WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Beta 162 mIU/ml
    Progesteron 29,70 ng/ml
    ❤️
    Pieknie

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Witamina D na poziomie 40,7 to też pewnie nie bardzo?
    Nie, jest całkiem dobrze, optymalnie 50.
    Ferrytynę masz za niską. Wstaw inne wyniki, zerkniemy 😉

CoffeeDream lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • aszin Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultramaryna, żaden double trouble 🙈 1.03 idę na wizytę, może czegoś się dowiem :)

Kasia111, Pati2804, Zbuntowana, damrade, ultramaryna_, ellevv, Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

„ Słońce, przestań się już bać
    Wysuń się zza chmur i świeć…”

✨ 2025 ✨🙏
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Nie, jest całkiem dobrze, optymalnie 50.
    Ferrytynę masz za niską. Wstaw inne wyniki, zerkniemy 😉

Jutro wstawię 🙂 Dziś już się wyłączam. Dobrej nocy Dziewczyny 🌜💤

Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A co się dzieje? Kojarzysz w mieście gastrologa, który przyjmuje w szpitalu na oddziale, na którym wykonują kolonoskopie? Bo może byłaby szansa dostać się do niego prywatnie i wziąłby Cię na oddział i zrobił badanie.
    Wydaje mi się, że jeśli cierpisz z tego powodu i masz środki na wykonanie badania prywatnie to warto zrobić. Albo powalczyć, żeby jednak szpital przyjął.

To jest w naszym kraju okropne, że człowiek płaci tyle składek, a o wszystko musi się prosić albo i tak iść prywatnie.
    Jak jeszcze nie miałam diagnozy mojej wady genetycznej to chodziłam do takiego neurologa, który dał mi skierowanie na oddział w celu diagnostyki i rezonansu, który wtedy kosztował kupę kasy, a ja byłam studentką dorabiającą po godzinach. Żaden szpital nie chciał mnie przyjąć, bo twierdzili, że jak mam 24 lata i bóle głowy, które odbierały mi wzrok i oddech to powinnam przestać pić alkohol i ćpać to mi przejdzie :P mama mojej przyjaciółki jest dyspozytorką na pogotowiu i mi powiedziała, że w sytuacji kolejnego ataku mam zadzwonić na pogotowie i oni z takimi objawami wezmą mnie do szpitala i badanie zrobią. Sumienie mi nie pozwoliło wykorzystać pogotowia, ale po tym co przeszłam zanim mnie zdiagnozowano to nie wiem, czy teraz bym nie zrobiła inaczej. Wtedy poszłam prywatnie, wydałam wszystkie pieniądze i oszczędności, żeby się nie przyznać rodzicom to dwa tygodnie zagryzałam ryż kaszą, bo nic innego nie miałam, a badanie wtedy i tak nic nie dało :P
    Wiem o czym mówisz... mój mąż po ślubie zaczal słabnąć.. tzn prawie mdlal w miejscach gdzie było dużo ludzi... stać nie mógł bo cały wirował... podejrzewali va początku problemy z sercem w dumid arytmią się przyczepiła traktowali go jak nie normalnego albo hipochadryka ... był nawet w szpitalu przebadali go.. chodził prywatnie do profesora jak mówił że coraz gorzej się czuje to Pan mu na to że taka ma urodę.. po wielu doktorach trafił na poniższe która podejrzewaka i trafiła.. 4 lata stracił na mrzonkach doktorów którzy nie umieli go leczyć w zeszłym roku trafiłam na gościa który mu pomógł... kosztowało nas to sporo nerwów i kasy ale jestem mu wdzięczna bo uratował mu życie...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• damrade Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a witamina D 21 to bardzo tragicznie?
    Łykam już 5000 w trakcie jedzenia i ledwo wyszłam z tego najniższego przedziału. Wiosno przybywaj!!!

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2024, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati Jutro rano lecę na badania - przede wszystkim mam te wszystkie mutacje związane z krzepliwością testować, dorzuciłam jeszcze sobie przeciwciała na choroby które mogą zagrażać ciąży (wiem które miałam ujemne przed nieudanymi próbami), jakieś witaminy, kwas foliowy, morfologia, żelazo, ferrytyna, przeciwciała kardiolipinowe, antykoagulant toczniowy… no dużo tam tego mam pewnie coś zapomniałam. Te mutacje to trzeba czekać 7-12 dni roboczych. Zgodnie z zaleceniami lekarza wszystko. Obiecał, że spojrzy na wyniki bez wizyty :)

Zobacze też czy muszę jakoś podkręcić suplementację, bo na razie lecę samym kwasem foliowym (w formie metylowanej). W poprzednie ciąże zachodziłam bez problemu (1 strzały więc nie sprawdzałam tych rzeczy).

