Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Troszkę mnie tu nie było i niestety nie dam rady was nadrobić. Od kilku dni czuję mdłości i bolą mnie piersi. Z racji tego, że w najbliższą sobotę wyjeżdżamy na urlop stwierdziłam że zrobię test wcześniej, żeby w razie czego zdążyć jeszcze skonsultować to wszystko z moim ginekologiem. Wczorajszy test wyszedł pozytywny, od razu popędziłam na betę i prog.
https://ibb.co/VqnPhS4
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Mam straszny mętlik w głowie. Boję się jeszcze cieszyć.
Beta z wczoraj 140,94. Prog 34,43 ng/ml. Jutro będę powtarzać betę.
Udało mi się też dostać wczoraj na wizytę. Dostałam receptę na heparynę przez moją mutacje PAI.Majuna, notsobadd, Prezesoowa, MummyYummy, Nieprzejrzysta, Mikea, kasia97, damrade, Pati2804, Dropsik, ellevv, Anka32, Gregorka, KejtKa, Karos31, Olaura, Leśneintro, ultramaryna_, AnitaK, sernik_z_rodzynkami lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:U mnie w tym cyklu taki ból piersi zaczął się w minioną sobotę, a termin 🐒 mamy dopiero na tą sobotę, która będzie. Także odebrałam to jako dobry zwiastun... Ile dni jesteś przed okresem?
Życzę Ci, żeby u Ciebie był to pozytywny zwiastun ❤️29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 15:54
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
MonReve96 wrote:Cześć dziewczyny. Troszkę mnie tu nie było i niestety nie dam rady was nadrobić. Od kilku dni czuję mdłości i bolą mnie piersi. Z racji tego, że w najbliższą sobotę wyjeżdżamy na urlop stwierdziłam że zrobię test wcześniej, żeby w razie czego zdążyć jeszcze skonsultować to wszystko z moim ginekologiem. Wczorajszy test wyszedł pozytywny, od razu popędziłam na betę i prog.
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Mam straszny mętlik w głowie. Boję się jeszcze cieszyć.
Udało mi się też dostać wczoraj na wizytę. Dostałam receptę na heparynę przez moją mutacje PAI.MonReve96 lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
MonReve96 wrote:Cześć dziewczyny. Troszkę mnie tu nie było i niestety nie dam rady was nadrobić. Od kilku dni czuję mdłości i bolą mnie piersi. Z racji tego, że w najbliższą sobotę wyjeżdżamy na urlop stwierdziłam że zrobię test wcześniej, żeby w razie czego zdążyć jeszcze skonsultować to wszystko z moim ginekologiem. Wczorajszy test wyszedł pozytywny, od razu popędziłam na betę i prog.
Udało mi się też dostać wczoraj na wizytę. Dostałam receptę na heparynę przez moją mutacje PAI.
Piękne krechy 😍🥰 Gratuluję! Który to dzień cyklu?
Progesteron też jest ładny, także myślę, że możesz być spokojna 😊 Rozumiem, że masz obawy, ale przyjmiesz.leki, których potrzebujesz i jesteś po konsultacji z lekarzem, także bądź dobrej myśli ♥️MonReve96 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj mam 27dc. Po poronieniu w październiku miałam bardzo rozjechane cykle, dlatego nie spodziewałam się, że wyjdą takie kreski.
Dziękuję dziewczyny ❤️Gregorka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Udało mi się też dostać wczoraj na wizytę. Dostałam receptę na heparynę przez moją mutacje PAI.
Wow, gratulacje! 🥰 dobrze, że jesteś od razu zaopiekowana ☺️👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:Ja jeszcze jakiś tydzień do okresu… może nawet 8-9 dni, niestety nie wyłapałam piku w tym cyklu. Ale to u mnie taki typowy objaw przedmiesiączkowy. Zwykle jakieś 4-5 dni po owulce piersi robią się pełne i bolą.
Życzę Ci, żeby u Ciebie był to pozytywny zwiastun ❤️
U mnie właśnie zazwyczaj jest tak, że ból piersi pojawia się od razu po owu i trzyma do 🐒 A tutaj przestali na kilka dni boleć i znowu zaczęły, tyle że bardziej po bokach 🤔 Zobaczymy, jutro testuję, ale nie tak mam za mało objawów 😅
I dołączam do tych, które rozwala choroba 🙄 Wczoraj musiałam odebrać Starszą w połowie lekcji - rano nic, a w szkole ból głowy. Po powrocie zaczęła gorączkować... Dziś już Młodsza z zawalonym nosem, mnie i Męża też coś łapie, także chyba baza wirusów została zaktualizowana 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2024, 09:37
elektro96 lubi tę wiadomość
-
MonReve96 wrote:Dzisiaj mam 27dc. Po poronieniu w październiku miałam bardzo rozjechane cykle, dlatego nie spodziewałam się, że wyjdą takie kreski.
Dziękuję dziewczyny ❤️
Trzymamy mocno kciuki za Ciebie i za Kropka, na pewno będzie pięknie ♥️♥️♥️MonReve96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonReve96 wrote:Cześć dziewczyny. Troszkę mnie tu nie było i niestety nie dam rady was nadrobić. Od kilku dni czuję mdłości i bolą mnie piersi. Z racji tego, że w najbliższą sobotę wyjeżdżamy na urlop stwierdziłam że zrobię test wcześniej, żeby w razie czego zdążyć jeszcze skonsultować to wszystko z moim ginekologiem. Wczorajszy test wyszedł pozytywny, od razu popędziłam na betę i prog.
