X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Biało u mnie. Później Was nadrobię 😘

IMG-6192.jpg

Przytulam Kochana :( :*

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    U mnie właśnie zazwyczaj jest tak, że ból piersi pojawia się od razu po owu i trzyma do 🐒 A tutaj przestali na kilka dni boleć i znowu zaczęły, tyle że bardziej po bokach 🤔 Zobaczymy, jutro testuję, ale nie tak mam za mało objawów 😅

I dołączam do tych, które rozwala choroba 🙄 Wczoraj musiałam odebrać Starszą w połowie lekcji - rano nic, a w szkole ból głowy. Po powrocie zaczęła gorączkować... Dziś już Młodsza z zawalonym nosem, mnie i Męża też coś łapie, także chyba baza wirusów została zaktualizowana 🤭
    Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie i zdrówka życzę ❤✊🍀 jestem dobrej myśli co do Ciebie jutro 😊🥰

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

IMG-6192.jpg
    Przykro mi 🥺 przytulam 🫂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Hej dziewczyny 🙂
    U mnie niestety biało... i dodatkowo temperatura już spada... 😥

Miłego dnia Wam życzę 🌞🌞🌞
    Mocno tule 🫂❤️

AnitaK lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dominacja estrogenowa może, ale to podaje na swoim przykładzie. Mam w 99% nieczułe piersi - w sensie w ogóle prawie nigdy mnie nie bolą ani przy owu, ani przed okresem, no wcale, ale np. dziś mega czuję i mam okropny PMS, i w piątek jako 7dpo idę zbadać i proga i estradiol i dam sobie rękę uciąć, że estradiol będzie wyjechany w kosmos :P
    Ja chyba też pokuszę się o proga w piątek.
    Sprawdzę w domu moje poprzednie badania, bo wydaje mi się że miałam robiony estradiol i proga, ale to było prawie rok temu… jak znajdę to wrzucę fotkę i poproszę żebyście rzuciły okiem 😊

Dropsik lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna, przykro mi... 🫂🫂🫂

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dokładnie. A tutaj w każdym cyklu możesz dopatrzeć się czegoś nowego… 🤣

Otóż to!

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    W pracy wiedzą o sytuacji ale nawet mi to pasuje bo nie chciałaby tłumaczyć każdemu z osobna co się stało a wiedzieli o ciąży. Ale zacznę się rozglądać za czymś innym powoli 😊

To prawda, na pewno zaoszczędzi Ci to trochę nerwów i przykrych sytuacji. Trzymam kciuki, żebyś znalazła coś, co w 100% będzie "Twoje" ✊

Ja też powoli myślę o przebranżowieniu i oczywiście zaplanowałam to na macierzyński 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 10:11

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96 wrote:
    Cześć dziewczyny. Troszkę mnie tu nie było i niestety nie dam rady was nadrobić. Od kilku dni czuję mdłości i bolą mnie piersi. Z racji tego, że w najbliższą sobotę wyjeżdżamy na urlop stwierdziłam że zrobię test wcześniej, żeby w razie czego zdążyć jeszcze skonsultować to wszystko z moim ginekologiem. Wczorajszy test wyszedł pozytywny, od razu popędziłam na betę i prog.

https://ibb.co/VqnPhS4

Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Mam straszny mętlik w głowie. Boję się jeszcze cieszyć.
    Beta z wczoraj 140,94. Prog 34,43 ng/ml. Jutro będę powtarzać betę.

Udało mi się też dostać wczoraj na wizytę. Dostałam receptę na heparynę przez moją mutacje PAI.
    Piekne wieści ❤️☺️ Gratuluję🤗❤️🤩

MonReve96 lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Ja dziś też sobie sikłam dla sportu.. 23 dc/29 dc i biel wizira. Wiec też nadzieję na ten cykl mogę sobie już wsadzić.. :c
    Przytulam,ale piłka jeszcze w grze 🫂❤️😘

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was stosowała taki suplement z ananasa Bromelaina?

