Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Notsobadd tule 🫶
Ja postanowilam nie czekac, w zeszlym miesiacu poszlismy do kliniki nieplodnosci i tam trafilam do lekarki ktora nam zlecila te wszystkie badania. Zaproponowala 3 cykle monitoringu a jak sie nie uda to wtedy droznosc ale ja nie chce czekac. Kazdy miesiac jest ciezki do przezycia jak sie nie udajez drugiej strony musimy byc cierpliwe. Ginekolog mowila ze robi bardzo delikatnie i nie powinno bolec- jakos jej ufam.
Wczoraj ogladalam program o in vitro w Kanadzie- para zastanawiala sie czy najpierw zrobic inseminacje czy od razu transfer zarodka. Podobno przy normalnym staraniu (oraz inseminacji) zdrowa para ma ok 25% szans na zaplodnienie. A jak transfer zarodka to ok 60% szans na powodzenie. Nie wiedzialam i troche jestem zaskoczona. Chyba jednak trzeba miec szczescie zeby sie udalo plus milion innych czynnikow 😸
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2024, 14:39
damrade lubi tę wiadomość
-
Kaja8906 wrote:Notsobadd tule 🫶
Ja postanowilam nie czekac, w zeszlym miesiacu poszlismy do kliniki nieplodnosci i tam trafilam do lekarki ktora nam zlecila te wszystkie badania. Zaproponowala 3 cykle monitoringu a jak sie nie uda to wtedy droznosc ale ja nie chce czekac. Kazdy miesiac jest ciezki do przezycia jak sie nie udajez drugiej strony musimy byc cierpliwe. Ginekolog mowila ze robi bardzo delikatnie i nie powinno bolec- jakos jej ufam.
Wczoraj ogladalam program o in vitro w Kanadzie- para zastanawiala sie czy najpierw zrobic inseminacje czy od razu transfer zarodka. Podobno przy normalnym staraniu (oraz inseminacji) zdrowa para ma ok 25% szans na zaplodnienie. A jak transfer zarodka to ok 60% szans na powodzenie. Nie wiedzialam i troche jestem zaskoczona. Chyba jednak trzeba miec szczescie zeby sie udalo plus milion innych czynnikow 😸
Super, ze trafiłaś na dobrą lekarkęMam nadzieję, że Wam się uda i nie będziesz musiała robić nic więcej ♥️
Tak, wiem, że nawet przy idealnym trafieniu w owu, sprzyjających warunkach itp nie ma pewności, że się uda. Ale niecierpliwość robi swoje, chciałoby się już 🤪damrade lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
ohh tak, do niedawna nawet nie wiedzialam czy chce miec dzieci a jak postanowilismy ze sprobujemy to teraz nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka 🙀😹
damrade, Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Kaja8906 wrote:ohh tak, do niedawna nawet nie wiedzialam czy chce miec dzieci a jak postanowilismy ze sprobujemy to teraz nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka 🙀😹
Jak ja Cię rozumiem 🤭 Miałam tak samo. Najpierw bardzo luźno do tego podchodziliśmy, że nawet jeśli będziemy bez dzieci będzie ok. A od czasu starań jakaś panika pt. a co będzie jak się nie uda 😂Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dobrze wiedziec ze ktos inny tez tak ma 🫶 teraz tylko trzeba nabrac sil na nowy cykl i dzialac. Oby byl dla nas laskawy 🥹🥰 👶🏻
Ja czekam na @, odstawilam juz proga wiec licze ze niedlugo sie pojawinotsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Jeśli chcesz, żebyśmy coś doradziły to wrzuć pełne wyniki - wynik z jednostką i z widełkami
Ferrytyna 14,60 widelki (13- 150)
Żelazo 104 widelki ( 33-193)
Wit D 35
B12 388 ( 197- 771)
Kwas foliowy 8,87 ( 3,89-26,80)
Dzięki! -
JoKoKoJo wrote:Cześć Kochane 😊
Melduję biel na teście... dziś 12 dpo więc pozostaje mi tylko czekać na 🐒
Smacznej kawusi ☕ i miłego weekendu 😘❤JoKoKoJo lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Sparky wrote:Hej dziewczyny, tulę za biele i gratuluję nowych ⏸️ 🥰 Ostatnio mało mnie na forum, straciłam zupełnie entuzjazm, dzisiaj 18 dc i owu ani widu ani słychu... Chyba znowu szykuje się cykl bezowulacyjny 🤡 Do tego mąż zaczyna remont łazienki. Całe mieszkanie sam wyremontował, ale z łazienką już nie zdążył przed narodzinami małego, czekaliśmy aż trochę podrośnie no i nadszedł ten czas 🙈 Tym bardziej, że łazienka zaczęła nam się sypać 🙈 W każdym razie, już wiem że mąż będzie mega zmęczony, warunki będą kiepskie no i chyba starania zejdą na dalszy plan 😢 czeka nas też kilka weekendów rozłąki, bo w najbardziej newralgicznych momentach będziemy się wynosić z domu z małym. Także nastawienie mam mocno średnie😑Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
Malinowysorbet wrote:Czy pink mógłby mnie tak oszukać???
