Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Notsobadd tule 🫶
Ja postanowilam nie czekac, w zeszlym miesiacu poszlismy do kliniki nieplodnosci i tam trafilam do lekarki ktora nam zlecila te wszystkie badania. Zaproponowala 3 cykle monitoringu a jak sie nie uda to wtedy droznosc ale ja nie chce czekac. Kazdy miesiac jest ciezki do przezycia jak sie nie udaje
z drugiej strony musimy byc cierpliwe. Ginekolog mowila ze robi bardzo delikatnie i nie powinno bolec- jakos jej ufam.
Wczoraj ogladalam program o in vitro w Kanadzie- para zastanawiala sie czy najpierw zrobic inseminacje czy od razu transfer zarodka. Podobno przy normalnym staraniu (oraz inseminacji) zdrowa para ma ok 25% szans na zaplodnienie. A jak transfer zarodka to ok 60% szans na powodzenie. Nie wiedzialam i troche jestem zaskoczona. Chyba jednak trzeba miec szczescie zeby sie udalo plus milion innych czynnikow 😸
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2024, 14:39
damrade lubi tę wiadomość
-
Kaja8906 wrote:Notsobadd tule 🫶
Ja postanowilam nie czekac, w zeszlym miesiacu poszlismy do kliniki nieplodnosci i tam trafilam do lekarki ktora nam zlecila te wszystkie badania. Zaproponowala 3 cykle monitoringu a jak sie nie uda to wtedy droznosc ale ja nie chce czekac. Kazdy miesiac jest ciezki do przezycia jak sie nie udaje
z drugiej strony musimy byc cierpliwe. Ginekolog mowila ze robi bardzo delikatnie i nie powinno bolec- jakos jej ufam.
Wczoraj ogladalam program o in vitro w Kanadzie- para zastanawiala sie czy najpierw zrobic inseminacje czy od razu transfer zarodka. Podobno przy normalnym staraniu (oraz inseminacji) zdrowa para ma ok 25% szans na zaplodnienie. A jak transfer zarodka to ok 60% szans na powodzenie. Nie wiedzialam i troche jestem zaskoczona. Chyba jednak trzeba miec szczescie zeby sie udalo plus milion innych czynnikow 😸
Super, ze trafiłaś na dobrą lekarkę
Mam nadzieję, że Wam się uda i nie będziesz musiała robić nic więcej ♥️
Tak, wiem, że nawet przy idealnym trafieniu w owu, sprzyjających warunkach itp nie ma pewności, że się uda. Ale niecierpliwość robi swoje, chciałoby się już 🤪
damrade lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
ohh tak, do niedawna nawet nie wiedzialam czy chce miec dzieci a jak postanowilismy ze sprobujemy to teraz nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka 🙀😹
damrade, Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Kaja8906 wrote:ohh tak, do niedawna nawet nie wiedzialam czy chce miec dzieci a jak postanowilismy ze sprobujemy to teraz nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka 🙀😹
Jak ja Cię rozumiem 🤭 Miałam tak samo. Najpierw bardzo luźno do tego podchodziliśmy, że nawet jeśli będziemy bez dzieci będzie ok. A od czasu starań jakaś panika pt. a co będzie jak się nie uda 😂
Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dobrze wiedziec ze ktos inny tez tak ma 🫶 teraz tylko trzeba nabrac sil na nowy cykl i dzialac. Oby byl dla nas laskawy 🥹🥰 👶🏻
Ja czekam na @, odstawilam juz proga wiec licze ze niedlugo sie pojawi
notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Wyniki wyglądają tak:Prezesoowa wrote:Jeśli chcesz, żebyśmy coś doradziły to wrzuć pełne wyniki - wynik z jednostką i z widełkami
Ferrytyna 14,60 widelki (13- 150)
Żelazo 104 widelki ( 33-193)
Wit D 35
B12 388 ( 197- 771)
Kwas foliowy 8,87 ( 3,89-26,80)
Dzięki! -
🫂🥲JoKoKoJo wrote:Cześć Kochane 😊
Melduję biel na teście... dziś 12 dpo więc pozostaje mi tylko czekać na 🐒
Smacznej kawusi ☕ i miłego weekendu 😘❤
JoKoKoJo lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Życie lubi niespodzianki, a może się zaskoczysz? 😉😘 Jakie plany na łazienkę?Sparky wrote:Hej dziewczyny, tulę za biele i gratuluję nowych ⏸️ 🥰 Ostatnio mało mnie na forum, straciłam zupełnie entuzjazm, dzisiaj 18 dc i owu ani widu ani słychu... Chyba znowu szykuje się cykl bezowulacyjny 🤡 Do tego mąż zaczyna remont łazienki. Całe mieszkanie sam wyremontował, ale z łazienką już nie zdążył przed narodzinami małego, czekaliśmy aż trochę podrośnie no i nadszedł ten czas 🙈 Tym bardziej, że łazienka zaczęła nam się sypać 🙈 W każdym razie, już wiem że mąż będzie mega zmęczony, warunki będą kiepskie no i chyba starania zejdą na dalszy plan 😢 czeka nas też kilka weekendów rozłąki, bo w najbardziej newralgicznych momentach będziemy się wynosić z domu z małym. Także nastawienie mam mocno średnie😑Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
Chciałybyśmy takie oszukance widzieć 🫢😂 Gratulacje! 🥳 ❤️Malinowysorbet wrote:Czy pink mógłby mnie tak oszukać???
