥰 miłego dnia ! 🌞

Miś lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2024, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jak u Was dziewczyny dzisiaj? 😘

Cieszę się, że atmosfera się unormowała tym bardziej, skoro piszesz, że to pierwsza taka Wasza rozmowa. Super ważne jest, żeby nie zamiatać takich rzeczy pod dywan, bo potem narastają, a Wy extra szybko doszliście do porozumienia :)

Taki owocny miesiąc, a tu dopiero połowa, a u nas tutaj taka cisza :P

Odczuwam silną potrzebę, żeby gdzieś wyjechać chociaż na 2-3 dni, żeby głowę wyciszyć, ale na razie marne szanse niestety :(

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