Gratulacje! Wszystko będzie dobrze, uwierz w to i uwierz w siebie :*
@Sikoreczkaaa jeśli dobrze zrozumiałam i masz 6 dni do @ to jeszcze wszystko się może zdarzyć
MonReve96, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:U mnie właśnie zazwyczaj jest tak, że ból piersi pojawia się od razu po owu i trzyma do 🐒 A tutaj przestali na kilka dni boleć i znowu zaczęły, tyle że bardziej po bokach 🤔 Zobaczymy, jutro testuję, ale nie tak mam za mało objawów 😅
I dołączam do tych, które rozwala choroba 🙄 Wczoraj musiałam odebrać Starszą w połowie lekcji - rano nic, a w szkole ból głowy. Po powrocie zaczęła gorączkować... Dziś już Młodsza z zawalonym nosem, mnie i Męża też coś łapie, także chyba baza wirusów została zaktualizowana 🤭
Twoje objawy wzmacniają moje przeczucia
A badałaś kiedyś estradiol z progiem 7dpo? -
Prezesoowa wrote:@Speranza hej hej rozgość się, z nami zawsze raźniej, czy się śmiejemy czy płaczemy to razem jakoś lżej
@MagdaA kciuki za badania daj znać jak będziesz mieć wyniki
@Coconut przytulam Cię mocno :*
@Zaczarowan zdrówka, ratuj się czym się da :*
@notsobadd fertisim biorę drugi cykl, ale inozytol ogólnie od sierpnia i inozytolu nie trzeba przerywać, NAC warto po 3 miesiącach zrobić przerwę
jak tam sytuacja w domu?
Ostatnio chyba jakiś biomet niekorzystny, ja się wczoraj ścięłam ze swoim. Do tego doszedł PMS. I wcale nie mam zamiaru wyciągać do niego ręki, niech się skicha. Mój mąż jest ogólnie dobrym człowiekiem i na co dzień go uwielbiam, ale czasem jak dopierdoli to mam go zwyczajnie dość. A że ja mam skłonność do podejścia 0-1 to mam w głowie czarne scenariusze i rozważam wyjazd na kilka dni, żeby od niego odpocząćGregorka lubi tę wiadomość
-
Udało mi się też dostać wczoraj na wizytę. Dostałam receptę na heparynę przez moją mutacje PAI.💊Acard, Neoparin, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
02.01.2025 wizyta
15.01.2025 wizyta nfz
30.01.2025 wizyta
14.02.2025 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
CoffeeDream wrote:Mi się to w ogóle jakoś nie zgadza w tym cyklu 🙈 skok temperatury miałam w sobotę, teraz 3 dni już lekko spada. A PIKu dalej nie wychwycilam 😅 + zawsze mnie pobolewal brzuch na owulację, a tu nic .. wg flo wczoraj miałam owulację, a wg Ovu dziś...
Edit: to mój pierwszy cykl z wiesiołkiem. Już go odstawiłam, ale może on trochę namieszał, że nie czułam owulacji 🤔CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
MonReve96 wrote:Dzisiaj mam 27dc. Po poronieniu w październiku miałam bardzo rozjechane cykle, dlatego nie spodziewałam się, że wyjdą takie kreski.
Dziękuję dziewczyny ❤️
Gratulacje!!!
Krechy jak marzenie
Ja dzisiaj zaczynam się wspomagać progesteronem, bo już po owulacji. Zobaczymy co z tego będzie tym razem.
Miłego dnia Dziewczyny!Pati2804, Gregorka, ultramaryna_, AnitaK lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
MummyYummy wrote:U mnie właśnie zazwyczaj jest tak, że ból piersi pojawia się od razu po owu i trzyma do 🐒 A tutaj przestali na kilka dni boleć i znowu zaczęły, tyle że bardziej po bokach 🤔 Zobaczymy, jutro testuję, ale nie tak mam za mało objawów 😅
I dołączam do tych, które rozwala choroba 🙄 Wczoraj musiałam odebrać Starszą w połowie lekcji - rano nic, a w szkole ból głowy. Po powrocie zaczęła gorączkować... Dziś już Młodsza z zawalonym nosem, mnie i Męża też coś łapie, także chyba baza wirusów została zaktualizowana 🤭
mnie z kolei nigdy nie bolały piersi a dzisiaj juz 3 dzień czuję ból piersi i wrażliwość sutkow 🙈 owulacja i 2 dni po, zobaczymy co będzie dalej
Pati2804, AnitaK lubią tę wiadomość
👩🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
notsobadd wrote:Dzięki Prezesoowa, bo już się zaczęłam martwić, że narobię sobie problemów tym inozytolem, a mam wrażenie, że dobrze na mnie działa 🙏🏻
Mam od wczoraj tak samo jak Ty, jestem po prostu wkur*iona na niego i nie mam ochoty wyciągać ręki. I też już w myślach pakowałam torbę na wyjazd 🤭🤪notsobadd, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Twoje objawy wzmacniają moje przeczucia
A badałaś kiedyś estradiol z progiem 7dpo?29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Trzymam kciuki i czekam na osikańce ✊✊✊ niech się sypią ⏸!
Ja w końcu dostałam wyniki tego nieszczęsnego proga i niestety jest bez szału. W środę za tydzień mam wizytę u gina, także zostanie to przegadane.
7 dpo - 14.8 ng/ml
9 dpo - 11.2 ng/ml
Skoczę jeszcze jutro dla zamknięcia procedury. 😅
Ja dziś okropnie zamulona jestem. Nic mi się nie chce. Ale plus taki, że lekko słoneczko w końcu wyszło, a pogoda na cały tydzień mówi, że będzie dzień dnia padało. 😭😭😭