Dzisiaj 13/14dpo. Nie pisalam bo nie chcialam sie nakrecać, ale czoraj widzialam cień, dzisiaj już zrobiłam 2 i są blade kreski 🥺🥺🥺🥺 pobiegłam już rano oddać krew bo inaczej się chybanie dowiem.
Proszę trzymać kciuki bo ja jestem przerażona, że to moga być oszukańce 🥺
https://zapodaj.net/plik-ZztEnpTKgf
Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Kaja8906 wrote:ohh tak, do niedawna nawet nie wiedzialam czy chce miec dzieci a jak postanowilismy ze sprobujemy to teraz nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka 🙀😹
Wpisać Ciebie na testowanie czy wolnego strzelca?Zbuntowana lubi tę wiadomość
Anne89 wrote:Wyniki wyglądają tak:
Ferrytyna 14,60 widelki (13- 150)
Żelazo 104 widelki ( 33-193)
Wit D 35
B12 388 ( 197- 771)
Kwas foliowy 8,87 ( 3,89-26,80)
Dzięki!
Ferrytyna powinna być ponad 60
Wit D do podniesienia najlepiej do poziomu 50
Wit B12 powinna być ponad 600
Kwas foliowy bliżej poziomu 20 wtedy będzie ok
Anne89 lubi tę wiadomość
-
Maj.a wrote:Ferrytyna powinna być ponad 60
Wit D do podniesienia najlepiej do poziomu 50
Wit B12 powinna być ponad 600
Kwas foliowy bliżej poziomu 20 wtedy będzie ok
Inan sprawa, ze w pierwszą ciążę ( niestety utraconą) zaszlam w ogóle nie robiąc tych badaniach tylko suplementujac witaminy prenatalne. -
Mam wyniki:
Beta 61,7 mIU/ml
Progesteron 25,5ng/ml
Czy to są dobre wyniki? Tak się trzęsę, że czytam I nic nie rozumiem 🥲 o Bożenko jakie emocje 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2024, 16:17
aszin, elektro96, Anne89, Leśneintro, MummyYummy, Kasia111, Anka32, ellevv, CoffeeDream, damrade, JoKoKoJo, notsobadd, Dropsik, Prezesoowa, Zaczarowan, alauda, kasia97, Karos31, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, sernik_z_rodzynkami, Daga121222, Lani, Pati2804, Zbuntowana, KejtKa, Mikea lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:Mam wyniki:
Beta 61,7 mIU/ml
Progesteron 25,5ng/ml
Czy to są dobre wyniki? Tak się trzęsę, że czytam I nic nie rozumiem 🥲 o Bożenko jakie emocje 😅Malinowysorbet lubi tę wiadomość
32 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Beta 61,7 mIU/ml
Progesteron 25,5ng/ml
Czy to są dobre wyniki? Tak się trzęsę, że czytam I nic nie rozumiem 🥲 o Bożenko jakie emocje 😅Malinowysorbet lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
Malinowysorbet wrote:Mam wyniki:
Beta 61,7 mIU/ml
Progesteron 25,5ng/ml
Czy to są dobre wyniki? Tak się trzęsę, że czytam I nic nie rozumiem 🥲 o Bożenko jakie emocje 😅Malinowysorbet, damrade lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny@MalinowySorbet gratulacje!
Ja nie mam jeszcze tych najważniejszych dla mnie wyników, ale kurcze trochę słabo mi powychodziły.
Kwas foliowy - 19.1 (3.89-26.
Żelazo - 51.1 (33-193)
Ferrytyna - 11.2 (13-150)
Witamina D - 22
TSH - 3.29 (prawidłowy 0.27-4.2)
Magnez 0.89 (0.65-1.05)
Wapń całkowity 2.46 (2.15-2.5)
Glukoza na czczo 92.1
Kreatynina 0.89 (0.5-0.9)
Cholesterol całkowity 160 (115-190)
Morfologia prawidłowa.
Ja ogólnie jestem przeciwna takim łączonym suplementom, czy ktoś ma do polecenia żelazo z dobrym składem, czy jednak lepiej do gina po receptę? No i ta witamina D… chciałabym jakoś ta ferrytynę podbić… czy to ma znaczenie że robiłam to badanie w trakcie okresu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2024, 16:44
-
Tak z ciekawości, moglibyście rzucić na te wyniki okiem? Od razu mówię że to takie trochę starsze wyniki więc już wiele mogło się zmienić a teraz zapomniałam zrobić nowych. Bardziej to tak z ciekawości pytam.
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️letrozol 2.5mg 3dc-7dc - czekam na małpę ⚠️ (maj)
🔹️nasienienie do powtórzenia (czerwiec)
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️wizyta: 11.5 & 26.5
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