Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMikea wrote:Ja mam Flo od kilku lat, 8 miesięcy temu jak zaczęliśmy się starać o dziecko to włączyłam sobie premium. Ja lubię, ale to dlatego, że się przyzwyczaiłam już.
Żeby sobie zmienić i żeby nie pokazywało daty i wielkości bobo, to w lewym górnym rogu jest ikona z ustawieniami i można sobie zmienić cel.
Bo przy śledzeniu cyklu dalej pokazuje kiedy owu i okres, ale nie ma tych wszystkich artykułów i podpowiedzi co do testowania, objawów itd.
Jakby flo miało jeszcze taką opcję z robieniem zdjęć testów i wykresami temperatur jak Premom to byłaby bajka. Mam wrażenie,że Flo ma totalna wyjebke na temperatury i nic nie zmienia jak je wprowadzasz.
Co nie zmienia faktu, że mi najdokładniej pokazuje daty i się wszystko zgadza.
Co do czystej michy i sportu to u mnie takie gwałtowne zrywy się kończą max po 2 tygodniach. Więc chyba zacznę stopniowo od wprowadzenia większej ilości ruchu, ale nie że 3 razy w tygodniu siłka to mi się zaraz odwidzi, tylko może w końcu wrócę na basen choć raz w tygodniu. A deficyt kaloryczny później
Ja lubię korzystać z wyzwań u Marty Henning czyli Codziennie Fit i od jadłospisów od Dr Lifestyle. Obie mają wajb takiej kumpeli z sąsiedztwa i mi to odpowiada.
Trzymam kciuki za testujące - i te w swoich łazienkach i te na USG i te w labie 🤞🍀
Czyta
A to u mnie takie albo wszystko albo nic kończyło się zawsze na wielkim NICale od kilku miesięcy już się wprowadzamy z mężem z dietą - z większymi potknięciami
, potem były mniejsze potknięcia. Dla mnie najważniejsze, żeby nie podjadać pomiędzy posiłkami
katorżniczych treningów też nie lubię, ale teraz się zmobilizuję, zeby popedałować na rowerku do odcinka serialu albo wybrać się z mężem na jakiś krótszy spacer w tygodniu. W weekend to już od kilku miesięcy w przynajmniej jeden dzień robimy spacer w lesie taki około 10-12 km - nawet na mrozie i lodzie się nam udawało
Ogólnie chcę też w miarę możliwości porzucić samochód i np. do sklepu, do którego mam 1,5 km pójść piechotą. Teraz to wszędzie jeżdżę autem. Dobrze, że chociaż do garażu mam 400 m :p a nawet po auto czasem nie chce mi się iść
jestem strasznym leniem, przyznaję się do tego otwarcieMikea lubi tę wiadomość
-
_ine wrote:Dzień dobry! Dobrego poniedziałku! Kciuki dla wszystkich testujących 💚
Ja właśnie wróciłam z pobrania krwi, kontrola przyrostu bety. Dziś powinno być już ponad 1000, pewnie koło 1600-1700 (w czwartek miałam 405).
Pytanie do wszystkich tych, które zobaczyły dwie kreski w tym miesiącu - dołączacie do jakiegoś forum ciążowego? Polecacie coś? Uwielbiam atmosferę na naszym walentynkowym wątku, chciałabym by dalej mi towarzyszyła w ciąży._ine lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
nick nieaktualnyultramaryna_ wrote:Muszę, bo się uduszę - dzieci z niepełnosprawnością mają trudniejszy start w życiu, ale nie czyni ich to gorszymi w żaden sposób. Wręcz przeciwnie, na wszystko muszą ciężej pracować, przez co są bardzo wartościowymi, silnymi osobami 🥹
Zresztą Ty jako dorosła z wrodzoną wadą serca powinnaś to wiedzieć, to także niepełnosprawność 😉 Rozumiem pewne skojarzenia i niechęć do jakiś przesądów, ale to wydaje mi się wyjątkowo nietrafione.
Ogólnie temat niepełnosprawności jest bardzo ciężki, a świadomość osób, których to nie dotyczy jest bardzo mała.
Teraz to już zlewam, ale kiedyś wstydziłam się przyznać do swoich problemów. A jak usłyszałam od siostry bratowej, że zmyślam, bo po mnie choroby nie widać, a na operację się wybieram, żeby zwrócić na siebie uwagę to dobrze, że nie miałam ciężkich narzędzi w zasięgu rąk, bo bym siedziała za morderstwo -
Gusta Blu wrote:Po raz kolejny się człowiek naiwnie nastawił i po raz kolejny 🐵
@Majuna kciuki także za Twojego proga! 🤞 Oby nie spadł tylko rósł 🥰 Ja dziś 8dpo, wczoraj była niestety niedziela, więc nie miałam jak zbadać 😉Majuna lubi tę wiadomość
Ultramaryna, Majunia kciuki za wyniki! Oby było tak jak u mnie, że ładny prog zwiastował dwie kreseczki 😁
Majuna, ultramaryna_, damrade, Gregorka, kasia97 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
Hej dziewczynki 🤗 trzymam mocno kciuki za testujące i oczywiście tulę za biele.