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko nadrobiłam was Kochane w końcu.. pedzicie tak że zrobię się martwa dusza bo nie wyrabiam.. chyba przez tą bakterie cloi.. czy coś.. nie dawno oglosili u nas że woda jest zatruta bakteria coli... po dniu niby było ok.. przypadkiem przy badaniach okazalovdue ze w koszu mam bakterie... co myślicie mogło to być z tej wody? Jeszcze do tego gardło zaczęło mnie boleć i z nosa leci... ehh... do tego królowa małpa pojechała na wakacje o wyduzjla cykl... fo ponad 50... zobaczymy co czas przyjiesie ... tes dziś buslh jakiś bejbis... no co mogą gin powie w czwartek.. denerwuje się coraz bardziej... miałam jeszcze złudzenie że to ciaza ale nic na to nie wskazuje... a nawet datę wyliczyłam że bym urodziła 1 dzien po 70 urodzinach mamy...
    @coconut idź na betę I poszukaj innego lekarza bo chyba ma kiepsko sprzęt..
    Moja ostatnio jak byłam to miala 5d i wszystko tak ci powiekszy i obejrzy że glowa staje... a mojej małej miejscowości takue że masakra nic nie widać...
    Trzymam kciuki za ciebie i kropka czuje ze będzie cudeńko...

Coconut lubi tę wiadomość

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Dziewczyny a witamina D 21 to bardzo tragicznie?
    Łykam już 5000 w trakcie jedzenia i ledwo wyszłam z tego najniższego przedziału. Wiosno przybywaj!!!
    Przy takim poziomie to do rozważenia jest witamina na receptę, wtedy dawki są po kilkadziesiąt tysięcy. Witaminę d wcale nie jest tak łatwo uzupełnić, a słońce nie przyniesie rewolucji 😉

@Coconut kciuki za jutrzejszą betę! 🤞

@JoKoKoJo kciuki za testowanie, @AnitaK czy Ty, kochana, ponawiasz testy? Powodzenia 🤞🍀

damrade, Coconut, Prezesoowa, JoKoKoJo, AnitaK lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2024, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Pati Jutro rano lecę na badania - przede wszystkim mam te wszystkie mutacje związane z krzepliwością testować, dorzuciłam jeszcze sobie przeciwciała na choroby które mogą zagrażać ciąży (wiem które miałam ujemne przed nieudanymi próbami), jakieś witaminy, kwas foliowy, morfologia, żelazo, ferrytyna, przeciwciała kardiolipinowe, antykoagulant toczniowy… no dużo tam tego mam pewnie coś zapomniałam. Te mutacje to trzeba czekać 7-12 dni roboczych. Zgodnie z zaleceniami lekarza wszystko. Obiecał, że spojrzy na wyniki bez wizyty :)

Zobacze też czy muszę jakoś podkręcić suplementację, bo na razie lecę samym kwasem foliowym (w formie metylowanej). W poprzednie ciąże zachodziłam bez problemu (1 strzały więc nie sprawdzałam tych rzeczy).
    To widzę ze jesteśmy na podobnym etapie diagnozowania się 🙂 trzymam kciuki rano i oby wyniki szybko fo nas dotarly ✊🍀
    P.s. Ja na niektóre wyniki badań muszę czekać nawet 35 dni roboczych..🤯😱

NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2024, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze walentynki będą słodkie jak 🧹🍯
    My dalej działamy :) owulacja przypada na okres okolowalentynkowy ( testy owu/ śluz ), nie potwierdzone przez gin.

Testować myśle 29 lutego :) 1 marca powinna być miesiączka

damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2024, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Dopóki mam na świeżo, to napiszę co robiłam w tym cyklu i jakie objawy się pojawiły przed terminem @, który jest jutro.

Ja: piłam fertistim, brałam magnez codziennie, do owulacji wiesiołka (pierwszy cykl) - super efekt (wcześniej próbowaliśmy żel conceive + i nie byliśmy zadowoleni), kilka razy ćwiczyłam jogę z mężem, leżałam po pracy na macie do akupresury, byłam na monitoringu 2 dni przed spodziewaną owu, był pęcherzyk 20mm, 3 dni później już była potwierdzona owulacja, czyli w czwartek była prawdopodobnie, a seks był w niedzielę, wtorek i czwartek (wieczorem i po nim spałam)

Udżu budżu: nosiłam brasoletkę z awenturynami i oczywiście pod choinką był kocyk 😅

Mąż: na święta dostał lniane alladynki i praktycznie tylko w nich chodził, polubił ostatnio śledzie i jadł przynajmniej dwa razy w tygodniu, wciskałam w niego orzechy, w styczniu robił badanie nasienia i miał 0% morfologię, ale dobrą ilość i ruchliwość, miał dietę pudełkową, więc jadł zdrowiej

