Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny@Coconut trzymam kciuki za betę. Będę tutaj zaglądała aby sprawdzać co u Ciebie.
@Majlen ja na Twoim miejscu testowałabym dzisiaj. Jesteś po terminie miesiączki więc wieczorny sik też powinien być wiarygodny.
Ja byłam na badaniach dzisiaj. Zobaczymy. Z jednej strony boje się, co zobaczę, z drugiej strony mam szanse coś z tym zrobić. Zobaczymy. Trzymajcie kciuki aby nie było mutacji genetycznychCoconut, damrade, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Coconut wrote:Cześć Dziewczyny 🍀
Udało mi się dostać wcześniej na badanie bety, więc już jestem po. Stres ogromny ! 😳 Jestem przerażona tym co zobaczę chociaż staram się myśleć pozytywnie to gdzieś tam z tyłu głowy mam, że nie będzie tak jak powinno być 🙈
Trzymam kciuki 🤞 myślę, że po prostu trafiła Ci się kiepska lekarka i niepotrzebnie Cię nastraszyłaCoconut, damrade lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Czy pink mógłby mnie tak oszukać???
Dzisiaj 13/14dpo. Nie pisalam bo nie chcialam sie nakrecać, ale czoraj widzialam cień, dzisiaj już zrobiłam 2 i są blade kreski 🥺🥺🥺🥺 pobiegłam już rano oddać krew bo inaczej się chybanie dowiem.
Proszę trzymać kciuki bo ja jestem przerażona, że to moga być oszukańce 🥺
https://zapodaj.net/plik-ZztEnpTKgf
Piękne kreseczki 😍😍😍16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
aszin wrote:Zobaczysz, że będzie dobrze
myślę, ze owulacja się przesunęła, a lekarz który mówi o poronieniu, bo nic nie widzi przy tak niskiej becie to 🤬
Sernik, to pierwsza powtórka? Kciuki ✊🏻
Tak, pierwsza. Jak będzie wszystko ok, to już nie będę powtarzać. Na 4.03 mam wizytę u lekarza 🙂Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
aszin wrote:A wyniki mają być jeszcze dzisiaj? 😁
CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Dziewczyny z dwoma kreskami
Miałyście jakieś inne samopoczucie przed testowaniem?
u mnie już po owulacji i w sumie nic nie czuje, żadnych dolegliwości więc obstawiam że nic się nie podziało. Ale zastanawiam się czy miałyście jakieś inne objawy?
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Dziewczyny z dwoma kreskami
Miałyście jakieś inne samopoczucie przed testowaniem?
u mnie już po owulacji i w sumie nic nie czuje, żadnych dolegliwości więc obstawiam że nic się nie podziało. Ale zastanawiam się czy miałyście jakieś inne objawy?
chyba tyle 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2024, 12:57
Sikoreczkaaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
@Sikoreczkaaa te objawy to tak indywidualna sprawa! Lepiej nie sugerować się, ja w pierwszej ciąży po długim czasie starań po raz pierwszy odpuściłam i przyszłam do endokrynologa na wizytę że okres mi nie przyszedł i waga skoczyła do gory. A on mnie wysłał na betę od razu… nawet nie brałam tego pod uwagę bo śluzu płodnego nie było jak zawsze (owulację czułam), a zbliżeń w trakcie dni płodnych też 😁
A przed tym zawsze czułam jakieś urojone objawy i widziałam pajączki na piersiach… co mi się tylko nie wydawało..
A jak przyszło co do czego - zero objawów, po raz pierwszy byłam pewna że nie jestem, wódkę piłam nawet 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2024, 13:34
elektro96, Sikoreczkaaa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Malinowysorbet wrote:Czy pink mógłby mnie tak oszukać???
Dzisiaj 13/14dpo. Nie pisalam bo nie chcialam sie nakrecać, ale czoraj widzialam cień, dzisiaj już zrobiłam 2 i są blade kreski 🥺🥺🥺🥺 pobiegłam już rano oddać krew bo inaczej się chybanie dowiem.
Proszę trzymać kciuki bo ja jestem przerażona, że to moga być oszukańce 🥺
https://zapodaj.net/plik-ZztEnpTKgf
-
Gratuluję @Malinowysorbet
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
❌ryzyko anemii ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
📆 Kalendarz wizyt
05/05 - gin
13/05 - endo
03/06 - urofizjo
-
Malinowysorbet, piękne kreski ⏸️🌸🩷 To na pewno nie są oszukańce.