Mam pytanie - od czasu owulacji, prawie codziennie czuję kłucie w prawym jajniku (tam gdzie była owulacja), rzadziej w lewym. A nawet bym nazwała to takimi jakby skurczami (?). Nie są one bardzo uciążliwe. Myślicie, że to normalne? Zastanawiam się czy któraś z Was tak miała i okazało się, że to ciąża. A może jest to normalne i dostanę 🐒👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, kwas foliowy, cynk
Leczenie w klinice ➡️ 10.2024
18.11 badanie drożności jajowodów
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI ❌(aromek+ovilrelle+luteina)
12.05 ➡️ spotkanie kwalifikacyjne IVF 🤞🏻 -
Prezesoowa wrote:Ogólnie temat niepełnosprawności jest bardzo ciężki, a świadomość osób, których to nie dotyczy jest bardzo mała.
Teraz to już zlewam, ale kiedyś wstydziłam się przyznać do swoich problemów. A jak usłyszałam od siostry bratowej, że zmyślam, bo po mnie choroby nie widać, a na operację się wybieram, żeby zwrócić na siebie uwagę to dobrze, że nie miałam ciężkich narzędzi w zasięgu rąk, bo bym siedziała za morderstwoPrezesoowa lubi tę wiadomość
Cześć dziewczyny 🙋♀️
Mam nadzieje, że mi wybaczycie ale wolę pozostać anonimowa w internetach. Także zostanę tym sorbetem do końca 🤪
Byłam juz w labie powtórzyć betę, mam nadzieję, że wyniki będą dzisiaj chociaż Pani mówiła, że nie obiecuje 🤷🏼♀️ kolejny test cierpliwości 😜
🫂 Za biele i 🐒. Trzymam kciuki za dobre wyniki.
Miłego dnia!
Daga121222, AnitaK, elektro96, damrade, _ine, NiedoszlaWielodzietna, MummyYummy, kasia97, Zbuntowana lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Daga121222 wrote:Hej dziewczynki 🤗 trzymam mocno kciuki za testujące i oczywiście tulę za biele.
Mam pytanie - od czasu owulacji, prawie codziennie czuję kłucie w prawym jajniku (tam gdzie była owulacja), rzadziej w lewym. A nawet bym nazwała to takimi jakby skurczami (?). Nie są one bardzo uciążliwe. Myślicie, że to normalne? Zastanawiam się czy któraś z Was tak miała i okazało się, że to ciąża. A może jest to normalne i dostanę 🐒Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
AnitaK wrote:Ja mam to samo, nigdy po owulacji nie bolały mnie jajniki a w tym cyklu prawie codziennie. Jeden czy dwa dni nawet bolały mnie naprzemiennie🤔 u mnie 11 dpo i na razie biało, w piątek powinnam dostać @
U mnie 10 dpo i też w piątek powinnam dostać 🐒
Ja jeszcze wstrzymuję się z testowaniem do piątku.
Mojej koleżance testy wychodziły dopiero 5 dni po terminie miesiączki. Więc różnie może być 🙂AnitaK lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
Mnie bolały jajniki prawie od owulacji codziennie, a nigdy tak nie miałam w normalnych cyklach, ale myślę, że każda z nas będzie miała inne objawy ciąży. Życzę wam jednak, żeby to było TO! ✊🏻❤️
Daga121222, AnitaK, damrade, Karos31, Chmurka21, MummyYummy, kasia97 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Mnie bolały jajniki prawie od owulacji codziennie, a nigdy tak nie miałam w normalnych cyklach, ale myślę, że każda z nas będzie miała inne objawy ciąży. Życzę wam jednak, żeby to było TO! ✊🏻❤️
A mocno Cię bolały? Czy raczej delikatnie?👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
Daga121222 wrote:A mocno Cię bolały? Czy raczej delikatnie?
bardziej określiłabym dyskomfortem
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Mocno nie, taki ból typowy jak na owulację
bardziej określiłabym dyskomfortem
Rozumiem 🙂 to mam bardzo podobnie. No nic, zobaczymy jak to będzie👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
Hej dziewczyny! Miłego początku tygodnia!
Trzymam kciuki za progi i bety!🤞🏼💛💛 chwalcie się wynikami!
Dla tych kto się chce odchudzać dodam, żeby nie popadać w skrajności. Organizm kiedy ma deficyt kaloryczny - daje całą energię na przetrwanie i najważniejsze funkcje. Jak się odchudzałam, to miałam często cykle bezowulacyjne.
Tak samo sport - bez przesadnego katowania się, bo hormony zaczną szwankować.
Proponuję złoty środek: dobra dieta pod wasze problemy i umiarkowany ruch na co dzień, zwiększać stopniowo. Co jest zbędne - samo zniknie, ale bardzo powoli ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2024, 09:38
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Nie no u mnie to nie jest odchudzanie. Zalecenie od lekarzy, żeby zmienić dietę i wprowadzić ruch. Niestety przez ostatnie półtorej tygodnia się zasiedziałam strasznie...
damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
❌ryzyko anemii ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
📆 Kalendarz wizyt
05/05 - gin
06/05 - endo
03/06 - urofizjo
-
Hejo poniedziałku!🤗❤️
Taaak! Mocne kciukasy za testujące i pobrania❤️
Tule za 🫂🤍🐒
Co do ruchu chodzę po schodach codziennie i wróciłam na zumbe🕺😁 Zawsze miałam problem z regularnością ćwiczeń,chociaż bardzo dużo ćwiczyłam,ale na mnie motywująco działały zapisy na zawody- biegianie,a później triathlony,ale to już było mocno obciążenie ogranizmu, miewałam 12 treningów tygodniowo i jak osiągnęłam swój cel zrezygnowałam,chociaż czasami tego mi brakuje,bo zawsze lekka czułam się po takim treningu i tyle nie rozmyslałam i nie analizowałam 🙈🧐
Miłego girls🌺❤️damrade lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️