Objawy: test zrobiłam turbo wcześnie, pewnie beta była wtedy 5, więc objawów nie było, ale w ostatnich dniach miałam sporo kremowego śluzu, tkliwe sutki i dzisiaj to już padam na twarz, i co kilka godzin strasznie mnie ssie, nie że jestem głodna, ja muszę zjeść tu i teraz 🥱 no i jestem drażliwa jak przed @

Oczywiście część to na pewno zmęczenie intensywnym tygodniem, ale wiem, że sama łaknęłam wcześniej szczegółów na temat udanego cyklu, więc opowiadam 😁

Trzymam mocno kciuki ❤️❤️

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2024, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

@Coconht, kciuki za betę! ✊✊✊

Czy ktoś dziś testuje? 🙂
    @Koktajlowwa, teoretycznie CRP rzeczywiście jest dość czułe, natomiast czasem może wychodzić fałszywie ujemne.

Ogólnie przyczyn takie zapalenia jest mnóstwo - może być o podłożu wirusowym, może to być bakteria (najczęściej helicobacter), a mam znajomego, który właśnie na podstawie zapalenia błony śluzowej został zdiagnozowany pod kątem alergii na gluten.

Aczkolwiek nie wiem, czy w Twoim przypadku to to, tak mi tylko przeszło do głowy. A morfologia ok? OB, CRP. Robiłaś próby wątrobowe?

@Kasia, dzięki za tak obszerną relację ♥️ Ja też w tym cyklu pierwszy raz brałam wiesiołek, a teraz jest 7 dpo i obudziłam się z tkliwymi piersiami, od kilku dni był spokój. Nie chcę się nakręcać, ale widzę pewne podobieństwa 🤭 Mój Mąż też kocha śledzie 😂 Nawet nie widziałam, że mają wpływ na płodność. To chodzi o te kwasu DHA?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2024, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane 😊

Melduję biel na teście... dziś 12 dpo więc pozostaje mi tylko czekać na 🐒

Smacznej kawusi ☕ i miłego weekendu 😘❤

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoKoKoJo wrote:
    Cześć Kochane 😊

Tule.. póki @ nie ma to piłka w grze!!

JoKoKoJo lubi tę wiadomość

preg.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2024, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Przy takim poziomie to do rozważenia jest witamina na receptę, wtedy dawki są po kilkadziesiąt tysięcy. Witaminę d wcale nie jest tak łatwo uzupełnić, a słońce nie przyniesie rewolucji 😉

@Coconut kciuki za jutrzejszą betę! 🤞

@JoKoKoJo kciuki za testowanie, @AnitaK czy Ty, kochana, ponawiasz testy? Powodzenia 🤞🍀

Tak będę ponawiała, ale jutro. Jestem na wyjeździe i muszę iść kupić , bo nie zabrałam z domu 😅

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2024, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoKoKoJo wrote:
    Cześć Kochane 😊

Przytulam 🫂😘

JoKoKoJo lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2024, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknego dnia dziewczyny 🌞🌞🌞

Pati2804, Gregorka, JoKoKoJo, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2024, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @damrade To ja mam taki ból skurczowy trzymający. Bez kłucia. Trzustka - badałam amylaze i lipaze w normach wyszły. Bo też się właśnie bałam.

@Prezesoowa Z reguły leżę i zwijam się z bólu. Nie ma pozycji w której boli mniej. Z nerkami nie miałam nigdy problemu i to raczej z tyłu boli.

Na te chwilę uznałam, że zapisze się prywatnie na kolonoskopie bo i tak trzeba czekać. Kupię iberogast zobaczę czy się zmniejszy ból. W razie ataku zrobię badania albo pojadę na sor znowu.

Ogólnie obciążenie w rodzinie jest rąk żołądka/jelit więc odradzanie przez lekarzy badania też chyba jest takie nie do końca. A z drugiej strony się boję bo mam zrosty i strasznie mnie to bolało bez znieczulenia i nie doszło badanie do skutku.

Myślałam o zrobieniu na własną rękę tomografu brzucha ale czy tam by coś w ogóle wyszło plus kto mi to znowu zinterpretuje.

@AnitaK Niska ta ferrytyna.

@Coffeedream @damrade
    Witamina D najlepiej koło 60.

@MummyYummy Mam zamiar znowu zrobić badania przy tym silnym bólu. Z badań w styczniu bardzo złe próby wątrobowe, teraz w lutym trochę się polepszyły ale dalej ponad normę.

PAI homo

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog.14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm 🐭 I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2024, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 🥰
    Kciuki za testujące ✊🍀 I tulaski za biel i 🐒 🫂
    U mnie nadal testy owu negatywne także pozostaje czekać I liczyć na niedzielny test owu, że się wybarwi lepiej 😅

Miłego dnia i udanego weekendu 🥰😘 ☕

JoKoKoJo, AnitaK, Kwiecista94 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