Ośmielę się mocno pogratulować 🤗Zbuntowana lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
1xET ❓
+ ❄️ -
Coconut, również czekam na Twoje wyniki🤞🏼 Zazwyczaj w weekend rzadko mam czas na forum ale specjalnie tu zajrzałam, żeby sprawdzić czy już coś wiesz. 🤞🏼🩷
ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
1xET ❓
+ ❄️ -
hej dziewczyny
podczytuje was regularnie, gratuluje pieknych kresek! po moich wczorajszych negatywnych wynikach mielismy troche spine z mezem wieczorem ze ja za bardzo przezywam i na nim tez sie to odbija caly miesiac... no coz, jakby sie tak dalo wylaczyc myslenie, sama bylam juz zmeczona xD
Na kolejny cykl planuje wlaczyc NAC i ferstistim. Widzialam ze wiele z was poleca. Po rozmowie z moja gin zastananawiam sie czy nie zdecydowac sie juz na badanie droznosci jajowodow. Staramy sie od wrzesnia, te miesiace do konca roku nie byly zbytnio monitorowane/ zadne owulaki/ monitoring/ nawet sluzu nie ogarnialam zbytnio wiec moze faktycznie nie udalo nam sie wstrzelic. Od stycznia juz bardziej pilnuje, teraz w lutym mielismy badania i 1 cykl monitoringu + Ovi
Bije sie z myslami, naczytalam sie ze podczas badania mozna uszkodzic kosmki w jajowodacha z drugiej strony nigdy nie mialam zadnego dokladniejszego badania endometrium ani macicy.
Doradzicie cos? Wspaniale tutaj czytac wasze historie ale tak jak ktoras juz wspomniala im sie mniej wie tym stres mniejszy, a moja glowa juz uklada najczarniejsze scenariusze. Za kilka msc przeprowadzamy sie do wielkiego mieszkania na nasza docelowa "duza" rodzine a poki co nawet w 1 ciaze nie moge zajscChichot losu 🤗
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2024, 13:59
-
nick nieaktualny@Malinowysorbet gratulacje, trzymam kciuki za betę
@Coconut trzymam mocno kciuki za betę i myślami jestem z Tobą :* wierzę, że wszystko będzie dobrze:)
Przytulam wszystkie, które tego potrzebująw weekend spędzam czas z mężem i przyjaciółmi, więc będę tylko zaglądać co tam u Was
relaksującego weekendu pomimo wstrętnej pogody
:*
alauda, Coconut, Pati2804, JoKoKoJo, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
-
Kaja8906 wrote:hej dziewczyny
podczytuje was regularnie, gratuluje pieknych kresek! po moich wczorajszych negatywnych wynikach mielismy troche spine z mezem wieczorem ze ja za bardzo przezywam i na nim tez sie to odbija caly miesiac... no coz, jakby sie tak dalo wylaczyc myslenie, sama bylam juz zmeczona xD
Na kolejny cykl planuje wlaczyc NAC i ferstistim. Widzialam ze wiele z was poleca. Po rozmowie z moja gin zastananawiam sie czy nie zdecydowac sie juz na badanie droznosci jajowodow. Staramy sie od wrzesnia, te miesiace do konca roku nie byly zbytnio monitorowane/ zadne owulaki/ monitoring/ nawet sluzu nie ogarnialam zbytnio wiec moze faktycznie nie udalo nam sie wstrzelic. Od stycznia juz bardziej pilnuje, teraz w lutym mielismy badania i 1 cykl monitoringu + Ovi
Bije sie z myslami, naczytalam sie ze podczas badania mozna uszkodzic kosmki w jajowodacha z drugiej strony nigdy nie mialam zadnego dokladniejszego badania endometrium ani macicy.
Doradzicie cos? Wspaniale tutaj czytac wasze historie ale tak jak ktoras juz wspomniala im sie mniej wie tym stres mniejszy, a moja glowa juz uklada najczarniejsze scenariusze. Za kilka msc przeprowadzamy sie do wielkiego mieszkania na nasza docelowa "duza" rodzine a poki co nawet w 1 ciaze nie moge zajscChichot losu 🤗
Może uda się zrobić to badanie na NFZJa nie czekałam długo, ale musiałam je zrobić jakieś 30km od domu.
-
Dropsik wrote:Badanie drożności nie jest mocno inwazyjne i to taki standard przy przedłużających się staraniach. Zaraz po podstawach badań z krwi i nasienia. Lekarze często nie stymulują owulacji dopóty, dopóki nie zrobią drożności.
Może uda się zrobić to badanie na NFZJa nie czekałam długo, ale musiałam je zrobić jakieś 30km od domu.
Dzieki za odpowiedzmoja lekarka tez robi i mowila ze jest bardzo delikatna wiec chyba nie bede ryzykowac u kogos innego. Poza tym mowila ze najlepiej robic w 8-10 dniu cyklu a na NFZ to podobno na to nie patrza zbytnio i sprzet moze byc kiepski.
-
Odświeżam forum tak często, jak odświeżam diagnostykę lub luxmed kiedy to ja czekam na wyniki 😂 całym sercem z Waszymi betami dziś 🫶🏼
Prezesoowa, elektro96, Coconut, Pati2804, ultramaryna_, Dropsik, Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Kaja8906 wrote:Dzieki za odpowiedz
moja lekarka tez robi i mowila ze jest bardzo delikatna wiec chyba nie bede ryzykowac u kogos innego. Poza tym mowila ze najlepiej robic w 8-10 dniu cyklu a na NFZ to podobno na to nie patrza zbytnio i sprzet moze byc kiepski.
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