Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 wrote:A ja nie wiem co robić.. Dziś walentynki, nie wiem czy mam się z mężem napić winka? 🐒 nie ma trzeci dzień, na testach biel ☹️
-
elektro96 wrote:U mnie dziś po wielkopolsku - pyrki z gzikiem 😊
Dzisiaj miałam mega ciężką noc i dzień, bo mój pies ma jakieś rewolucje żołądkowe… zobaczymy czy przejdzie, bo jeśli nie, to czeka nas jutro wizyta u weterynarza.
Pychotka, tez lubię ❤️❤️
Mam nadzieje, że wszystko się unormuje. Przytulam psiaka 🫂elektro96 lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Gratulacje dziewczyny pięknej bety ❤️😍
Właśnie wróciłam z pracy, zmeczona okropnie 😂 i będę robiła obiadek. Dzisiaj serwuje potrawkę z kurczaka z ryżem, coś na szybko, ale przyznam, że uwielbiam ❤️
Co wy robocie na obiadek?
Najszybszy obiad na świecie… obiad z wczoraj 🤣 ryż w sosie paprykowym z kurczakiem 😃 odkąd mamy lidlomixa, staramy się jeść zdrowo i wychodzi nam to całkiem dobrze, bo to urządzenie wyjątkowo mobilizuje nas do gotowania 😂 zawsze robimy potrawy na 2 dniZaczarowan, elektro96, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Pati2804 wrote:Przykro mi że ten cykl tak Cię robi w ..... mnie ostatnio też tak robił, nie było 🐒, testy białe i zdecydowałam się napić wina 🤭 okazało się że małpa przyszła dwa dni później 🤷♀️
W ciąży na pewno nie jestem także na zdrówko !🍷
Jeśli 🐒 nie będzie do piątku to pójdę na betę i będzie wszystko jasne. Jestem zła bo mam świadomość że tym spóźnieniem cały cykl się rozreguluje znowu…Pati2804 lubi tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
ezra wrote:Doskonale rozumiem sytuacje, ja ostatnio nie wytrzymałam i po takich tekstach jak na koniec jeszcze usłyszałam "wystarczy zrobić i zobaczycie" (oczywiście kilka minut narzekania na własne dziecko) odpowiedziałam, że bardzo chciałabym się już przekonać jakie to zło ale to nie jest takie proste. I zapadła cisza, miałam satysfakcje 😎😎😎
Bardzo dobrze im dopieklas. Nigdy nie zrozumiem takich prostackich tekstów... Ludzie żyją w jakiejś bańce i myślą, że faktycznie jak im się udało to innym też tak od razu się uda. 😠ezra lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Ja właśnie też tak zrobię, napiję się a co 😄
W ciąży na pewno nie jestem także na zdrówko !🍷
Jeśli 🐒 nie będzie do piątku to pójdę na betę i będzie wszystko jasne. Jestem zła bo mam świadomość że tym spóźnieniem cały cykl się rozreguluje znowu…
Apropo rzeczy, których nie robicie, gdy oczekujecie na wynik testu. Czy chodźcie na saunę, gdy jeszcze nie macie pewności czy doszło do zapłodnienia i jesteście już blisko testowania? 🧖♀️
Ostatnio o tym myślałam, bo podobno sauny są dosyć niebezpieczne dla kobiet w ciąży, ale czy w tak wczesnej też? 😅tralalina lubi tę wiadomość
17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 25.08 wizyta w klinice
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
nick nieaktualnyZaczarowan wrote:Gratulacje dziewczyny pięknej bety ❤️😍
Właśnie wróciłam z pracy, zmeczona okropnie 😂 i będę robiła obiadek. Dzisiaj serwuje potrawkę z kurczaka z ryżem, coś na szybko, ale przyznam, że uwielbiam ❤️
U nas dzisiaj grzanki z pieczonymi pomidorami i burratapotem lody na deser, moje ulubione ❤️ a od jutra ścisła dietka
magdalena321, Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Ale naprawdę współczuję tych okropnych bab w Twojej pracy.. niektórzy nie mają taktu. U mnie też obgadują ale za plecami, aż boję się wrócić.. I te miny ich oglądać
Ale mam nadzieję że niedługo ich znowu zostawię w pracy .. żeby mieli o czym gadać 🤪
A kiedy wracasz do pracy?