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna, tulę 🫂 ale piłka dalej w grze! 🥰

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja teraz poerwszy cykl miałam Miovelia NAC. Ale śmierdzi przeokrutnie 🤪

To chyba na ten się nie zdecyduje 😄

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalam rade nadrobić Was 😜 jak wstałam rano o 7.30 na temperaturę to miałam cel żeby jechać rano na zakupy ale przez tego PIK-a na owu zameczylam dziś pierwszy raz życiu męża 🙈 widziałam że zasnął szybko jakby ktoś mu kabel z prądu odłączył 🤣 a biedny rano wróci po nocy z pracy 🙈 śmiał się jak mówiłam że go zamęczyłam więc to chyba prawda 😅 ale czego się nie robi dla dobra sprawy 😁 ja sama też zasnęłam drugi raz i dopiero się obudziłam więc pędzę na zakupy 😘 muszę przygotować wszystko przed powrotem do pracy, lodówka i zamrażarka musi być pełna bo mąż raczej nie jeździ na zakupy 😀😅
    Właśnie czuje jajnik lewy mocno, to pewnie w tym miesiącu z niego będzie owu.. okaże się za jakiś czas 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 10:19

Prezesoowa, elektro96, notsobadd, damrade, MummyYummy, kasia97, Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ⏸️!

I wysyłam tulasy do dziewczyn, które tego potrzebują 🫂

Ja już w domu po wyrwaniu 8. Poszła tylko jedna, w marcu kolejna 😵‍💫 schodzi mi właśnie znieczulenie i wjeżdża boląca twarz 😵‍💫 więc dziś będzie zgonowanie w łóżeczku. Poza tym jestem miło zaskoczona - przyjęli mnie przed czasem, szybko, milo, sprawnie - normalnie jak nie NFZ 😅😆

damrade lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

IMG-6192.jpg
    Mocno tule 🫂❤️ Aduś,ale Ty chyba jesteś 9/10dpo z tego co kojarzę,więc pilka w grze 🤞❤️
    Wczoraj z siostra rozmawiałam to jej udało się zajsc szczęśliwie na progu 10,a wcześniejszy cykl miala ok100 i nic. Ciężko na 100% stwierdzić jakie warunki kropkowi najlepiej podpasują

ultramaryna_, AnitaK lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Gratuluję ⏸️!

I wysyłam tulasy do dziewczyn, które tego potrzebują 🫂

Ja już w domu po wyrwaniu 8. Poszła tylko jedna, w marcu kolejna 😵‍💫 schodzi mi właśnie znieczulenie i wjeżdża boląca twarz 😵‍💫 więc dziś będzie zgonowanie w łóżeczku. Poza tym jestem miło zaskoczona - przyjęli mnie przed czasem, szybko, milo, sprawnie - normalnie jak nie NFZ 😅😆
    Ojej to zdrówka i oby nie spuchło 😅😘

KejtKa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    No mi też się nic nie zgadza w tym miesiącu 🙈 zawsze na owu miałam silny ból jajników a teraz czuję tylko je trochę no i dzisiaj zobaczyłam w końcu PIK ale objawów owu mało 😅 oszalec można 🤯🤣

Ja zaraz sikne i zobaczę czy będzie PIK. To mój ostatni test 😄 Jak będzie wyglądał jak 4 ostatnie to już kompletnie nie wiem co myśleć...

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja zaraz sikne i zobaczę czy będzie PIK. To mój ostatni test 😄 Jak będzie wyglądał jak 4 ostatnie to już kompletnie nie wiem co myśleć...
    To czekam na wieści i trzymam kciuki ✊🍀❤😁 który masz dzis dc ? 🙂 Może jedziemy równo 😁

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dalam rade nadrobić Was 😜 jak wstałam rano o 7.30 na temperaturę to miałam cel żeby jechać rano na zakupy ale przez tego PIK-a na owu zameczylam dziś pierwszy raz życiu męża 🙈 widziałam że zasnął szybko jakby ktoś mu kabel z prądu odłączył 🤣 a biedny rano wróci po nocy z pracy 🙈 śmiał się jak mówiłam że go zamęczyłam więc to chyba prawda 😅 ale czego się nie robi dla dobra sprawy 😁 ja sama też zasnęłam drugi raz i dopiero się obudziłam więc pędzę na zakupy 😘 muszę przygotować wszystko przed powrotem do pracy, lodówka i zamrażarka musi być pełna bo mąż raczej nie jeździ na zakupy 😀😅
    Właśnie czuje jajnik lewy mocno, to pewnie w tym miesiącu z niego będzie owu.. okaże się za jakiś czas 🙂

Pati, ostro się napracowaliście, teraz tylko czekać na efekty 🤪 🔥

Pati2804, elektro96, ultramaryna_, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