Dzisiaj 13/14dpo. Nie pisalam bo nie chcialam sie nakrecać, ale czoraj widzialam cień, dzisiaj już zrobiłam 2 i są blade kreski 🥺🥺🥺🥺 pobiegłam już rano oddać krew bo inaczej się chybanie dowiem.
Proszę trzymać kciuki bo ja jestem przerażona, że to moga być oszukańce 🥺
https://zapodaj.net/plik-ZztEnpTKgf
Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Chcieć znaczy móc 🤞 I do Was zawita ten dzień! ❤️Kaja8906 wrote:ohh tak, do niedawna nawet nie wiedzialam czy chce miec dzieci a jak postanowilismy ze sprobujemy to teraz nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka 🙀😹
Wpisać Ciebie na testowanie czy wolnego strzelca?
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Anne89 wrote:Wyniki wyglądają tak:
Ferrytyna 14,60 widelki (13- 150)
Żelazo 104 widelki ( 33-193)
Wit D 35
B12 388 ( 197- 771)
Kwas foliowy 8,87 ( 3,89-26,80)
Dzięki!
Ferrytyna powinna być ponad 60
Wit D do podniesienia najlepiej do poziomu 50
Wit B12 powinna być ponad 600
Kwas foliowy bliżej poziomu 20 wtedy będzie ok
Anne89 lubi tę wiadomość
-
ech czyli rzeczywiście kiepskie te wyniki…ciekawe czemu ten kwas taki niski skoro suplementuje od pol roku. Moze zwiększe dawke z 400 do 800Maj.a wrote:Ferrytyna powinna być ponad 60
Wit D do podniesienia najlepiej do poziomu 50
Wit B12 powinna być ponad 600
Kwas foliowy bliżej poziomu 20 wtedy będzie ok
Inan sprawa, ze w pierwszą ciążę ( niestety utraconą) zaszlam w ogóle nie robiąc tych badaniach tylko suplementujac witaminy prenatalne. -
Mam wyniki:
Beta 61,7 mIU/ml
Progesteron 25,5ng/ml
Czy to są dobre wyniki? Tak się trzęsę, że czytam I nic nie rozumiem 🥲 o Bożenko jakie emocje 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2024, 16:17
aszin, elektro96, Anne89, Leśneintro, MummyYummy, Kasia111, Anka32, ellevv, CoffeeDream, damrade, JoKoKoJo, notsobadd, Dropsik, Prezesoowa, Zaczarowan, alauda, kasia97, Karos31, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, sernik_z_rodzynkami, Daga121222, Lani, Pati2804, Zbuntowana, KejtKa, Mikea lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Gratulacje ❤️❤️❤️Malinowysorbet wrote:Mam wyniki:
Beta 61,7 mIU/ml
Progesteron 25,5ng/ml
Czy to są dobre wyniki? Tak się trzęsę, że czytam I nic nie rozumiem 🥲 o Bożenko jakie emocje 😅
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ zapalenie endometrium? endometrioza?
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Beta 61,7 mIU/ml
Progesteron 25,5ng/ml
Czy to są dobre wyniki? Tak się trzęsę, że czytam I nic nie rozumiem 🥲 o Bożenko jakie emocje 😅
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona
♂ Oligoteratozoospermia (kariotyp, CFTR, AZF ✔️)
🔜 IVF? -
Czekam na werdykt bardziej obeznanych, ale myślę, że jest czego gratulowaćMalinowysorbet wrote:Mam wyniki:
Beta 61,7 mIU/ml
Progesteron 25,5ng/ml
Malinowysorbet, damrade lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny@MalinowySorbet gratulacje!
Ja nie mam jeszcze tych najważniejszych dla mnie wyników, ale kurcze trochę słabo mi powychodziły.
Kwas foliowy - 19.1 (3.89-26.
Żelazo - 51.1 (33-193)
Ferrytyna - 11.2 (13-150)
Witamina D - 22
TSH - 3.29 (prawidłowy 0.27-4.2)
Magnez 0.89 (0.65-1.05)
Wapń całkowity 2.46 (2.15-2.5)
Glukoza na czczo 92.1
Kreatynina 0.89 (0.5-0.9)
Cholesterol całkowity 160 (115-190)
Morfologia prawidłowa.
Ja ogólnie jestem przeciwna takim łączonym suplementom, czy ktoś ma do polecenia żelazo z dobrym składem, czy jednak lepiej do gina po receptę? No i ta witamina D… chciałabym jakoś ta ferrytynę podbić… czy to ma znaczenie że robiłam to badanie w trakcie okresu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2024, 16:44
-
Tak z ciekawości, moglibyście rzucić na te wyniki okiem? Od razu mówię że to takie trochę starsze wyniki więc już wiele mogło się zmienić a teraz zapomniałam zrobić nowych. Bardziej to tak z ciekawości pytam.

PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH, starania od 02.2024
🔹️11.11.2025 - 1979 gram, 32t+3d
🔹️09.10.2025 - 1166 gram, 27t+5d
🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d, łożysko na przedniej ścianie
🔹️06.08.2025 - dziewczynka 🙈🩷
🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.05.2025 - CRL 5.9mm
🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️