Czasem mam wrażenie, że te babska u mnie w pracy to przychodzą tylko po to, żeby komuś koło dupy zrobić -
Chochlik12 wrote:Apropo rzeczy, których nie robicie, gdy oczekujecie na wynik testu. Czy chodźcie na saunę, gdy jeszcze nie macie pewności czy doszło do zapłodnienia i jesteście już blisko testowania? 🧖♀️
Ostatnio o tym myślałam, bo podobno sauny są dosyć niebezpieczne dla kobiet w ciąży, ale czy w tak wczesnej też? 😅
Ja w grudniu jak wyłapałam biochem to wszystkiego się wystrzegałam alkoholu, noszenia ciężkich zakupów itd. A teraz stwierdziłam że odpuszczam, tyle kobiet nie wie że jest w ciąży do 2/3 miesiąca jak nie więcej (bo tak się zdarza rzadko ale jednak) i robią co im się podoba i jest wszystko ok 🤷🏻♀️ ale wiadomo każda z nas jest inna i ma inne zasady, odczucia. Także nikomu nic nie narzucam broń Boże 😄 myślę że póki nic się nie wie to basen, sauna czy coś to nic strasznegoPati2804, Chochlik12 lubią tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Prezesoowa wrote:U nas dzisiaj grzanki z pieczonymi pomidorami i burrata
potem lody na deser, moje ulubione ❤️ a od jutra ścisła dietka
Mmm moja szwagierka mieszka we Włoszech i przesiąkłam nią i często właśnie jem pomidory burrate albo mozzarellę z sosem balsamicznym albo makaron z pesto i parmezanem 😍Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
CoffeeDream wrote:Ja też czekam na wyniki z przeciwciał i co prawda dni płodne wg kalendarza zaczynają się jutro, ale nie wiem czy jak dziś do czegoś dojdzie to działać z tematem czy nie 🙈😅
-
sernik_z_rodzynkami wrote:Mam wyniki bety: 49,67 mlU/ml 🥳
gratulacje ♥️sernik_z_rodzynkami lubi tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
Zaczarowan wrote:Gratulacje dziewczyny pięknej bety ❤️😍
u mnie dzisiaj łosoś z ziemniakami z piekarnika i grillowane halloumi ✨Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 16:27
Pati2804, Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
Chochlik12 wrote:Apropo rzeczy, których nie robicie, gdy oczekujecie na wynik testu. Czy chodźcie na saunę, gdy jeszcze nie macie pewności czy doszło do zapłodnienia i jesteście już blisko testowania? 🧖♀️
Ostatnio o tym myślałam, bo podobno sauny są dosyć niebezpieczne dla kobiet w ciąży, ale czy w tak wczesnej też? 😅kasia97, magdalena321, Chochlik12, Gregorka, Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A kiedy wracasz do pracy?
Czasem mam wrażenie, że te babska u mnie w pracy to przychodzą tylko po to, żeby komuś koło dupy zrobić
Mam nadzieje ze 28 lutego zatestuje 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 16:28
Gregorka, Dropsik, Prezesoowa, elektro96, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Myślę że nie dajmy się zwariować.. 🙈 bo tak naprawdę to nic byśmy nie mogły robic jakby tak na to patrzeć 🤪 nie pić, nie palić, nie chodzic na saunę, nie brać niektórych witamin bo sa nie wskazane w ciąży i nie jeść przekąsek 😅
Dokładnie 😅 ja jedyne co to teraz jak mnie głowa boli czy cokolwiek to paracetamol biorę gdzie wcześniej zawsze ibuprofen. I tyle ze zmianWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2024, 16:31
Pati2804, Chochlik12 lubią tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
Musze się zdrzemnąć normalnie , tak mnie ścięło 😴😅 odezwę się później 🛌
-
magdalena321 wrote:Dokładnie 😅 ja jedyne co to teraz jak mnie głowa boli czy cokolwiek to paracetamol biorę gdzie wcześniej zawsze ibuprofen. I tyle ze zmian
Chyba właśnie mam właśnie podobne nastawienie 😁17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 25.08 wizyta w klinice
__
Byłam dzisiaj na monitoringu w 18 dc. Owulacja potwierdzona w 14 dc. Jest widoczne ciałko żółte 🙂 endometrium nie urosło, ma 8,9 mm.
W piątek badanie proga. Robić sobie nadzieję?
Boję sie, że ciałko żółte się nie utrzyma i miesiączka przyjdzie na czas..Dropsik, Zaczarowan, Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
Leczenie w klinice od: 10.2024
Jajowody drożne ✅
AMH
5,20 ✅ 11.2024
4,70 ✅ 05.2025
Parametry nasienia ✅
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI ❌(aromek+ovilrelle+luteina)
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
Cudzie trwaj 🥹🍀🤞🏻